Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 5 276 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare
Årsta

Sandfjärdsgatan 90

Månadsavgift: 5 276 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare

Socialt planerad 4:a med nytt kök och badrum

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4
  • Boarea: 90 kvm
  • Byggnadsår: 1960
  • Månadsavgift: 5 276 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3

På Sandfjärdsgatan 90 välkomnas du in i denna perfekt planerade lägenhet där du kan fokusera på annat i livet än renoveringar och fixa-hemma-projekt. Här bor du på 90 kvadratmeter som fördelas på fyra rum och kök. En ljus bostad där de stora ytorna tillåter dig att bjuda in till stora middagar och fester.

Den öppna, praktiska och funktionella hallen öppnar upp lägenheten och välkomnar både boende och gäster med vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall – goda avhängningsmöjligheter, bra förvaring och klädhängare.
Det stora, sociala och nyrenoverade köket har mycket att tycka om, exempelvis bra förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor, vita skåpluckor och gott om plats för matbord och stolar. Rummets parkettgolv och vitmålade väggar går fint ihop och skapar en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge.
Vardagsrummet har vitmålade väggar och parkettgolv. Generösa sällskapsytor, fint ljusinsläpp och plats för soffa och matgrupp gör rummet till en härlig samlingspunkt för hela familjen. Här finner man även utgången till den mysiga balkongen.
Stort, ljust och mysigt master bedroom med rymliga garderober, fint ljusinsläpp och plats för dubbelsäng. Rummet nås från vardagsrummet och har parkettgolv och vitmålade väggar.
Ett ljust, lite mindre och inbjudande sovrum med fint ljusinsläpp och plats för säng. Vitmålade väggar och har parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.
Detta stora, nyrenoverade och fräscha badrum har mörkt klinkergolv och väggar i vitt kakel. Här finns toalett, duschvägg, kommod, badrumsskåp, spotlights och tvättmaskin. Detta badrum är utbyggt och störren än de flesta i Årsta.
Du finner även en till mindre nyrenoverad toalett med kommod och spegelskåp för bra förvaring.

Brf Mysslingen en mycket välskött förening med god ekonomi och låg belåning. För medlemmarna finns även en föreingslokal att hyra. Läs gärna mer i stycket om föreningen lite längre ner i annonsen, samt på föreningens hemsida: https://www.mysslingen.se/

Perfekt lägenhet för de som önskar sig ett lugnt område med närhet till natur. Du finner god kommunikationer intill lägenheten i form av bussar samt tvärbana som tar dig till Gullmarsplan eller Årstaberg.

Läge+
Här förbereds en försäljning så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
En välkomnande och rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Du finner vitmålade väggar, ett fint parkettgolv och bra ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder ett superfint ljusinsläpp från de stora fönsterna. Det erbjuds stora sällskapsytor som är perfekt till både vardags som till stora festliga tillställningar. Väggarna är vitmålade och på golvet finner du ett fint parkettgolv. Från vardagsrummet finner du dörren till den rymliga balkongen.

BALKONG
Balkong i perfekt söderläge som ger generöst med sol under hela dagen. Den rymliga balkongen ger dig generöst med plats för diverse möblemang.

KÖK
Stort, rymligt nyrenoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Köket erbjuder en stor och gedigen bänkskiva. Köksluckorna går i en vit färg som passar utmärkt ihop med den gråa bänkskivan som även löper upp på väggen. Det finns gott om plats för ett stort matbord med stolar. Den maskinella utrustningen i köket består av: Kombinerad Kyl och frys, diskmaskin, fläkt, induktionshäll, ugn,

SOVRUM 1
Stort och rymligt sovrum med stora garderober och förvaringsmöjligheter. Finns gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. Väggarna är vitmålade och golvet består av ett parkettgolv.

SOVRUM 2
Detta sovrum är rymligt, lättmöblerat och även här får du stora garderober med bra förvaringsmöjligheter. Sovrummet passar perfekt som ett barnrum, kontor eller gästrum. Vitmålade väggar och parkett på golvet.

BADRUM
Stort, nyrenoverat badrum med en stor dusch, WC, kommod, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin. Golvet bekläds av ett grått klinkergolv och vitt kakel är på väggarna.

TOALETT
Toaletten är nyrenoverad och utrustad med WC, kommod och ett badrumsskåp. Golvet bekläds av ett grått klinkergolv och väggarna är i vitt kakel.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4
Boarea: 90 kvm
Byggnadsår: 1960
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Samtliga 298 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och fördelar sig storleksmässigt enligt följande:
19 st 1 rum o kök,
36 st 2 rum o kök,
176 st 3 rum o kök, 44 st 4 rum o kök samt
23 st 5 rum o kök.
15 st lägenheter saknar balkong medan 4 st lägenheter har uteplatser. Högst upp i varje höghus finns 4 st etagelägenheter med två balkonger vardera.

Tv/Internetanslutning

TV, bredband och telefoni distribueras av Telenor (fd Bredbandsbolaget).

Nytt bredbandsavtal klart och valt att teckna avtal med samma leverantör som idag, Telenor. Det nya avtalet träder i kraft 1 dec 2019 och gäller kommande 4 årsperiod. Avtalet innebär gruppanslutning för telefoni, bredband och TV men med uppgraderade tjänster. Bredbandet uppgraderas till 250/250 mbit och för TV tjänsten så ingår Bas utbudet likt idag men kompletteras med tjänsten Telenor Stream, telefonitjänsten kvarstår som idag.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Trivsam gård med utegrillar och fina gröna områden.

Årsta är ett expansivt och attraktivt område där det pågår förtätningsplaner. För mer information om beslutande och kommande byggprojekt besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,38720%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 473 kr

Om föreningen

BRF Mysslingen (org nr 702002-1650) bildades år 1960 och äger med tomträtt fastigheterna Mysslingen 1, 2 och 3 med adress Sandfjärdsgatan 82 – 134. På fastigheterna finns sju byggnader, fyra höghus och 3 låghus, uppförda år 1960. Tillsammans innehåller byggnaderna 298 lägenheter med en sammanlagd yta om 22 912 m² samt 3 lokaler med en sammanlagd yta om 298 m², varav en används som Föreningslokal.

Tomträttsavgälden har omförhandlats nytt avtal from 2020 01.
På föreningens hemsida finner ni ytterligare information: http://www.mysslingen.se/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Mysslingen
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 270
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Under 2015-2016 byttes all belysning i gemensamma utrymme som farstu, trapphus, vindar och källargångar. Det byttes till rörelsestyrd ledbelysning som över tid bör innebära en besparing för föreningen.
2016-2018 Renovering fasader, fönster, inglasade balkonger.
2019 Under september 2019 påbörjades arbetet med att installera passersystem och därefter bytes portarna. Breddat parkeringsplatserna.
Kommande renoveringar: Samlingsledningar kommer att bytas under hösten 2020

Gemensamma utrymmen

Till bostadsrätten hör ett vinds- eller källarförråd, lägenheterna i låghusen har även en matkällare också. Det finns även tillgång till cykel-/barnvagnsförråd i varje hus. I föreningen finns bla. träningslokal, pingisrum samt festlokal. Boulebana finns utanför Sandfjärdsgatan 124. Välutrustad lekplats och sandlådor finns i föreningen. Tennisbana finns tillgänglig för medlemmar.

Festlokal: Föreningen tillhandahåller en lokal för ca 20 personer vid Sandfjärdsgatan 134, avsedd för fester eller liknande, som kräver mer utrymme än den egna lägenheten. Lokalen bokas genom Föreningslokalansvarig. För upplåtelsen tas en depositionsavgift/hyra om 200,- ut.

Tvättstugor: I föreningen finns sex stycken tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i varje samt tillhörande torkrum, belägna enligt nedan. Portnyckeln fungerar till samtliga sex tvättstugor.
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 92
2 st vid gaveln Sandfjärdsgatan 112
2 st bredvid porten Sandfjärdsgatan 130 (här finns också en grovtvättmaskin)
Dessutom finns en icke bokningsbar tvättstuga (en tvättmaskin och en torktumlare) för akuta behov vid gaveln Sandfjärdsgatan 92.

Parkering

I föreningen finns 41 garageplatser och 235 parkeringsplatser (varav 199 med eluttag). Ev kötid kan förekomma. Nytt pris på parkeringsplatserna
Under hösten 2019 har ett antal parkeringsplatser breddats för att möta dagens behov. Arbetet var också enligt ett uppdrag till styrelsen på årsstämmnan. Denna förändring har lett till att styrelsen har beslutat att ändra priset på samtliga parkeringsplatser utan motorvärmaruttag till 100 kr/månad från och med den 1 december 2019.

I övrigt gäller boendeparkering via Stockholms Stad för 500kr/månad.

I dagsläget finn det någon enstaka ledig p-plats just nu (100/195 kr / garage har kö som är ett par år just nu (600/1000 kr) (2020-07-27)

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Vid en extrastämma 2015 beslutade föreningen med anledning av byte av fönster, fasadrenovering vid tilläggsisolering samt inglasning av samtliga balkonger att höja avgifterna med 2 % de kommande 6 åren med start januari 2017.

Info från föreningens hemsida:
"Vi har nu besked om den nya tomträttsgälden, det blir tyvärr mer än en fördubbling av nuvarande avgift. Den kommer att höjas i etapper under åren 2020 tom 2024. Höjning av tomträttsavgälden och redan beslutade avgiftshöjnngar på 2% per år fram t.o.m. 2022 kommer att medföra höjningar av avgiften. Höjningen blir 2% 2019, 8% 2020, 4% 2021 o 2022, samt 2% 2023 o 2024.

De blivande avgifterna 2024 :
Lgh 44 kvm idag ca 2 120 > 2024 ca 2 620 höjn med 500/mån
Lgh 60 kvm idag ca 2 950 > 2024 ca 3 650 höjn med 700/mån
Lgh 77 kvm idag ca 3 930 > 2024 ca 4 860 - höjn med 950/mån
Lgh 92 kvm idag ca 4 430 > 2024 ca 5 480, höjn med 1 050/mån
lgh 105 kvm idag ca 5 000 > 2024 ca 6 200, höjn med 1 200/mån"


Avgiftshöjning kommer göras i två steg, det första i juli 2020 då månadsavgiften höjs med tre och en halv procent. Steg två sker första juli 2021 då avgiften igen höjs med tre och en halv procent (enl hemsidan 2020-05-16)

Kommunikationer

Lugnt och barnvänligt område intill Årstafältet med mycket goda kommunikationer. Någon minuts promenad till tvärbanan vid Valla Torg som trafikerar Alvik via Liljeholmen och Solna Station samt Hammarby Sjöstad via Gullmarsplan och Globen. Vid Valla Torg finns restaurang mm. Även närhet till Årsta Torg med affärer, restauranger, vårdcentral, skolor, dagis, apotek m.m. Goda bussförbindelser till bl a Gullmarsplan och Älvsjö. Gångavstånd till Årstabergs pendeltågstation.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 276 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Värme och vatten ingår. Utöver månadsavgiften skall 200 kr per månad erläggas för bredband/TV.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 135 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 130 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-04-15
Besiktningsman: Maria Hyborn, Gunnar Karlsen Sverige AB,

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sandfjärdsgatan 90, Årsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning