Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Månadsavgift: 3 634 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Zeynep Eker, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Zeynep Eker
Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 634 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Zeynep Eker, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Zeynep Eker
Fastighetsmäklare

Gotlandsresan 172, Uppsala

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 68,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 202130002-0117
  • Byggnadsår: 1989
  • Månadsavgift: 3 634 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3

Trevlig 2:a med hiss från markplan!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 68,5 kvm
Lägenhetsnummer: 202130002-0117
Byggnadsår: 1989
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Allmänt

Län: Uppsala
Kommun: Uppsala

Omgivning

Föreningen är granne med Sävja kulturcentrum. I omedelbar närhet finns också vårdcentral, skola, daghem, närbutik, restaurang och väl utbyggda anläggningar för sport och lek. Inte minst är föreningen granne med Uppsalas storskog Lunsen och dess naturreservat, vandrings- och skidleder och stora områden vildmark.

Gotlandsresan och Brf Uppsalahus 30 ligger bara några få hundra meter från Uppsalas storskog Lunsen som breder ut sig mellan gamla E4:an, nuvarande länsväg 255, och järnvägen mellan Uppsala och Stockholm. Sävja befinner sig i Lunsens nordvästra hörn och därifrån sträcker sig skogen över sju kilometer i sydlig riktning. Bredden från väster till öster varierar mellan ett par kilometer upp till en halv mil i de södra delarna.

I den norra delen av Lunsen, några hundra meter från bebyggelsen, börjar naturreservatet Norra Lunsen, ett 1,3 kvadratmil stort område bestående av skogs- och myrmarker med höga naturvärden. Hela naturreservatet är även skyddat enligt EU-nätverket Natura 2000. I naturreservatet kan man vandra längs många kilometer av markerade leder och på vintern åka skidor i preparerade spår. Vandringslederna är utmärkta med röda ringar runt träden och skidspåren, som i stor utsträckning går fram på myrarna, är markerade med så kallade fjällkryss. Upplandsledens första etapp passerar genom Norra Lunsen. Den är markerad med orange ring runt träden.

I södra delen av naturreservatet, längs en av vandringslederna, ligger Lunsentorpet som är en rast- och övernattningsstuga. Den är alltid öppen för besökare och utrustad med sex sovplatser. Kamin och vedspis finns för uppvärmning och enklare matlagning. Utanför torpet finns vedbod, pump för dricksvatten, grillplatser, vindskydd och tältyta. Halvannan kilometer därifrån, åt nordost, finns Fläktanstugan, en mindre knuttimrad raststuga som ligger vid Fläktankärret. Inne i stugan finns en vedkamin och framför stugan hittar du en eldstad med sittplatser. Intill Fläktanstugan finns ett utsiktstorn och härifrån kan du överblicka kärret och dess djurliv.

Växt- och djurlivet är omfattande i Lunsen. Älg, rådjur, räv, grävling och skogshare lever i skogen. Järpe, tjäder och sparvuggla hör tillsammans med ett flertal vanligare fågelarter till de bevingade invånarna. Bär och svamp finns det gott om. I Lunsen kan man hitta blåbär, lingon, smultron, skogshallon, odon, hjortron, nypon och slånbär, om än i varierande utsträckning.

Lunsen är också klassisk mark för orientering. Större tävlingar arrangeras med något eller ett par års mellanrum. För orientering på egna villkor arrangeras varje år Naturpasset, med 50 kontroller som sitter ute från maj till och med september, i norra Lunsen. Paket med karta, kontrolldefinitioner och startkort kan köpas hos ICA Supermarket i Nåntuna.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0.4273
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 465 kr

Visa all fakta

Om föreningen

Brf Uppsalahus nr 30 ligger mitt i stadsdelen Sävja, cirka 7 kilometer söder om Uppsalas centrum. Föreningen har 173 samt 1 lokal med bostadsrätt i radhus och flerfamiljshus. Bebyggelsen är varierad, med både höga och låga byggnader och i en blandning mellan flerfamiljshus och radhus.

Ekonomisk förvaltning: Riksbyggen.

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Uppsalahus nr 30
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1203
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Uppsala

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 - Utbyte balkongtak, upprustning av lekplatser
2014 - Spolning av avloppssystem, rensning av hängrännor samt mossa på tak.
2012/13 - Utvändig målning, energideklaration samt OVK utförd.
2011 - Renovering av tvättstugor.
2010 - Nytt låssystem, upprustning av gårdsmiljön.
2009 - Garagegavlar utbytta och armaturer i trapphus.
Kommande renoveringar: Föreningen har gemensamt bygglov för inglasning av balkong. Kontakta styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har ett sammanträdesrum med kokvrå som kan hyras av medlemmarna, det finns också ett gym i anslutning till tvättstugan på Gotlandsresan 61 och en bordtennislokal på Gotlandsresa 91.
Föreningen har fyra tvättstugor, belägna i särskilda servicebyggnader.

Området har generösa ytor mellan husen med lekplatser, gräsmattor och träddungar.

Förråd i källare (gäller alla bostäder utom radhusen).

Parkering

På området finns också 90 parkeringsplatser för 150 kr/mån och 136 bilplatser i garage för 350 kr/mån. Det finns även 8 stycken parkeringsplatser med el för 250:-/mån
Kö och administration sköts av Riksbyggen. Aktiv köhantering sker kontinuerligt.

På området finns också ett antal gästparkeringsplatser. Om alla föreningens bilplatser är uthyrda kan medlemshushåll som köar för sin första eller andra bilplats få tillfälliga parkeringstillstånd som medger parkering på gästplats till lägre pris. Sådana tillstånd utlämnas på föreningens Öppet hus.
All parkering inom föreningens område är avgiftsbelagd.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade i dagsläget. (2019-01-30 enl. ordförande)

Kommunikationer

Gotlandsresan trafikeras av två busslinjer, linje 5 och linje 31. Linje 5 är en så kallad stomlinje och körs dagtid vardagar var 10:e minut och de flesta övriga tider var 20:e minut. Restid med 5:an till Resecentrum i Uppsala är 16 minuter. Hållplatserna Daneport och Gotlandsresan berör föreningens område.

Från Gotlandsresan finns breda och belysta gång- och cykelvägar ända in till centrala Uppsala. Avsnittet Nämndemansvägen-Centrum sopsaltas vintertid.

Restiden med egen bil eller taxi från Gotlandsresan till Arlanda är cirka 30 minuter.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 163 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 634 kr
Föreningen har ett avtal med Com Hem om elektroniska tjänster. Det innebär för närvarande att i månadsavgiften för lägenheten ingår tillgång till 17 analoga tv-kanaler, 8 digitala kanaler efter eget val, bredband med hastigheten 100 Mb och avgiftsfri anslutning till IP-telefoni. Ytterligare TV-kanaler eller snabbare bandhastighet kan köpas individuellt till rabatterat pris.

Föreningen står också för bostadsrättstillägget men medlemmar tecknar hemförsäkring på egenhand.

Inre reparationsfond

Summa: 1 222 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Gotlandsresan 172, Uppsala

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy