Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 495 000 kr
Månadsavgift: 4 743 kr/mån
Anmäl intresse
Helge Winberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Helge Winberg
Fastighetsmäklare
Vaxholm

Trossvägen 3

Utgångspris: 
3 495 000 kr
Månadsavgift: 4 743 kr/mån
Anmäl intresse
Helge Winberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Helge Winberg
Fastighetsmäklare

Perfekt planerad 3-4:a om 93,5 kvm i populära Löjvik!

  • Typ: Radhus
  • Rum: 3, varav 3 sovrum
  • Boarea: 94 kvm
  • Lägenhetsnummer: 0029
  • Byggnadsår: 1993
  • Månadsavgift: 4 743 kr
  • Driftkostnad: 1 750 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

Här erbjuds en bostad fördelat på kök med föredömliga förvaring och avlastningsytor, väl tilltaget vardagsrum, två badrum varav ett på nedre plan och ett på övre, tvättstuga samt tre bra planerade sovrum. Sjöutsikt från sovrummen på övre plan. Avlastningsparkering intill huset och intill husknuten finns lekplatser och en kort promenad leder er till förskolor, skola, busshållplats och ICA Resarö. Naturområdet Killingen ligger nära, liksom badplats och båtklubb.

Kontakta Helge Winberg för bokning av privat visning. Varmt välkommen!

Om Bostaden

Beskrivning

Hall: Hall med bra förvaringsytor. Garderober med skjutdörrar och spegel som ger en fin rymd till hallen.
Kök: Rymligt kök med föredömliga avlastnings och förvaringsytor. Gott om utrymme för matplats.
Vardagsrum: Från köket når ni bostadens väl tilltagna vardagsrum. Här möblerar ni ledigt med soffgrupp och övrigt möblemang. Utgång till uteplatsen på baksidan via glasad altandörr ger tillsammans med fönster i två väderstreck ett fint ljus.
Sovrum 3: I vardagsrummets burspråk har nuvarande ägare tillskapat ett sovrum 3 som har isolerade väggar och ljudmässigt bra dörrblad.
Tvättstuga: Tvättstuga utrustad med frånluftsvärmepump och torkskåp. Det är förberett för tvättmaskin.
Sovrum: En trappa upp finner ni ett större sovrum med plats för dubbelsäng och övrigt möblemang. Låg fönstersättning som ger bra sjöutsikt från huvudkudden. Sovrummet bjuder även på en hel garderobsvägg med skjutdörrar. I anslutning, finns även en klädkammare med vädringsfönster.
Sovrum: Det mindre sovrummet rymmer lätt en säng och en garderob. Fönster i två väderstreck och viss sjöutsikt.
Badrum: Badrum utrustat med badkar och vädringsfönster.

Sammanfattning

Typ: Radhus
Rum: 3, varav 3 sovrum, möjlighet till 3 sovrum
Boarea: 94 kvm
Lägenhetsnummer: 0029
Utgångspris: 3 495 000 kr
Byggnadsår: 1993
Driftkostnad: 1 750 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Förråd direkt utanför ytterdörren. Del av vinden har golvspån lagt och en stege/vindslucka finns från hallen på övre plan.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Enligt föreningens uppgifter är lägenheten 3 rok. Nuvarande ägare har skapat ett sovrum i del av vardagsrummet.

Tomt/balkong/uteplats

Altan: Altan på entrésidan med underbart solläge, plats för utemöbler och planteringslåda. I anslutning till altanen finns ett rymligt förråd.
Altan: Altan mot innergården, nås från vardagsrummet. Här är det skugga under heta sommardagar och barnen kan gå direkt från altan till föreningens gård och flera lekplatser i direkt närhet.
Upplåten mark: Uteplatser i föreningen är formellt inte upptagna i lägenhetsregistret, dvs "Det är oklart med vilken rätt uteplatsen/marken nyttjas." Information från föreningens hemsida: "De flesta medlemmar har låtit bygga altaner, dessa ingår inte i den ursprungliga byggplanen. Byggnation och skötsel av dessa bekostas av medlemmarna själva. Alla större förändringar måste godkännas av styrelsen... Det originalplan som sitter som avdelare mellan uteplatser på fram- eller baksidan av husen ansvarar föreningen för och dessa får ej avlägsnas."

Tv/Internetanslutning

Föreningen har en fast fiberanslutning med bredbandsuttag. BRF Löjvikshöjden har ett kollektivavtal med Telia som innefattar:

Bredband 250/250 MB.
Tv paket lagom.
Kostnaden är 250kr/månad som debiteras via den månatliga avgiften som en obligatorisk kostnad.
All hårdvara så som bredbandsrouter, digtialtv-box inklusive fjärrkontroll tillhör bostaden och skall lämnas kvar när du flyttar.

Värme- och ventilationsanläggning

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. Varje lägenhet har en egen frånluftsvärmepump. Lägenhetsinnehavaren ansvarar själv för service och byte.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Vaxholm
Område: Resarö

Omgivning

Resarö är en av kommunens största öar, belägen i norra delen av Vaxholms kommun. Det är en klassisk skärgårdsö med många gamla vackra sommarhus från förra sekelskiftet. Flera allmänna badstränder runtom ön och strövområden på Killingeplatån ger verkligen Resarö karaktären av skärgårdsidyll. Från Löjvik finns belyst cykelväg in till Vaxholm, via Engarn och cykelparkering. Till skola och förskola är det gångväg i tunnel under Resarövägen. Den allmänna större badplatsen med bryggor ligger vid Badviken på Överby. Resarö Bad &Tennisklubb ordnar midsommarfirande vid Paviljongen mitt på ön. Vid paviljongen finns även vincafé sommartid, två tennisbanor och i direkt närhet finns badbrygga. Välskött och uppskattad livsmedelsbutik, pizzeria, busshållplats, skola och flera förskolor ligger vid Ytterby torg. En förskola finns även vid Överby Bollplan. Täta bussförbindelser mellan Stockholm och Vaxholm.

Vaxholm är idag en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vacker natur, pittoresk småstadsidyll, möjligheter till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några anledningar till att så många vill bo i Vaxholm. Det finns gott om restauranger, mysiga caféer och affärer. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Waxholmsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,011266
Pantsättning: Lägenheten Lägenheten är pantsatt (säljarens bolån löses senast vid tillträdet)
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

313 309 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Löjvikshöjden Ytterby, ett boende med naturen som granne och närhet till hav och goda kommunikationer. Brf Löjvikshöjden Ytterby är en bostadsrättsförening som bildades 2003. Föreningens hemsida www.lojvikshojden.se.
Föreningen har en fast fiberanslutning med bredbandsuttag. BRF Löjvikshöjden har ett kollektivavtal med Telia.
Till varje lägenhet hör ett förråd.
Föreningens fastighetsbeteckning är Ytterby 4:726 som byggdes 1994 och inkluderar även den av föreningen ägda marken. På fastigheten finns 24 stycken bostadshus innehållande 5 st hyreslägenheter och 89 bostadsrätter om totalt 8417 kvm. Föreningen har en gemensam tvättstuga.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Löjvikshöjden Ytterby
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Vaxholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2021 All laddning av el/hybridbilar flyttas till uteparkeringen. Fortsatt besiktning av fastighetens tak. 2 balkonger har bytts ut.
2020 Fönsterbesiktning.
2019 Åtgärder för förbättrad vattenavrinning av garagetak. Påbörjat utbyte av balkonger, omledning av regnvatten från garagetak.
2018 Ombyggnad av båda lekplatserna. Förbättrad skärmning av samtliga takluckor.
2017 Etapp två av ommålning.
2016-2017 Ommålning av föreningens fastighet.
2016 Installation av belysning lekplatser (13 st).
2016 Asfaltering av fartgupp inom området.
2015 Spolning av tak.
2015 Upprustning/renovering av tvättstuga.
2015 Renovering av balkonger och vissa trappor.
2009-2010 Ommålning av fönster och fönsterdörrar.
2009 Upprustning av lekplats.
2009 Fibernät.
2008 Takrenovering.
Kommande renoveringar: Inom en 5-årsperiod:
I enlighet med underhållsplanen - tex Takbehandling, riktning/underhåll av altandörrar, byte av vissa balkonger och trappor, spolning av stammar mm.

Gemensamma utrymmen

Till varje bostad hör ett eget förråd.
Föreningen har en gemensam tvättstuga som du bokar genom föreningens kommunikations-app: Boappa

Parkering

I föreningen finns 95 parkeringsplatser varav 72 parkeringsplatser är belägna i gemensamt garage. 19 parkeringsplatser finns belägna nedanför tvättstugan längs med Löjviksvägen. 9 parkeringsplatser för MC/moped är belägna i garaget. Avgift för MC/Moped är 100kr/månad.

El-bilar och Laddhybrider
I föreningen finns 19 parkeringsplatser med möjlighet att ladda el-/laddhybrider och motorvärmare. Dessa platser är belägna nedanför tvättstugan. Det är Waybler som administrerar laddstolpar och debiteras på samma avi som för bostaden.
Abonnemangsavgift: 117kr exkl moms / månad samt avgift för förbrukad el och med pris per kWh som är aktuell från tid till annan, moms tillkommer. Avgift för p-plats 150kr/månad tillkommer och debiteras på samma avi som för bostaden.

Motorvärmare
I föreningen finns 19 parkeringsplatser med möjlighet att nyttja motorvärmare (samma stolpar som används för laddning av el/hybrid bilar). För att kunna använda motorvärmare krävs en adapter som kvitteras ut via styrelsen (utan avgift). Dessa platser är belägna nedanför tvättstugan, plats 1-20. Det är företaget Waybler administrerar. Abonnemangsavgift 31 kr exkl moms / månad samt avgift för förbrukad el och med pris per kWh som är aktuell från tid till annan, moms tillkommer. Avgift för p-plats 150kr/månad tillkommer och debiteras på samma avi som för bostaden.

Föreningen tillhandahåller Besöksparkering inom kort och kommer att vara placerad placerad till höger om nedfarten mot garaget. Besöksparkeringen kommer att vara avsedd för besökande och boende till / i BRF Löjvikshöjden. Parkeringsavgiften kommer att bli 5 kr/tim och med en maxtaxa på 30 kr/ dygn. Alla bostäder kommer att erhålla 1 parkeringstillstånd (kvitteras ut) och gäller i kombination med erlagd betalning till Easy Park.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har beslutat att höja avgiften med 6% per 1 maj 2023.

Kommunikationer

SL trafikerar Resarö och hållplats Löjvik, via Engarn och buss 670, till bl.a. Danderyds sjukhus och Tekniska Högskolan. Waxholmsbolaget trafikerar Ytterby Brygga.

Vägbeskrivning

Kör 274 Stockholmsvägen mot Vaxholm. Sväng vänster mot Resarö. Efter ca 1 km sväng höger in på Löjviksvägen. Parkera på Löjviksvägen och gå upp vid tvättstugan/Föreningens utomhusparkering, se våra skyltar.

Ekonomi

Utgångspris

3 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 743 kr
Obligatorisk tillägg om 250 kr/mån för Bredband, telefoni och tv-paket lagom.
I avgiften ingår kallvatten.

Driftkostnader

1 750 kr/mån
Kommentar: Driftskostnaderna är endast uppskattade, elförbrukning ca 11-12 000 KWh/år enligt ägarens uppskattning. Elpris enligt Anticimex schablon i Åtgärdsrapport energideklaration.

Fördelas enligt följande

El: 600 kr
Uppvärmning: 700 kr
Försäkring: 200 kr
Bredband, obligatoriskt tillägg: 250 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 81 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 45 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-03-12

Alla bilder

+ 20 Visa alla 26 bilder
 

Planritning

Karta & område

Trossvägen 3, Vaxholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4743 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Helge Winberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning