Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 4 361 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Fastighetsmäklare
Stockholm

Katarina bangata 65

Månadsavgift: 4 361 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Fastighetsmäklare

Utmärkt planerad 4:a med balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 87 kvm
  • Lägenhetsnummer: 111
  • Byggnadsår: 1967
  • Månadsavgift: 4 361 kr
  • Driftkostnad: 500 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja

Välkommen till denna välplanerade och stilfulla 4:a med balkong i väster och utsikt mot grönskande allé! Bostaden har en genomgående planlösning som ger ett rikligt ljusinsläpp från två väderstreck. Vardagsrummet erbjuder fin social yta och ger gott om utrymme för både familjemys och trevligt mingel med vännerna. Härifrån nås den trivsamma balkongen som vetter mot väst, det perfekta uterummet under årets varmare månader. Köket renoverades 2017 med ypperlig förvaring och bra arbetsytor samt är välutrustat med induktionshäll, ugn, inbyggd micro, diskmaskin samt kyl och frys. Bostaden erbjuder två rymliga sovrum med lugnt läge mot gård och ett mindre sovrum/arbetsrum mot allén.
Mycket fördelaktigt är att det både finns ett helkaklat badrum med badkar, handfat samt wc och dessutom ytterligare ett fräscht och praktiskt gäst-wc med handfat. Perfekt för familjens morgonrusning på väg till skola och arbetsplats. Nyligen har man låtit måla om, satt nya persienner i vardagsrum samt mörkläggningsgardiner i sovrummen. Hemmet har mycket gott om förvaring i stor klädkammare och i den välkomnande hallen finns bra avhängningsmöjligheter samt garderob. Dessutom har bostadsinnehavaren nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Brf Vitbetan 3 är en välskött och populär förening med många av de stora renoveringarna genomförda. Föreningen har 150 garageplatser (där en parkeringsplats kostar endast 750 kr/mån) och flera gemensamma utrymmen så som övernattningslägenhet, cykelförråd, barnvagnsrum och tvättstuga.

Här bor du i populärt område intill lilla och stora Blecktornsparken med mysiga Nytorget endast några få minuter bort. Här finns en uppsjö av omtyckta restauranger, caféer och trendiga småbutiker och ett brett serviceutbud med Ringens Köpcentrum och Skrapangallerian en kort promenad bort. I lilla Blecktornsparken har restaurang Bleck med sin härliga uteservering snabbt blivit Södermalmsbornas nya sommarfavorit. Vill man ge sig ut i grönskan finns Årstaviken med sina fina jogging- och promenadstråk. Du kan också njuta av härligt parkliv i Vitabergsparken eller gå upp till Fjällgatan och blicka ut över Stockholms vatten. Området är mycket barnvänligt med flera grönområden och lekplatser. Här finns också flertalet träningsanläggningar och lysande kommunikationer om du vill ta dig vidare genom staden. Förutom tunnelbanans gröna linje (Skanstull) går här flertalet bussar direkt utanför porten med täta avgångar.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 87 kvm
Lägenhetsnummer: 111
Byggnadsår: 1967
Driftkostnad: 500 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv finns i fastigheten via Comhem.
Bredband finns i fastigheten via Ownit.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme.
Ventilation genom självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,635000
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Vitbetan 3 är en stabil och välskött äkta bostadsrättsförening med god ekonomi (låg belåning) som förvärvade fastigheten 2001, inga avgiftshöjningar har skett sedan förvärvet. Föreningen omfattar 230 lägenheter varav 10 lägenheter upplåtes med hyresrätt samt 14 lokaler. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och är klassad som äkta och ligger på adresserna Katarina Bangata 65, 67, 67A, 67B, 69 samt Malmgårdsvägen 16, 18 och 20.

Delat ägande godkänns under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 5 %.
Det finns inga planer på förändring av månadsavgifterna (kontrollerat med styrelsen 2021-10-15).

För mer information se årsredovisningen.

Husen byggdes som hyresrätter av Hansson och Hööglund efter ritningar av arkitekten Archibald Fried. Sista etappen stod inflyttningsklar 1967. Så småningom såldes fastigheten till Reinold Gustavsson som sedemera gick i konkurs. Vitbetan 3 kom då att tillhöra Svenska Handelsbanken och förvaltades av Storstaden AB i ett tiotal år. Därefter köptes husen av Livförsäkringsbolaget Skandia, som ägde och förvaltade tills Brf Vitbetan 3 förvärvade fastigheten 2001.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Vitbetan 3
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2002 Byte från oljeeldning till fjärrvärme
2003 Målning av trapphus
2004 Målning av tak
2007 Byte badrums- och köksstammarna
2008 Målning av fönster
2008 Renovering av balkonger
2009 Byte nyckelsystem
2009 Tätning av fönster
2010 Målning av fönster
2011 Bygge av ny tvättstuga i markplan
2014 Spolat avloppsledningar kök/badrum
2015-2016 Byte av fläktar och el sker lite löpande
2015 Takunderhåll
2016 Renovering kungsbalkonger
2013-2016 Hissrenoveringar
2017 Takrenovering av samtliga hus
2019 Fönsterrenovering
2020 Trapphusrenovering
2020 Bredbandsinstallation (250/250 till alla lägenheter)
2021 Låsbyte till portar och andra gemensamma utrymmen
Kommande renoveringar: Planerat att fixa golv i garage under 2022, detta påverkar inte avgifterna i föreningen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en övernattningslägenhet, tre cykelförråd, barnvagnsförråd, soprum, fin innergård där man kan grilla samt fräsch tvättstuga.
Det ena cykelförrådet ligger längst in på gården vid Malmgårdsvägen 16. Det andra vid Katarina Bangata 69 och det tredje är ett litet rum i port 20. Samtliga återfinns i källarplanet.

Parkering

Föreningen innehar ca 150 garageplatser, som uthyres för 750 kr/mån (f.n kö). Om detta är av vikt bör en köpare kontrollera kötiden med föreningen.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planer på förändring av månadsavgifterna (kontrollerat med styrelsen 2021-10-15).

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 361 kr
I avgiften ingår värme, vatten och internet

Driftkostnader

500 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Specifik energianvändning: 150 kWh/kvm/år
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritning

Karta & område

Katarina bangata 65, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning