Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 688 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare
Erik Nordin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Erik Nordin
Fastighetsmäklare
Årsta

Årstavägen 81

Månadsavgift: 3 688 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Casper Burenby, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Casper Burenby
Fastighetsmäklare
Erik Nordin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Erik Nordin
Fastighetsmäklare

Välplanerad 2:a med stor och mysig uteplats!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 56 kvm
  • Lägenhetsnummer: 283
  • Byggnadsår: 1945
  • Månadsavgift: 3 688 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till denna optimalt välplanerade 2:a med stor och mysig uteplats. Här kan man njuta av sköna dagar och ljumma kvällar! Lägenheten är belägen på populära Årstavägen.

Du välkomnas av en stor och rymlig hall. Här finner du stora spegelgarderober med goda förvaringsmöjliigheter. Från hallen når du det charmiga köket med goda förvaringsmöjligheter och full maskinell utrustning så som spis, fläkt och kombinerad kyl/frys. Det stora och rymliga köket rymmer en stor matplats för sällskap om 4-6personer. Stora fönster med fantastiskt ljusinsläpp. Vardagsrummet är stort och rymligt. Här får du plats för en större soffa, tv-möbel och annan möblemang. Stora fönster med utsikt över uteplatsen ger ett härligt ljus i hela rummet. Uteplatsen når du från vardagsrummet. I ett perfekt söderläge får du mycket sol på uteplatsen Här får du plats med utemöbler och växter om så önskas.
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och övrig förvaring. Stambytt badrum med klinkergolv och ljust kaklade väggar. Utrustat med dusch, WC, spegel, hyllor och handfat.

Säljarens ord: Bra läge nära natur och stad. Härligt med egen uteplats, praktiskt med butiker och restaurangen i närområdet. Väldigt bra förening med en bra styrelse. Älskar mitt stora kök en plats för umgänge. Bra ordnat med tvättstugor och förråd i huset.

BRF Stockholmshus Nr 9 är en stor och stabil förening med god ekonomi. Föreningen har gjort alla större renoveringar och har b.la. bytt ut samtliga fönster mot moderna 3-glas. I månadsavgiften ingår bredband via Ownit samt kabel-TV via ComHem. Flera bekväma gemensamhetslokaler så som hobbylokal, tvättstugor samt övernattningslokal.

Fastigheten ligger ett stenkast från Årsta centrum med bussar, mataffär, restauranger, träningsanläggningar, skola, bibliotek och trevliga caféer. Restaurangerna i närheten är av god kvalitet, sushin och Två små svin på Årsta torg är att rekommendera. Närhet till natur och bra valmöjlighet för att ta sig till övriga Stockholm. Bussen på gatan mitt emot lägenheten går till röd (Liljeholmen) eller grön (Gullmarsplan) tunnelbana samt pendeltåg i Årstaberg, buss 160 går mellan Gullmarsplan-Liljeholmen och trafikeras dygnet runt med korta intervaller mellan 06.00-02.00 därefter var 30:e minut. Årstaskogen med strövområden, motionsslingor och kolonistugor vid vattnet finns fem minuter bort till fots. Vill du ta cykeln är det endast 10 minuters Södermalms utbud av kaféer, restauranger, kulturliv och shopping. Nära ligger även Globen med sport- och musikarenor samt Globen City Shopping.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse redan nu för mer information, bilder och kommande visningar.

Om Bostaden

Beskrivning

HALL
En välkomnande och rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Stora spegelgarderober som rymmer mycket.

VARDAGSRUM
Välplanerat vardagsrum med stora fönster. Plats för en stor soffa, tv-möbel och annan möblemang. Parkett på golvet och vitmålade väggar.

UTEPLATS
Stor och rymlig uteplats med generös plats för diverse möblemang. Rikligt med sol då uteplatsen ligger i söderläge.

KÖK
Stort och välplanerat kök med gott om förvaring och arbetsytor. Stora fönster med gott om ljusinsläpp. Du får plats för ett stort matbord med stolar för ca 6 personer. Den maskinella utrustningen består av: spis, fläkt, och kombinerad kyl/frys.

SOVRUM 1
Stort och rymligt sovrum med magisk ljusinsläpp tack vare stora fönster. Det finns gott om plats för dubbelsäng, och sängbord. Vitmålade väggar.

BADRUM
Helkaklade väggar och klinkergolv från föreningens stambyte. Badrummet är utrustat med handfat, WC, badrumsskåp och dusch med badkar.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 56 kvm
Lägenhetsnummer: 283
Byggnadsår: 1945
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

TV: Föreningen är ansluten till Comhem’s kabelnät. Analoga basutbudet ingår.
Bredband: Föreningen har bredband (fiber). Anslutning ingår i avgiften. Leverantör av bredbandet är Ownit. Du kan också köpa bredbandsuppkoppling från ComHem.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning genom fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

Populär förening med ett centralt läge nära Årsta Torg. Fina gång och cykelvägar ner mot Årstavikens naturområde med vacker strandpromenad in mot Södermalm. För den båtintresserade finns ett flertal båtklubbar nere vid Årstaviken med kort kö för båtplats.

För mer info om föreningen besök gärna www.stockholmshus9.se

Årsta är ett expansivt och attraktivt område där det pågår förtätningsplaner. För mer information om beslutande och kommande byggprojekt besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/ eller kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,30887%
Andel av insats: 0,30887%
Andel av månadsavgift: 0,30887%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 714 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

240 634 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Brf Stockholmshus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Förening består av 359 lägenheter och 1 lokal upplåtna med bostadsrätt, och sträcker sig från Årstavägen 53 – 83, samt Siljansvägen 4 – 48. Utöver lokalen har föreningen 15 p-platser som inbringar intäkter.

Belåningen är låg med 4198 kr/kvm och totalt 82 milj enligt årsredovisningen 2018.

Föreningens mark innehas med tomträtt som löper till 2024-12-31.

Föreningens hus är K-märkta.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information http://www.stockholmshus9.se/om-stockholmshus-nr-9/om-foreningen/

Allmänt

Föreningens namn: Brf Stockholmshus nr 9
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 1992-1994 utförde föreningen en genomgripande renovering av samtliga fastigheter med bl a stambyte avlopp / el, fasad och balkongrenovering samt takomläggning m.m.
2011-2012 Hela föreningen - Fasadrenovering inkl takfötter, hängrännor/ stuprör.
2014 Hissrenovering på Årstavägen 53-79
2014- 2015 Renovering värmecentral
2016 Fasadrenovering på Årstavägen 83
2016 Gästlägenhet har färdigställts
2017 Byte av armaturer i trapphusuppgångar på Årstavägen 53-83
2018 Portrenoveringar
2019 Ommålning av källargångar
Kommande renoveringar: Några större renoveringar är inte planerade (Upg. styrelse 23/2 2021).

Gemensamma utrymmen

Hobbylokal:
Föreningen har en hobbylokal, vilken kan lånas gratis av föreningens medlemmar. Du kan där utföra mindre snickeri-, måleri- eller liknande arbete. Du kan boka hobbylokalen för max två veckor i rad.

Gästlägenhet:
Sedan augusti 2016 har föreningen en gästlägenhet. Lägenheten är 38 kvm stor och består av kök, sovrum och WC/dusch. Köket är fullt utrustat med spis och kylskåp/frys och har en matplats för 4 personer.
Sovrummet har plats för fyra personer och där finns dubbelsäng, våningssäng, byrå, nattduksbord, garderob och fåtöljer. Sängarna har täcken och kuddar.
Lägenheten finns i källaren på Årstavägen 67. Ingången är från baksidan av huset, källarentrén mittemot parkeringen. Lägenheten är första dörren till vänster i källargången. Kostnaden för att hyra lägenheten är 300 kr/dygn.

Tvättstugor:
Det finns 6 st tvättstugor inom föreningen – Årstavägen 57, 59B, 69 och 79 samt Siljansvägen 20 och 44. 2 tvättstugor; Årstavägen 57 & 59B får användas veckans alla dagar, dygnet runt – övriga tvättstugor får ej användas efter klockan 21.00 eller på helgdagar (röda dagar), eftersom de kan störa de närmast boende. De röda pilarna talar om var du kan gå in med din nyckelbricka. Se mer info:
http://www.stockholmshus9.se/om-stockholmshus-nr-9/tvattstugor-och-lokaler/

Föreningen har blandat med vind eller källarförråd beroende på lägenhet.

Parkering

Föreningen disponerar totalt 15 parkeringsplatser, belägna vid Åmänningevägen 25, vilka kostar 390 kr/mån. I dagsläget råder kö för parkeringsplatser. Parkeringsplats bokas genom kontaktformulär på hemsidan.

Garage för Bil och MC finns men varierar i pris beroende på storlek, kötiden uppskattas till ca 15 år för garage för bil.
Till MC-platser är det en liten kö för tillfället.

I området gäller boendeparkering för 500 kr/månaden.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Det finns inga planerade höjningar (Upg. styrelse 23/2 2021).

Föreningen har under en längre tid inte haft några avgiftshöjningar då dom har kunnat balansera ekonomin med effektiva kostnadsbesparingar samtidigt som dom haft en gynnsam ränteutveckling. I budgetarbetet inför kommande år så har styrelsen funnit att dom behöver öka sparandet för att skapa bättre förutsättningar inför framtiden för att säkerställa en sund ekonomiskt utveckling för förening.

Kommunikationer

Ett stenkast från bussar och kort promenadavstånd till tvärbanan som trafikerar Alvik, Liljeholmen, Globen, Gullmarsplan med anslutning till T-bana eller pendeltåg. Ca 10 minuters gångväg till Årstaberg där pendeltåget ansluter.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 666 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 688 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 164 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-12-02
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Planritning

Karta & område

Årstavägen 81, Årsta

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3688 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Casper Burenby

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Erik Nordin

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning