Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
 
Utgångspris: 
2 495 000 kr
Månadsavgift: 5 274 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Mathias Björnfot, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mathias Björnfot
Reg. Fastighetsmäklare
Sammanfattning
Utgångspris: 
2 495 000 kr
Månadsavgift: 5 274 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Mathias Björnfot, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Mathias Björnfot
Reg. Fastighetsmäklare

Lomvägen 609, 1tr, Sollentuna

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 83 kvm
  • Lägenhetsnummer: 61-2306-1-48-4
  • Byggnadsår: 1973
  • Månadsavgift: 5 274 kr
  • Driftkostnad: 400 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 2
  • Hiss: Nej

Totalrenoverad 3a med bra planlösning och extra stort badrum!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 83 kvm
Lägenhetsnummer: 61-2306-1-48-4
Utgångspris: 2 495 000 kr
Byggnadsår: 1973
Driftkostnad: 400 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Sollentuna

Omgivning

Kärrdal ligger vid väg 262 mellan Sollentuna och Danderyd. Kör du bil hit följer du instruktionerna nedan. Åker du kommunalt tar du buss 607 från Danderyds sjukhus, Mörby Centrum eller Sollentuna station, eller buss 627 från Sollentuna station. I området finns två hållplatser; Sjöberg centrum och Norra Kärrdal.

Från Stockholm eller söder därom:
Kör E18 mot Norrtälje. Kör av vid avfarten mot Sollentuna (väg 262). Efter ca 3 km tar du till höger mot Kärrdal och Rösjöbaden. Ta höger igen på Lomvägen och sedan första vänster.

Norrifrån:
Kommer du E4 norrifrån svänger du av vid trafikplats Häggvik. Kör väg 262 mot Danderyd. Efter ca 3 km tar du till vänster mot Kärrdal och Rösjöbaden. Ta höger på Lomvägen och sedan första vänster. För att åka kommunalt, se SL.

OMRÅDET:
Kärrdal är ett lugnt och omtyckt område med eget centrum, där ni finner bl.a. mataffär, restauranger och kemtvätt. Ni har även närhet till skola, barnomsorg och vacker natur. Intill Kärrdal ligger Rösjöns friluftsområde med bad, fina promenadstråk och motionsspår där ni vintertid kan ägna er åt både långfärdsskridskor och längdskidor.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel av insats: 0,64778%
Andel av månadsavgift: 0,64778%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Välkommen till Brf Kärrdal i Sollentuna, adress Lomvägen 605 - 627, 192 57 Sollentuna, en förening med 182 lägenheter i elva hus. Brf Kärrdal ligger vid väg 262 mellan Sollentuna och Danderyd. Här är nära till härliga stora grönområden, den vackra Edsviken och Rösjön med badplats. Och på vintern lockar skidspår och skridskoisar.

Välskött bostadsrättsförening vilken förvaltas av HSB Norra Stor-Stockholm. Medlemskap krävs hos HSB för att bli godkänd som medlem i föreningen. Medlemskapsavgift ca 500 kr. Detta är en insats som betalas tillbaka om man flyttar och avslutar sitt medlemskap hos HSB. Utöver detta betalar man en årsavgift på ca 150 kr till HSB.

Bostadsrättsföreningen tillämpar enhetsmätning på el. I varje lägenhet finns en elmätare. Kostnaderna för el debiteras kvartalsvis i efterskott. Se vidare information på föreningens hemsida under flik Ordningsregler, 8. Elförbrukning och elinstallationer.

I området finns lägenheter med 1, 2, 3 eller 4 rum och kök. Lägenheterna är rymliga och ljusa och de flesta har en stor balkong eller uteplats. Husen är två våningar höga med loftgång på det övre planet. Vissa hus har även ett sutterängplan. Många av lägenheterna har sin ingång direkt utifrån som i ett radhus, andra ingång från loftgången, medan några har ingång i trapphus eller korridorer.

Mer information finns på föreningens hemsida http://www.hsb.se/norrastorstockholm/karrdal

Allmänt

Föreningens namn: HSB Brf Kärrdal i Sollentuna
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1101
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Sollentuna
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2018-2019 Stamrenovering i föreningen. Kök och badrum berörs. Nya badrum installeras i alla lägenheter. Samtidigt installeras ett nytt värmesystem. (från 1-rörsystem till 2-rörsystem) samt byte av alla radiatorer.

2017 Renovering av skador på fasaden. Besiktning av tak.

2016 Målningen av husfasaderna inleddes våren 2016 och avslutades i slutet av juni. Samtidigt med fasaderna har loftgångar, räcken och balkonger målats. Utvändiga fönsterkarmar har också blivit ommålade. Fasaderna är målade i den ursprungliga, mättade gula kulören för att husen ska behålla sin typiska 70-talskaraktär. Däremot har balkongsidor och uteplatsernas väggar och skärmsidor målats i s.k. stockholmsvitt. Loftgångarnas tidigare eternitgrå skivor har fått vit färg. I samband med fasadmålningen har belysningen på loftgångarna bytts ut mot led-lampor med sensorer. Belysningen på husgavlar och vid entréer byttes ut mot led-lampor tidigare under våren.

2015 Spolning och filmning av lägenhetsstammarna gjordes under våren och spolning av avloppsstammar, slamsugning av dagvattenbrunnar under hösten.
Under sensommaren har även OVK (obligatorisk ventilationskontroll) genomförts i samtliga lägenheter, lokaler, kulvertar och dylikt.

2014/2015 Juni – september 2014 har Peter Björklunds Måleri AB varit på plats för att måla, justera och täta ytterdörrar i markplan och loftgångar samt balkongdörrar.

Tre av föreningens tvättstugor har totalrenoverats. De ligger på Lomvägen 613, 623 och 625. Arbetet påbörjades hösten 2014 och avslutades under våren 2015. Väggarna är nu klädda med kakel och på golven ligger klinkers. Tak och lister har målats om. Alla äldre maskiner har bytts ut till nya, miljövänliga och mer energisnåla, allt efter råd från sakkunniga. De toaletter som finns i anslutning till tvättstugorna har samtidigt målats om och fräschats upp. Denna renovering är i linje med föreningens underhållsplan. Renovering av tvättstugan på Lomvägen 617 kommer att göras i ett senare skede.

2013 Balkongrenovering. I samband med balkongrenoveringen monterades räckena ner och ersattes av nya med liknande utformning.

2012 Målades trapphus och korridorer i föreningens samtliga hus. Samtidigt fick souterrängshusens korridorer nya linoleummattor.

2011 I januari 2011 påbörjades renoveringen av föreningens parkeringsgarage och i december samma år var arbetet klart. Största förändringen är anläggningen av ett tak vilket förlänger garagets livslängd. I övrigt har alla betongskador lagats, väggar målats och golv slipats och målats. Ommålning har också gjorts utvändigt. Mellan plan 2 och 3 har en port installerats. Radonsanering.

2010 Ny sophanteringsanläggning.

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. I föreningen finns i mån av tillgång extra förråd att hyra.

Tvättstugor finns i husen Lomvägen 613, 617, 623 och 625. I samtliga tvättstugor finns 2 maskiner och torktumlare utom i 613 som har 3 tvättmaskiner. Nr 623 är en grovtvättstuga och där finns torkrum.

Boulebana, bollplank och grillplats finns i parken ovanför Lomvägen 607-609.

En rejäl borrhammare för att borra i föreningens solida betongväggar och även borr finns att låna.

Cykelrum finns i källaren på Lomvägen 607 och 611.

Föreningen har ett stort parkeringsgarage med 167 platser och f.n. ingen kötid. Gästparkering är gratis 3 tim med parkeringsskiva. För att hyra garageplats kontakta HSB Kundcenter 010 442 5000.

Parkering

Föreningen har ett stort parkeringsgarage med 167 platser och f.n. ingen kötid. Gästparkering är gratis 3 timmar med parkeringsskiva. För att hyra garageplats kontakta HSB Kundcenter 010 442 5000.

Se vidare information under flik Ordningsregler, 4. Bilparkering.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med buss 607 till Mörby centrum och Danderyds sjukhus (tunnelbana till T-centralen), till Sollentuna Centrum (pendeltåg till Stockholm Central) samt till Karolinska sjukhuset. Dessutom går linje 627 sträckan Täby-Arninge-Kista, via Sollentuna Centrum. I området finns två hållplatser, Sjöberg centrum och Norra Kärrdal.

Vägbeskrivning

Kärrdal ligger vid väg 262 mellan Sollentuna och Danderyd. Kör du bil hit följer du instruktionerna nedan. Åker du kommunalt tar du buss 607 från Danderyds sjukhus, Mörby Centrum eller Sollentuna station, eller buss 627 från Sollentuna station. I området finns två hållplatser; Sjöberg centrum och Norra Kärrdal.

Från Stockholm eller söder därom:
Kör E18 mot Norrtälje
Kör av vid avfarten mot Sollentuna (väg 262)
Efter ca 3 km tar du till höger mot Kärrdal och Rösjöbaden
Ta höger igen på Lomvägen och sedan första vänster

Norrifrån:
Kommer du E4 norrifrån svänger du av vid trafikplats Häggvik
Kör väg 262 mot Danderyd
Efter ca 3 km tar du till vänster mot Kärrdal och Rösjöbaden
Ta höger på Lomvägen och sedan första vänster

För att åka kommunalt, se SL

Ekonomi

Utgångspris

2 495 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 274 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatoriska avgifter för Kabel-TV och Internet tillkommer om totalt 225kr/mån (125kr/mån för internet samt 100kr/mån för TV).

Driftkostnader

400 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 200 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 137 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Energideklaration utförd: 2018-05-02
Besiktningsman: Peter Persson

Inre reparationsfond

Summa: 30 kr

Alla bilder

Planritningar

Karta & område

Lomvägen 609, 1tr, Sollentuna

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 5274 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy