Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 624 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Heleneborgsgatan 7 (gårdshus)

Månadsavgift: 3 624 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Elin Bellander, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Bellander
Reg. Fastighetsmäklare

Charmig sekelskiftes 3:a med fungerande kakelugn, egen uteplats i sydost och villakänsla!

  • Typ: Lägenhet i Bostadsförening
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 82 kvm
  • Lägenhetsnummer: 48+49
  • Byggnadsår: 1917
  • Månadsavgift: 3 624 kr
  • Driftkostnad: 650 kr/mån
  • Upplåtelseform: Andel i Bostadsförening
  • Våning: 1

Välkommen till en charmig sekelskiftes 3:a med fungerande kakelugn, egen uteplats i sydost och med en härlig villakänsla! Lägenheten har renoverats varsamt och originaldetaljer såsom vackra trägolv och spegeldörrar har tagits fram.
Bostaden är lugnt belägen i en grönskande oas på en av Högalids skyddade innergårdar och har ett vackert ljusinsläpp tack vare en väl tilltagen takhöjd, genomgående planlösning samt generösa fönster. Den egna uteplatsen fungerar sommartid som ett underbart ”extrarum” och ger den odlingsintressererade möjlighet att vara kreativ. Här ute sitter man gärna länge på helgfrukosten och njuter kvällstid av sköna grillmiddagar med plats för många.
I vardagsrummet finns gott om utrymme att samla både familj och vänner framför den sprakande kakelugnen. Köket är hemtrevligt med matplats och generöst skafferi. Båda sovrummen är rogivande med lugnt gårdsläge. Rymligt badrum med tvätt- och torkmaskin och dessutom med mycket goda förvaringsmöjligheter. Välskött förening med lummig trädgård och egen bastu.
Möjlighet att bygga om bostaden till en 4:a om så önskas, se alternativ planlösning.

Bostad med mycket hög mysfaktor - välkommen hem!

Område
Hornstull är en stadsdel som passar dig som gillar att bo ett lugnt område med både närhet till vatten och natur och samtidigt nära till trevliga barer, trendiga restauranger och caféer samt kulturliv. Längst Bergsunds Strand, Söder Mälarstrand, Långholmen, Reimersholme och runt Årstaviken finns promenadstråk och löparrundor invid vattnet och från lägenheten har du flipp-floppavstånd till både Reimersholme och Långholmens grönskande oaser med fina badmöjligheter under sommarhalvåret.
I närområdet finns även ett bra utbud av förskolor, bl.a. på Långholmen, Lundagatan och Reimersholme samt ett flertal skolor: Högalid (0-9), Jensen (6-9), Lundaskolan (0-3) och Bergsundsskolan (0-3).
Perfekta kommunikationer finns via t-banans röda linje eller flertalet bussar som enkelt tar dig vidare genom staden. Runt knuten hittar du Hornstulls stadsdelscentrum som erbjuder shopping och prisbelönta Hemköp – en av Sveriges bästa mataffärer. Några populära restauranger i området är Linje tio med en av världens bästa barer, Barbro, Indian Garden, Ho's, Warung och Hornhuset med restauranger i tre plan. Missa inte heller helgmarknaden med sina spännande loppisstånd och "Food trucks" längs vattnet framför Debaser Strand.

I Hornstull saknas ingenting!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
Välkomnande och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. Plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring i klädkammare. Här finns utrymme för en extra WC eller ett badrum.

Kök
Stilfullt kök med skåp i högblankt vitt, trendiga beslag i polerad mässing och bänkskiva i trä. Gasspis, diskmaskin och inbyggd kyl/frys. Här finns även ett generöst skafferi med ett eget litet fönster som möjliggör en lägre temperatur, vilket gynnar förvaring av grönsaker. Här finns även gott om plats för torrvaror och köksmaskiner. Avlopp och vatten finns förberett i skafferiet för den som vill bygga ett extra duschrum.

Vardagsrum
Luftigt och lättmöblerat med ljusa golv och fungerande kakelugn, som bidrar till en mysig atmosfär. 2 stora fönster ger härligt ljusinsläpp.. Utanför fönstret finns vintegrön murgröna och föreningens välskötta trädgård. Möjlighet att dela av rummet till 2 mindre sovrum.

Sovrum 1
Lägenhetens kanske finaste rum med utgång till uteplatsen i sydost. Tack vare det lugna läget kan dörren till uteplatsen stå öppen hela dagen. Här finns en klädgarderob och gott om plats för extra garderober. Rummet delas enkelt av till 2 sovrum om så önskas eller så kan rummet användas som ett vardagsrum med matplats.

Sovrum 2
Ljust härligt rum som passar bra som barnrum eller arbetsrum. Här finns 3 fönster, varav 2 är mindre och härrör från tidigare jungfrukammare. En stor klädkammare och 2 garderober. Från detta rum finns en ingång till badrummet. Här har det tidigare funnits ett kök, så vill man går det att flytta köket till detta rum. Det finns även möjlighet att öppna upp en ytterligare ingång till lägenheten hit in – kan bli ett perfekt tonårsrum.

Badrum
Rymligt, ljust och helkaklat badrum med gott om förvaringsmöjligheter och härligt golvvärme. Idag finns här dusch, WC, handfat med kommod, stor inkaklad spegel och badrumsskåp. Tvätt- torkmaskin (2-i-1) underlättar vardagen.

Förråd
2 stycken vindsförråd och ett stort källarförråd.


Säljarnas renoveringar:
2016
Slipning av golv (lutat, vitoljat och mattlackat) i vardagsrum och de båda sovrummen.
Renovering och målning av tak, väggar, lister, element och fönster.
Mindre renoveringar i kök, samt ny inredning i köksskafferi (Elfa-system med vitoljade furuplan).
Plantering av syrenbuskar (vita blommor), hortensia (rosa/grålila), sammetshortensia (grålila), silverax, kaninöra, japansk sockblomma, hasselört, vita och rosa anemoner, jättedaggkåpa, olika sorters funkia m.m.
Dessutom finns rabarber, jordgubbar, smultron och ett flertal kryddor invid uteplatsen.
2017
Elen delvis utbytt och uttag installerat vid uteplats (IP44).

Sammanfattning

Typ: Lägenhet i Bostadsförening
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 82 kvm
Lägenhetsnummer: 48+49
Byggnadsår: 1917
Driftkostnad: 650 kr/mån
Upplåtelseform: Andel i Bostadsförening
Våning: 1

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Tv/Internetanslutning

ComHem, internet ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Södermalm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,0 + 2,0= 4/151 = 2,649 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

341 721 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Bf Muttern nr 7 u.p.a. är en mycket gammal och välskött förening som förvärvade fastigheten 1921 och omfattar 44 lägenheter och 2 medlemsägda lokaler. Föreningen äger marken.

Föreningen bildades innan bostadsrättslagen tillkommit och styrs därmed av lagen om ekonomisk förening. Beskattningsmässigt är det en äkta förening med samma uppskovsmöjligheter som i en bostadsrättsförening. Välskött förening med god ekonomi.

Föreningen godkänner delat ägande.
För mer information se årsredovisningen.

Allmänt

Föreningens namn: Bf Muttern 7 u.p.a
Föreningsform: Bostadsförening
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1970 - Elstigar
1990-1992 - Fasadrenovering
1997 - Badrumsstammar
1997 - Köksstammar
2010 - Tvättstuga
2011 - Fönsterrenovering
2013 - Takrenovering
2015 - Gårdsrenovering

Gemensamma utrymmen

Det finns tvättstuga, bastu, barnvagnsförråd, cykelförråd samt en mycket fin innergård med grillplats. Föreningen har även ett eget sorteringsrum för återvinning och det finns möjlighet att kompostera matavfall.

Parkering

På gatorna råder fri parkering på vardagar och helger mellan vissa bestämda tider. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Gatu- och fastighetskontoret i Stockholms Stad (08- 508 263 00). Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan på www.stockholm.se/boendep.

Övrigt

Boarea: Mätbevis finns från 2003. Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.
Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB och Danske bank gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i två månader. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB, Danske bank eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 624 kr
Värme, vatten, TV basutbud och internet 00Mbit/s från Comhem.
Avgiften betalas kvartalsvis.

Driftkostnader

650 kr/mån
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde som baseras på säljarens nyttjande av bostaden.

Fördelas enligt följande

El: 450 kr
Försäkring: 200 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Beskrivning: Energideklaration har ej gått att få fram för denna byggnad.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritning

Karta & område

Heleneborgsgatan 7 (gårdshus), Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3624 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Elin Bellander

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning