Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 350 000 kr
Månadsavgift: 5 087 kr/månad
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare
Skellefteå

Kågevägen 38E

Utgångspris: 
1 350 000 kr
Månadsavgift: 5 087 kr/månad
Lovisa Forsgren, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lovisa Forsgren
Fastighetsmäklare

Inglasad balkong i söderläge - 3:a fördelat på 81 kvm med stor potential!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81 m2
  • Lägenhetsnummer: 143
  • Byggnadsår: 1961-63
  • Månadsavgift: 5 087 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej

Med inglasad balkong i söderläge och härlig utsikt över innergården finner ni denna 3:a på andra våningen på populära Kågevägen.

Lägenheten bjuder på en trevlig planlösning fördelat på 81 kvm med generösa ytor och ljusa rum. Med rätt vision och arbete kan ni förvandla denna lägenhet till ett unikt och personligt hem som ni kommer älska att komma hem till.

Ni kliver in i en möblerbar hall för att hänga av ytterkläderna, längre in i hallen finns det två inbyggda garderober. Till vänster har ni det rymliga köket som är utrustat med bland annat fullstor kyl och frys. I köket finns gott om plats med utrymme för ett köksbord.

Väl tilltaget vardagsrum med möjlighet till sociala sammanhang där ni rymmer både soffgrupp och matplats. Utgång till inglasade balkongen sker via vardagsrummet och balkongen ger en härlig förlängning av vardagsrummet och lägenheten.

De två sovrummen har båda praktiskt inbyggda garderober vilket ger er optimalt utnyttjande av utrymme. En stor fördel med denna lägenhet är att det finns både ett badrum med dusch samt en gästtoalett.

Brf Alhem är en trygg förening med låga avgifter. I månadsavgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband, balkongtillägg och fast kostnad för IP-telefoni. Närhet till bland annat mataffär, Skellefteå Kraft Arena och vacker natur på Vitbergsområdet. Det finns goda bussförbindelser till centrum, Solbackens handelsområde och Northvolt.

Ta chansen att upptäcka potentialen som denna lägenhet har att erbjuda!

Kontakta mig redan idag för att visa ditt intresse.
Ser framemot att höra från just dig!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Golvet är beklätt med en ljus plastmatta och tapetserade väggar. Längre in i hallen finns det två inbyggda garderober - ena med plats för hängande förvaring och den andra ett städskåp. Den ljusa plastmattan sträcker sig även in till kök och ena sovrummet.

Kök
Köket nås från hallen och det finns gott om förvaringsutrymme i köket. Den maskinella utrustningen består av spis med spishäll, fläkt samt fullstor kyl och frys. Här inne får du plats med ett större matbord för upp till 6 personer.

Sovrum
Rymligt sovrum med mycket garderobsförvaring tack vare de 6 inbygga garderoberna samt en fristående garderob. Väggar och garderobsdörrar är tapetserade med grön mönstrad tapet samt golvet med ljus heltäckningsmatta.

Vardagsrum
Väl tilltaget vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel och matbord för den som önskar. På golvet finns ekparketten bevarad som vackert kan slipas och betsas i önskad ton.

Balkong
Via vardagsrummet når du den fantastiska inglasade balkongen i söderläge med utsikt utöver innergården.

Badrum
Badrummet är utrustat med WC (går ej att spola, måste troligtvis bytas ut), handfat med tvättställ, badrumsskåp, tvättmaskin och dusch. Badrummet är beklätt med grön våtrumsmatta på golvet och orange våtrumstapet på väggarna.

Toalett
Mindre gästtoalett med plastmatta på golvet som är utrustad med WC, handfat och badrumsskåp.

Sovrum
Lägenhetens andra sovrum är också generöst i storlek med förvaring i form av ett inbyggt linneskåp. På golvet är det plastmatta och väggarna består av ljus tapet med mönster.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 m2
Lägenhetsnummer: 143
Utgångspris: 1 350 000 kr
Byggnadsår: 1961-63
Driftkostnad: 300 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Det finns ett tillhörande förråd samt matkällarförråd i samma huskropp som bostadsrätten.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Fönster: 3-glas

Tv/Internetanslutning

TV: Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem. Ingår i månadsavgiften.
Internet: Telenor. Ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Område: Norrböle

Omgivning

Alhem är ett mycket barnvänligt område med närhet till flera bekvämligheter, som skolor, mataffär, pizzeria, och badhus, för att nämna några. Dessutom erbjuder området goda bussförbindelser till centrum för enkel transport. Inte långt bort från Alhem finns också Solbacken handelsområde där man kan hitta det mesta, såsom apotek, klädaffärer, sportbutiker och ICA-Maxi.

När det kommer till utbildningsmöjligheter finns det två skolor att välja mellan. Norrhammarskolan tar emot elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Alternativt kan elever gå på den helt nya Floraskolan som också sträcker sig från förskoleklass upp till årskurs 9. Floraskolan ligger på Morön, med kort avstånd från Alhem, och där finner man även en helt nybyggd friidrottshall. Området har dessutom flera förskolor som erbjuder omsorg och undervisning för de yngre barnen.

För de som älskar utomhusaktiviteter finns det gott om möjligheter norr om Alhem i Vitbergsområdet. Där kan man njuta av skidåkning både utför och på längd samt delta i andra fritidsaktiviteter som hockey, tennis, friidrott, konståkning, Padel och utomhusbad, bland annat.

Sammanfattningsvis är Alhem en fantastisk plats att bo för familjer och personer som uppskattar närhet till skolor, butiker och olika fritidsaktiviteter. Området erbjuder ett rikt utbud av tjänster och möjligheter till en aktiv och bekväm livsstil.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,4657%
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

308 791 kr
Bostadsrättsföreningens nettoskuldsättning är beräknad utifrån föreningens årsredovisning från 2022.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av
bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till
grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från
årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Föreningen äger och förvaltar fastigheten Björksoppen 8. Under åren 1961-1963 uppfördes 12 huskroppar på fastigheten med 278 lägenheter. Gatuadress Kågevägen 38 A-I, 40 A-I och Torsgatan 19 A-J.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade och i föreningens försäkring ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Detta innebär att bostadsrättsinnehavarna inte behöver teckna en egen tilläggsförsäkring för bostadsrätt.

HSB handhar både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1980 - Biluppställningsplatser
1980 - Garageombyggnad
1988 - Ombyggnad soprum
1989 - Rotinvesteringar
1993 - Nybyggnad garage cykelrum
1995-1996 - Stambytt
1995-1996 - Kök, badrum, fasader och fönster.
2002 - Balkongrenovering
2003 - Dörrbyte, målning trapphus
2004 - Nya entreér
2008-2009 - Källarmålning
2010 - Centralventilation
2011-2012 - Nya tak
2013 - Åtgärdat radiatorerna som haft problem. Kulvertdragning fjärrvärme.
2015 - Tvättstugor och ny tvättutrustning. Spolning, filmning avloppsledningar.
2016 - Byte garagetak och målning av ca 50 balkonger. En uthyrd lokal har omvandlats till ett nytt vicevärdskontor. Det gamla vicevärdskontoret har gjorts om till ett övernattningsrum, några av föreningens gästparkeringar har omgjorts till p-platser med motorvärmare.
2017 - Nyinstallation av torktumlare Kågevägen.
2018/2019 - Nya balkonger samt inglasning. Balkongerna utrustades med rullgardiner, skjutbara glaspartier, vitmålat innertak, vit väggpanel på mellanväggarna, jordat eluttag samt spotlights i innertak.
2019 - Byte belysning Kågevägen 38 och ny avfuktare Kågevägen 40
2021 - Två före detta soprum ska byggas om till två ettor.
2021 - Fler parkeringsplatser har tillkommit, bland annat för elbilar.
2022- Utemiljö, parkeringar och installation av laddboxar.
2023- Planering av installation av solpaneler.

Gemensamma utrymmen

FÖRRÅD - Lägenheterna har ett vanligt lägenhetsförråd i källarplan i samma byggnad. Det finns även ett mindre matkällarförråd till vissa utav lägenheterna.
I förrådet går det att ordna eluttag för att kunna ställa in en extra frys, föreningen tar en kostnad på 19kr/mån för elen. Koppling (om det inte redan är gjort) bekostas av köparen och ska utföras av behörig elektriker.
TVÄTTSTUGOR - Föreningen har totalt sex tvättstugor i väldigt gott skick. Dessa finns källarplan i huskropparna med adress Torsgatan 19E, Torsgatan 19C, Torsgatan 19I, Kågevägen 38G , Kågevägen 40B och Kågevägen 40J. Tvättstugorna är uppfräschade med ny maskinpark med automatdosering.
SAMLINGSRUM - Belägen på Kågevägen 38J. Här visas SAIK-matcherna på storbilds-TV. Samlingslokalen är lämplig för ca 30 personer och lokalen får man låna gratis som boende i föreningen.
ÖVERNATTNINGSRUM - Finns på Torsgatan 19C. Bestående av två rum med minikök och WC. Kostnad att hyra är 150kr/dygn.
HOBBYRUM - Inom området finns två hobbyrum att nyttja, i trappuppgång Kågevägen 38B och Kågevägen 40B. Dessa är utrustade för snickerier och för ytbehandlingar.
SOPRUM med källsortering.
INNERGÅRDAR med lekplatser och utemöbler.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 124 garageplatser och 155 parkeringsplatser med motorvärmarstolpe, varav 58 laddplatser.
Bilplatserna är belägna i anslutning till lägenheterna.
Parkeringsplats går att hyra för 200 kr/mån inkl. ström.
Parkeringsplats med laddplats kostar 210 kr/månad exkl. ström.
Kallgarage kostar 250 kr/månad exkl. ström, separat kö.
Varmgarage har en varierande kostnad beroende på hur stort det är, separat kö.
P-plats med stolpe går att ordna till köpare.
Inom området finns flera besöksparkeringar och varje bostadsinnehavare får två parkeringstillstånd att dela ut till besökande.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen planerar att höja årsavgiften med 2% under 2024.

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Utgångspris

1 350 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 087 kr
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband, balkongtillägg och fast kostnad för IP-telefoni.

Föreningen tillämpar individuell mätning och debiterar förbrukad hushållsel. Varje månad bokförs den faktiska förbrukningen och en gång per kvartal får man betala i efterskott det man faktiskt har förbrukat.

Driftkostnader

300 kr/månad
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Kostnaden för hushållselen är beräknad enligt schablon.

Fördelas enligt följande

El: 300 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 122 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 156 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-08-20
Besiktningsman: Tomas Edenor, Aktea Energy

Alla bilder

+ 14 Visa alla 20 bilder
 

Planritning

Karta och område

Kågevägen 38E, Skellefteå

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5087 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Norrböle, Skellefteå
Kågevägen 38E
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning