Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Månadsavgift: 3 297 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Andy Shabo, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andy Shabo
Fastighetsmäklare
Bandhagen

Glanshammarsgatan 89

Månadsavgift: 3 297 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Andy Shabo, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Andy Shabo
Fastighetsmäklare

Renoverad 2:a i en stabil och skuldfri förening = mer pengar över till annat!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 58 kvm
  • Lägenhetsnummer: 289
  • Byggnadsår: 1958
  • Månadsavgift: 3 297 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2

Denna attraktiva tvåa, belägen i en fastighet byggd 1960, erbjuder 58 kvadratmeter i yteffektiv planlösning och ett utmärkt läge i ett trevligt område. Här erbjuds två rum och kök med allt ni behöver för att riktigt trivas. Ta chansen att flytta in i detta optimala boende med en avgift om endast 3 297 kronor, vilket innebär mer pengar över till annat!

Här bor du barnvänligt med närhet till bland annat vackra promenadstråk och förskolor. Ormkärrskolan ligger precis runt hörnet, T-bana en kort promenad bort och Pendeltåg når du enkelt med cykel. Detta är en bostad med ett perfekt läge i hjärtat av Ormkärr/Hagsätra. En lägenhet att verkligen trivas i. Naturen med skogspromenader finns i närheten, eller varför inte ta ett kvällsdopp i poolen vid Älvsjöbadet?

Brf Vårsudden är en välskött förening med en tydlig och långsiktig plan för framtida förbättringar. Stor, stabil och populär förening med god ekonomi som i sin helhet innebär en skuldfri förening! Det finns en föreningslokal med övernattningsmöjlighet som går att hyra. På gården finns en uppskattad uteplats med gemensam grill. Det tar endast några minuter att gå till Hagsätra centrum, som är ett levande centrum med livsmedelsbutiker, vårdcentral, apotek, bibliotek, flera restauranger, guldsmed, blomsterhandel, klädaffärer, djuraffär, sportaffär m.m. Från Hagsätra C går också tunnelbanans gröna linje som tar drygt 20 minuter in till Stockholms city. Precis utanför bostaden går även buss 143 som tar dig till Älvsjö Station!

Låt inte det här drömhemmet glida dig ur händerna, kom förbi på en titt så berättar jag mer. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information samt privat visning 072 986 13 43.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

ENTRÉ
Välkomnande fin entréhall med goda avhängningsmöjligheter och målade vita väggar. Klädkammare samt golvvärme precis vid entré.

KÖK
Extra stort renoverat kök med ljusa färger, kakel i vitt, bra arbetsytor och god förvaring. Plats för rymligt matbord och kockens matlagning. Induktionsspis, spisfläkt, diskmaskin, varmluftsugn, micro, kyl/frys & vinkyl för dom mysiga vinstunderna. Här har man även satt i en köksbänk som tillför goda arbetsytor. Bostad i fint skick så det är bara att flytta in och njuta av denna bostad i gott skick. Köket är fullt möjligt att enkelt dela av för den som behöver ytterligare sovrum eller arbetsrum.

VARDAGSRUM
Ett mycket trivsamt och lättmöblerat vardagsrum som präglas av härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Utgång till balkong med härligt sydväst läge. Persienner finns.

BADRUM
Renoverat badrum med golvvärme, dusch, badrumskåp, kommod, handfat, vitt kakel på väggarna och golvklinker i mörk färg som bryter av väldigt fint. Uttag för tvättmaskin.

SOVRUM
Ett ljust rogivande sovrum med god förvaring i garderober. Plats finns för dubbelsäng. Rogivande och i harmoni!

BALKONG
En härlig och trevlig balkong för de trevliga vinstunderna. Här har man alltså sol under hela dagen i princip.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 58 kvm
Lägenhetsnummer: 289
Byggnadsår: 1958
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-tv via Com hem. Basutbudet ingår i månadsavgiften.

I slutet av 2001 installerade föreningen fiber-/lansystem i fastigheterna. Bredbandet levereras via Bredbandsbolaget med en hastighet om 100 Mbit/s. Med uppkoppling via Bredbandsbolaget kan du välja IP-telefoni. Internet finns också tillgängligt via Com hem.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Ventilation: Frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Ormkärr är ett omtyckt bostadsområde bestående av trevliga flerbostadshus med bostadsrätt och tre olika radhusområden. I Ormkärr finns idag en låg och mellanstadieskola, förskola och fritidsverksamhet. Området är grönt och lummigt med en nyupprustad lekpark precis intill huset, perfekt för de små.

Passerar man bron över till Hagsätra kommer man till Hagsätra centrum på mindre än 5 minuter. Här finns mataffärer, apotek, bibliotek samt vårdcentral och tandläkare. Dessutom finns här bland annat restauranger, sport och klädesbutik samt en blomsteraffär. Bakom Hagsätra centrum ligger Hagsätraskolan med låg-, mellan- och högstadium.

Området har goda motionsmöjligheter för dig som önskar har snabbaccess för motion. Ormkärrsskogen är perfekt för joggingturen, promenaden med hunden eller varför inte ta med en termos och fika för att ge sig ut på svampplockning. Bland annat finns här Flex Gym, välbesökta och omtyckta Älvsjöbadet och goda promenad och cykelvägar; bland annat Hälsans stig, en naturskön slinga i varierade miljö som sträcker sig runt Hagsätra, Högdalen och Rågsved. I Högdalen finns även inomhusbadet Högdalsbadet som även har gym, aerobics, spinning mm. Vintertid erbjuds skridskoåkning vid Hagsätra IP.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,20249%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 714 kr

Om föreningen

Brf Vårsådden bildades den 21 januari 1958 och är belägen mellan Hagsätra och Stuvsta i Stockholms kommun, Vantörs församling. Inflyttning skedde under 1960. Föreningen innehar tomträtterna, samt äger och förvaltar byggnaderna på fastigheterna i kvarteret Rågaxet 1, Hövolmen 1, Höräfsan 1, Vårsådden 1 samt Rågåkern 1. Husen är uppförda 1958-60 av HSB. Arkitekten var Curt Strehlenert HSB:s arkitektkontor.

Föreningen är solid med stabil ekonomi och består av 428 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen innefattar adresserna Fjugestagränd 1-23, 2-4, Glanshammarsgatan 87-97, Stjärnsundsgatan 3-21, 25-29 och Gällerstagränd 1-5.

För att få bo i föreningen krävs Som boende i en HSB-förening krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg hos Trygg Hansa vilket innebär att du ej behöver detta tillägg på din egna hemförsäkring.
Mer information finns på föreningens informativa hemsidan: https://www.hsb.se/stockholm/brf/varsadden

Föreningen godkänner delat ägande på max 3 personer med minst 10% ägande vardera. (2021-03-30)

Aktuellt tomträttsavtal gäller tom 2027. (2021-03-30)

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Vårsådden
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1203
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2020 Byte ytterdörrarna i trappuppgångarna och installerat elektroniska låssystem.
2019 OVK
2019 Utbyte av portar, planering avslutad. Arbete klart våren 2020
2019 Byten av takfläktar
2018 Renoverat Bastu och Gym (inköp av gymutrustning)
2018 Spolning av stående stammar
2018 OVK-besiktning
2016 Stamspolning av liggande stammar utanför fastigheten, trädinventering
2016 Dränering av grund på Fjugestagränd 17
2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen
2013 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning
2008 Samtliga tvättstugor totalrenoverade.
2005 fick de nya fasadfogar mellan huskropparna.
2003 har husen genomgått en omfattande renovering som innefattar bland annat ny takpapp, stuprör, fläktar (tryck- och temperaturstyrda) samt nya rökluckor som samtidigt är ljusinsläpp på översta våningsplanen.
1994 genomfördes stambyten.
Kommande renoveringar: Föreningen planerar ett fönsterbyte inom några år. Beslut om tidpunkt finns inte bekräftad då planering pågår. (2021-03-30)
Styrelsen arbetar efter en uppgjord underhållsplan som uppdateras kontinuerligt.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett flertal gemensamma utrymmen till förfogande för medlemmarna. Det finns Bastu samt motionsrum på Fjugestagränd 17, Hobbylokal på Fjugestagränd 23, Vävlokal på Fjugestagränd 11 samt Föreningslokal/Festlokal vid hörna av Stjärnsundsgatan/Glanshammarsgatan.
Totalt finns 8 tvättstugor belägna på fölajdne adresser Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 och Stjärnsundsgatan 11 och 27.

Parkering

I området finns 238 parkeringsplatser och 70 garageplatser. Uthyrning hanteras av HSB Stockholm lägenhetsadministration, tfn 08-785 32 50.

Fri boendeparkering på gatan i området.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Den planerade avgiftshöjningen för 2021 är redan genomförd enligt styrelsen 2021-03-30

Kommunikationer

På Olshammarsgatan passerar buss 143 ofta(Högdalen - Älvsjö/Liljeholmen) som snabbt tar dig till antingen Älvsjös pendeltågsstation, Liljeholmen med dess anknytning till tvärbanan eller till Högdalen där flera busslinjer ansluter.

Inom 5 minuters promenadavstånd ligger Hagsätras tunnelbanestation (gröna linjen) som tar dig till Slussen på 18 minuter och T-centralen inom 23 minuter.

Inom gång- och cykelavsånd ligger även Stuvsta centrum med pendeltågsstation och flera bussar som tar dig till Huddinge och söderut.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 666 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 297 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv
I månadsavgiften ingår Värme, Vatten samt Kabel-tv. Tillhörande källarförråd ingår även.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 144 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2018-06-14
Besiktningsman: Vahid Jafarpour, HSB Stockholm

Inre reparationsfond

Summa: 28 kr

Alla bilder

+ 29 Visa alla 35 bilder
 

Planritning

Karta & område

Glanshammarsgatan 89, Bandhagen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning