Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Hoppa till innehåll
Sverige
 
Utgångspris: 
275 000 kr
Månadsavgift: 645 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Mikael Holmberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mikael Holmberg
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
275 000 kr
Månadsavgift: 645 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Mikael Holmberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mikael Holmberg
Reg. Fastighetsmäklare

Kruthornsvägen 20A, Sollentuna

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Biarea: 13 kvm
  • Lägenhetsnummer: S5774
  • Byggnadsår: 1960
  • Månadsavgift: 645 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 0 av 3

Bostadsrättsgarage i brf Solhjulet!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Biarea: 13 kvm
Lägenhetsnummer: S5774
Utgångspris: 275 000 kr
Byggnadsår: 1960
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 0 av 3

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen
Garage

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Edsberg

Omgivning

Brf Solhjulet ligger nära Edsbergs Centrum med butiker av olika slag och naturen med friluftsområde med elljusspår, slalombacke, sportfält med fotbollsplaner (gräs och konstgräs) samt tennisbanor (inomhus och utomhus), dagis och skolor och runt husen finns stora uppvuxna grönytor med lekplatser och boulebana. Det är även promenadavstånd till Edsviken och Edsbergs Slott.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,024
Andel av insats: Uppgiften saknas i föreningens register
Andel av månadsavgift: Uppgiften saknas i föreningens register
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 455 kr

Visa all fakta

Om föreningen

I Edsberg, Sollentuna, någon mil norr om Stockholms innerstad, ligger bostadsrättsföreningen Solhjulet. Föreningen ligger i skogsbrynet - med naturreservatet "Rösjön" som närmaste granne på ena sidan och Edsbergs Centrum med butiker av olika slag på den andra. Det är nära till tennishall, fotbollsplaner, skidbacke, motionsspår, butiker, kommunikationer, förskolor och skolor och runt husen finns stora uppvuxna grönytor med lekplatser och boulebana. Rakt i söder, någon knapp kilometer bort, ligger Edsviken, Edsbacka Wärdshus och Edsbergs Slott.

Husen i föreningen är byggda de allra första åren på 1960-talet, under den tid då man fortfarande byggde med omsorg. Det är arkitekten Ernst Grönwall som ritat husen och allt - inklusive köksinredningen - är specialritat för föreningen. Grönwall är annars mest känd som skapare av funkisbiografen Draken på Fridhemsplan i Stockholm.

Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns Byggnadsvårdsdiplom för "för ett föredömligt kulturhistoriskt inriktat förvaltande av föreningens byggnadsbestånd", föreningen har utsetts till "Årets Bostadsrättsförening" av branschorganisationen Fastighetsägarna och föreningens årsredovisning för år 2008 tilldelades hösten 2009 Svenska Publishing Priset.

Fristående förening med mycket god ekonomi:
Det var bostadsrättsföreningen Solhjulet som byggde husen i egen regi och föreningen har alltid varit helt organisatoriskt fristående. Föreningen består av 20 hus med tillsammans nästan 700 lägenheter - det är med andra ord en mycket stor bostadsrättsförening. Det finns dessutom ungefär lika många parkeringsplatser som lägenheter. Föreningen är också Sollentunas största privata ägare av bostadsfastigheter. I föreningen finns även några få kommersiella lokaler, men hyrorna från dessa utgör knappt ett par procent av föreningens totala intäkter.

Ekonomiskt är föreningen mycket stark - fastighetsmäklare använder inte sällan formuleringen "synnerligen god ekonomi". Fastigheterna har ett taxeringsvärde på 500 miljoner kronor och föreningens totala låneskuld ligger under 57 miljoner kronor (2014). Den genomsnittliga årsavgiften är (2014) 552 kronor per kvadratmeter och år, och det är bland de allra lägsta avgifterna i Sollentuna kommun.

Bostadsrättsföreningen Solhjulet är en säker plats att bo på. Brottsligheten är i det närmaste obefintlig, det finns brandvarnare i alla lägenheter, klotter är enormt ovanligt och SOB bevakar föreningens alla hus.

I månadsavgiften ingår vatten och värme.

Bostadsrättsföreningen Solhjulet tillåter bara andelsförvärv enligt huvudregeln i bostadsrättslagen. Föreningen har dock som princip att alltid tillåta andrahandsuthyrning inom familjen. Om föräldrarna köper lägenheten (100 %) och sedan hyr ut till något eller några av sina barn är det inga problem. Föreningen accepterar också att man köper lägenheten (100 %) till ett av sina barn (som blir medlem) – de har inga krav på inkomst eller ålder.

För mer information se deras hemsida http://www.solhjulet.se/ samt senaste årsredovisning.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Solhjulet
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Föreningen kan acceptera juridisk person efter särskild prövning
Kommun: Sollentuna
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Fastigheterna är väl underhållna, med minst en fastighetsskötare på heltid i föreningen, och under de senaste åren har olika underhållsåtgärder för i storleksordningen 100 miljoner kronor genomförts. Under fyra år från 2008 genomfördes en renovering av samtliga spillvattenrör (stammar). Detta gjordes med en så kallad "relining" (rörens insida kläs med plast) och det leder med största sannolikhet till att livslängden på avloppsrören förlängs med ytterligare minst 20 år. Något traditionellt stambyte är med andra ord inte aktuellt inom överskådlig framtid.

Gemensamma utrymmen

Mitt i föreningen finns en stor egen parkanläggning, ett antal egna lekplatser och föreningen gränsar mot naturreservatet Rösjöskogen.

I föreningen finns flera övernattningslägenheter för gäster, föreningslokal (i samma byggnad som restaurang Kruthornet) samt ytterligare en föreningslokal på Kruthornsvägen 18, hobbyrum med snickeriutrustning (Kruthornsvägen 48), atelje, systuga samt en stortvättstuga som är öppen dygnet runt. Utöver stortvättstugan finns sex stycken tvättstugor med hög standard på maskiner och utrustning. Dessa ligger på Ribbings väg 10, Kruthornsvägen 11, Kruthornsvägen 32, Kruthornsvägen 54 och Kruthornsvägen 60.

I föreningen hittar du även hundrastgård, gratis blomjord och en boulebana.

Föreningen har 123 st bostadsrättsgarage, 99 st kallgarageplatser, 224 parkeringsplatser med eluttag och 228 parkeringsplatser utan eluttag, samt 6 stycken speciella parkeringsplatser för motorcyklar. Hyran för en plats utan el ligger precis under 150 kronor per månad, det dubbla om platsen har eluttag och dubbelt ytterligare en gång för garageplatserna. Till p-platserna är det separat kö. Kötiden är i dagsläget minst 7 månader, och kan bli hänvisade "Någon" plats i området. Därefter kan man ställa sig i byteskö om man önskar annan plats (2018-03-08).

Kommunikationer

Bussar går dygnet runt (även nattbuss) både till Mörby/Danderyd (T-bana) och till Sollentuna Centrum (pendeltågsstation)/Karolinska. Dessutom finns en direktbuss med slutstation Sergels torg i rusningstrafik. Med bil på E4:an och E18 tar det ca 15 min till Stockholm.

Ekonomi

Utgångspris

275 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 138 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

645 kr
I avgiften ingår värme och vatten
I månadsavgiften ingår värme, och vatten.

Inre reparationsfond

Summa: 1 234 kr

Alla bilder

Karta & område

Kruthornsvägen 20A, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 645 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy