Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 058 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Kungsbacka

Gnejsvägen 30

Månadsavgift: 3 058 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Härlig tvåa med balkong i bästa solläge - Kolla Parkstad

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 46 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1-1202
  • Byggnadsår: 2018
  • Månadsavgift: 3 058 kr
  • Driftkostnad: 557 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 5
  • Hiss: Ja

Varmt välkomna till Kolla Parkstad och denna välplanerade två som sätter stor vikt vid de sociala ytorna som utgör hjärtat i bostaden. Lägenheten präglas av ljus, stilrena materialval och genomgående fina ytskikt!

Bostaden erbjuder väldisponerade ytor med smarta lösningar. I öppen planlösning finner ni ett mycket smakfullt kök i vitt och ett vardagsrum som inrymmer både matplats för 4-6 personer och soffhörna. Här samlar man gärna vänner och familj för goda middagar och trevliga tillställningar. På sommarhalvåret öppnar ni antagligen balkongdörren och njuter av den väl tilltagna balkongen som vetter ut mot den grönskande innergården i soligt sydvästläge med sol mest hela dagen och en bra bit in på kvällen. Här finns plats för både utemöbler och blommor och planteringar i krukor. På balkongen njuter ni med fördel av såväl frukost som lunch eller middag, kanske är det här ni avnjuter fördrinken innan gästerna sätter sig till bords invid köket.
Sovrummet har plats för dubbelsäng och sängbord samt god förvaring i form av en garderobsvägg bakom skjutdörrar med spegelglas. Det helkaklade badrummet har en duschhörna med vikbara duschväggar samt en kombitvättmaskin med torktumlarfunktion.

Här bor ni i en modern, citynära och familjär miljö med gröna parker, trevliga kvarter och en hemtrevlig känsla i området där det finns barn i alla åldrar och många trevliga grannar. I Kolla Parkstad bor ni nära allt det som gör livet enkelt, bekvämt och behagligt. Det är inte långt till det du söker eftersom förskolor, skolor, vårdcentral, matbutik och restaurang finns i närheten. Kolla Parkstad har verkligen vuxit fram och bidragit till ett nytt populärt område att bo i för alla åldrar! Förutom områdets egna fördelar bor du intill Kungsbacka centrum med sitt rika utbud av shopping, bio och restauranger. Det tar dig endast 10-15 minuter att promenera längs ån in till centrum och tågstationen varifrån ni smidigt kan pendla såväl norrut som söderut. Från kolla går det även snabbt att pendla med bil då det inte tar många minuter att ta sig ut på E6:an.

Helt enkelt en perfekt bostad för dig som ställer höga krav på både standard och läge!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 46 kvm
Lägenhetsnummer: 1-1202
Byggnadsår: 2018
Driftkostnad: 557 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Fastigheten är ansluten till fiber och föreningen har tecknat ett avtal med Telia (Triple play) om gruppanslutning avseende TV och internet (100/100 mbit/s). Eventuella tilläggstjänster kan tecknas separat. Avgiften för detta är 220 kr/månad och utgör ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften.
1 digitalbox tillhör lägenheten och lämnas kvar vid överlåtelsen.

Värme- och ventilationsanläggning

Värme: Fjärrvärme

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Område: Kungsbacka

Omgivning

Kolla Parkstad, som är det största bostadsprojektet i Kungsbackas historia, har blivit en mycket attraktiv stadsdel på Kungsbackas stadskarta. Här är natur, service, grönskande parker och goda kommunikationer en del av din vardag. Förutom områdets egna fördelar med närhet till parker, förskola, skola, vårdcentral, BVC, tandläkare m.m. bor du intill Kungsbacka centrum med sitt rika utbud av shopping, bio och restauranger. Det tar dig endast 10 minuter att promenera längs vackra Kungsbackaån in till centrum där du finner pendelstation, affärer, restauranger och kaféer.

Snabb access ut på E6:an för er som pendlar och trivsamt läge nära både naturen i Kungsbackaskogen och havet och fjorden från Hanhalsholme.
Kungsbacka är en storstad i liten skala och erbjuder många av de fördelar så som bra shopping, enkel kommunikation, trivsam natur och vackra strand- och klippvikar längs med kusten.

I närområdet finns två mycket omtyckta förskolor (Kolla parkstads förskola och Kolla Förskola) och grundskola (Kollaskolan, åk F-9) med promenad- och cykelvägar utan korsande trafik. Här finns nyöppnade Coop på praktiskt gångavstånd.
Kungsbackaskogen ligger ett stenkast bort. Här finns motionsspår för dig som tycker om att röra på dig samt en fin lekplats för barnen. Nära även till andra fritidsanläggningar såsom exempelvis Tingbergsvallen, ishallen och Kungsbackas nya badhus med gym och bad.

Runt Stora torget och Lindens torg finns flera trivsamma butiker, caféer, restauranger och affärer. Allt som behövs finns inom räckhåll i Kungsbackas levande innerstad. Om detta inte skulle räcka finns även Kungsmässan och Hede Fashion Outlet för spännande shopping.

Välkommen till centrala Kungsbacka.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,011945
Andel av insats: 1,19450%
Andel av månadsavgift: 1,19450%
Pantsättning: Lägenheten är inte pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Brf Solstenen bildades 2016 och äger fastigheten Kungsbacka Kolla 5:142. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fem våningar med 63 bostadsrätter. Lägenheterna har adresserna Gnejsvägen 30-32 samt Lavavägen 21-25.

Byggnadernas totalyta uppgår till 4364 kvm.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa.

Förvaltare av fastigheten:
Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift betalas av köparen.

Ekonomi:
Årsavgiften ligger idag på 690 kr/kvm bostadsrättsyta/år, vilket ligger lägre än snittet i Sverige.
Föreningens lån är ca 11.758 kr/kvm vilket är att anse som mycket bra utifrån att huset är så nybyggt.

Allmänt

Föreningens namn: BRF Solstenen
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Kungsbacka
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2049 och avsätter årligen pengar till framtida underhåll. Eftersom fastigheten är så nybyggd finns inget större underhåll planerat just nu.

Gemensamma utrymmen

Ett vindsförråd finns till lägenheten.
I Fastigheten finns dessutom cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighet- och rullstolsförråd samt två extra lägenhetsförråd för uthyrning.

Parkering

Föreningen disponerar över 41 garageplatser varav 2 motorcykelplatser och 2 handikapplatser samt 10 utomhusplatser i anslutning till gården.

Priser: Garageplats 850:-/månad. P-plats 500:-/månad. MC-plats 350:-/månad.
Fn. (2022-06-08) är kö till p-platser och 1 ledig plats i garaget.

Områdesparkering för boende kostar 200kr i månaden via Kungsbacka Kommun.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har tagit ett långsiktigt beslut att varje år höja avgifterna med ca 1.5-2%. Detta görs för att inte behöva göra större höjningar vid framtida renoveringar. Höjningen inför 2023 är ännu inte beslutad. Föreningen amorterar idag ca 1.4 miljoner / år på sina lån för att ha en välmående ekonomi och en proaktiv amorteringstakt. Denna amortering ligger långt över vad banken kräver, men i nivå med hur föreningen önskar göra.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 207 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 058 kr
I avgiften ingår värme och varmvatten

Driftkostnader

557 kr/mån
Antal i hushållet: 3
Kommentar: Driftskostnader kan variera beroende på familjesammansättning och försäkring.
Gällande elkostnad har varje lägenhet separat avläsning men föreningen har upphandlat ett förmånligt elavtal som alla i föreningen har, se mer info under filer om gemensamt el-avtal.

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 120 kr
Telia Triple Play (Tv, tele och internet): 220 kr
Mätning och administrativ avgift för varmvatten: 17 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 62 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Energideklaration utförd: 2018-07-04
Besiktningsman: Kjell-Åke Henriksson, JM AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Karta & område

Gnejsvägen 30, Kungsbacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3058 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maria Celion

Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning