Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
8 495 000 kr
Månadsavgift: 5 695 kr/mån
Anmäl intresse
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Aila Brunnberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Aila Brunnberg
Fastighetsmäklare
Nacka

Östra Finnbodavägen 13A

Utgångspris: 
8 495 000 kr
Månadsavgift: 5 695 kr/mån
Anmäl intresse
Maxine Mazy, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maxine Mazy
Fastighetsmäklare
Aila Brunnberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Aila Brunnberg
Fastighetsmäklare

Modern och arkitektritad lägenhet med privat terrass på attraktiv adress!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 93 kvm
  • Lägenhetsnummer: A1001:1303
  • Månadsavgift: 5 695 kr
  • Driftkostnad: 939 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4
  • Hiss: Ja

- Havsutsikt
- Generösa ytor
- Ta SL-båten in till strandvägen
- 25 kvadratmeter privat terrass
- En av 22 arkitektritade bostäder

I det klassiska Gomanhuset fr 1967 i Saltsjöqvarn återfinner man denna fantastiska arkitektritade lägenhet med terrass och utsikt över Stockholms inlopp, Skansen och Gröna Lund på Djurgården.
Bostaden bjuder på ett modernt boende med sjökontakt i vackra miljöer där vi finner en blandning av K-märka -och nyproducerade hus med hög standard. Ta gärna trappan (bredvid det K-märkta Pointhuset) ner promenadstråket längs kajen och se båtarna segla förbi.

Fastigheten uppfördes från början som livsmedelslaboratorium åt Kooperativa Förbundet 1965-1967, ritad av arkitekt Joen Sachs. Fastigheten är byggd i sluttningen med endast 22 lägenheter som alla är olika utformade. Fastigehteen är av unik karaktär och även kulturminnesmärkt. När huset under 2014-15 byggdes om till några få spektakulära lägenheter gjordes detta på ett mycket omsorgsfullt sätt, och arkitekt Joen Sachs var i samband med färdigställandet på plats för att inspektera omvandlingen och ge sin välsignelse.

Välkommen hem till Östra Finnbodavägen 13A - ett unikt boende och hem!

Saltsjöqvarn är ett lugnt område på bekvämt gång -och cykelavstånd in till staden. Härifrån tar det endast 15 minuter att promenera in till Nytorget på Södermalm med kaféer, barer och restauranger. Till angränsande Hammarby Sjöstad är det inte heller långt, att gå hit tar ca 10 minuter och även här finner vi kaféer, bagerier, barer och restauranger. Saltsjöqvarn erbjuder utmärkta kommunikationer via buss in till Slussen och stadens puls inom 5 minuter. Busslinje 53 tar er hela vägen in till T-centralen. Från Värmdövägen, som ligger på ett par hundra meters avstånd går det flera bussar till/från Slussen, Värmdö samt Saltsjöbanan som tar er ner till Grand Hotell vid Saltsjöbaden. Det går dessutom bra att ta båten med ditt SL-kort in till Nybrokajen (ca 15 minuter) Nacka strand, Djurgården (Gröna Lund, Skansen), Lidingö m.m. Sist men inte minst har vi skärgårdsbåtarna som går från bryggan utanför hotellet mot Fjäderholmarna och Waxholm via Nacka Strand.

Butiker och service finns i Sickla Köpkvarter och Nacka Forum, båda med ett stort utbud att erbjuda när det gäller shopping. I Sickla köpkvarter finns även biograf och Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen. I Saltsjöqvarn finns det tillgång till flera restauranger så som populära Boule och Berså samt restaurangen på Elite Hotell. På lyxhotellet Elite Hotell Marina Tower har dessutom Sturebadet SPA-avdelning och gym. Skäm bort din kropp och dina sinnen och njut av ett exklusivt spa och träningsanläggning med pool, jacuzzi, bastu samt turkiskt hamam. Boende har dessutom rabatt hos det närliggande gymmet Danvikens Hälsoforum där vi finner både maskiner och gruppass.

Strax nedanför hotellet finner vi en trevlig lekplats intill vattnet - perfekt för barnfamiljer. På några hundra meters avstånd, borta vid Värmdövägen finner vi ytterligare två lekplatser (nybyggda) samt en fotbollsplan. Ett boende i Saltsjöqvarn bjuder på fem minuters gångavstånd till två förskolor, 10 minuters promenadavstånd till ICA Närlivs och drygt 200 meter till närmsta vårdcentral. För er med bil är det dessutom enkelt att på ett par minuter ta er till Nyckelvikens naturreservat med 4H-gård samt friluftsområdet Hellasgården vid Nacka reservatet.

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Om Bostaden

Beskrivning

Interiörbeskrivning

Innanför dörren möts man med omedelbar närhet till en rymlig, lång och välkomnande hall med plats med goda möjligheter till förvaring. Här finns det gott om plats för en framtida platsbyggd garderob, en byrå, en barnvagn eller det som önskas. Vidare in i lägenheten finner man till vänster tillgång till ett ljust och stilrent badrum utrustat med alla bekvämligheter i form av dusch med glasvägg, handdukstork, vägghängd toalett, handfat med spegelskåp samt tvätt och torktumlare som skapar en tvättpelare.

Köket ligger i öppen planlösning med direkt ljusinsläpp där matrum och vardagsrum bildar en härlig social mittpunkt. Här finns gott plats om förvaring i flertalet köksskåp, goda arbetsytor, köksutrustning i form av spishäll, ugn, diskho, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt inbyggd vinkyl. I anslutning till vardagsrummet finner vi matplatsen som bjuder på utsikt över inloppet. Matplatsen är ljust placerad och bjuder på plats för ett bord och cirka 6-8 sittplatser.

I anslutning från vardagsrum och kök finner man lägenhetens två sovrum med ett Priva-lite glas emellan. Priva-lite glas är ett glas som kan växla mellan klart och frostat genom ett knapptryck. Tack vare Priva-lite glaset kan man kombinera ljusinsläpp och privacy. Det första sovrummet har generösa glaspartier ut mot vardagsrum/matplats och här finns plats för säng och tillhörande möblemang. Det andra sovrummet ligger bakom det första sovrummet och här finns plats för dubbelsäng. Rummet är även utrustat med flertalet garderober inredda med skohyllor, hyllplan och klädstänger.

Vidare ut från vardagsrummet genom några trappsteg upp finner man lägenhetens privata terrass som bjuder på ett vackert skådespeleri i form av passerande båtar och kryssningsfartyg. Här finns gott om plats för olika sällskapsarrangemang, grillning och häng!

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 93 kvm
Lägenhetsnummer: A1001:1303
Utgångspris: 8 495 000 kr
Driftkostnad: 939 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning
Observera att bostaden är registrerad som en etta men att den är ombyggd och nyttjas som en trea och därav även marknadsför som en. I föreningens register står det att lägenheten är 92 kvm men efter en uppmätning som gjordes 2021-11-16 visar resultat på 93 kvm BOA och 25 kvm terrass och därmed även marknadsförs den som det.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Nacka
Område: Sicklaön

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,03065
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

Nettoskulden har ej gått att få fram
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Föreningen består av 22 lägenheter, fördelade på två huskroppar. Fastighetsbeteckning är Sicklaön 37:13 och huset var klar för inflyttning år 2015. Marken ägs av bostadsrättsföreningen. Lägenheterna har mekanisk till- och frånluftsventilation och huset värms upp via fjärrvärme.

Internet
Tv och internet levereras via Ownit och tillkommer på månadsavin som en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån.

Månadsavgiften
I månadsavgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer en obligatorisk kostnad om 199 kr/mån för tv/bredband. Föreningen höjde avgiften i januari 2023. I dagsläget finns det inga fler planerade höjningar men beroende på hur räntor utvecklas i framtiden kan det bli aktuellt. Föreningen har dock tagit höjd för att klara sig i cirka två år utan att behöva höja på grund av räntor (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Kommande underhåll
Föreningen kommer genomföra en stamspolning samt genomföra ett arbete av anläggning av rabatt vid port 13A (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Förråd
Samtliga lägenheter har källarförråd på 4-7 kvm.

Parkering
Det finns garageplatser i föreningen som går att hyra för 1500 kr/månad samt uteplatser med laddningsmöjlighet för 950 kr/mån. Idag är det ingen kö på uteplatserna och det generellt brukar det inte vara något problem att få en p-plats (kontrollerat med styrelsen 2023-03-12).

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i 13 B i entréplan samt en trappa ned.

Hitta hit
Med båt
Åk till Saltsjöqvarn med Sjövägens båtar som bl.a. trafikerar Nybroplan, Allmänna Gränd, Lidingö (Dalénum) och Frihamnen, samt Blockhusudden på helger. SL-biljetter gäller. Tidtabell och mer information finns på www.sjovagen.nu. Fortsätt gå längs kajkanten ca 150 meter bort från stan tills du kommer till en lång trappa. Efter 111 steg är du framme.

Med Saltsjöbanan
Tag Saltsjöbanan till station Henriksdal. Gå upp på Hästholmsvägen via gångvägen till vänster om spåret (tågets färdriktning om du kommer från Slussen). Sväng sedan till vänster in på Västra Finnbodavägen. Följ vägen fram mot vattnet, efter backen svänger vägen till höger, fortsätt fram till rödbrun tegelbyggnad på vänster sida. FYI, Saltsjöbanan är tillfälligt avstängd fram till 2025 och ersätts under tiden med busstrafik.

Med buss
Tag vilken som helst av Värmdöbussarna från Slussen till hållplats Henriksdal. Gå över Värmdövägen och fortsätt till Saltsjöbanans perrong, följ sedan väganvisningarna som gäller för Saltsjöbanan. Alternativt, tag buss 53 (från Roslagstull, Odenplan, Centralen eller Slussen). Gå av vid hållplats Saltsjöqvarn. Följ sedan bussens färdriktning för att sedan ta vänster vid vår rödbruna tegelbyggnad. Välj mellan ingång 13A eller 13B.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Nacka Saltsjöterrassen 37:13
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1001
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Nacka
Markägare: Föreningen äger marken

Övrigt

Nacka kommun är en kommun i framkant och nya projekt är hela tiden på gång, bland annat kommer bostadsbebyggelsen att förtätas. Det är viktigt att du som köpare tar del av framtida idéer och planerna för området. Säljaren och fastighetsmäklaren uppmanar dig att kontakta Nacka stadsbyggnadsservice på info@nacka.se eller 08-718 80 00 för närmare information.

Pantsatt
Detta innebär att säljaren tagit lån för köpet av lägenheten med densamma som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet i samband med tillträdet.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Ekonomi

Utgångspris

8 495 000 kr

Månadsavgift

5 695 kr

Driftkostnader

939 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Angivna driftskostnader är säljarnas faktiska kostnader och dessa varierar utifrån antal personer i hushållet, avtalstyp och förbrukningsmönster.

Fördelas enligt följande

El: 480 kr
Försäkring: 260 kr
Obligatorisk tillägg brevband: 199 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 82 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 106 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-02-13
Besiktningsman: Rickard Berg, RicMan Energy

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritning

Karta & område

Östra Finnbodavägen 13A, Nacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5695 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maxine Mazy

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Aila Brunnberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning