Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 1 986 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stefan Disefjord, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Stefan Disefjord
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Bandhagen

Trollesundsvägen 179

Månadsavgift: 1 986 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Stefan Disefjord, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Stefan Disefjord
Fastighetsmäklare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Högst upp i huset med balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1
  • Boarea: 31 m2
  • Lägenhetsnummer: 363
  • Byggnadsår: 1955
  • Månadsavgift: 1 986 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 4
  • Hiss: Nej

Vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information eller eventuell privat visning!

Nu finns möjligheten att förvärva denna mycket trevliga etta om 31 kvm med stor balkong! Här bor man högst upp i huset och med de stora 50-talsfönstren bjuder lägenheten på ett trivsamt ljusinsläpp och en välkomnande känsla. Bostaden har ett väl placerat litet kökspentry med ett funktionellt och avskärmande barbord. I hallen finns yta för avhängning och gott om förvaringsmöjligheter via skåp och garderober. För ytterligare förvaring tillhör även ett källarförråd. Fräscht och helkaklat badrum.

HSB Brf Högdalen bildades 1954 och är en välskött och och mycket uppskattad förening. Bland de boende finns allt från studenter till barnfamiljer eller pensionärer som bott i husen sedan nästintill uppförandet av husen. Möjlighet till parkering finns!
Husen är i gott skick och belåningsgrad ligger i dagsläget på ca. 2 000 kr/kvm. Under 2022 kommer ytterligare 11 stycken ny-och ombyggda bostadsrätter färdigställas i föreningen vilket ger goda ekonomiska intäkter.

Området i kring Högdalen är mycket trivsamt och familjevänligt. Närhet till butiker och restauranger, goda kommunikationer, nyrenoverad simhall och vackra grönområden. Ett stenkast bort finns ett nyrestaurerat motionsspår och utomhusgym. För fler fritidsaktiviteter finns Högdalstopparna med en fin utsikt över stadskärnan och sjön Magelungen med flera badplatser.


Välkommen till Trollesundsvägen 179!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1
Boarea: 31 m2
Lägenhetsnummer: 363
Byggnadsår: 1955
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband: Föreningen har ett kollektivt anslutet avtal för hela föreningen med Telenor.
TV: Tele2 där grundutbud av tv kanaler ingår i avgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Ventilationssystem: Självdrag

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.0768 %
Andel av insats: 0.0768 %

Pantsättningsavgift

860 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

49 461 kr
Beräknat på andelstal insats.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

HSB Brf Högdalen bildades 1954 och är en mycket omtyckt och välskött förening bestående av 740 bostadsrättslägenheter. I föreningen finns även 59 hyreslokaler och en stor föreningslokal som tar 75 personer för festliga tillfällen. Husen är uppförda i mitten på 50-talet. Föreningen innehar marken med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlas år 2024-2025.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/hogdalen/om-brf-hogdalen/

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Underhållsplanen enligt föreningens hemsida:

1997-1998
Stamrenovering genomfördes, elnätet drogs om, fasaderna putsades och balkongerna gjordes om.

2004-2010
Taket lades om i hela föreningen där bl.a. asbets togs bort och brandgator skapades på vindarna. Samtidigt isolerades alla vindar. Gemensamhetsel infördes i hela föreningen. Föreningslokalen renoverades. En lokal byggdes om till lägenhet. 5 nya parkeringsplatser togs fram. 7 nybyggda miljöhus togs i bruk. Boulbana gjordes iordning. Taket lades om till plåttak. Alla gårdsdörrar målades om. En lokal byggdes om till lägenhet. All belysning på gårdarna byttes ut till Ledbelysning. Föreningens bastu byggdes om.

2011-2012
4 nya parkeringsplatser blev klara och togs i bruk. 3 lokaler byggdes om till lägenheter.

2013-2015
Fönsterrenoveringsprojektet startade 2013 och slutfördes 2015 i hela föreningen. Vi har därmed en 3-glas funktion där vi lyckades sänka decibelstyrkan till hälften och har därigenom lyckats sänka fjärrvärmen med ett par grader.

2016-2018
Under 2016 genomfördes den årliga OVK-besiktningen i hela föreningen. Alla trapphus målades om.
Alla lekplatser uppdateras till EU normers standard. En tvättstuga gjordes om till digital bokning. Sensorbelysning infördes i alla portar samtidigt som alla portar målades om. En tvättstuga gjordes om till digital bokning. En lokal gjordes om till lägenhet.

2019-2020
Ytterligare 2 tvättstugor gjordes om till digital bokning. 3 Miljöhusdörrar byttes ut till mer inbrottssäkra dörrar. Asfaltsarbete utfördes pga 2 vattenläckor, 1 avloppsläcka och 1 gasläcka. Samtliga läckor tätades ordentligt. Skyddsrumsbesiktning genomfördes.

2021
Den femte tvättstugan , Harpsundsvägen 181, digitaliserades och blev klar nu i januari. De sista 3 kvarvarande tvättstugorna håller på att digitaliseras nu och beräknas klara under innevarande år.

2022
Arbete med ombyggnation av 5 lokaler till 10 lägenheter är slutfört.
Kommande renoveringar: Relinging av liggande stammar pågår just nu. I övrigt finns inget större inplanerat i dagsläget. (kontrollerat med styrelsen 2023-09-25)

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns på Harpsundsvägen 95, 115, 135 och 163 samt Trollesundsvägen 108, 159 och 179. Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd. Föreningens ettor har ett tillhörande källarförråd medan övriga lägenhetsstorlekar från tvåor till fyror har ett källarförråd och en matkällare.

I föreningen finns ett gym med fräscha duschar och bastu (Harpsundsvägen 93). Föreningen har även en föreningslokal som medlemmarna kan hyra på Harpsundsvägen 85. Det finns även ett antal klubbar man kan delta i, mer info finns på föreningens informativa hemsida: www.hsb.se/stockholm/hogdalen

Parkering

Det finns 84 garageplatser och 215 parkeringsplatser utomhus med värmeuttag. Uthyrning av dessa platser administreras av förvaltaren HSB genom digital köhantering vilket innebär att en medlemmar i föreningen kan ställa sig i kö till garage- eller parkeringsplats från och med inflytt.

Kostnad för garageplats varierar beroende av hur stort garaget är i kvm. Kostnad för parkeringsplats med el är 250 kr/månad, parkeringsplats utan el är 125 kr/månad. Det finns även ett fåtal platser utan motorvärmare som kostar 200 kr/mån. Garage kostar 550 kr/mån. Kötider varierar för garage och parkeringsplatser. För parkeringsplats är kötiden ca 1 år och för garage är kön längre. (Kontrollerat med styrelsen 2023-09-18).

För garage- och- eller parkeringsplatser, vänligen kontakta HSB för mer information:
HSB Kund- och Medlemsservice
Telefon: 010-442 11 00

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Avgiften justeras varje år enligt en ekonomisk plan som sträcker sig över 50 år och som är framtagen i samråd med HSB:s finansavdelning. Vi fastställer avgiftshöjningen på kommande budgetmöte i oktober. Målet är att höja så att sparandet hålls på rätt nivå och för att undvika drastiska höjningar i samband med renoveringar eller förändrat marknadsläge. (kontrollerat med styrelsen 2023-09-18 )

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 2 006 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

1 986 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, och kabel-tv (grundutbud).
För elen har föreningen gemensamhetsavtal där varje medlem endast betalar den el man själv förbrukar. Elen redovisas därför separat på avierna.

Bredbandet har föreningen ett kollektivt avtal för, detta tillägg redovisas separat på månadsavin om 99 kr/mån. (Denna kostnad är inkluderad i den totalt angivna månadsavgiften)

Avgiftsförändringar

Avgiften justeras varje år enligt en ekonomisk plan som sträcker sig över 50 år och som är framtagen i samråd med HSB:s finansavdelning. Vi fastställer avgiftshöjningen på kommande budgetmöte i oktober. Målet är att höja så att sparandet hålls på rätt nivå och för att undvika drastiska höjningar i samband med renoveringar eller förändrat marknadsläge. (kontrollerat med styrelsen 2023-09-18 )

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 72 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 102 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-13
Besiktningsman: Rickard Berg, RicMan Energy

Alla bilder

Planritning

Karta och område

Trollesundsvägen 179, Bandhagen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 1986 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Stockholm
Trollesundsvägen 179
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning