Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 235 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare
Årsta

Årstavägen 26

Månadsavgift: 3 235 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare

Magisk tvåa högt upp i huset, med originaldetaljer och mycket ljusinsläpp

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2,5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 63 kvm
  • Lägenhetsnummer: 19
  • Månadsavgift: 3 235 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 6

Välkommen till denna unika tvåa, en riktig Årstapärla, original blandat med modernt gör denna lägenhet underbar att bo och leva i.
Till denna lägenhet på femte våningen tar du dig praktiskt med hiss. Lägenheten är belägen mitt i centrala Årsta.
Väl innanför dörren möts du av en väldisponerad lägenhet. I det ljusa vardagsrummet tronar ett vackert originalgolv och fantastisk utsikt. Balkong som är belägen i perfekt sydöstläge som ger sol under större delen av dagen. Balkongen har utgång från vardagsrummet. Lägenheten har utöver detta ett sovrum i härligt läge som ger en mycket trivsam sovplats. I lägenheten finns även ett välplanerat och stort kök med matplats som ger plats för stora middagar och trevliga sammankomster. Utöver allt detta finns ett rum med en spröjsad glasvägg ut mot köket, som går att använda till både gästrum och kontor. Innanför detta rum finner ni ett litet tvättutrymme.
Lägenheten är attraktivt belägen med närhet till det bästa Årsta har att erbjuda - perfekt för dig som ställer höga krav på din boendemiljö! På Årstavägen bor du i fridfulla och mysiga kvarter med närhet till det mesta. Förskola, lekparker, vackra grönområden, mysiga parker ligger endast ett stenkast från lägenheten. Årsta torg, där du hittar butiker, trevliga restauranger och gym nås till fots på under 3 minuter.
Årstaskogen ligger ett stenkast från porten och är perfekt för dig som gillar att motionera i härlig natur. Här finns också gratis utegym att använda. Följer du Årstaskogen ner mot vattnet hittar du Årstaviken, här du kan njuta av både picknick och bad.
Trots Årstavägens lugna läge är det inte längre än 25 minuter med kollektivtrafik till Stockholm city och med cykel når du Södermalm på endast 10 minuter. En lägenhet som erbjuder allt helt enkelt.
Något säljaren verkligen uppskattar med lägenheten är den sociala planlösningen, det höga läget, närheten till Årsta torg, samt alla möjligheter till att sig runt (tvärbana, buss och gångavstånd/cykelavstånd till både Gullmarsplan t-bana och till pendeln).


Välkomna att anmäla ert intresse !

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
En välkomnande och rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Du finner ljust målade väggar och ett bra ljusinsläpp samt säkerhetsdörr.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp från de stora fönsterna som ligger i gavel. Här erbjuds stora sällskapsytor som är perfekt till både vardagar som till festliga tillställningar. Golvet bekläds av ett jättefint, välbevarat originalparkett i ek. Från vardagsrummet når du såväl sovrum, kök och balkong.

BALKONG
Balkong i perfekt sydöstläge som ger generöst med sol under stora delar av dagen. Den rymliga balkongen ger dig generöst med plats för diverse möblemang.

KÖK
Välplanerat och smakfullt renoverat kök där det inte sparats in på, vitvarorna, som är "top of the line" med alla funktioner man kan tänka sig. i köket finner ni en fantastisk stenbänkskiva och mörkgröna luckor. Här kan man njuta av fin utsikt samtidigt som du lagar kreativa måltider. Gott om skåp och arbetsytor. Den maskinella utrustning bestående av induktionshäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin och en kombinerad tvätt/tork som ligger i utrymmet bredvid köket. Det finns även en stor matplats där det enkelt går att sitta 8 personer.

SOVRUM
Stort och rymligt sovrum med utsikt mot lummig allmänning och ett magiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster. Det finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även gott om plats för garderober.

EXTRA SOVRUM/KONTOR
Inne i köket finner ni detta lilla mysiga utrymme, med en stor spröjsad glasvägg ut mot köket som ger liv i hela rummet. Här finns plats för gästsäng, barnsäng eller skrivbord.

TVÄTTUTRYMME
Innan för det lilla sovrummet hittar ni ett tvättutrymme utrustat med tvättmaskin och förvaring.

BADRUM
Rymligt badrum utrustat med handfat, badrumsskåp, WC, badkar med dusch. Badrummet är helkaklat.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2,5, varav 3 sovrum
Boarea: 63 kvm
Lägenhetsnummer: 19
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 6

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Detta är en trea enligt föreningen, omgjort till en tvåa !

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Årsta

Omgivning

I Årsta bor du i ett attraktivt område med närhet till både stan och natur. Från Årstavägen är det promenadavstånd till både Södermalm, Gullmarsplan och Årstavikens härliga strövområden och motionsspår. För den träningsintresserade finns Eriksdalsbadet inom promenadavstånd och för den golfintresserade finns även Årsta drivingerange vid Årstafältet samt Enskede Rackethall med badminton och tennishall.

Ett stenkast till Årsta Torg med en Ica-butik, med stort sortiment, diverse butiker, apotek, gym, Folkets Hus, bibliotek, café och man kan även välja bland ett flertal bra restauranger, t.ex. Två små svin, Palmyra, sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat. Globen Centrum når du på 2 minuter med tvärbanan. Här finns det service såsom mataffärer, apotek, caféer, restauranger, butiker m.m.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,09049%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 714 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

Har ingen nettoskuld. 5,1 miljoner i kassan och 5 miljoner i lån. = plus 2174 för denna lägenhet
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Brf Roxen 7 är en stabil och välskött förening bestående av 2 st punkthus belägna på Årstavägen 26 och 28, husen byggdes 1947. Föreningen består av 49 bostadsrättslägenheter (sista hyresrätten såldes 2019) och 1 lokal som idag hyrs ut till ett bokförlag. Föreningen bildades 1987 och ombildning skedde 1988. Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad, 1 658 kr/kvm enl. års 2020 och är en äkta förening.

Föreningen godkänner delat ägande. Lägsta andel är 10%. Föreningen godkänner ej juridisk person.

Föreningen innehar marken med tomträtt, löper 2016-2026.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Roxen 7
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1503
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1990 Renovering av hisssar
1992 Omläggning av tak
1993 Rörstambyte
1995 Elstambyte
2008 Renovering balkonger
2008 Omputsning av fasad
2008 Byte av ytterfönster
2008 Byte av stup- och hängrännor
2008 Ny takfot
2010 Ventilationssystem, nya fläktar
2010-2011 Frånluftsvärmeåtervinning
2012 Dränering och nytt ytskikt vid norra fasaden 28:an
2013 Omläggning, dagvattenavrinning och asfaltering av parkeringarna
2015 Omläggning av el, vilket möjliggör bl.a. installation av elspis i samtliga lägenheter
2017 Byte av portar, installation av automatiska dörröppnare
2017 Genomgång av ventilation
2019 Installation av solpaneler
2019 Stamspolning genomfördes
2019 Föreningen har låtit ta fram en underhållsplan
2019 Föreningens sista lägenhet såldes och innebar en god ekonomisk tillgång till föreningen
Kommande renoveringar: Renovera upp parkeringen vid Årstavägen 26
Ny frånlufspump

Gemensamma utrymmen

Till bostadsrätten hör ett vindsförråd samt en matkällare.

Det finns även tillgång till en modern tvättstuga på entréplan samt cykel-/barnvagnsförråd. I föreningen finns även tillgång till hobbylokal. Barnvänlig lugn innergård med sandlåda och lekstuga. Föreningen har nyligen ställt iordning en mysig grillplats som har både fasta och flyttbara grillar som inbjuder till trevliga sammankomster och middagar under sommarhalvåret. På taket finns en terrass som går att nyttjas av medlemmarna.

Parkering

Det finns 20 p-platser som kan hyras för 300kr/ månad. För närvarande är det kö (ca 5 år). I området gäller boendeparkering via Stockholm Stad, taxa 4.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar. (enligt styrelsen 2021-03-31)

Kommunikationer

Busshållplats till Gullmarsplan finns på Årstavägen med regelbunden trafik (bussar 160, 164 och 168). Vid Gullmarsplan finns anslutning till både tunnelbana, bussar och tvärbana. Med buss tar du dig snabbt till Årstabergs pendeltågstation som är en knutpunkt för byte mellan pendeltåg och bussar.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 666 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 235 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
Värme, vatten
Inräknat i avgiften är 22 kr/månad för TV samt 150 kr/månad för bredband(via ownit), kostnaderna är inkluderad i redovisad månadsavgift.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Planritning

Karta & område

Årstavägen 26, Årsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3235 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Casper Burenby

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning