Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Kaptensgatan 17

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Modernitet möter charm på Kaptensgatan 17

  • Typ: Villa, Villa, 1-plan
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 122 m2
  • Biarea: 31 m2
  • Tomtarea: 600 m2
  • Byggnadsår: 1946
  • Driftkostnad: 73 053 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Kaptensgatan 17!

Ett hem där historisk charm möter modern komfort. Detta vackra hus, byggt 1946 med löpande renoveringar och underhåll både interiört och exteriört bjuder in till en unik boendemiljö i ett fantastiskt läge.

Med sina 122 kvadratmeter erbjuder detta hem generöst utrymme för avkoppling och familjeliv. Den välplanerade layouten sträcker sig över flera nivåer och inkluderar 5 rum, inklusive 4 sovrum, som alla har renoverats med omsorg av nuvarande ägare för att skapa en varm och välkomnande atmosfär. Här finner du moderna bekvämligheter såsom ett fullt utrustat kök med stilrena ytor. Köket är helt öppet mot vardagsrummet, vilket skapar en otroligt rymlig och luftig känsla. Detta gör det perfekt för både familjemiddagar och underhållande av gäster.
Utanför väntar en privat trädgård och en lockande pool, komplett med omgivande altaner. Här kan du njuta av soliga dagar med dopp i poolen och avkopplande stunder på altanen, omgiven av grönska och lugn. Trädgården har omsorgsfullt anlagda planteringar och blomstrande växter som skapar en fridfull oas att dra sig tillbaka till efter en lång dag.

Beläget i det populära området Skrea Strand, erbjuder detta hem en perfekt kombination av lugn och närhet till stadslivets bekvämligheter. Med närheten till havet och omgivande natur är det en plats att kalla hem för den som söker harmoni och modern livsstil. Här finns även gott om restauranger, caféer och butiker inom bekvämt avstånd för att tillfredsställa alla dina behov och önskemål.

Kontakta oss idag för att upptäcka allt detta fantastiska hem har att erbjuda och ta steget mot att förverkliga din dröm om ett hus vid Skrea Strand.

Om Bostaden

Beskrivning

Entré
Välkommen till den mysiga och charmiga entrén med en varm omfamning. Väggarna pryds av omsorgsfullt utvalda tapeter som för tankarna till vackra mönster och mjuka färger, vilket genast skapar en känsla av hemtrevnad. Till golv ligger tålig klinker som övergår till ett löpande parkettgolv.

Kök/Vardagsrum:
Det öppna och luftiga köket smälter samman med det mysiga vardagsrummet och skapar en modern och välkomnande atmosfär. Här möts du av stilrena ytor som kombineras med en fantastisk rymd. Den generösa ytan gör det till en perfekt plats för både familjemiddagar och underhållande av gäster. Direkt från köket/vardagsrummet leder en dörr ut till en härlig altan, där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar i en avslappnad och fridfull miljö.

Sovrum:
Det rymliga och fräscha sovrummet intill köket/vardagsrummet erbjuder en lugn och avkopplande känsla. Här finns plats för stor säng och förvaringsmöbler.

Passage ner till övriga delen av huset:
Den mysiga passagen ner till övriga delen av huset välkomnar dig med sin charm och karaktär. Med mjuka belysningar och väggarna klädda i omsorgsfullt utvalda tapeter, leder passagen till huset andra del med bland annat sovrum, tvättstuga, allrum och ett större helkaklat badrum.

Sovrum
I den andra delen av huset finner du ytterligare tre sovrum med tapetserade väggar och parkettgolv (det äldre, nu inredda garaget har heltäckningsmatta).

Badrum
Det stilrena badrummet erbjuder gott om förvaringsutrymme och har en modern och elegant design som kompletterar husets övergripande estetik. Med sin rymliga och bekväma layout skapar det större badrummet en avslappnad och inbjudande atmosfär.
Badrummet är helkaklat och har gott om utrymme.

Övrigt
Samtliga ytskikt, förutom i köket och tvättstugan, pryds av tapeter som bidrar till en varm och personlig atmosfär. Badrummet är elegant helkaklat med moderna kakel- och klinkersmaterial som ger en tidlös och stilig känsla. Den lilla toaletten, original från 1979, bevarar husets historia och karaktär med sin charmiga tapet. Golven pryds av vackert parkett i de flesta rummen, medan heltäckningsmatta i plattor ger en mjuk och inbjudande känsla i sovrummet som tidigare var garage. Entrén och tvättstugan är klädda i praktiskt och snyggt klinker, vilket ger en robust och funktionell yta.

Sammanfattning

Typ: Villa, Villa, 1-plan
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 122 m2
Biarea: 31 m2
Tomtarea: 600 m2
Byggnadsår: 1946
Driftkostnad: 73 053 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Direktverkande el via golvvärme och luftburet system samt braskamin

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Krypgrund och betongplatta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2- och 3- glas isolerfönster
Takbeklädnad: Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och betongpannor
Ventilation: Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning (FTX)
Murstock: Skorsten av plåt
Murstock kommentar: Se dokument för senaste sotningsprotokoll
Fel och brister: Ett besiktningsprotokoll finns tillgängligt för de intresserade
Allmän information: Inför försäljningen har säljarna valt att teckna Varudeklarerat och ett besiktningsprotokoll finns tillgängligt för de intresserade.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1979

Tomt/balkong/uteplats

Tomten består till mestadels av uteplats men en pool omgiven av trädäck och en snygg pergola. Trädgården vetter åt sydväst och har fina planteringar av bland annat rosenbuskar och är både välskött och smidig, åt sydväst finns också ett mindre altandäck som nås från vardagsrummet.
Trädgården och uteplatserna ligger insynsskyddade och omgivna av grönska och staket.
Åt sydväst finns en lättskött gräsmatta med mysiga rabatter med bland annat rosenbuskar, intill finns en mysigt liten altan. Åt sydost finns en härlig pool med altan runt omkring, intill finns en pergola, ett perfekt ställe att avnjuta frukost, lunch och middag på.
Åt nordost finns fastighetens uppfart och carport.

Parkering

På uppfarten/ i carporten finns plats för flera bilar. Här finns också en elbilsladdare installerad.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget till fastigheten

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Skrea Strand
Fastighetsbeteckning: FALKENBERG JUPITER 22

Omgivning

Skrea Strand
Det mest stadsnära badet i Falkenberg med 2 km sandstrand och höga sanddyner hela vägen. Sommartid finns ett rikt utbud av kiosker och serveringar. Den 250 meter långa badbryggan har handikappramp och digital termometer för vattentemperatur. De karakteristiska badhytterna började byggas under 30-talet. Hundbadzon finns på stranden.
Tennis och minigolf finns nära inomhusbadet Klitterbadet. En boulebana finns strax söderut utmed Klittervägen. Det är nära till det mesta i Falkenberg. Till motorvägen kommer du på några minuter och till järnvägsstationen lika så. Närmaste mataffär är ICA Skrea Strand, i folkmun BeGe-mat, som håller hög klass och även har egna kockar som lagar husmanskost. ICA är beläget på Hjortsbergs centrum där du även hittar apotek, färg, pizzerior, skoaffär, blomsteraffär mm

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer finns i närområdet

Planbestämmelser

Jupiter, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1959-01-14)
Hjortsberg 4:1 m fl, Detaljplan (Beslutsdatum: 2005-08-25, Registreringsdatum: 2005-10-05, Senast ändrad: 2020-10-15)

Ekonomi

Driftkostnader

73 053 kr/år
Årlig elförbrukning: 29579 kWh/år
Antal i hushållet: 5

Fördelas enligt följande

El: 53 546 kr
Vatten och avlopp: 9 243 kr
Försäkring: 6 282 kr
Renhållning: 3 982 kr
Beskrivning: Uppvärmningskostnaden är inkluderad i elkostnaden.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 836 000 kr
Mark: 1 241 000 kr
Totalt: 3 077 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1969
Standardpoäng: 33
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 pantbrev uttaget om sammanlagt 2 650 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 175 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 95 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2024-04-12
Besiktningsman: Daniel Lewin, Anticimex

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta och område

Kaptensgatan 17, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Skrea Strand, Falkenberg
Kaptensgatan 17
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning