Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 11 337 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion
Nacka

Östra Finnbodavägen 13B

Månadsavgift: 11 337 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christopher Storm, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christopher Storm
Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion

Spektakulär etagelägenhet med 105 kvm takterrass intill Stockholms inlopp

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 198 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1202
  • Byggnadsår: 2015
  • Månadsavgift: 11 337 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6+7
  • Hiss: Ja

- Takterrass om ca 105 kvm
- En av Stockholms häftigaste bostäder
- Hiss direkt in i bostaden
- Frontläge mot Stockholms inlopp
- 3 badrum, 2 kök
- Öppen spis
- Golvvärme i hela bostaden
- Högt i tak
- Sällan till salu
- Garageplats
- Laddplatser

I det klassiska Gomanhuset fr 1967 återfinner man denna arkitektoniska juvel om totalt ca 303 kvm - 198 kvm interiört fördelat på 6 rum - 105 kvm takterrass med en enastående utsikt över vattnet kring Stockholms inlopp, Stockholms innerstad och mot Skansen och Gröna Lund på Djurgården.

Fastigheten uppfördes från början som livsmedelslaboratorium åt Kooperativa Förbundet 1965-1967, ritad av arkitekt Joen Sachs. Fastigheten är byggd i sluttningen ned mot vattnet och är pga dess helt unika karaktär kulturminnesmärkt. När huset under 2014-15 byggdes om till några få spektakulära lägenheter gjordes detta på ett mycket omsorgsfullt sätt, och arkitekt Joen Sachs var i samband med färdigställandet på plats för att inspektera omvandlingen och ge sin välsignelse.

Denna magnifika bostad är one of a kind och håller en mycket hög standard och karaktäriseras av stora öppna ytor med högt i tak i kombination med stora fönsterpartier med vidunderlig utsikt. Man når bostaden via hiss direkt upp i bostaden. Juvelen är givetvis den enorma takterrassen om ca 105 kvm med milsvid utsikt över bland annat Stockholms inlopp, city och Kungliga Djurgården. Den enorma takterrassen bjuder på ett vackert skådespeleri i form av passerande båtar och kryssningsfartyg. Här finns gott om plats för olika sällskapsarrangemang, grillning och inte minst bubbelpool av det större slaget (vilket också är tillåtet enligt föreningen). De generösa ytorna möjliggör även för den odlingsintresserade etablering av större träd och växter. Till skillnad från flera andra bostäder i huset och i området generellt erbjuds man på terrassen tillhörande just denna lägenhet sol i olika lägen från tidig soluppgång, under hela dagen i olika lägen, samt att man får njuta av kvällssolen och slutningen solnedgången i horisonten – bättre kan det inte bli.

På entréplan finner man det moderna och påkostade köket som flyter ihop med vardagsrummet och bildar en social mittpunkt, utmärkt för trevliga middagar eller diverse tillställningar. Köket är modernt och påkostat med vitvaror från Gaggenau. Vidare in i bostaden finner man vardagsrummet med stora fönsterpartier som blickar ut över Stockholms inlopp. I vardagsrummet finner man dessutom den öppna spisen som höjer mysfaktorn enormt! Bostadens tre sovrum är placerade i fil varav två av dessa har badrum ensuite. I sovrummen ligger en heltäckningsmatta (i två sovrum) och två av dessa är väl tilltagna med plats för dubbelsäng och de andra två utmärkt för antingen barnrum alternativt kontor. De totalt tre badrummen i bostaden är ordentligt påkostade med bland annat kakel och klinker i carrara-marmor. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds i klädkammare som nås från den inre hallen.

En trappa upp möts man av ett stort kök om ca 35 kvm utrustat med vitvaror från Gaggenau samt en stor köksö med en bänkskiva i carrara-marmor, utmärkt vid diverse middagar och tillställningar. Via stora skjutbara glaspartier kliver man ut på den enorma takterrassen. Takterrassen mäter ca 105 kvm och här dränks man av sol hela dagen samtidigt som man njuter av en fantastisk utsikt över inloppet, Kungliga Djurgården och city!

Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till bästa Nacka och Södermalm har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor du centralt med promenad- och cykelavstånd in till pulsen på Södermalm. I Saltsjöqvarn möts modern arkitektur med vackra byggnader från svunna tider endast 5 min från slussen. Nere på kajen startar promenadstråk med utsikt mot Stockholms inlopp och Djurgården som sträcker sig till via Hammarbykanalen mot Hammarby Sjöstad eller bort mot Finnboda Hamn och trendiga Kvarnholmen. Träffa vännerna ute på Boule och Berså eller ta en brunch och en spabehandling på populära Elite hotell och Sturebadet SPA.

Läget vid Saltsjön erbjuder utmärkta kommunikationer in till såväl Stockholms innerstad samt till natur- och skärgårdsnära omnejder på Djurgården och i Nacka. Promenadstråk, cykelbana, buss, Saltsjöbanan, båt eller bil - här kan ni välja mellan flera olika kommunikationsmöjligheter. Båten tar dig både till City, Finnboda, Kvarnholmen, Nacka strand, Djurgården samt Lidingö! Nära till stan, men ändå med total närhet till lugnet.

Kontakta fastighetsmäklare Christopher Storm för mer information.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 198 kvm
Lägenhetsnummer: 1202
Byggnadsår: 2015
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6+7
Hiss: Ja. Hiss direkt in i bostaden

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 7,73200%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen består av 22 lägenheter, fördelade på två huskroppar. Fastighetsbeteckning är Sicklaön 37:13 och huset var klar för inflyttning år 2015. Marken ägs av bostadsrättsföreningen.

Lägenheterna har mekanisk till- och frånluftsventilation och huset värms upp via fjärrvärme.

Internet
Tv och internet levereras via Ownit och tillkommer på månadsavin som en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån för tv/bredband.

Förråd
Samtliga lägenheter har källarförråd på 4-7 kvm.

Parkering
Parkering finns med 7 platser ute (precis utanför porten) med laddstolpar samt 17 platser i garage precis intill. I garaget finns även plats för MC. Månadsavgift 750 kr (ute) samt 1200 kr (garage). Fjärrkontroll till garageport kan köpas till av medlem (f.n 400:-).

För medlemmarnas gäster finns tre parkeringsplatser precis utanför porten.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i 13 B i entréplan samt en trappa ned.

Hitta hit;
Med båt
Åk till Saltsjöqvarn med Sjövägens båtar som bl.a. trafikerar Nybroplan, Allmänna Gränd, Lidingö (Dalénum) och Frihamnen, samt Blockhusudden på helger. SL-biljetter gäller.
Tidtabell och mer information finns på www.sjovagen.nu
Fortsätt gå längs kajkanten ca 150 meter bort från stan tills du kommer till en lång trappa. Efter 111 steg är du framme.

Med Saltsjöbanan
Tag Saltsjöbanan till station Henriksdal. Gå upp på Hästholmsvägen via gångvägen till vänster om spåret (tågets färdriktning om du kommer från Slussen). Sväng sedan till vänster in på Västra Finnbodavägen. Följ vägen fram mot vattnet, efter backen svänger vägen till höger, fortsätt fram till rödbrun tegelbyggnad på vänster sida.

Med buss
Tag vilken som helst av Värmdöbussarna från Slussen till hållplats Henriksdal. Gå över Värmdövägen och fortsätt till Saltsjöbanans perrong, följ sedan väganvisningarna som gäller för Saltsjöbanan.
Alternativt, tag buss 53 (från Roslagstull, Odenplan, Centralen eller Slussen). Gå av vid hållplats Saltsjöqvarn. Följ sedan bussens färdriktning för att sedan ta vänster vid vår rödbruna tegelbyggnad. Välj mellan ingång 13A eller 13B.

Allmänt

Föreningens namn: BRF Nacka Saltsjöterrassen 37:13
Föreningsform: Bostadsrätt
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Detta objekt skall enligt säljarens önskemål utbjudas till försäljning genom s.k. öppen budgivning. Alla som lämnar bud på objektet godkänner att den handläggande mäklaren kan komma att till den slutliga köparen lämna ut uppgift om budgivares namn och telefonnummer samt information om lämnade bud.

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

11 337 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritning

Karta & område

Östra Finnbodavägen 13B, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 11337 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christopher Storm

Fastighetsmäklare, Certifierad för nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning