Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
1 200 000 kr
Månadsavgift: 5 786 kr/månad
Falkenberg

Brattens väg 6A

Utgångspris: 
1 200 000 kr
Månadsavgift: 5 786 kr/månad

Rymlig 3:a i eftertraktad förening med balkong och enorm potential!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2-3 sovrum
  • Boarea: 82 m2
  • Lägenhetsnummer: 204066003-0089
  • Byggnadsår: 1971-1974
  • Månadsavgift: 5 786 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 3
  • Hiss: Nej

Denna underbara lägenhet har en västervänd balkong med klinkergolv, perfekt för avkopplande stunder. Bostaden har kvar sin ursprungliga karaktär, men många har valt att öppna upp mellan vardagsrum och kök eller omvandla till ett extra sovrum.

Vid entrén möts du av en praktisk hall med klassisk 3-stavs ekparkett som sträcker sig in mot vardagsrummet. De två sovrummen erbjuder både avskildhet och lugn. Badrummet renoverades i början av 2000-talet och köket är i original utförande, vilket bevarar dess traditionella charm.

På balkongen kan du njuta av solens strålar under sommarens eftermiddagar och kvällar. Lägenheten är en gavellägenhet med fönster i tre väderstreck, vilket ger ett fantastiskt ljusinsläpp och en härlig atmosfär. Den smarta planlösningen gör det enkelt att med lite insats att skapa ditt drömhem.

Området är mysigt och har trevliga grannar samt en aktiv förening som anordnar aktiviteter. Läget är perfekt med närhet till centrum och en cykeltur på 15-20 minuter till stranden. Det finns affärer i närheten och en grillplats som byggdes för ett år sedan i området som du kan använda.

Tillträde 1 september 2024, med möjlighet till tidigare!

Kontakta Emil Schütt, ansvarig mäklare, för att boka en visning och utforska möjligheterna att skapa ditt drömboende i Arvidstorp!

Om Bostaden

Beskrivning

Kök: Det ursprungliga köket bevarar sin charm och funktionalitet med originaldetaljer och en mysig atmosfär. Det har gott om förvaringsutrymme för köksredskap och matvaror

Hall: Hallen välkomnar dig till hemmet och erbjuder en välkomnande entré till varje besökare. Med tillräckligt med plats för förvaring av ytterkläder och skor är det en praktisk och välorganiserad del av bostaden.

Vardagsrum: Det rymliga vardagsrummet är hjärtat i hemmet och erbjuder gott om utrymme för avkoppling och underhållning. Med stora fönster som släpper in naturligt ljus och en öppen planlösning som angränsar till köket och en balkong, som ligger i ett västläge och har klinker på golvet, blir det en idealisk plats för familj och vänner att samlas.

Sovrum: Det finns två mysiga sovrum, varav det ena angränsar till hallen och det andra till vardagsrummet. Dessutom finns ett extra rum som för närvarande används som förråd, men som har potential att omvandlas till ett tredje sovrum om så önskas. Det ger flexibilitet och möjligheter att anpassa boendet efter dina behov och önskemål.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 82 m2
Lägenhetsnummer: 204066003-0089
Utgångspris: 1 200 000 kr
Byggnadsår: 1971-1974
Driftkostnad: 300 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Diskuteras

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Bostadsrätt med 3 rum och kök, varav 2 sovrum med möjlighet till 3 sovrum.

Tv/Internetanslutning

Tv-grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband via Telenor fiber ingår i hyran, 250/250MB/sek.
Även Premiumrouter, HD TV Box, T2 flex TV paket, Bredbandstelefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Bergvärme

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Arvidstorp är ett charmigt område med närhet till centrala stan och flera skolor, inklusive Tångaskolan, Falkenbergs Montessoriskola och Falkenbergs Gymnasieskola. Här finns även flera förskolor, vilket gör det till ett perfekt område för barnfamiljer. För mer information, besök falkenberg.se.

Du har också nära till livsmedelsbutiker som Coop och ICA Kvantum, och området har bra cykelvägar som leder till stationen och natursköna promenadvägar i Stafsinge. AIK-vallen, hemmaplan för Arvidstorps IK, ligger också i området.

På väg mot stadskärnan finns det trevliga ställen att stanna till vid, som en kvarterskrog och det populära Stålboms Konditori. Arvidstorp började utvecklas i början av 1900-talet som en arbetsstadsdel med små hus. Under de senaste hundra åren har området genomgått omfattande förändringar, med nybyggnationer och renoveringar som skapat en blandning av hus från olika epoker. För 50 år sedan dominerades området av enkla trähus, men idag består stadsdelen mestadels av villor, tillsammans med några flerfamiljshus och bostadsrätter

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,40297
Andel av insats: 0,40349
Andel av månadsavgift: 0,0040297

Andelskommentar

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel.

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

458 173 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere.

En årsredovisning finns att erhålla av fastighetsmäklaren.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Under 2007 gjordes en stor upprustning i området med bland annat nybyggnation av tvättstuga, källsortering i miljöhus, cykelförråd samt parkeringshus med garage.
Bostadsrättsföreningen har renoverat innergårdarna och ordnat fler parkeringar med nytt parkeringshus. Även nya miljöhus med källsortering (papper, wellpapp, tidningar, färgat och ofärgat glas, glöd- och energisparlampor, lysrör, småbatterier, metall, hårdplast, hushållsavfall) och kompostering. Det har även byggts nya cykelhus. För korttidsparkering finns cykelställ vid varje entré.

2019 Energieffektiviseringsarbete med byte från direktverkande el till bergvärme med nya rör och radiatorer. Debitering av hushållsel har införts så att man själv svarar för sin hushållsström.
2021 Ommålning och byte av dörrar (säkerhetsdörrar) i trapphus.
2024:Installation av laddstolpar för elbilar på parkeringar och i det större garaget
Kommande renoveringar: Föreningen har diskuterat att i framtiden renovera eller byta stammarna. Dock oklart när.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, förråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.
(lekplatsen tillhör grannföreningen Riksbyggen Falkenbergs hus nr 9)

Föreningen har en övernattningslägenhet med fyra bäddar och generösa duschutrymmen på Brattens väg 4A i källarplanet. Medlemmarna kan hyra max fyra dagar och tre nätter i rad. Plats för 4 bäddar, hyra för 180 kr/natt.

Hobbyrum med bordtennisbord och motionsredskap samt bastu i källarplan på Kärrets väg 11. Boulebana avsedd för boende och deras gäster mellan Brattens väg 6 och Måsa-Brittas väg 3.

Samlings- och festlokal vilken de boende kan hyra.

Tvättstuga (byggd 2007) med fyra helkaklade tvättstugor (kostnadsfritt självdoserande tvätt- och sköljmedel) grovtvätt, spontantvätt, efterbehandling med mangel och strykbräda samt en handikapptoalett.

Parkering

P-plats ingår i månadsavgiften - dock ej platsbestämd. Parkeringskort kvitteras ut av föreningen.
P-hus: 479 kr
P-plats ovan tak med motorvärmare: 371 kr
P-plats 178 kr
MC-plats 235 kr
Moped-plats 72 kr

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2018 2,5%
2019 2,5 %
2020 1,5%
2021 2 %
2022 2,5%
2023 3 %

Kommunikationer

🚗 Bilresor:
Varberg: Cirka 30 minuter bort via E6.
Halmstad: Cirka 30 minuter bort via E6
Göteborg: Cirka 1 timme och 15 minuter via E6.

🚴‍♂️ Cykelvägar:
Centrum: Cirka 5 minuter
Skrea Strand: Cirka 15 minuters cykling

🚌 Bussförbindelser:
Halmstad: Hallandstrafiken tar dig till Halmstad på 1 timme och 15 minuter.
Varberg: Res till Varberg på cirka 1 timme med buss.

🚂 Tåg:
Göteborg: Ta bussen till Falkenbergs station och hoppa på tåget till Göteborg för en total restid på cirka 1 timme och 10 minuter

Ekonomi

Utgångspris

1 200 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 786 kr
I avgiften ingår värme, vatten, tv-grund utbud, bostadsrättstillägg samt fiber.

Driftkostnader

300 kr/månad
Årlig elförbrukning: 1233 kWh/år
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2018 2,5%
2019 2,5 %
2020 1,5%
2021 2 %
2022 2,5%
2023 3 %

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 85 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 62 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-01
Besiktningsman: Seth Bengtsson Cattegattconsult AB

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och film

+ 17 Visa alla 23 bilder
 

Planritning

Karta och område

Brattens väg 6A, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5786 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
28
jul
Anmälan krävs
Sön 15:00-16:00
Välj tid
30
jul
Anmälan krävs
Tis 17:00-17:45
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Brattens väg 6A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning