Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 992 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Katarina Västra Kyrkogata 4B, möjlig 3:a

Månadsavgift: 2 992 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

SEKELSKIFTESTVÅA - MÖJLIG 3:A - PÅ EFTERTRAKTAD ADRESS!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 57 kvm
  • Lägenhetsnummer: 4
  • Byggnadsår: 1915
  • Månadsavgift: 2 992 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 6
  • Hiss: Ja

Det är en speciell känsla att vandra omkring i detta kvarter. Det är som en insvepning av lugn så fort fötterna traskar in på området kring Katarina Västra Kyrkogata. Gatans avskildhet gör att det här är nästintill otrafikerat. Istället råder ostördhet och grönska längs med Katarina Kyrkas parkområde. In i trapphuset genom byggnadens storslagna portar och ut i den tysta innergården finns porten till Katarina Västra Kyrkogata 4B och bostaden som härmed saluförs. Tack vare bostadens placering möjliggörs här ett rofyllt och tyst boende. Det är en mycket luftig bostad med gedigna rum och underbart burspråk. Den optimala planlösningen med dess rätta proportioner mellan rummen i detta hem gör att en omdisponering till en trerummare känns mer naturlig.
Hemmet präglas av vackra originaldetaljer. De småspröjsade fönstren med sex rutor i varje båge gör dig påmind om byggåret 1915 och sekelskiftesandan som kompletteras med burspråket, den väl tilltagna takhöjden och plankgolven. Entréhallen välkomnar gästerna och dess yta gör det enkelt att erbjuda plats för avhängning av gästernas ytterplagg. Möjlighet till övrigt möblemang och förvaringsgarderober i entréhallen finns även här om så önskas. Invid entréhallen återfinns bostadens hjärta; köket, där god plats för de vardagliga köksbestyren finns. Från det att nuvarande ägare flyttade in i bostaden år 2014 har köket fått sig ett ansiktslyft så sent som år 2021 och erbjuder idag all önskvärd utrustning. Detta kök går även att flytta till vardagsrummet för att istället tillföra bostaden ett extra sovrum. Vägg i vägg till det nuvarande köket ligger ett väl tilltaget sovrum placerat. Rummets yta gör det möjligt att här inreda med en stor dubbelsäng, men även diverse övriga möblemang och förvaringslösningar. Intill sovrummet finns plats för sociala tillställningar när väl gäster är på besök. I vardagsrummet finns nämligen rejäla ytor för soffor och sittgrupper. Genom det tidstypiska burspråket letar sig solens strålar in och gör rummet luftigare. Två inbyggda garderober finns idag i detta vardagsrum som bidrar till bostadens goda förvaringsmöjligheter. Vägg i vägg med vardagsrummet återfinns badrummet. Här finns en duschhörna med takdusch, tvättställ med intilliggande förvaring, toalettstol samt kakel- och klinker i sobra färgval. Utöver dessa rum i bostaden finns här även nära och smidig access till den lummiga innergården med stor matplats, där goda middagar kan avnjutas tillsammans med familj och vänner. Den gemensamma tvättstugan ligger i A-huset och är försedd med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel.

Brf Sturen Mindre 4 är väldigt omtyckt och eftertraktad förening att bo i. Föreningen bildades år 1998 och äger marken själva och är dessutom klassad som en äkta förening. Föreningen karaktäriseras som stabil, välskött och familjär och omfattas av 26 st bostadsrättslägenheter och 1 hyresrättslägenhet. Belåningsgraden för redovisningsåret 2020 hamnade på låga 4 320 kr/kvm. Hyresrättslägenheten ger en årlig total hyresintäkt på 86 000 kr som bidrar till att stabilisera föreningens ekonomi ytterligare. Den kvarvarande hyresrättslägenheten är att anse som en dold tillgång. Därtill har föreningen även ett vindsutrymme som kan avyttras och som för några år sedan värderades till ca 10 milj. I dagsläget finns inga planer på att avyttra men det är värt att notera att även det vindsutrymmet bör anses som en dold tillgång till föreningen som i framtiden kan generera intäkter.

På lugna Katarina Västra Kyrkogata, uppe bland söders höjder, är bekvämligheterna många. Inom kort räckvidd nås Mosebacke Torg, Fjällgatan och Nytorget. På någon minut nås folklivet vid Götgatan och Medborgarplatsen med ett stort utbud av restauranger, mysiga caféer och spännande butiker med allt från stora kedjor till små specialiserade. I Söderhallarna kan ni strosa runt och botanisera i saluhallens deli eller populära Melanders eller varför inte gå på bio? Om ni gillar att träna finns ett flertal gym i närheten och runt Riddarfjärden och Årstaviken finns två fina promenad- och löprundor.

Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans gröna linje vid Medborgarplatsen och vid Slussen som nås på några minuters promenad ansluter röda linjen och ett stort antal bussar.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 57 kvm
Lägenhetsnummer: 4
Byggnadsår: 1915
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätbevis
I föreningens lägenhetsförteckning är bostaden på 49 kvm. Enligt ny mätning sedan år 2008 är bostaden uppmätt till 57 kvm.

Byggnadssätt

Kommentar: Brf Sturen mindre 4 och dess byggnad är belägen på adresserna Katarina Västra Kyrkogata 4 A-B-C. I föreningen finns totalt 26 bostadsrätter och 1 hyresrättslägenhet om 61 kvm.

Tv/Internetanslutning

Digital-tv och bredband finns i fastigheten via Comhem.
Fiber finns i fastigheten via Open Universe.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning via fjärrvärme.
Ventilation via självdrag.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Omgivning

Här bor du på en lugn liten gata i äkta kulturkvarter invid Katarina kyrka där bland annat Cornelis Vreeswijk, den svenska trubaduren, ligger begravd. Inte sällan skådas blommor och en otänd cigarett intill gravstenen, ditlagda helt i poetisk anda av nya generationers fans. I kyrkogårdens östra del - som inte har gravar - finns även ett parkområde där man kan läsa eller ta en kopp kaffe. Sommartid har församlingen ett mysigt trädgårdskafé precis framför kyrkan. I området samsas flera århundradens arkitektur med grönska och parkmiljöer på ett alldeles unikt sätt, att bo här ger en speciell samhörighet med historien. Läget är avskilt men ändå mitt i Södermalmsvimlet. Du bor nära såväl Götgatsbacken och Mosebacke som SoFo och Nytorget, och har ett brett och stort urval av restauranger, caféer, små unika butiker och större kedjor inom kort promenadavstånd.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,66970%
Andel av månadsavgift: 2,67%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Stabil, välskött och familjär förening som omfattar 26 st bostadsrättslägenheter och 1 hyresrättslägenhet. Föreningen förvärvade fastigheten 1999 då fastigheten ombildades till bostadsrättförening. Brf Sturen Mindre 4 äger marken (dvs ej tomträtt) och är klassad som en äkta förening. Huset byggdes år 1915 och har på senare år genomfört större renoveringar och underhåll.

Enligt årsredovisningen för år 2020 har föreningen en belåningsgrad på 4 320 kr/kvm. Enligt årsredovisningen 2020 gav hyresrättslägenheten en årlig total hyresintäkt på 86 000 kr som bidrar till att stabilisera föreningens ekonomi ytterligare. Den kvarvarande hyresrättslägenheten är att anse som en dold tillgång. Därtill har föreningen även ett vindsutrymme som kan avyttras och som för några år sedan värderades till ca 10 milj. I dagsläget finns inga planer på att avyttra men det är värt att notera att även det vindsutrymmet bör anses som en dold tillgång till föreningen som i framtiden kan generera intäkter.

- Delat ägande:
en förutsättning för att beviljas medlemskap i föreningen är att köparen ska bosätta sig permanent i lägenheten. Delat ägande godkänns endast om detta är uppfyllt för samtliga köpare.

- Juridisk person godkänns inte.

- Ansökan om andrahandsuthyrning görs till föreningens styrelse och måste därmed godkännas innan andrahandsuthyrningen får genomföras.


För ytterligare information, besök gärna föreningens hemsida: https://egrannar.se/brfsturenmindre4

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sturen Mindre 4
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1002
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1977 - Byte V/A-stammar i kök och badrum i B- och C-husen. Under 1990-talet byttes V/A-stammar i A-huset.
1995 - Byte av elstigare
2004 - Renovering fönster
2004 - Renovering fasad
2007 - Delar av tak renoverades
2012 - Stamspolning
2013 - Lagning av puts på fasaden.
2015 - Renovering av trapphus A och entrén.
2015 - Byte till säkerhetsdörrar
2015 - Installation av fiber
2016 - Fönsterrenovering, översta våningarna (slutfördes 2017)
2016 - Värmejusteringar
2017 - Stamspolning
2018 - OVK genomförd
2018 - Revidering av föreningens stadgar 2018-05-19
2018 - Renovering av trapphus B och C
2019 - Renovering av föreningens hyreslägenhet
2019 - Ny energideklaration och underhållsplan
2019 - Omtrådning och byte av elcentraler i gemensamma utrymmen (slutfördes 2020)
2020 - Installation av brandvarnare, brandsläckare och nödbelysning i gemensamma utrymmen samt uppdatering av brandskyddspolicy
2020 - Installation av brytskydd på entrédörr och nytt kodlås
2020 - Byte av undercentral, fjärrvärme
2020 - Byte av ventiler och temostater på radiatorer, byte av stamventiler samt injustering av värmesystem
2021 - Ny tvättmaskin
Kommande renoveringar: 2021/2022 - Renovering av tak. Planerad upphandling under hösten 2021.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns:
- tvättstuga
- cykel- och barnvagnsförråd
- mötes-/styrelserum
- en grönskande innergård med matplats, grill och cykelställ.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. På de allmänna gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep. 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade avgiftsförändringar (Föreningens uppgift 2021-04-23)

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 992 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I avgiften ingår värme, vatten och TV. Varje lägenhet har också förråd som ingår, antingen i källare eller på vind.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 147 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 145 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-10-17
Besiktningsman: Erik Albertsson, AN-Profil AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 30 Visa alla 36 bilder
 

Planritning

Karta & område

Katarina Västra Kyrkogata 4B, möjlig 3:a, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning