Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 211 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Theodor Maric Larsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Theodor Maric Larsson
Fastighetsmäklare
Selma Fazlic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Selma Fazlic
Fastighetsmäklare, Ekonom
Årsta

Sandfjärdsgatan 21

Månadsavgift: 3 211 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Theodor Maric Larsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Theodor Maric Larsson
Fastighetsmäklare
Selma Fazlic, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Selma Fazlic
Fastighetsmäklare, Ekonom

Perfekt planerad 2a med balkong i bästa solläge

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 57,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 75
  • Byggnadsår: 1962
  • Månadsavgift: 3 211 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Varmt välkomna till denna perfekt planerade 2:a. Här finner du ett härligt ljusinsläpp genom hela lägenheten. Stor inbjudande hall med goda förvaringsmöjligheter. Köket är stort med plats för ordentligt matbord för mysiga middagar. Genomgående vita väggar och vitt tak genom lägenheten vilket bidrar till det härliga ljuset som de stora fönsterpartierna ger. Det stora vardagsrummet har plats för både soffgrupp och ytterligare middagsbord eller kontorsyta. Det är även i vardagsrummet som balkongen ligger finns benägen i perfekt söderläge. Stambytt och fräscht badrum med badkar och förberett för tvättmaskin. Generöst sovrum med med plats för garderobsvägg och stor säng, fönsterparti med utsikt mot grönska ger dig en härlig start på morgonen.

Gott om kommunikationsmöjligheter med direkt närhet till tvärbana,bussar m.m. Stabil populär förening med utfört stambyte. Här finner du ett perfekt boende för dig som vill ha närhet till både natur och kommunikation till stan och vill bo i ett lugnt område.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
Stor och välplanerad hall med bra förvaringsytor för garderob och avhängningsyta för ytterkläder. Finns även plats för kontorshörna eller byrå.

KÖK
Välplanerat och smakfullt kök, med gott om utrymme för sociala middagar. Det stora fönstret ger ett stort ljusinsläpp i köket och utsikt från matplatsen. Vackra skåpsluckor i original och snyggt färgat kakel ovan arbetsytor och diskbänk. Maskinell utrustning bestående av: spis, rostfri diskmaskin, fläkt, skafferi samt kyl/frys i rostfritt. Vitmålade väggar som bidrar till det härliga ljuset.

VARDAGSRUM
Ett stort och ljust vardagsrum med plats för stort soffparti eller ytterligare matbord för socialt umgänge. Från vardagsrummet finner du en generös balkong i bästa solläge under större delen av dagen. Även vardagsrummet har smakfullt vitmålade väggar.

BALKONG
Här finner du balkong i söderläge med plats för möblemang så sällskap enkelt får plats för långa soliga sommardagar.

SOVRUM
Generöst sovrum med vitmålade väggar. Mycket yta för stor säng och förvaringsgarderober. Stort fönster med utsikt mot grönska utan insyn i sovrummet.

BADRUM
Fräscht stambytt badrum (2004) med klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, badkar, badrumsskåp och handduksvärmare. Förberett för tvättmaskin.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 57,5 kvm
Lägenhetsnummer: 75
Byggnadsår: 1962
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej. Höghusen har hiss.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV: Basutbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Enbart digitala kanaler från 2020-09. Genom eget avtal kan tjänsten utökas med fler kanaler.

Bredband: Stockholms stadsnät och ComHem finns indraget i lägenhet. Föreningen har gruppanslutning via Stockholms stadsnät. I månadsavgiften ingår ett abonnemang om 1000/1000 Mbit. Genom eget avtal kan tjänsten utökas med IP-telefoni, IP-TV. Avtal med ComHem tecknas av bostadsrättsinnehavaren.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme.
Ventilation genom F och FT ventilation. Till hösten kommer det att genomföras en OVK. (enligt styrelsen 2021-06-20)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Nära Årsta Torg med affärer, restauranger, vårdcentral, skolor, dagis, apotek mm. Fina grönområden kring Årstaviken med promenad och cykelvägar längs vattnet in mot Södermalm.

Årsta är ett expansivt och attraktivt område där det pågår förtätningsplaner. För mer information om beslutande och kommande byggprojekt besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,45244%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 714 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

60 637 kr
Nettskuld 13 402 202 x Andelstal enligt Årsredovisning 2021
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Björklången bildades 1959 och registrerades i juni samma år. Inflyttning skedde under åren 1960-61. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Björklången 1, 2 och 3 med adress Sandfjärdsgatan 9-33, dessa är av två höghus och ett låghus. Totalt är det 206 lägenheter och en kommersiell lokal. Både lokalen och föreningens garage/parkeringsplatser ger fina intäkter till föreningen. Belåningsgraden är låg med 2549 kr/kvm och totalt 17,5 milj (årsredovisningen för 2018).

Fastigheten upplåts med tomträtt som omförhandlas 2020.
Bostadsrättstillägg tecknas av bostadsrättsinnehavaren.
Minsta ägarandel är 10% och juridisk person accepteras inte som medlem.

För mer information så gå gärna in på föreningens hemsida: http://bjorklangen.se

Allmänt

Föreningens namn: HSB:s Brf Björklången
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1103
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 4. Ombyggnationer/renoveringar:
1. Fasadrenovering med plåtinklädning 1983
2. Stambyte 2004/2005
3. Asfaltering av yta bakom låghus 2009
4. Fönsterbyte 2010
5. Nya torkskåp 2012
6. Nya tvättmaskiner 2013
7. OVK 2014
8. Stamspolning 2015
9. Garageportar bytta 2016
10. Byte av samtliga armaturer utomhus till nya med LED-ljuskälla, 2017
11. Ny puts på höghusen samt målning 2017 av fönster på BV
12. Byte av branddörrar 2018
13. Entréuppfräsching: 2020
5. Större renoveringar: Det finns behov av att renovera samtliga balkonger. Upphandling är gjord.
6. Aktuell 2020: Stort fokus på att få att få till allt kring balkongutbyte. Vi förhandlar i Hyresnämnden och samtalar med stadsbyggnadskontoret om bygglov. Se mer info på sidan om balkongutbyte. OVK kommer att genomföras under året.

Uppg. hemsidan 2020-11-20 Större renoveringar: Det finns behov av att renovera samtliga balkonger. Upphandling är gjord.
Se mer info på https://bjorklangen.se/balkongutbyte-2019/

Planerade renoveringar enligt årsredovisningen:
2019 Utbyte av fjärrvärmeundercentral
2019 Byte av torktumlare
2019 Översyn av målning allmänna ytor samt fönster i låghuset.
2020 Asfaltera framför låghusen

Fasadrenovering före 1990
Stambyte 2004/2005
Asfaltering av yta bakom låghus 2009
Fönsterbyte 2010
Nya torkskåp 2012
Nya tvättmaskiner 2013
OVK 2014
Stamspolning 2015
Uppfräschning av föreningslokal och entréer i höghus 2018

Övrig information från styrelsen 2021-06-20
Vi har inga kommande renoveringar planerade förutom att ett fristående cykelförråd ska byggas. Sedan har vi sedan några år tillbaka drivit frågan om balkongerna, med de befintliga är tanken att de ska byggas ut och ev ska det byggas balkonger på de lägenheter som inte har i dagsläget men detta har blivit fördröjt i lite olika instanser (dels en överklagan från en lägenhetsinnehavare och dels att bygglovet inte gått igenom) så detta har jag inget direkt besked om i dagsläget. Om det hela går igenom kommer det att innebära en extra engångskostnad (låg förut på ca 45 000 kr) men det kan ha ändrats under årens lopp.
Kommande renoveringar: Uppg. hemsidan 2020-11-20 Större renoveringar: Det finns behov av att renovera samtliga balkonger. Upphandling är gjord.
Se mer info på https://bjorklangen.se/balkongutbyte-2019/

Planerade renoveringar enligt årsredovisningen:
2019 Utbyte av fjärrvärmeundercentral
2019 Byte av torktumlare
2019 Översyn av målning allmänna ytor samt fönster i låghuset.
2020 Asfaltera framför låghusen

Gemensamma utrymmen

Tvättstugor finns i varje hus. Du bokar tid på särskild lista, som finns utanför varje tvättstuga.
Det finns även tillgång till cykelförråd och en föreningslokal.

Parkering

Det finns 60 p-platser och 27 garageplatser som går att hyra av föreningen (fn kö). Med en kostnad från 171 kr-678 kr/månad beroende på storlek, placering ute/garage och med/utan el. De har också 33 sk termogarage (utan väggar). Separat kö för dessa.

Det finns inga lediga parkerings eller garageplatser i dagsläget. Kö tiden är svår att förutse eftersom det sägs upp med lite olika intensitet men de som stått längst i kö just nu har stått ca 1 år för p plats ute eller plats i termogarage. (enligt styrelsen 2021-06-20)

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga nya beslut om avgiftshöjningar finns, enligt mäklarinformation på föreningens hemsida uppdaterad 2021-04-24.

Kommunikationer

1 min promenad till tvärbanan vid Valla Torg som trafikerar Alvik via Liljeholmen och Hammarby Sjöstad via Gullmarsplan och Globen. Goda bussförbindelser till Gullmarsplan och Älvsjö. Gångavstånd till Årstabergs pendeltågstation.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 666 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 211 kr
Erläggs månadsvis i förskott. I avgiften ingår värme, kallvatten, varmvatten, tvättstuga, förråd, bredband och kabel-TV.

Energideklaration

Specifik energianvändning: 166 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2018-04-02
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 9 Visa alla 15 bilder
 

Karta & område

Sandfjärdsgatan 21, Årsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3211 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Theodor Maric Larsson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Selma Fazlic

Fastighetsmäklare, Ekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning