Hoppa till innehåll
 
Högsta bud: 
3 900 000 kr
Pris: 4 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Filip Fourong Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Filip Fourong Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Grebbestad

Tallvägen 4

Högsta bud: 
3 900 000 kr
Pris: 4 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Filip Fourong Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Filip Fourong Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Charmigt och mysigt fritidshus/villa med närhet till Grebbestad centrum, skola och havet!

  • Typ: Övrigt, 1- plan
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 119 m2
  • Biarea: 27 m2
  • Tomtarea: 807 m2
  • Byggnadsår: 1989
  • Driftkostnad: 54 532 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

* ENPLANSHUS
* GARAGE
* BARNVÄNLIGT
* CENTRALT
* HAVSNÄRA

Välkommen till populära badorten Grebbestad och ett underbart enplanshus på Tallvägen 4 som är ett mycket charmigt och mysigt fritidshus/villa med tillhörande garage. På 119 kvadratmeter erbjuds ett väldisponerat boende med fem rum som är utrustat med bland annat braskamin, fiber, kommunalt vatten och avlopp. Huset är mycket smakfullt renoverat, i gott skick och erbjuder ett okomplicerat åretrunt eller helg- och semesterboende. Den trevliga tomten om 807 kvadratmeter ger utmärkta möjligheter till lek och avkoppling. Stor härlig insynsskyddad terrass på baksidan huset i sydostläge där man gärna avnjuter morgonkaffet och här finns även sol hela dagen. Här är det lätt att trivas! Bara att flytta rakt in.

Här möts vi av ljus, praktisk och funktionell hall med vacker vit träpanel på väggarna, hatthylla och goda avhängningsmöjligheter. Till höger om hallen ligger första sovrummet som har ett fönster, tre garderober och plats för en bredare säng och en byrå. En vägg delar av hall mot sällskapsrummet som har stora burspråksfönster och plats för matsalsgrupp om man så önskar det. Rummet används idag som ett sällskapsrum där man njuter av gitarrspel och kvällar framför täljstenskaminen. Den öppna planlösningen med köket ger rymd och mycket ljusinsläpp, köket är renoverat, mycket fräscht och modernt med många skåp för förvaring och fullt utrustat med spishäll, diskmaskin, stor kyl/frys, stor bänkskiva och diskho i porslin. Det finns plats för köksbord och varma dagar är det trevligt att ha dörren på glänt och kunna gå ut och in från terrassen då köket har utgång till den härligt stora terrassen på baksidan huset där man kan njuta av sol och koppla av ifred. Till höger om köket ligger vardagsrummet som är ett ljust, rymligt och inbjudande vardagsrum med fönster mot baksidan huset och med plats för både soffgrupp och matbord. Vidare in i huset hittar vi två stora sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i garderober. Här finner vi även ett badrum med dusch, toalett och handfat, en mindre gästtoalett och en fullt utrustad och renoverad tvättstuga med nyare maskiner. Genomgående snygga golv är laminatgolv Tarkett
SoundLogic Ticino Oak, vilket är försett med en akustikbaksida av kork vilket gör det till Tarketts tystaste laminatgolv. Garaget når man via dörr från tvättstugan, man behöver alltså inte gå ut för att komma till garaget och till den praktiska snickarhörnan.


Även utvändigt finns det mycket att gilla med detta hus. Här finns bland annat en stor terrass med staket runt om, vilket lämpar sig bra för att hålla koll på småbarn och husdjur och med plats för grill, matbord och solstolar. Huset står på en lagom stor, barnvänlig och trevlig tomt med gräsmatta och buskar. Bakom huset finns en angränsande allmänning som används lite som lekpark. På eftermiddagen har man kvällssol på framsidan husets uteplats.

Huset är mycket trevligt beläget med närhet till det bästa Grebbestad har att erbjuda - perfekt för er som ställer höga krav på det omgivande området! Skola ligger endast 200 meter bort och till havet är det ungefär 15 minuters gångavstånd. Dessutom finns det restauranger, shopping, sandstrand, fotbollsplan, lekplats, matbutiker och båtbrygga i närområdet.

Vi ses på Tallvägen 4!

För mer information eller bokning av visning kontakta ansvarig mäklare.

Varmt välkomna på visning!


Avstånd till Oslo ca 16 mil och ca 2 h bilresa.
Avstånd Göteborg ca 14 mil och ca 1,5 h bilresa.

Ingen boplikt.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Övrigt, 1- plan
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 119 m2
Biarea: 27 m2
Tomtarea: 807 m2
Utgångspris: 4 195 000 kr
Byggnadsår: 1989
Driftkostnad: 54 532 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Nibe F 470 Frånluftsvärmepump med FTX syatem till vattenburna radiatorer. Braskamin i täljsten

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark. Flytande golvkonstruktion med plastfolie närmast betongplattan 70 mm cellplast
Stomme: Regelverk
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Takpannor
Ventilation: Mekanisk från- och tilluftsventilation
Murstock: Rör
Murstock provtryckt: 2019-02-01
Murstock kommentar: Skorsten rengjord 2022/ juni Provtryckt 2019/ februari

Renoveringar

Nya maskiner i tvättstugan 2018
Ny värmepump 2017
Utbyggnad av veranda 2020
Nytt golv i hall, vardagsrum, matsal kök, alla sovrum 2019
Ny panel på väggarna i hall, vardagsrum, matsal, kök 2020
Spraymålade köksluckor, målande väggar, nytt kakel, ny frys/kylskåp 2020
Nytt innertak i hela fastigheten
Nytt kakel bakom kamin+ takskydd
Nya garderobsdörrar i stora och lilla sovrummet.
Ny vägg mellan hall och matsal.
Nymålat garagegolv och väggar.
Ny spis i köket 2022 (spis i bilderna är alltså utbytt mot en ny)

Tomt/balkong/uteplats

Terrass på baksidan huset med sol från morgonen och hela dagen. Eftermiddagssol finner man på uteplatsen med plattor på framsidan huset.

Övriga byggnader

Garage och förråd integrerat med husbyggnaden.

Parkering

2 st Parkeringsplatser och garage.

Tv/Internetanslutning

Fiber är indraget i huset.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Grebbestad
Fastighetsbeteckning: TANUM TANUMS-GISSLERÖD 1:135

Planbestämmelser

Del Av Gissleröd 1:3 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19820624)

Övrigt

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovnlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral vid Hamnplanen
Miljöstation vid Shell bensinstation
Post

Ekonomi

Utgångspris

4 195 000 kr

Driftkostnader

54 532 kr/år
Årlig elförbrukning: 13091 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 37 141 kr
Vatten och avlopp: 10 020 kr
Försäkring: 4 093 kr
Renhållning: 2 579 kr
Sotning: 699 kr
Beskrivning: Elnätleverantör Ellevio
Elnätkostnad:15 496 kr
Elkostnad:21 645 = totalt 37 141 kr/ år ( rörligt avtal) Vattenfall/ Skellefteå kraft.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 740 000 kr
Mark: 1 218 000 kr
Totalt: 2 958 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1989
Standardpoäng: 29
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 800 000 kr.

Energideklaration

Energiprestanda: 47 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2018-12-03
Besiktningsman: Mikael Lindgren Anticimex AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 35 Visa alla 41 bilder
 

Planritning

Karta och område

Tallvägen 4, Grebbestad

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Grebbestad, Tanum
Tallvägen 4
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning