Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Budgivning pågår
Utgångspris: 
3 900 000 kr

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Anmäl intresse
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad
Grebbestad

Gisslerödsvägen 3

Budgivning pågår
Utgångspris: 
3 900 000 kr

På denna bostad visas inga aktuella bud. Kontakta mäklaren för mer information. Läs mer om budgivning.

Anmäl intresse
Carolina Fallenius, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Carolina Fallenius
Reg. Fastighetsmäklare/ Butikschef Grebbestad/Strömstad

Barnvänligt rymligt hus med en underbar trädgård, närhet till skola service och havet!

  • Typ: Fritidshus, 1 1/2-plan
  • Rum: 6
  • Boarea: 144 kvm
  • Tomtarea: 911 kvm
  • Byggnadsår: 1974
  • Driftkostnad: 41 430 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Välkommen till Gisslerödsvägen 3 i Grebbestad och ett central 1 1/2 - plans hus med 6 rum varav 4 sovrum som går att använda som villa/ fritidshus. Här bor man perfekt och mycket barnvänligt i ett trivsamt område med lagom avstånd till det mesta med ändå centralt. Huset är stort och rymligt och har vissa renoveringsbehov men stor potential och en ljuvlig inbäddad trädgård som överraskande gömmer sig på baksidan huset, vilken är perfekt för avkoppling, lek, grillkvällar mm. Den fina gräsmattan sköter robotgräsklipparen. Det är lätt att gå eller ta en cykeltur på några minuter till både skola, förskola och till Grebbestad centrum som erbjuder service, butiker, nöjen, restauranger, apotek, systembolag, kommunikation och inte minst med närhet till härliga populära Grönemad där man finner sandstränder, kobbar, skär och salta bad.
Huset har härliga stora ytor, en värmande kamin i vardagsrummet och utgång till terrass i söderläge. Nedre plan består även av en möblerbar hall, badrum, två sovrum varav ett större med plats för dubbelsäng. Fullt utrustat kök med nya köksluckor och matplats med utsikt mot trädgården på insidan huset. Innanför köket ligger även tvättstugan. En bred furutrapp leder till övre plan och här finns ett nyare helkaklat badrum, två sovrum och ett trevligt öppet allrum med fint ljussinsläpp. Det finns även en uteplats på balkong under snedtaket med utgång från det ena sovrummet.
Tillhörande garage/ förråd.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

Huset är besiktigat och har en försäkring för dolda fel.

Avstånd Göteborg ca14 mil 1 h 41 minuters bilfärd
Avstånd Oslo ca16 mil 2 h bilfärd
Avstånd Stockholm ca 49 mil 5,5 h

Varudeklarerat
Grattis! Du tittar just nu på ett Varudeklarerat hus.
Läs mer

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Fritidshus, 1 1/2-plan
Rum: 6
Boarea: 144 kvm
Tomtarea: 911 kvm
Utgångspris: 3 900 000 kr
Byggnadsår: 1974
Driftkostnad: 41 430 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren
Uppgift är en sedan övervåningen byggdes men arean är inte uppmätt.

Uppvärmning

Luft luft värmepump, direktverkande el, oljefyllda radiatorer, kamin ved/pellets

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 2-glasfönster kopplade
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag via ventiler
Murstock: Skorsten av plåt

Renoveringar

Köksluckor bytta 2020
Omläggning tak garage 2019
Huset målades 2012/ 2013
Renovering av yttertak med ny, papp, läkt och betongpannor 2014/ 2015
Ytterdörrar byttes 2014
Luftvärmepump 2012
Renovering våtrum övre plan 2005
Takkupa byggdes 1991

Tomt/balkong/uteplats

Terrass i söderläge

Parkering

Garage, parkeringsplats för 2 bilar.

Tv/Internetanslutning

Parabol, kanal digital

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Tanum
Område: Grebbestad
Fastighetsbeteckning: TANUM TANUMS-GISSLERÖD 1:73

Planbestämmelser

Del Av Gisslerödsområdet, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19470113)

Övriga rättigheter och belastningar

Inskrivna övriga rättigheter och belastningar: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 113 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19700325)

Övrigt

Grebbestad var tidigt ett strandsittarsamhälle. Under 1800-talet ökade handel och sjöfart. Vid förra sekelskiftet hade den expanderande stenindustrin nått orten.

Redan i mitten av 1800-talet blev begreppet badgäster känt. Till Grebbestad sökte man sig av hälsoskäl. Här kunde man få lerbad, som sades bota det mesta. Grebbestadsleran och de handfasta baderskorna blev vida kända.

Grebbestad har blivit en av Sveriges mest restaurangtäta orter.

Grebbestad och Tanumshede har under 2000-talet "tävlat" om att vara kommunens största ort. De senaste åren har Grebbestad varit störst. Befolkningen i Grebbestad är nästan 1800 innevånare.

Grebbestads historia
Området kring Grebbestad har varit bebott sedan lång tid tillbaka. I nära anslutning till nuvarande Grebbestad finns många fornminnen, bl a gravfält från järnåldern på Greby och Gissleröd och vid Ulmekärr finns både en stenlabyrint och en fornborg. Mängden formlämningar antyder att det på platsen kan har funnits mer människor än i en jordbruksby, kanske har det också funnits en liten handelplats.

Norr om infarten till samhället ligger Greby Gravfält som är ett Bohusläns största forntida gravfält med cirka 200 anläggningar. De består av runda och ovala högar och stensättningar samt kraftiga resta stenar, både på högarna och separat. Gravfältet är till utformning och läge typiskt för Bohusläns äldre järnålder (500-800 e Kr), vilket också bekräftas av äldre undersökningar.

Labyrinten vid Ulmekärr, längs vägen till Havstenssund, är den bäst bevarade i Bohuslän. Den stenlagda labyrinten är av okänd ålder men troligen förhistorisk. Tidlös är lyckligtvis nyfikenheten och det är just den som lockar till att följa labyrintens gångar.

När Pehr Kalm i augusti 1742 besöker Grebbestad noterar han att Grebbestad :
"... är en by belägen i Tanum socken och ned vid stranden av saltsjön. Invånarna äro allesammans fiskare, hade varken åker eller äng utan måste genom fiskande förtjäna sig allt vad de hava av nöden; de må dock tämmligen väl."

Under början av 1800-talet ändrade Grebbestad karaktär från fiskeläge till ett mer mångsidigt samhälle när handel, fraktfart och hantverk började utvecklas. Utvecklingen började då "sillen gick till" i slutet av 1700-talet. Under 1800-talet utskeppades stora kvantiteter havre från Grebbestad. Konservindustrin växte fram och gav många arbetstillfällen. Kustfrakten blev allt mer betydande och i början av 1900-talet hade Grebbestad flera egna fraktskutor i hamnen. Vid sekelskiftet blomstrade verksamheterna i Grebbestad. Men när sillen började svika under sillperioden i slutet av 1800-talet och fraktfarten fick konkurrens av andra transportmedel vände utvecklingen.

Framgångarna för "Fjellbacka-ansjovis" sporrade givetvis andra konservfabrikörer att tillhandahålla kryddade inläggningar av skarpsill. Från Fjällbackas grannsamhälle Grebbestad rapporterade år 1887 landsfiskalen i Tanum till landshövdingen att konservfabrikören Edvard Nilsson installerat en ångmaskin om tre hästkrafter "för tillverkning och tillslutning av ansjoviskärl".
Här finns alltså ursprunget till den ansjovis vi känner under namnet Grebbestads Hummeransjovis. Konservtillverkningen i Grebbestad lades successivt ner under 1960-talet och början av 1970-talet. Numera, omdöpt till Grebbestad Ansjovis Original, tillverkas ansjovisen hos Abba i Kungshamn.

Redan på 1840-talet blev sommarvistelse i Grebbestad en del i den nationella "kallbadsrörelsen", som bl a bestod i lerinpackningar, tångbad och stärkande kallbad i havet. Idag är Grebbestad ett av de mest populära besöksmålen i Bohuslän.

Sydväst om Grebbestad ligger Otterön med stora skalgrusbankar som bidrar en artrik och ovnlig flora. Det var på Otterö Evert Taube i början av 1950-talet bodde då han bland annat skrev visorna "En solig morgon" och "Så länge skutan kan gå".


Namnet Grebbestad
Namnet Grebbestad betyder Grebys stad, där stad i det här fallet betyder båtplats, dvs båtplatsen vid gården Greby. Greby kommer av Grjotby, bildat av fornnordiska ordet för sten, stenig mark.

Grebbestad idag
Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.

Längs samhällets huvudgata, Nedre Långgatan, finns idag det mesta - affärer, bank, restauranger och uteserveringar. En promenad längs Strandvägen och vidare in på Grebbestadsbryggan vid gästhamnen lockar sommartid med restauranger, skaldjurscaféer, boutiquer, presentaffärer och ett intensivt folkliv.

I Grebbestad finns Grebbestads folkhögskola med Västra Götalandsregionen som huvudman.

Grebbestad är ett levande kustsamhälle där mycket av den äldre bebyggelsen bevarats samtidigt som ett modernt och funktionellt samhälle för dagens behov utvecklats. Ett fint arv från äldre tider är den gamla bebyggelsen som ligger mellan nedre och övre Långgatorna.

Terrängen nordost om Grebbestad, mellan Grebbestad och Tanumshede, används för närrekreation och är rik på utflyktsmål med bland annat fornlämningsmiljöer. Här finns vandringsleder och motionsslingor i anslutning till idrottsplatsen Siljevi.

Nästan 1800 personer bor idag i Grebbestad.

Näringsliv i Grebbestad
Näringslivet i Grebbestad är inriktat på service och turistnäringens behov. Många av de bofasta pendlar till arbetsplatser i de närliggande orterna.

Största arbetsgivaren i Grebbestad, vid sidan av kommunen, är turistanläggningen TanumStrand söder om centrum.

Planer för Grebbestad
Den kraftigt ökande turistnäringen, med samhället i centrum, gör att kommunen planerar för en expansion i Grebbestad. Planerna redovisas i den Fördjupade översiktsplanen.

Offentlig service i Grebbestad
Grundskola F-6
Fritidshem
Förskola

Familjedaghem
Folkhögskola
Tärnegårdens äldreboende
Återvinningscentral vid Hamnplanen
Miljöstation vid Shell bensinstation
Post

Grönemad
Denna vackra pärla belägen vid havet två kilometer nordväst om Grebbestad i norra Bohuslän. Grönemad var från början enbart utmarker till bondgårdar, men förvandlades vid 1900-talets början till ett litet samhälle med fiske, stenhuggeri och olika småindustrier. Av det finns nu inte mycket kvar. Idag är Grönemad i stället ett mycket omtyckt område för både åretrunt- och fritidsboende. Underbara stränder med plats att fika och njuta. Vi har pittoreska sjöbodsrader och en hamn för 170 småbåtar med plats för många gästande båtar.

Ekonomi

Utgångspris

3 900 000 kr

Driftkostnader

41 430 kr/år
Årlig elförbrukning: 15000 kWh/år
Kommentar: Uppvärmningskostnad är uppdelad på följande: elnätkostand 14 600 kr El kostnad 10 400 kr

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 25 000 kr
Vatten och avlopp: 8 729 kr
Försäkring: 5 205 kr
Renhållning: 2 496 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 524 kr.

Taxering

Byggnad: 2 051 000 kr
Mark: 1 166 000 kr
Totalt: 3 217 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1974
Standardpoäng: 32
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 336 000 kr.

Alla bilder

+ 47 Visa alla 53 bilder
 

Karta & område

Gisslerödsvägen 3, Grebbestad

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Fastighetsskatt/-avgift + 710 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Budgivning pågår

Just nu pågår budgivningen men du har fortfarande chans att kontakta mäklare.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning