Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 4 752 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elin Norberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Norberg
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Farsta

Larsbodavägen 76

Månadsavgift: 4 752 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Elin Norberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Elin Norberg
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Nyrenoverad 3:a med ljust läge och inglasad balkong utan insyn

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 74 kvm
  • Lägenhetsnummer: 18
  • Byggnadsår: 1958
  • Månadsavgift: 4 752 kr
  • Driftkostnad: 450 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 9
  • Hiss: Ja

Här erbjuds en nyrenoverad och ljus hörnlägenhet med öppen planlösning och inglasad balkong. Här bor du ljust och insynsskyddat nära Farsta Centrum. Välkommen till ett hem att trivas i!

I denna luftiga och yteffektiva bostad finner du ett smakfullt och nyrenoverat kök med öppen planlösning till vardagsrum. Det finns även två rymliga sovrum som båda rymmer dubbelsäng samt plats för skrivbordshörna samt möblerbar hall med förvaring och garderobsutrymme. Helkaklat badrum med tvättmaskin. Extra förvaringsutrymme i stor klädkammare samt tillhörande vindsförråd.

Att ha tillgång till utevistelse från lägenheten är något som många drömmer om. I den här bostaden finns en underbar, insynsskyddad inglasad balkong som verkligen höjer livskvaliteten för dig som boende. Här kan du njuta av härliga sommarkvällar. Balkongen nås från vardagsrummet och erbjuder sol på morgonen.

I Brf Hamnskär 2 bor du i en gammal, välskött och stamrenoverad fastighet med låga skulder.

Attraktiva Farsta är ett vackert och expansivt område i södra Stockholm. På promenadavstånd når man sjöarna Magelungen och Drevviken med flera badplatser, promenadstråk och fina strandbad. Du bor nära både sjön Magelungen och Drevviken vilket ger dig två badsjöar på sommaren. I området finns även en idrottsanläggning med sport- och simhall samt Ågesta friluftsområde med bland annat elljusspår (skidspår vintertid), ridhus samt golfbana med driving range. Farsta Gård är en äldre herrgård belägen intill sjön Magelungen med rötter från 1300-talet. Här finns en mycket omtyckt restaurang och café.

Det finns flera bra skolor och förskolor i Farsta. Bl.a. Hästhagsskolan (årskurs F-6), Magelugnsskolan (årskurs F-6), Farsta Strandskola (årskurs F-6), Farstaängsskolan (årskurs F-6) samt Kvickentorpsskolan (årskurs F-9).

Här bor ni ett stenkast från Farsta Centrum med tillgång till utmärkta kommunikationer och mycket bra shopping i cirka 150 butiker. Tunnelbanans gröna linje (station Farsta Centrum) tar dig enkelt och smidigt till Stockholms Central på cirka 20 minuter. Vid centrum finns, förutom tunnelbana, flera busslinjer. Bl.a. bussar som går till Handen, Haninge, Huddinge, Skarpnäck och Högdalen.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa och fräscha trerummare med ljus askparkett i alla rum utom sovrum 1 med vitlackerad ekparkett. Genomgående målade väggar.

Hall
Plats för ytterkläder och skor. Längre fram i hallen finns en vägg för förvaringsmöbler såsom byråer eller garderober. Från hallen når du även ett inbyggt förråd.

Vardagsrum
Luftigt och ljust vardagsrum som ligger i öppen planlösning till köket. Stora fönsterpartier från två håll gör att ljuset flödar in. Här får du plats med stor soffgrupp samt förvaringsmöbler och TV.

Kök
Nytt modernt kök med vit skåpsinredning och målade väggar samt gjuten bänkskiva i betong. Rostfri maskinell utrustning i form av kombinerad kyl/frys, varmluftsugn, stor induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Matplats vid fönster för 4-6 personer. Tack vare öppen planlösning så kan du duka långbord vid stora middagar, fest eller kalas.

Balkong
Utgång till balkong från vardagsrummet. Balkongen är inglasad med lite morgonsol. Fin utsikt över himmel och trädkronor. Helt insynsskyddad.

Badrum
Stort helkaklat badrum med dusch. I badrummet finns även tvättställ och badrumsskåp ovan samt tvättmaskin. En del i huset har byggt ut badrummet och tagit bort förrådet intill.

Sovrum 1
Rymligt sovrum som rymmer två sängar eller dubbelsäng. Plats för skrivbordshörna. Ostört läge mot gård.

Sovrum 2
Rymligt sovrum som även detta rymmer dubbelsäng. Plats för garderober. Ostört läge mot gård.

Tillhörande vindsförråd.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 74 kvm
Lägenhetsnummer: 18
Byggnadsår: 1958
Driftkostnad: 450 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 9
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV/Internet går att beställa via Com Hem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Farsta

Omgivning

Perfekta läget nära Farsta Centrum. På ca 5 minuter promenerar du till Centrum som har ett stort utbud av butiker, banker, apotek och restauranger samt T-bana och bussar. Finns även en trevlig torghandel med blommor och frukt.

Farsta stadsdelsområde ligger i södra Stockholm. Här finns gott om gröna områden och vackra promenadvägar utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. På vintern tar du dig snabbt ut med långfärdsskridskorna eller längdskidorna då isarna plogas till milslång skridskobana. Strax söder om Farsta Strand (Huddinge) finns Ågesta friluftsområde med motionsspår och golfbana.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,0139200
Andel av månadsavgift: 1,58480%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Hamnskär 2 omfattar fastigheten som är belägen på Larsbodavägen 74 och 76, vilket är det mellersta av de tre gula 9-våningshusen.

Föreningen bildades 1958 och omfattar 63 lägenheter av varierande storlek från ett till fem rum och kök. Föreningen innehar även 6 garageplatser samt 32 bilparkeringsplatser. Angående kötider så administreras det av SBC som är föreningens förvaltare. Marken innehas med tomträtt och nuvarande avgäld 251.100 kr/år gäller till 2026-12-31.

Fastigheten ligger i ett stillsamt läge längs med Larsbodavägen och härifrån är det mycket nära till Farsta Centrum och tunnelbana.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Hamnskär 2
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1993 - Fasadrenovering med tilläggsisolering
2000 - Ombyggnad av hissar
2001 - Renovering av källargångar
2002 - Asfaltering av gård och parkering
2005 - Inreglering av värme
2007 - Byte av garageportar
2008 - Energideklaration
2009 - Radonmätning
2010 - Byte av takbeklädnad
2010 - Renovering av entréer och trapphus
2012 - Byte av fönster och balkongdörrar
2013 - Byte frånluftsfläktar samt OVK besiktning, byte av undercentral samt reparation av hussockel och ytbehandling och målning av balkongplattor
2014 - Föreningens brandskydd har gåtts igenom och dokumenterats
2016 - Infodring av föreningens avlopps och dagvattenrör har färdigställts
2018- Miljöbelysning i trapphusen är installerad
2019 - Energideklaration
2019- Skyddsrumsbesiktning
2019 -Byte av belysning utanför portarna
till miljöbelysning
2019 - OVK-besiktning
Kommande renoveringar: Hissarna ska renoveras under 2021-2022. Det finns två hissar i varje trappuppgång och man renoverar en åt gången.
Dränering kommer även att utföras på fastigheterna med start 2021, samt renovering av källarförråd. (avstämt med styrelsen 11/2-21).

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, samt två tvättstugor med tillhörande torkrum, och ett mangelrum i samma hus.

Parkering

Föreningen innehar även 6 gargeplatser samt 32 bilparkeringsplatser med separata köer. (Priser kontrollerade med styrelsen 10/2-21).

Avgiften för garagen är beroende av storleken. Beloppen ligger mellan 545 kr och 793 kr.
P-platserna kostar 200 kr / månad för plats utan el och 300 kr för plats med el. Det är kö till P-platserna.
(Priser kontrollerade med styrelsen 10/2-21).

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga avgiftsförändringar just nu. Avgifterna höjdes med 5% 1 januari 2021. (avstämt med styrelsen 11/2-21).

Kommunikationer

Med allmänna kommunikationer kommer man till Farsta Centrum med tunnelbanans linje 18. Till och från centrum går bussar i alla riktningar. Vid Farsta Strand, en hållplats från Farsta, nås pendeltågen.

Övrigt

Bostasbevakning
För att ge dig bästa insynen på marknaden får du en bevakning av det område som du visat intresse av. Dina personuppgifter administreras av oss och inkluderar att bevakningen kan skapas. Denna bevakning kan i varje mail avslutas eller förändras av dig. På så vis ökar du chanserna att hitta bostäder innan de kommer ut på Hemnet.

Pantsatt
Pantsatt innebär att säljaren har bolån med bostadsrätten som säkerhet. Dessa löses alltid på tillträdesdagen i samband med att köparen erlägger slutlikvid.

Budgivning
Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Slutpris
Både säljare och köpare godkänner att fastighetsmäklaren efter-marknadsför slutpriset på bostaden. Om köparen eller säljaren motsätter sig detta måste ni informera mäklaren.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 752 kr
I avgiften ingår värme och vatten

Driftkostnader

450 kr/mån
Antal i hushållet: 1
Kommentar: Observera att driftkostnaden är ett cirkavärde och att viss avvikelse kan förekomma.

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 145 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2018-11-05
Besiktningsman: Fredrik Jönsson, AB Franska Bukten

Alla bilder

+ 5 Visa alla 11 bilder
 

Planritning

Karta & område

Larsbodavägen 76, Farsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning