Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
6 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Grebbestad

Ertseröd Myren 9

Utgångspris: 
6 195 000 kr
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Grebbestad/ Tanumstrand fritidshus/åretrunthus med fint läge och närhet till havet!

  • Typ: Fritidshus, 1 1/2-plan
  • Rum: 7, varav 5 sovrum
  • Boarea: 162 m2
  • Biarea: 14 m2
  • Tomtarea: 1 020 m2
  • Byggnadsår: 2003
  • Driftkostnad: 57 235 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Ertseröd Myren 9 ett fantastiskt välskött och fint hus med väldigt bra planlösning och som lämpar sig utmärkt som ett lyxigt fritidsboende eller ett åretrunthus. Huset på 162 kvm har många fördelar med 7 rum fördelat på två sällskapsrum och fem sovrum. Ett väldigt mysigt, välutrustat kök och två väl tilltagna badrum ett i vardera plan. Hallen är funktionell och har plats för ytterkläder och skor. Till vänster ligger köket som har två stora fönster med utsikt över trädgård och natur. Vardagsrummet är stort och rymligt med plats för både matgrupp och soffhörna om så önskas, en värmande kamin pryder även rummet. Trevlig detalj i vardagsrummet är den svängda trappan i svart stål/trä som ger öppenhet och mer volym åt vardagsrummet. En altandörr leder ut till baksidan av huset som är väldigt privat, rogivande med naturen och med vacker berghäll alldeles inpå husknuten. Huset är varmt, trivsamt och socialt. Nedre plan erbjuder även tre sovrum, en tvättstuga med egen ingång, vilket är praktiskt med en extra grovingång från trädgården och ett fullt utrustat badrum. I tvättstugan är även den nya värmepannan placerad. Tar man sig upp för den fina trappan så möter man en lite mer spännande övervåning utöver det vanliga då man gjort ett taklyft med fina vinklar vilket ger fin rymd och höjd åt allrummet. Övre plan erbjuder utöver det stora allrummet även två sovrum varav ett master bedroom med stor klädkammare intill (vilket enkelt kan göras om till ytterligare ett sovrum för den som önskar det). Här finns även ett stort fullt utrustat helkaklat badrum. Fiber finns indraget i huset så här går fint att jobba hemifrån. Tillhörande dubbelgarage och lekstuga är övriga byggnader som finns på tomten. Den stora fördelen med Ertseröd Myren 9 är att man har så nära till allt, men att man ändå bor i en lugn och naturnära miljö. Här kan man ta fikakorgen ner till sandstranden, promenera eller cykla in till Grebbestad som om sommaren har en lite extra trevlig puls och övriga årstider en lite mer avslappnad miljö. Men Grebbestad med butiker och restauranger lever året om med dess årstidsväxlingars olika charm.


Området är beläget med närhet till Tanumstrand By the sea spa/ hotellanläggning som ligger alldeles vid havskanten. Vid Tanumstrand finns olika nöjen som minigolf, tennisbana, volleyboll inomhusbad, utomhuspool och restaurang mm. Det är endast en kort promenad till Sportshopen och till Grebbestads centrum med stort utbud av restauranger, butiker, service och nöjen. Från huset har man endast ett stenkast till fin sandstrand och salta bad. På området finns alltid något kul att göra för alla åldrar, har man inte varit här förut så är det helt klar värt ett besök.

Huset är besiktigat med Anticimex produkt "Varudeklarerat" med dolda fel försäkring för säljare och köpare.


Avstånd till Oslo ca 18 mil och ca 2 h bilresa.
Avstånd Göteborg ca13 mil och ca 1,5 h bilresa.

Ingen boplikt.

Känslan och läget måste upplevas på plats så välkommen på visning! För mer information kontakta ansvarig mäklare!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1 1/2-plan
Rum: 7, varav 5 sovrum
Boarea: 162 m2
Biarea: 14 m2
Tomtarea: 1 020 m2
Utgångspris: 6 195 000 kr
Byggnadsår: 2003
Driftkostnad: 57 235 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump Nibe F 370 med vattenburen golvvärme + Braskamin
Ålder: 2023
Märke: Nibe F 370

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glasfönster isoler
Takbeklädnad: Betongpannor
Markbeskaffning: Sand
Utvändiga plåtarbeten: Plåt Rännor, stuprör, ränndalar, vindskivor, fönsterbläck, skorsten.
Ventilation: Mekanisk frånluft med tilluft via väggventiler/spaltventiler i fönster
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock: Skorsten av plåt. Övervåning dubbelisolerat rör.
Fel och brister: Ytterbelysningen (lyktstolpen) behöver ses över via elektriker då jordfelsbrytaren löser ut när denna slås på.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2017
Huset är ett Värsåsvillan
2023: Ny spis och torktumlare. Bytt värmepump.
2021: Ny Kyl & frys
2020: Ny diskmaskin.
2019: Ny tvättmaskin.
2015: Inredd samt tillbyggd övervåning med nytt våtrum.
Mellanbjälklaget har växlats av med en järnbalk i vardagsrummet.

Tomt/balkong/uteplats

Stor terrass på baksidan huset med utgång från vardagsrum.
Balkong på över plan med utgång från allrum övre plan.
Framsidan huset plattsättning.

Övriga byggnader

Dubbelgarage, lekstuga.

Parkering

Dubbelgarage och flertal parkeringsplatser framför garaget.

Tv/Internetanslutning

Fiber Kämpersvik fiberförening. Kanalutbud Zappa. Samt analogt i alla rum.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Grebbestad
Fastighetsbeteckning: TANUM ERTSERÖD 1:46

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Tanum Ertseröd Ga:6 - UTFARTSVÄG,VÄNDPLATSER,DIKEN OCH SLÄNTER SAMT UTRYMME FÖR INFORMATIONSSKYLT.
Tanum Ertseröd Ga:11 - AVLOPP
Tanum Ertseröd Ga:12 - VÄG
Tanum Ertseröd Ga:10 - VATTEN

Övrigt

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämmligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovanlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand- By the sea söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral
Post

Ekonomi

Utgångspris

6 195 000 kr

Driftkostnader

57 235 kr/år
Årlig elförbrukning: 13737 kWh/år

Fördelas enligt följande

El: 36 196 kr
Vatten och avlopp: 13 155 kr
Väg: 120 kr
Försäkring: 3 435 kr
Försäkringskommentar: LF
Renhållning: 4 179 kr
Sotning: 150 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 3 160 000 kr
Mark: 1 204 000 kr
Totalt: 4 364 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2008
Standardpoäng: 34
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev uttaget om sammanlagt 1 974 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 82 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 47 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-11-02
Besiktningsman: Andreas Ohlsson Anticimex Uddevalla

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder

+ 43 Visa alla 49 bilder
 

Karta och område

Ertseröd Myren 9, Grebbestad

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
27
jul
Anmälan krävs
Lör 14:30-15:30
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Grebbestad, Tanum
Ertseröd Myren 9
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning