Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 034 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Joackim Möller, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Joackim Möller
Partner, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Varberg

Brearedsvägen 17

Månadsavgift: 5 034 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Joackim Möller, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Joackim Möller
Partner, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Barnvänligt gavelradhus i Breared!

  • Typ: Parhus
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 120,6 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3384-1-17-1
  • Byggnadsår: 1992
  • Månadsavgift: 5 034 kr
  • Driftkostnad: 1 885 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt

I Breared finner ni detta trevliga och välplanerade radhus i bostadsrättsform med gavelläge som nu står redo för en ny familj att flytta in! Här bor ni på generösa ytor fördelat på två plan där entréplanet erbjuder sociala ytor där ni kan samla vänner och familj för trevliga middagar och umgänge. Från vardagsrummet når ni uterummet med ett fint ljusinsläpp och en härlig plats att förlänga utesäsongen på. På övre plan finns ett allrum, ett badrum och tre sovrum privat avskilt. Ett lättskött hem med alla fördelar med att bo i bostadsrätt samtidigt som känslan finns av att bo i hus. Trädgården är lättskött och erbjuder ett stort altandäck där ni kan njuta av solen hela dagen. Det finns även plats för både lek och odling för den som önskar det.

Bostadsrättsföreningen Brearedshöjd är en omtyckt förening i ett barnvänligt område där husen är byggda runt ett grönområde med lekplats för barnen att springa fritt. Egen parkering i carport och gästparkering för besökande. Gemensamma elbilsladdare och inom kort ska solceller installeras på taken i föreningen. Här bor ni i ett barnvänligt och mycket attraktivt område med lagom avstånd till det mesta, såsom fina grönområden, handelsplats, förskolor, vårdcentral och lekplatser. I Breared ligger även Varbergs största skatepark samt gym och padelhallar. Med en härlig promenad tar ni er med enkelhet ned till Apelvikens fantastiska strand som även erbjuder en rad olika aktiviteter som surfing, minigolf och salta bad. I området finns även ett stort utbud av restauranger. Med goda bussförbindelser tar ni er snabbt till stan och runtom i Varberg. Breared är ett drömläge för både stora och små!

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan

Välkomnande entréhall med plats för avhängning av ytterkläder. Praktiskt mörkgrå klinkergolv och vita ytskikt.

I direkt anslutning till hallen finns ett smakfullt helkaklat badrum. Här finns wc, badrumskommod, dusch med duschvägg.

Lite längre in i hallen finns en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, förvaring och bänkytor.

Från hallen når ni ett stort vardagsrum med laminatgolv och ljusa väggar. Rummets burspråk ger en lyxig känsla och ett härligt ljus tack vare det stora fönstret. Här erbjuds stora ytor med utrymme för både matplats och soffgrupp. I anslutning till vardagsrummet ligger ett uterum som skapar ett fint extrarum med plats för en soffgrupp eller matplats. Rummet har skjutdörrar i glas så man kan öppna upp en varm sommardag eller om man vill förlänga säsongen. Anslutning till det stora altandäcket i fint västerläge och trädgården utanför.

Köket ligger i en öppen planlösning mot vardagsrummet och renoverades under 2022 med fina och moderna materialval från bland annat Epoq, Samsung och Electrolux. Varmgrå köksluckor kombineras med en marmorlik laminatbänkskiva. Diskhon är extra bred och den maskinella utrustning består av en extra djup kyl och frys med praktiska fryslådor, inbyggd diskmaskin, ugn och mikro, spishäll och fläkt. Ugnen har funktionen dual cook och går att dela av i två ugnar samt koppla upp mot wifi. Den breda spishällen från electrolux har både induktion och en sous-vide teknik för extra god matlagning. I köket finns det gott om plats för arbetsytor och förvaring. Skåpsluckorna är fria från handtag och öppnas smidigt med ett tryck, en så kallad push to open lucka.


Övre plan har genomgående laminatgolv med undantag för badrummet.

På övre plan möts ni av ett allrum, moderna glasräcken ramar in trappan och skapar en ljus och öppen känsla. Ljusa ytskikt och genomgående laminatgolv. Skulle det finnas behov av ytterligare ett sovrum går det att skapa ett till rum här.

Master bedroom med plats för dubbelsäng och gott om plats i flertal garderober.

Sovrum 2 med plats för enkelsäng och platsbyggd garderob. Målade väggar kombineras med en mönstrad tapet.

Sovrum 3 med plats för enkelsäng. Vit tapet och grönt målade väggar.

Badrum med fönster för härligt ljusinsläpp. Här finns wc, badrumskommod, handukstork, förvaringsskåp och dusch med vikbara duschväggar. Våtrumstapet och plastmatta på golvet.

Sammanfattning

Typ: Parhus
Rum: 5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 120,6 m2
Lägenhetsnummer: 08-3384-1-17-1
Byggnadsår: 1992
Driftkostnad: 1 885 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Bostaden har en egen tomt med nyttjanderätt.

Tomt/balkong/uteplats

Uterum: Inglasat uterum i norrläge
Altan: Stor altan i västerläge samt en mindre altan i anslutning till entrén med morgonsol

Tv/Internetanslutning

Kollektivt tecknat fiberavtal 500 Mbit samt Telia tv-paket bas ingår och debiteras på 199 kr som obligatoriskt tillägg på månadsavin.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme och solceller.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Varberg
Område: Varberg Centralt

Omgivning

Det trivsamma bostadsområdet Breared ligger ca 3 km söder om Varbergs centrum och har vackra naturområden runt hörnet. Breared är ett bostadsområde med fördelar som passar alla åldrar och intressen.

Vårdcentralen Västra Vall i Breared erbjuder läkarmottagning, barnavårdcentral och tandvård.

Skolor och barnomsorg
Närliggande förskolor: Alvgatans förskola, Montessoriförskola, Breareds personalkooperativ, Rundgårdens förskola, Söderlyckans förskola och Klapperstenens förskola.

Närliggande grundskola: Mariedalsskolan F-3, Almers skola 4-9 och Montessoriskolan 1-9.

Kommunikation
Bussförbindelser in till Varbergs centrum går varje halvtimma, men tätare avgångar under högtrafikering. Det tar knappa 15 minuter att ta sig med buss till Varbergs tågstation där det finns goda tågförbindelser till bland annat Göteborg.

Bra cykelvägar finns i hela centrala Varberg och med cykeln tar du dig enkelt från Breared till centrum på knappt 10 minuter.

Natur och fritid
I denna natursköna del av Varberg finns promenadstråk, elljusspår och inomhushallar för diverse bollsporter. Breared ligger med gångavstånd till Varbergs vackra strandpromenad.

Bostadsområdet ligger i direkt anslutning till Varbergs Brukshundsklubb med fina promenadstråk och träningsmöjligheter för hundägare.

Affärer och restauranger
På Breared finns pizzeria, thairestaurang och matservering. Bara en kort promenad bort finns en välsorterad livsmedelsbutik, sushirestaurang, systembolag och apotek.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 2,8583%
Andel av månadsavgift: 0,028583

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

666 429 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Jorden 1 som bebyggdes 1992. Föreningen innehar 37 st bostadsrätter i radhushusform. Varje radhus har egen tomt med nyttjanderätt. Föreningen har gemensamma gårdsdagar och gemensamt sköter om de allmänna utrymmena i syfte att hålla nere omkostnader.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - Installation av solceller i föreningen.
- Takrenovering genomförd.
- Målning av samtliga träytor.
- Uppsättning av fyra gemensamma laddstolpar.
- Byte av rötskadad panel på samtliga carportar och 2-planshus.

Bostadsrättsinnehavarna har gjort följande förbättringar:
2023 - Målat om ytskikt i stora delar av bostaden, uppförande av tvättrum
2022 - Ny elcentral, nytt tak av tjockare kanalplast i uterummet. Nytt kök från Epoq och vitvaror.
2021 - Ny inredning till badrummet på entréplan, duschvägg, dusch
2020 - Altantrall byggdes ut och tillhörande staket, ny inredning och handukstork badrum övre plan. Halvvägg trappa/vardagsrum och handräcken i trappan.
2019 - Nytt golv, vardagsrum, allrum, sovrum 2 och 3. Ny trall längst gaveln, Målning uterum, platsbyggd garderob med skjutdörrar sovrum 2. Installation av glasräcken.

Gemensamma utrymmen

Carport och kallförråd.

Parkering

Parkering i carport ingår i avgiften. I området finns 12 st gästparkeringar varav 4 st med laddmöjligheter.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Den angivna avgiften är den som gäller från och med 1 januari 2024.

Övrigt

Det digitala entrélåset avser säljaren att ta med vid försäljningen.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 312 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 034 kr
I avgiften ingår parkering i carport, kallförråd, sophantering och bostadsrättstillägg.

Driftkostnader

1 885 kr/månad
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Solceller är installerade i november 2023 som beräknas minska elkostnaderna framöver.

Fördelas enligt följande

El: 476 kr
Uppvärmning: 640 kr
Försäkring: 100 kr
Kollektivt bredband: 199 kr
Vatten fast avgift: 178 kr
Vattenförbrukning kallvatten: 146 kr
Vattenförbrukning varmvatten: 146 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Den angivna avgiften är den som gäller från och med 1 januari 2024.

Pantbrev

Pantsättning: Lägenheten är pantsatt. Pantsatt innebär att den nuvarande ägaren av bostaden har tagit lån med bostaden som säkerhet. Dessa lån löses i sin helhet på tillträdesdagen.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 94 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 118 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2022-01-27
Besiktningsman: Anna-Lena Falk, Varberg Energi AB

Alla bilder

+ 22 Visa alla 28 bilder
 

Planritning

Karta och område

Brearedsvägen 17, Varberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5034 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Varberg Centralt, Varberg
Brearedsvägen 17
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med SMS Kopiera länk Länken kopierad!

Planritning