Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 990 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Peter Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Peter Andersson
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Sollentuna

Sidensvansvägen 67

Månadsavgift: 3 990 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Peter Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Peter Andersson
Fastighetsmäklare, Civilekonom

Mycket välplanerad 2:a med stor inglasad balkong och fantastisk utsikt över Edsviken

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 65,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 23
  • Byggnadsår: 1990
  • Månadsavgift: 3 990 kr
  • Driftkostnad: 600 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 7
  • Hiss: Ja

Välkommen till denna ljusa, fräscha och högt belägna hörnlägenhet med insynsfritt läge. Med utgång från vardagsrummet kommer man ut till den rymliga inglasade balkongen med en storslagen panoramautsikt ut över Edsviken. Entré med gott om förvaring och garderob. Ljust och rymligt sovrum. Bra kök med plats för 4-6 personer. Välkomna!

Om Bostaden

Beskrivning

Välkomnande hall med bra upphängningsmöjligheter. I anslutning till hall finns en stor garderob. Rymligt och ljust kök i 2 väderstreck med matplats för 4-6 personer. Kök med vita fräscha skåpsluckor, kyl, frys, diskmaskin och spis. Stort sovrum i förlängning till hall. Badrum med duschvägg, tvättmaskin, handfat, kommod och handdukstork.Härligt vardagsrum, även detta med fönster i 2 väderstreck, med utgång till den rymliga inglasade balkong med fantastisk utsikt utöver Edsviken.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 65,5 kvm
Lägenhetsnummer: 23
Byggnadsår: 1990
Driftkostnad: 600 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tomt/balkong/uteplats

Balkong:

Tv/Internetanslutning

Bredband ingår i avgiften via Telenor. 100mb. Går beställa snabbare själv via Telenor.
TV: Basutbud via Comhem ingår i avgiften.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna
Område: Sjöberg

Omgivning

SJÖBERG
Här bor du i ett lugnt och attraktiv område med direkt närhet till fina rekreationsområden nära Edsviken och Rösjön, som inbjuder till bad samt fina strövområden och motionsspår. Vintertid plogas Edsvikens is för långfärdsskridskor.
Området är lummigt och barnvänligt. Vid Sjöbergs Centrum finns populära skolor och daghem. Närmsta mataffär är Hemköp (öppet alla dagar till 21:00) i Sjöbergs Centrum.
Inom promenadavstånd ges goda busskommunikationer och med bil har du närhet till såväl E18 som E4/E20. Närmaste tunnelbanestation är Mörby Centrum och med buss tar det endast ca 10 minuter dit. Ca 15 minuters bilväg till Stockholms City och 20 minuter till Arlanda.

Allmänna kommunikationer:
Från Sjöbergs Centrum går buss 607 mot Sollentuna/Karolinska eller Danderyd. Buss 627 går mot Arninge via Täby centrum respektive Kista via Sollentuna station.
Från Stockholm C till Sjöberg tar man enklast tunnelbanan till Mörby (röda linjen) och därifrån buss 607 (mot Karolinska) till hållplats Sjöbergs centrum. Alternativt kan man ta pendeltåg från Stockholm C mot Märsta och gå av vid Sollentuna station och därifrån ta buss 607 (mot Danderyd) eller 627 (mot Arninge) och gå av vid Sjöbergs centrum.
För tidtabeller och mera information se SL:s hemsida www.sl.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,27597%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Snickarbacken är en bostadsrättsförening i Sollentuna. Fastigheten omfattar 285 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt, och består till övervägande del av lägenheter i lamellhus och också av ett punkthus. Lägenheterna är utrustade med en terrass eller en balkong eller har en uteplats på marken.

Fastigheten bebyggdes 1988-1991 och består av 4 flerbostadshus med 3 till 7 våningar, kvartersgård, ett kallgarage och cykelbodar. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 27 199 kvm, varav 24 043 kvm utgör lägenhetsyta och 3156 kvm utgör lokalyta.
Lägenhetsfördelning är som följer: 30 st 1 rok, 73 st 2 rok, 89 st 3 rok, 74 st 4 rok och 19 st om 5 rok.
Lokalerna utgörs av: förskoleverksamhet 350 kvm och traktorgarage 25 kvm.

Snickarbacken har en fritidskommitté som ansvarar för de fritidsverksamheter som finns i området. För respektive fritidsverksamhet finns en ansvarig i fritidskommittén som du kan kontakta om du vill ha ytterligare information om någon verksamhet. Föreningen anordnar seniorjumpa, promenader samt städdagar och pubkvällar. Föreningen har även en mycket informativ hemsida, läs mer på www.snickarbacken.se

Seniorgymnastik: På onsdagar mellan 9.00 -10.00 finns i samlingslokalen möjlighet att delta i seniorgymnastik med kommunal gymnastikledare.
Sopplunch: Under våren har det vid ett antal tillfällen ordnats gemensam sopplunch för 65 kr/måltid.
Förskola: I området ligger Snickarbarnens Förskola för barn mellan 1-5 år.

Styrelserummet: Sidensvansvägen 63. Öppet varannan tisdag jämna veckor 18.30-19.30. Telefon dygnet runt: 08-35 24 44.

Teknisk och ekonomisk förvaltning sker via HSB.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Snickarbacken
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1601
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Sollentuna
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Se årsredovisningen för detaljerad beskrivning av utfört underhåll.
Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2022. Större underhåll kommer att ske de närmaste åren. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. Amortering på föreningens lån sker enligt plan. Avgiften höjdes med 5 procent den 1 januari 2020. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året. Läs mer i föreningens senaste årsredovisning.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har samlingslokal med pentry i kvartersgården (250-500 kr/tillfälle), styrketräningsrum, bastu, solarium, snickarbod, sy-rum i samma hus som grovtvättstugan. Det finns en bastuanläggning och styrketräningsrum placerad i kvarterslokalen på Sidensvansvägen 63. Bokningslistor finns uppsatta i entrén. Kontrakt kan tecknas i styrelserummet på tisdagar mot en avgift på 200:-.

Samlingslokalen med plats till 50 personer kan du hyra för barnkalas, fester, träffar etc. Lokalen är utrustad med stolar, bord samt pentry med glas, porslin, bestick och övrig köksutrustning. Hyreskostnaden är 250:- för vardagar. Efter kl 20.00 på helger (fre kväll, lör, sön) tillkommer 250:-. En depositionsavgift på 500:- uttages vid varje uthyrningstillfälle och återfås efter slutbesiktning av lokalen.

I snickarboden som återfinns mittemot kvarterslokalen finns arbetsbänkar och en del verktyg. Kontrakt kan tecknas mot en avgift på 200:-.

Ett syrum finns i samma hus som grovtvättstugan. Det är utrustat med arbetsbänkar, en vanlig symaskin, en s k overlock symaskin, strykbräde samt strykjärn. Kontrakt kan tecknas mot en avgift på 200:-.

På onsdagar mellan 9.00-10.00 är det seniorgymnastik med kommunal gymnastikledare i samlingslokalen på Sidensvansvägen 63.

Cykelrum: I källaren finns två stor cykelförråd, båda med direktaccess från markplan.

Barnvagnsförråd: Ett rymligt barnvagnsrum finns i direkt anslutning till byggnadens entré.

Sophantering: I soprummen intill entréerna finns gröna kärl för brännbart avfall och bruna kärl för matavfall. I grovsoprummet mellan Sidensvansvägen 36 och 38 läggs tidningar, returpapper, målarfärg, elektriska apparater, glödlampor, batterier etc. Återvinningsstation för papper-/metall-/plastförpackningar och glas finns i anslutning till infarten till Rösjöbadet.

Tvättstugor: Det finns flera gemensamma tvättstugor i området och en grovtvättstuga placerad i ett separat hus på gården. I 67:an finns 2 st tvättstugor placerade i källaren, därutöver finns i området tvättstugor i nr 20, 22, 24, 26, 34 samt 2 st i 38, 69, 85:an.

Förråd: Brf Snickarbacken har ett antal lägenheter som ej har separata vinds- eller källarförråd knutna till lägenheten. För dessa lägenheter har föreningen 136 vindsförråd som hyrs ut. Vanligtvis är alla förråd uthyrda, dvs nybliven medlem kan inte alltid räkna med att få hyra förråd vid inflyttningen. Dessa förråd är ej bundna till lägenheten dvs vid försäljning går säljarens förråd till kön. För att få hyra förråd finns en kö som administreras av HSB, som nås på 010-442-50 00.

Parkering

Föreningen har 286 lägenheter. Totalt disponerar föreningens medlemmar 252 garageplatser (500 kr per månad) samt 53 parkeringsplatser.
Dessutom finns 36 gästplatser varav en handikapp.

Bilplats
53 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. 200 kr per månad
117 platser med motorvärmaruttag i kallgarage. 300 kr per månad
18 dubbelplatser (dvs 36 bilplatser) med motorvärmaruttag i kallgarage. 450 kr per månad
109 garageplatser i varmgarage. 400 kr per månad
För MC kan plats erbjudas i varmgaraget för 2000 kr per år, samt i kallgaraget för 1000 kr per år

Dessutom finns 36 gästplatser varav en handikapp. Avgift 5 kr per timme, max 50 kr per dygn.

Inga av föreningens p-platser hör till en särskild lägenhet/kontrakt, utan hyrs helt separat. Ibland är alla platser uthyrda, dvs nybliven medlem kan inte alltid räkna med att få bil-plats vid inflyttningen.

En bostadsrättshavare kan få tillstånd att använda gästplats i mån av tillgång utan att erlägga P-avgift. Detta tillstånd kostar 200 kr för en månad och kan köpas av styrelsen under tisdagsöppet.

Den som önskar parkeringsplats anmäler detta direkt till HSB på mail: kundcenter61@hsb.se (helst) eller via tel 010-442 50 00.

Då plats kan erbjudas meddelas medlemmen per brev eller telefon av HSB.

Kötiderna kan inte förutsägas.

Kommunikationer

Kommunikationerna med buss från Sjöbergs Centrum mot Sollentuna C eller Mörby C är utmärkta liksom vägförbindelsen mot E4 och E18.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 990 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

600 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 350 kr
Försäkring: 250 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 99 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 85 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-03-23
Besiktningsman: Peter Hansson
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder och 3D

+ 16 Visa alla 22 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sidensvansvägen 67, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Peter Andersson

Fastighetsmäklare, Civilekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning