Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Haraldsson Wallin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Haraldsson Wallin
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion
Lidköping

Nonnens väg 4D

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Haraldsson Wallin, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Haraldsson Wallin
Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

  • Typ: Villa
  • Rum: 7, varav 3 sovrum
  • Boarea: 225 kvm
  • Tomtarea: 623 kvm
  • Byggnadsår: 1970
  • Driftkostnad: 30 370 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till Nonnens väg 4 D och detta stilfulla hem om 225 kvadratmeter. Bostaden är attraktivt belägen i Dalängsområdet - perfekt för er som ställer höga krav på er boendemiljö!

Här har ni ett mycket välskött och välrenoverat hus i två plan med fint hörnläge i området. Tack vare sitt hörnläge fanns möjligheten att installera bergvärme 2018 som bidrar med mycket låga driftkostnader. Huset har härliga sällskapsytor, bra förvaringsmöjligheter och tre sovrum som har något som tilltalar de allra flesta. Möjlighet finns till ytterligare sovrum och är lätt ordnat. Här finns ett dubbelgarage med förrådsdel, en lättskött tomt och en fin altan i skönt insynsskyddad västerläge.

Man bor med gångavstånd till Framnäs köpcentrum, vilket gör det lätt att på morgonen inhandla färska frallor, nybakt bröd samt ost och goda pålägg till helgens långfrukostar. In till torget tar det 10 min att gå, så bilen kan du lätt lämna hemma om du ska göra ärenden, ta en fika eller äta gott på någon av stadens restauranger. På någon minut tar du dig ner till den centrumnära badplatsen vid campingen för sommarens sköna dopp. Förskola, skola och motionsspår har du inom en radie av 500 m.

Här kan ni bo och trivas i många härliga år framöver! Välkommen att boka dig på visningen!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Välkomnande hall som har en praktisk skjutdörrsgarderob i anslutning till entrén. Den tar hand om ytterkläder och skor och lämnar ordning och reda i hallen. Hallen flyter ut i ett allrum med fönster mot framsidan och mot tvättstugan som även har utgång till husets baksida. Mitt i hallen leder trappan upp till 2:a våningen.
Golv: Innanför entrén ligger ett stengolv (med vattenburen golvvärme), längre in i hallen/ allrummet ligger parkett (ej golvvärme). Väggar: vitmålade.

Sovrum 1:
Till vänster om entrén med fönster mot framsidan i öster ligger det första sovrummet.
Golv: parkett, väggar: vitmålade.

Gästtoalett:
Till höger i entrén ligger bottenplanets gästtoalett. Utrymmet renoverades 2004 och det ligger golvvärmeslingor under klinkers (el). Man har även installerat ett vattenburet element, något som tidigare saknades.
Här finns wc, handfat och ett fönster.
Golv: klinkers (golvvärme el), väggar: kakel

Bastu- och duschavdelning:
Det är inte mycket som slår att få kliva in i en varm bastu när man kommer hem kall och frusen. Här kan man njuta av många varma och avkopplande stunder. Bastulaven är utbytt 2020 och man har även renoverat tegelväggen bakom laven. Man har byggt en praktisk förvaringsbänk och det finns dessutom två garderober med plats för handdukar och dylikt. Via utrymmet nås tvättstugan.
Golv: klinkers, väggar: kakel

Tvättstuga:
Rymlig och praktisk tvättstuga med bra bänkutrymme, garderober och torkmöjligheter. Från tvättstugan nås trädgården på baksidan, smart om man vill hänga ut tvätten på tork. Här finns tvättho, tvättmaskin (2015), torktumlare (2015). I tvättstugan står även bergvärmepumpen och den extra varmvattenberedare man valde att installera.
Tvättstugan renoverades under 2015-2016 av tidigare ägare.
Golv: våtrumsmatta (2016), väggar: vitmålade.

Sovrum 2:
Rymligt sovrum där man har byggt om den tidigare klädkammaren till en sovalkov. Här finns tre garderober, ett fönster mot framsidan i öster.
Golv: parkett, väggar: vitmålade.

Klädkammare och förråd:
Från den förlängda delen av hallen nås en praktisk klädkammare och ett större förråd.

Allrum/vardagsrum:
Härligt rum som lämpar sig väl som tv-rum/ sällskapsrum. Här finns en slätputsad vägg och braskamin som installerades 2019. Rummet känns ljust och trevligt då det har stora fönster samt utgång till altanen på baksidan.
Golv: parkett, väggar: vitmålade.Övervåning:

Vardagsrum:
Trappen leder oss upp till ett stort och härligt vardagsrum som ger många möjligheter till möblering. Rummet har en öppning mot kökets matplats och ett stort fönsterparti mot öster som släpper in fint ljus.
Golv: parkett, väggar: vitmålade.

Kök:
Mycket trivsamt och praktiskt kök med fönster åt två väderstreck, över diskbänken och vid matplatsen. Via köket nås också balkongen med utsikt mot framsidan. Här sitter man i morgonsolen med sin kopp kaffe om så önskas. Köket renoverades 2007 då man lackade om köksluckor, murade partier och satte nytt kökskakel. 2021 renoverade nuvarande ägare köket och bytte bland annat bänkskivan till en av kinnekullekalksten och samtidigt även diskoho och blandare. Micro, ugn, spishäll och diskmaskin byttes också ut till nya 2021. Fläkt är från 2004 och kyl- och frys 2015.
Golv: parkett vid matplatsen och klinkers i köket, väggar: vitmålade.

Sovrum 3:
Fint sovrum med plats för dubbelsäng som har fönster mot baksidan i väster. Här finns en stor skjutdörrsgarderob med gott om plats för förvaring av kläder.
Golv: parkett, väggar: vitmålade.

Läshörna/allrum:
Mellan sovrum 3 och badrummet finner vi "läshörnan". Här kan man enkelt sätta upp en vägg med dörr ut mot vardagsrummet för att få till ytterligare ett sovrum om så önskas.
En trevlig detalj för utrymmet är den inbyggda garderoben, ett utrymme för förvaring av t.ex. böcker, sällskapsspel eller varför inte nyttja det som barskåp?

Badrum:
Badrummet på övervåningen renoverades 2004 och är en dröm. Badrummet är ljust och luftigt och det finns gott om plats. I ena hörnet finns ett härligt bubbelbadkar. Vidare finns dusch, wc, handfat i kommod och bra förvaringsutrymmen.
Golv: klinkers ( vattenburen golvvärme i bad delen), (el-golvväme i toa-delen), väggar: kakel.

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7, varav 3 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 225 kvm
Tomtarea: 623 kvm
Byggnadsår: 1970
Driftkostnad: 30 370 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning
Taxerad area är 203 kvm boarea samt 10 kvm biarea enligt gamla mätningsregler från tiden innan 1987.

225 kvm är uppmätt enligt nya regelverk för mätning som togs i kraft från 1987 samt reviderades 2009.

Uppvärmning

Bergvärmepump samt braskamin
Ålder: 2018

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Platta på mark
Stomme: Betong
Bjälklag: Gjutna valv
Fasad: Tegelstensfasad samt liggande träpanel
Fönster: 2- glas isolerfönster
Takbeklädnad: Papp
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk frånluft
Radon: Radonmätning utförd 2018 när nuvarande ägare köpte huset. På båda våningsplanen uppvisade mätningen värden <100 bq/m3.

Protokoll finns hos mäklaren.
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Regelbundet sotad var 3:e år u.a

Renoveringar

Renoveringar utförda av tidigare ägare:
2004: Renovering av badrum på övervåningen, gästtoalett, bastu/ duschavdelning, byte av innerdörrar, installation av styrt frånluftssystem mm.
2007: Renovering av kök, utbyggnad av badrum på övervåningen.
2011: Tilläggsisolering av yttertak, ny takpapp, byte av fönster (samtliga) samt nytt altandäck.
2015: Utvändig målning av träfasad och plåtdetaljer.
2016: Invändig målning av tak, väggar, lister, foder och element. Renovering av tvättstuga.

Renoveringar utförda av nuvarande ägare:
2018: Installation bergvärme.
2019: Uppförande av vägg i sovrum 1, lade klinkergolv i klädkammare, slätputsning av tegelvägg i tv rum, installation av braskamin samt insats-rör i skorsten, plåthuv på skorsten.
2020: Ny bastulav samt tegelvägg bakom aggregat, målning av trätak i vardagsrum samt sovrum, installation av extra varmvattenberedare.
2021: bygg förvaringsbänk i tvättstuga samt duschrum, byte bänkskiva, disko och blandare samt vitvaror i kök.

Tomt/balkong/uteplats

Altan på baksidan i härligt västerläge. Här sitter man helt insynsskyddat. På uteplatsen finns en murad öppen spis. Perfekt för korvgrillning och mys.
En balkong finns på framsidan i öster.

Parkering

Uppfart med plats för två bilar. Dubbelgarage med autoport (motorn till porten är i behov av reparation).
Via garaget nås ett förråd med plats för trädgårdsredskap och utemöbler mm.

Tv/Internetanslutning

Fiber.

Nuvarande ägare har tv via parabol.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Lidköping
Område: Nya Staden
Fastighetsbeteckning: LIDKÖPING PISKAN 23

Omgivning

I Nya Staden, väster om Lidan, är Lidköpings självklara centrum beläget. På det stora torget med Rådhuset i centrum står Nya Stadens grundare staty, greve Magnus Gabriel de la Gardie. Hans visioner om en vacker och väl fungerande stad lever i högsta grad vidare i den välvårdade Nya Staden med många vackra hus från olika epoker. Här finns ett rikt affärsliv med små och stora butiker sida vid sida. Bland pärlorna kan nämnas den praktfulla stadsträdgården och Rörstrand Center med museum, restaurang och butiker. I Nya Staden finner du även stadens badhus, sjukhus, gymnasium, musikskola och Sparbanken Lidköping Arena med alltifrån bandy till stora konserter och mässor.

Planbestämmelser

Del Av Dalängsområdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19470711)
Piskan, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19690701)

Ekonomi

Driftkostnader

30 370 kr/år
Årlig elförbrukning: 12090 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 17 575 kr
Vatten och avlopp: 4 486 kr
Försäkring: 5 782 kr
Försäkringskommentar: IF.
Renhållning: 2 013 kr
Sotning: 514 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 865 000 kr
Mark: 696 000 kr
Totalt: 2 561 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1970
Standardpoäng: 31
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 000 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 113 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2017-12-19
Beskrivning: Energideklarationen utfördes inför försäljning 2018 och då var fjärrvärme primär energikälla och till grund för beräkningen. Energi för uppvärmning/beredning av varmvatten var då ca 24 000 kwh.

Energideklaration beräknad med bergvärme och braskamin finns ej men användningen av kwh är i stort sett halverad, se driftkostnader.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 1 Visa alla 7 bilder
 

Karta & område

Nonnens väg 4D, Lidköping

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anna Haraldsson Wallin

Franchisetagare, Fastighetsmäklare, Certifierad nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning