Hoppa till innehåll
Sverige
 
Högsta bud: 
17 500 000 kr
Pris: 13 950 000 kr
Anmäl intresse
Tina Stening, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Tina Stening
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Lidingö

Bergsvägen 2A i Villa Ro

Högsta bud: 
17 500 000 kr
Pris: 13 950 000 kr
Anmäl intresse
Tina Stening, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Tina Stening
Fastighetsmäklare & Franchisetagare

- Eftertraktad våning i unika Villa Ro!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 152 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1:2
  • Byggnadsår: 1915
  • Månadsavgift: 7 136 kr
  • Driftkostnad: 768 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 4
  • Hiss: Ja

Vi har det stora nöjet att presentera denna unika våning om 152 m² i vackra Villa Ro. På parkliknande tomt i hjärtat av Hersby villastad ligger denna rymliga våning i mycket fint skick. Villa Ro har en spännande historia då det uppfördes som lärarinnehem i början av 1900-talet. Under sent 90-tal byggdes villan i Italiensk stil om till bostadsrättsförening och idag finns här totalt 10 lägenheter. I våningens finns många vackra original detaljer bevarade såsom en egen rymlig loggia/ uteplats med sol hela dagen, bröstlister, väggfält, väggmålningar, flera pampiga pardörrar, stora spröjsade fönster med djupa fönsternischer, trägolv och öppen spis i vardagsrummet. Allt det vackra i våningen bidrar till en varm, ombonad och synnerligen hemtrevlig känsla. Lägenhetens hjärta är det välutrustade och sociala köket med en rymlig matsal direkt intill loggian. Våningens rymliga, ljusa vardagsrum är hela 50 m² med en takhöjd om 3,40 och var en gång i tiden lärarinnornas matsal. Master bedroom ensuite med ett intilliggande topprenoverat duschrum. Ytterligare topprenoverat badrum med klädvårdsavdelning. Totalt finns här tre sovrum varav två stora och ett mindre. God närhet till Lidingöbron, Islingeviken med småbåtshamn, Bo Gärde, grönskande natur och till det bästa Lidingö har att erbjuda. Mycket gemytligt område med gångavstånd till Lidingö Centrum och mycket goda kommunikationer med endast 10 min till Stockholms City. Varmt välkommen till en våning utöver det vanliga!

Om Bostaden

Beskrivning

Ljus, möblerbar hall med klinkergolv i ljusbeige Travertinsten och vita väggar samt en dubbelgarderob i vitt med plats för avhängning av ytterkläder och skor.

Lägenhetens sociala mittpunkt/ hjärta är köket med den tillhörande rymliga matsalen. Genomgående och topprenoverat kök med mycket gott om förvaringsmöjligheter och köksluckor i lindblomsgrön nyans. Bistrokakel i vitt ovan arbetsbänkar och diskbänk och extra tjocka arbetsbänkar i solid ek. I köket finns följande utrustning:
- Fullstor kyl, Electrolux.
- Fullstor frys, Electrolux.
- Planlimmad induktionshäll, Electrolux.
- Spisfläkt, Electrolux.
- Varmluftsugn, Electrolux.
Samtlig maskinell utrustning i köket är i rostfritt utförande.

Särskild avdelning direkt intill köket med separat plats för frukostbord.

Matsalen ligger direkt intill köket och här finns en synnerligen rymlig plats för stort matsalsbord. Matsal med ekparkett och vita väggar samt vackra bröstlister och två spröjsade fönster mot innergården med djupa fönsternischer samt vägg och takfält.

Direktaccess från matsalen via två helglasade pardörrar till den rymliga och ljusa loggian i absolut bästa väderstreck med sol hela dagen. Rustikt stengolv med vacker patina och två platsbyggda sittplatser/ bänkar samt väggfast utebelysning. Här kan många härliga luncher och middagar avnjutas och man kan enkelt förlänga säsongen då loggian ligger under ett skyddande tak. Utsikt mot föreningens innergård med den vackra springbrunnen i dess mitt. Gott om plats i loggian för matbord (modell större) samt övriga utemöbler.

Ingång från matsalen till master bedroom ”ensuite” med trägolv och vita väggar, gott om plats för dubbelsäng etc. En dubbelgarderob i vitt samt en enkel garderob. Ingång från master bedroom till topprenoverat duschrum med klinkergolv i ljusgrå nyans (golvvärme) och helkaklade vita väggar, infällda spotlights i tak. I duschrummet finns följande utrustning:
- Duschhörna med dubbla glasväggar
- Platsbyggt hyllplan intill duschhörna med gott om plats för förvaring av handdukar etc
- Handfatskommod i vitt
- Spegelskåp med infälld ledbelysning ovan kommod
- Wc i vitt
- Handdukstork i rostfritt utförande

På motsatt sida av matsalen ett ytterligare rymligt sovrum med trägolv och vita väggar. Hel garderobsvägg i vitt med gott om förvaringsmöjligheter. Dubbelfönster med djup fönsternisch och elementskydd i vitt samt utsikt mot den vackra stenlagda innergården intill.

Ytterligare topprenoverat och topputrustat badrum med tillhörande klädvårdsavdelning med klinkergolv i ljusgrå nyans (golvvärme) och helkaklade vita väggar, infällda spotlights i tak. Bakom hel garderobsvägg med vita skjutdörrar från golv till tak ligger våningens tvätt avdelning. I denna avdelning finns tvättmaskin och torktumlare, praktisk platsbyggd förvaring, två överskåp i vitt samt djup arbetsbänk med tillhörande belysning.
I badrummet finns följande utrustning:
- Badkar i vitt
- Extra bred handfatskommod i vitt
- Spegelskåp i vitt ovan kommod med infälld ledbelysning
- Tvättmaskin, Miele
- Torktumlare, Miele
- Wc i vitt

Ett valv med väggmålning i original och vackra och breda spröjsade pardörrar öppnar upp till våningens synnerligen ljusa och rymliga vardagsrum om hela 50 m² med enastående karaktär. Då villa Ro var lärarinnehem kallades rummet för rosenrummet och runt om i vardagsrummet finns rosorna i form av ornament i taket. Vardagsrummet har fina trägolv och ljusgrön tapet samt vita bröstpaneler. Runt om hela rummer finns hela fem stora spröjsade fönster i tre väderstreck med fina ljusinsläpp och helt utan insyn. Takhöjden i rummet är hela 3,40 m. Vacker öppen spis med glas skydd och golv i mässing intill den öppna spisen samt i rummets mitt en stor blyinfattad vackert inmurad i taket, plafond. Samtliga fönster har extra djupa fönsterbänkar i marmor och platsbyggda löstagbara elementskydd i vitt.

Intill vardagsrummet ett mindre sovrum/ bibliotek alternativt hemmakontor vilket fungerar perfekt som gästrum alternativt kontor. Rummet har trägolv och vita väggar samt två stora spröjsade fönster med högt ljust läge och helt utan insyn.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 152 kvm
Lägenhetsnummer: 1:2
Utgångspris: 13 950 000 kr
Byggnadsår: 1915
Driftkostnad: 768 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 4
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Källarförråd finns

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Tv/Internetanslutning

Fiber

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme
Ventilation: Mekanisk Frånluftsventilation

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Lidingö
Område: Hersby
Larm finns

Omgivning

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen efter avslutad budgivning.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 9,61583
Andel av månadsavgift: 9,61642
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Föreningen bildades 1996, registrerades 1995
Stadgar 2019
Antal lägenheter i föreningen 10 st
Totalt antal medlemmar i föreningen är 17 st
Solid förening med låg belåningsgrad
Föreningen är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa
Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC
Den tekniska/ praktiska förvaltningen sköts av Två Smålänningar

Allmänt

Föreningens namn: Villa Ro
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1002
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Lidingö
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Hela fastigheten renoverades av Skanska 1995/ 1996
Nytt yttertak samt ny bergvärmepump 2014
Solceller på tak 2021
Förbättringsmålning 2021
Under 2020 har ett femtontal träd fällts, trädbeskärning skett och även stubbrytning

Parkering

Privat carport med laddstolpe nära entrén med motorvärmare vilken tillhör våningen och ingår i månadsavgiften
Gästparkering finns också

Övrigt

Lidingö, med sitt attraktiva läge vid kustbandet och med närhet till Stockholms city är en mycket populär boendeort.
Här finns mycket att erbjuda både vad gäller fritidsaktiviteter och naturupplevelser. På bekvämt avstånd ligger Lidingö Centrum, Islingeviken, Lidingöbron, Grönsta Gärde, Kyrkviken, något lite längre bort Långängens Naturreservat, Ekholmsnäsbacken, Lidingö tennishall, Lidingövallen, Gångsätra simhall och ridhuset i Stockby. Sommartid kan man bada i Kottlasjön och vintertid uppförs även en plogad skridskobana på sjön vilken är mycket populär. I närheten av Villa Ro ligger Lidingö Centrum och det är gångavstånd till flera skolor och förskolor. Goda allmänna kommunikationer med buss, härifrån tar det endast ca 10 min till Ropsten. Området runt Bergsvägen är mycket lugnt belägen i Hersby Villastad.

I och med Norra Länken har resvägen med bil till och från Lidingö, både norrut och söderut via E4/E18, förkortats avsevärt.

För mer info om skolor samt förskolor gå in på Lidingö kommuns hemsida:
http://www.lidingo.se/

http://www.trafikverket.se/norralanken/

För mer info om båtplats gå in på Lidingö kommuns hemsida:
http://www.lidingo.se/toppmeny/trafikinfrastruktur/bussbatochtag/batarochhamnar.4.280519311f6c25b56880004072.html

"Lidingö ger dig utrymme att må bra. Här sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, och seglartävlingen Lidingö Runt. Här kan du ströva i naturreservat och uppleva badplatser, golfbanor, skidspår och slalombacke. Millesgården, ett konstverk i sig själv, ger ro åt själen och öns alla konferensanläggningar ger ny näring, nya upplevelser och nya insikter."
(Hämtat från Lidingö stads hemsida).

Vi tillämpar så kallad öppen budgivning. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att deras namn, telefonnummer och de bud de avgett lämnas till köparen efter avslutad budgivning.

Ekonomi

Utgångspris

13 950 000 kr

Månadsavgift

7 136 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet, kabel-tv och carport

Driftkostnader

768 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 487 kr
Försäkring: 281 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration pågår

Alla bilder

+ 54 Visa alla 60 bilder
 

Planritning

Karta & område

Bergsvägen 2A i Villa Ro, Lidingö

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 7136 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning