Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Kalmar

Raine Navins gata 7

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Henric Gustafsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Henric Gustafsson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Gedigen familjevilla med isolerat dubbelgarage och ombonad trädgård!

  • Typ: Villa, 2-plansvilla med inredd vind
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 181 m2
  • Biarea: 7 m2
  • Tomtarea: 762 m2
  • Byggnadsår: 2010
  • Driftkostnad: 62 785 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkomna till denna gedigna och mycket välskötta familjevilla med isolerat dubbelgarage och ombonad trädgård - belägen på ett av Ljusstadens bästa & finaste läge! Ägarna byggde huset 2010 och erbjuder 181 kvm boyta fördelat på 5 rok varav 4 sovrum. En genomtänkt planlösning och genomgående kvalitativa materialval. Under 2023 förbrukade ägarna endast 17 974 kwh för både uppvärmning och hushållsel och med en innetemperatur på minst 25 grader vilket också visar husets låga energiförbrukning. Ett hem som vårdats väl vilket genomsyrar hela fastigheten både interiört som exteriört.

Innanför den välkomnande huvudentrén möts man av husets stora hall med klinkergolv som sedan övergår till 1-stavigt parkettgolv. Hela entréplan har vattenburen golvvärme och på övre plan radiatorer som värms upp av den effektiva luft/vattenvärmepumpen. Även fast ägarna har extra varmt i huset så visar energideklarationen på energiklass C vilket bevisar att huset är mycket energisnålt. Till höger i hallen finns dörr till en mycket praktisk och fräsch tvättstuga/groventré som erbjuder mängder med förvaringsmöjligheter och tvättmaskin samt torktumlare. Vidare till höger i hallen finns dörr till entréplanets stora sovrum som ger plats för dubbelsäng och kontorsbord. Detta sovrum skulle passa minst lika bra som TV-rum. Bredvid sovrummet finns dörr till ett av husets två helkaklade badrum, snyggt och fräscht. Till vänster i hallen öppnar vardagsrummet upp sig och som har en skiljevägg till köksdelen som är den perfekta platsen för TV. Här finns integrerade sladdar som gömmer dom på ett snyggt sätt. Vardagsrummet har 1-stavigt parkettgolv och stora fönsterpartier som vetter ut mot den skyddade uteplatsen. Både från vardagsrum och köksdel finns skjutbara fönsterdörrar som leder ut till den stenlagda uteplatsen. Under sommaren förlängs vardagsrummet med denna underbara uteplats som också har två eldrivna markiser när solen värmer på som mest. Köket har ett snyggt och praktiskt klinkergolv och här finns inbyggda hyllor med glasskåp och belysning. Köket har skåp och lådor i ek och arbetsbänk inkl köksön är i svart granit. Här finns full maskinell utrustning i rostfritt och en rymlig matgrupp får plats mellan fönsterpartierna och köket. Centralt placerat på entréplan finns en vacker och gedigen kamin som sprider både värme och höjer mysfaktorn. Avslutningsvis finns en dörr vid trappan som leder in till rymligt skafferi/vinkällare som är väl genomtänkt av ägarna då det inte finns någon golvvärme i detta utrymme.

En vacker trappa med trappsteg i ek leder upp till över plan. Trapphuset är ljust och luftigt tack vare takfönster och belysning i både trappan och i taket. Väl uppe möts man av en trevlig hall som leder oss till samtliga rum på övre plan. Till höger i hallen finns dörr till ett väl tilltaget sovrum som passar minst lika bra till TV-rum. Här finns utgång till rymlig balkong som vetter ut mot trädgården i sydvästläge. I sovrummet finns en dörr med trappa som leder upp till den inredda vinden - perfekt för förvaring eller när gästerna övernattar. Rakt fram i hallen finns dörr till husets tredje sovrum som har en fönsterkupa mot öster och som gör rummet större. Detta var sängkammare från början och har en egen klädkammare. Till vänster i hallen finns dörr till husets fjärde sovrum samt till husets andra helkaklade badrum. Ett lyxigt och rymligt badrum med integrerat badkar och duschplats med glasväggar. Vägghängd toalett och vägghängda eklådor med bra förvaring.

Vid husets stenlagda infart finns en eldriven port som släpper in bilarna på infarten. Ett både snyggt och säkert sätt för de mindre barnen. Den stenlagda infarten ger plats för två bilar och stenläggningen fortsätter både till groventrén och huvudentrén och binds samman med stenläggningen på husets uteplats. Efter infarten finns det isolerade dubbelgaraget med eldriven port. Ett riktigt fint dubbelgarage med klinkergolv och arbetsbänkar på den östra väggen. På garagets västra sida finns ytterdörr till praktiskt förråd som du även kommer till invändigt från garaget. Ett förråd med flera användningsområden där ägarna hade för avsikt att ha bastu eller ett hemmagym.

Trädgården är även den mycket genomtänkt och ombonad och har mängder med vackra blommor, buskar, häckar och träd samt gräsyta för spel och lek. Med cykelavstånd når du Kalmar Golfklubb och flera badplatser och underbar natur. Förskolan ligger på andra sidan vägen och för de lite äldre barnen är det fin gång/cykelväg till skolan. Ett riktigt bra tillfälle för er som letar hus i omtyckta området - Ljusstaden. Ta gärna del av 3D-visningen som guider er runt hela huset.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plansvilla med inredd vind
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 181 m2
Biarea: 7 m2
Tomtarea: 762 m2
Byggnadsår: 2010
Driftkostnad: 62 785 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump med vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer på övre plan. Kamin.

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: Isolerglasfönster
Takbeklädnad: Shingel
Ventilation: Mekanisk frånluft

Tomt/balkong/uteplats

Längs med husets sydvästra gavel finns en insynsskyddad och väl tilltagen uteplats med klinkergolv. Hit kommer man både från köksdel och vardagsrum med skjutbara fönsterdörrar. Här finns två eldrivna markiser med svart tyg som täcker stora delar av hela uteplatsen. Ovanför Uteplatsen finns en balkong med snyggt och säkerhetsmässigt glasräcke.
En mycket välskött och ombonad trädgård där man ser att ägarna haft en genomtänkt idé och som förvaltats väl. Hela trädgården inramas av häckar mot grannar och mot infarten är en eldriven grind som både är estetiskt snygg och säker för barnen. Trädgårdens baksida vetter med sydvästläge och har massor av fina blommor, buskar, träd och gräsyta för spel och lek. På både hus, garage och trädgård finns effektiv och vacker kvällsbelysning.

Övriga byggnader

Isolerat dubbelgarage med eldriven port och klinkergolv. Längs med ena långsidan finns arbetsbänkar och vägghängda skåp och via garaget finns dörr till förrådsrum. Förrådsrummet har även egen ytterdörr och vindslucka till vinden. I både garaget och förrådet finns fönster som ger bra med ljusflöde.

Parkering

Bakom den eldrivna infartsgrinden får man plats med två bilar på den stenlagda ytan samt två bilar i dubbelgaraget.

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Kalmar
Kommun: Kalmar
Område: Kalmar Norr
Fastighetsbeteckning: KALMAR KORGEN 5

Planbestämmelser

Krafslösa 4:20 m.fl., Detaljplan (Beslutsdatum: 2007-04-23, Registreringsdatum: 2005-11-04, Senast ändrad: 2017-06-26)

Ekonomi

Driftkostnader

62 785 kr/år
Årlig elförbrukning: 17974 kWh/år
Antal i hushållet: 3

Fördelas enligt följande

El: 44 661 kr
Vatten och avlopp: 9 448 kr
Försäkring: 5 864 kr
Renhållning: 2 812 kr
Beskrivning: Ägarna förbrukade endast 17 974 kwh för hela 2023 med en innetemperatur på minst 25 grader vilket visar på husets låga energiförbrukning.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 3 239 000 kr
Mark: 652 000 kr
Totalt: 3 891 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2010
Standardpoäng: 37
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 3 pantbrev uttaget om sammanlagt 3 500 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 87 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 45 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-12-21
Besiktningsman: Anticimex, Andreas Lundin

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.
Trygg affär - Varudeklarerad Villa

Alla bilder och 3D

+ 48 Visa alla 54 bilder
 

Karta och område

Raine Navins gata 7, Kalmar

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Kalmar Norr, Kalmar
Raine Navins gata 7
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning