Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 293 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Ludvigsbergsgatan 17, 3tr

Månadsavgift: 3 293 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

Mycket fin 60-tals 3:a med balkong och läcker utsikt över Riddarfjärden och Stockholms innerstad!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81 kvm
  • Lägenhetsnummer: 28
  • Byggnadsår: 1963
  • Månadsavgift: 3 293 kr
  • Driftkostnad: 800 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 7
  • Hiss: Ja

Välkommen till en utmärkt planerad 60-tals 3:a med balkong och utsikt över Riddarfjärdens glittrande vatten! Här har man tagit tillvara på ytorna på bästa sätt och byggt bostäderna i sann funkisanda. Genomgående ljusinsläpp från generösa fönsterpartier i två väderstreck ger vackert ljus hela dagen, året om. Vardagsrummet är stort med gott om plats för både soffgrupp och matbord, perfekta ytor för både familjemys och vännernas besök. Utsikten över Riddarfjärden och Stockholms innerstad är enastående och det är svårt att slita sig. Smakfullt renoverat kök med diskmaskin, bra förvaring, god arbetsyta och matplats. Två rogivande sovrum varav det ena har utgång till inglasad balkong i soligt söderläge med grönskande utsikt. Fräscht badrum med badkar, tvättmaskin, torktumlare, golvvärme samt naturligt ljus från fönster och det finns också ett praktiskt extra gäst-WC.
Ytterst välskött och skuldfri förening med goda intäkter, parkeringsmöjligheter och fina gårdsytor runt huset.

Här bor du i attraktiva och trivsamma kvarter med Mariatorget på bara ett par minuters promenad. Är du hungrig finns restauranger från världens alla hörn och den törstige kan besöka flertalet trendiga barer, skulle du dessutom bli sugen på att fika så är utbudet stort. Värt att nämna är de lokala favoriterna Mellqvist kaffebar, Folkbaren, Morfar Ginko, nöjesimperiet Rival och nyöppnade Hornsgatans kvarterskrog. I området har du även flera av Söders bästa mat- och delikatessbutiker. Några kvarter från bostaden ligger Mariaberget med kullerstensklädda promenadstråk och på Monteliusvägen bjuds man på svårslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom nära gångavstånd ligger även charmiga Mosebacke och Götgatspuckeln med sitt digra serviceutbud. Även hippa Hornstull nås enkelt med en kortare cykeltur. Om du vill vidare genom staden har du här utmärkta kommunikationer med både bussar, pendeltåg och tunnelbanans röda linje, antingen via Mariatorget eller Zinkensdamm. Här finns också flera skolor, förskolor och lekplatser samt ett brett utbud vad gäller både matbutiker, apotek och gym.

Ett hem som är otroligt lätt att trivas i - välkommen!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 kvm
Lägenhetsnummer: 28
Byggnadsår: 1963
Driftkostnad: 800 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 7
Hiss: Ja. Stor hiss med plats för barnvagn.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via Sappa och bredband via Stockholms stadsnät

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning sker med fjärrvärme och ventilation med mekanisk frånluft med värmeåtetrvinning (FTX)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,13308 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

0 kr
Föreningen har ingen nettoskuldsättning, denna bostads andel av föreningens nettoförmögenhet 2021 är 141 218 kr.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

BRF Ludvigsberg i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening belägen på Södermalm i Stockholm. Fastigheten består av ett hus med entréer från Ludvigsbergsgatan 13, 17 samt Gamla Lundagatan 4 och ritades av arkitekt Sverker Feuk för Svenska Bostäder. Huset byggdes 1961 och trettio år senare förvärvade föreningen fastigheten.
I föreningen finns 62 bostadslägenheter varav en upplåts med hyresrätt, föreningen har även 5 lokaler upplåtna med hyresrätt samt 47 parkeringsplatser. Välskött och skuldfri förening med goda intäkter!

Föreningens nuvarande tomträttsavtal löper ut 2023-01-31 och det har tecknats nytt avtal från 2023-02-01 som löper på 20 år. Tomträttsavgälden kommer att höjas men styrelsen räknar med att avgiftsnivån kan hållas på en jämförelsevis låg nivå också framöver (enligt föreningens årsredovisning 2021).

För mer information se årsredovisningen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Ludvigsberg i Stockholm
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1302
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2010 - Nya entrépartier och utbyggnad av källarkontor
2013 - Stambyte samt byte av värmeventiler och termostater
2014 - Renovering av nedre cykelrummet och byte av ståldörrar i korridorer och fasad
2015 - Nytt fibernät för internet, telefoni och TV. Renovering av övre cyrkelrum och tvättstugan
2017 - Renovering av lokal L19
2018 - Renovering av lokal L17
2020 - Renovering av badrum i lokal GL2
2021 - Byte av balkonger
2022 - Renovering av tak, målning av korridorer och trapphus (pågår 20221006)
Kommande renoveringar: 2023 - Renovering av fönster

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelrum, barnvagnsrum, tvättstuga och fin innergård.

Parkering

Föreningen har 47 parkeringsplatser som fördelas enligt separat kö, för närvarande (oktober 2022) är kön mycket kort och kostnad per p-plats är 900 kr per månad.

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.

Övrigt

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.
Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 293 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

800 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 600 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 111 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2017-10-20
Besiktningsman: Isak Franzén
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 33 Visa alla 39 bilder
 

Planritning

Karta & område

Ludvigsbergsgatan 17, 3tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3293 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning