Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Martin Drotz, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Martin Drotz
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Christel Skogh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christel Skogh
Mäklarassistent
Linköping

Grangatan 8

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Martin Drotz, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Martin Drotz
Fastighetsmäklare, Civilekonom
Christel Skogh, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Christel Skogh
Mäklarassistent

Top notch i Ramshäll!

  • Typ: Villa, 2-planshus
  • Rum: 7, varav 3 sovrum
  • Boarea: 190 kvm
  • Biarea: 40 kvm
  • Tomtarea: 1 087 kvm
  • Byggnadsår: 1910
  • Driftkostnad: 51 807 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

I Linköpings exklusivaste villakvarter är hemmen sällan till salu, här finns nu en fantastisk möjlighet till ett påkostat hus på Grangatan. Fastigheten rymmer gott om rum och plats för den stora familjen med lyxiga sällskapsdelar och charmiga sovrum där ursprunget och känslan är väl bevarad. Med byggnadsår 1910 och rumsfördelning av ståtliga salonger som avlöser varandra och attribut såsom kakelug skapas en gedigen karaktär av ”patriciervilla”. Här bor man på totalrenoverade och exklusiva ytor med fin fördelning av representativa rumsligheter i entréplanet och allrum samt fyra sovrum i övre plan.

Husets entrésida pryds med ett vackert smidesstaket med brevlåda i gjutjärn i egen post samt grind via grusad gång till huvudingången. Generös parkeringsyta på grusad uppfart samt ett fristående garage finns också.

En plan och prydlig gräsmatta som samsas med välskött grönska i rabatter ger husets framsida ett tilltalande första intryck och gör sig fint mot den vackert putsade fasaden. Entrén nås via veranda med charmig förstukvist in till den välkomnande hallen som rymmer garderober och plats för ytterkläder. Från entrédelen ges också en groventré med smidig access till en separat tvättstuga och stort förvaringsutrymme som är praktisk för familjens behov av förvaring.

Hela intrycket är påtagligt tilltalande med de svartvita klinkergolven, vita väggar med boaseringar som snyggt matchas med de svartmålade garderoberna. Gott om fönster ger härligt ljusflöde och här finns både tvättdel samt ett av hemmets badrum med dusch och dubbla handfat i kommod samt stilren marmor på väggar.

Tillbaka i huvudentrén och den representativa hallen. Härifrån nås entréplanets matrum samt en av salongerna, ytan är fördelad på ett klassiskt manér där man kan gå runt i huset vilket ger en tilltalande karaktär av sammanhängande men ändå avgränsade sällskapsrum. Till vänster finns två otroligt fina rum i fil, båda med fönster i hörn vilket ger magiskt fina ljusflöden. Ett har en kakelugn i original och här finns genomgående fiskbensparkett på golven och boaseringar på väggar.
Från hallen i hemmets mitt ryms den härliga matsalen med access till hall, kök och en av salongerna samt utgång till altanen som löper runt huset och anknyter till poolområdet.

Köket utgörs av en snygg kombination av tidlösa materialval med sten, marmor och svarta luckor. Gasspis från ILVE, handslagen spiskåpa i rostfritt stål samt gott om arbetsytor. Ett fantastiskt kök med skafferi och vackra utblickar över trädgårdens grönska varifrån man sedan ansluter mot groventrén och tvättstugan på ett naturligt vis.

En charmerande trappa upp finns fyra otroligt mysiga och eleganta sovrum fördelade i varsin del av ovanplanet. Två rum något större med plats för dubbelsäng och platsbyggd förvaring i garderober. Den övre hallen ger extra förvaring samt utgång till två härliga balkonger i varsitt väderstreck vilket ger sol och varierat ljus beroende på säsong. Här sitter man gärna en ljummen sommarkväll och lyssnar på fågelkvitter från trädgårdarna. Övre planet har också ett rymligt allrum med trivsamma snedtak. Hela våningsplanet har även här genomgående fiskbensparkett och detaljer med smakfulla tapetval, innerdörrar med speglar och spotlights i tak för att nämna några. Här finns också trapp upp till oinredd vind. Ytterligare badrum finns också, även här i toppskick i samma enhetliga och smakfulla stil med marmor och svarta detaljer. Både badkar och dusch samt kommod.

Tomten är vacker, med både gräsyta och ett exklusivt poolområde. Uteplatser och terrasser är fördelade i trädgårdens södra del med enorm altan som löper runt poolen samt pergola. Här njuter stora sällskap av långa säsonger och det finns även ett separat annex, ”poolhus” som är inrett som gästhus. Här finns mindre köksdel, plats för dubbelsäng samt loungedel. Andra delen rymmer lyxig bastu samt dusch och WC. Intill annexet finns inglasat utekök med kyl, frys, diskho och gasspis vilket gör denna del av utemiljön till ett härligt sällskapsutrymme med långa säsonger och stor funktion. Poolområdet nyttjas även vintertid tack vare utespa.

Trädgårdens storlek möjliggör även gott om plats för barnens lek och odlingsintresse med fina fruktträd och planteringar.

Ramshäll har promenadavstånd till stadskärna och endast några minuter till US. Här har man nära rekreation invid Tinnerbäckens vackra stråk eller Stångån, även Tinnerö eklandskap finns inom räckhåll för härliga skogsturer i oändliga skogar. Ett vackert läge i Linköping med tilltalande kvarter av äldre bebyggelse och vacker arkitektur.

Om Bostaden

Beskrivning

Entréplan

Entréhall:
Välkomna in genom dubbeldörrarna som leder er till entréhallen med fiskbensparkett och boasering på vägg. Plats för avhängning av ytterkläder.

Matrum:
Matrum med fiskbensparkett och boasering på vägg. Utgång till poolområdet.

Salong:
Dubbeldörrar till salongen med fiskbensparkett och boasering på vägg. Här finns en härligt värmande kamin. Access till klädkammare och förråd.

Kök:
Vackert kök med svarta köksluckor och belysning i lådorna. Utrustning: integrerad kyl, frys och diskmaskin, ILVE-gasspis samt handslagen kåpa i rostfritt stål. Bänkskiva i marmor. Skafferi. Schackmönstrat Carraramarmorgolv med vattenburen golvvärme.

Duschrum:
Exklusivt Carraramarmorgolv på väggar och golv. Vattenburen golvvärme. Inga synliga rör eller duschhandtag, allt är inbyggt i vägarna. Dusch med vikväggar i glas, dubbelhandfat i kommod, vägghängd wc, skåp samt fönster.

Tvättstuga:
Tvättstuga med schackmönstrat Carraramarmorgolv med vattenburen golvvärme. Tvättmaskin, torktumlare, tvättho och arbetsbänk.

Groventré:
Groventré med schackmönstrat Carraramarmorgolv med vattenburen golvvärme. Stor garderobsvägg som leder fram till köket som rymmer garderober, städskåp med centraldammsugare och integrerad kyl och frys som tillhör köket.

Övre plan

Hall:
Hall med fiskbensparkett och boasering på vägg. Trappa till vind samt utgång till balkong.

Allrum:
Allrum med fiskbensparkett och fransk balkong.

Sovrum 1:
Sovrum med fiskbensparkett. Garderobsvägg med mycket förvaring.

Sovrum 2:
Sovrum med fiskbensparkett och dörr till kattvind.

Sovrum 3:
Sovrum med fiskbensparkett och två inbyggda garderober.

Sovrum 4:
Sovrum med fiskbensparkett och två inbyggda garderober.

Badrum:
Helkaklat badrum med schackmönstrat Carraramarmorgolv med vattenburen golvvärme. Dusch med vikväggar i glas, badkar i solid gjutmarmor, vägghängd wc, handfat i kommod samt fönster.

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-planshus
Rum: 7, varav 3 sovrum, möjlighet till 5 sovrum
Boarea: 190 kvm
Biarea: 40 kvm
Tomtarea: 1 087 kvm
Byggnadsår: 1910
Driftkostnad: 51 807 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Gjuten platta, källare, torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Falsad plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Mekanisk från- och tilluftsventilation (FTX)
El: El är draget till alla fönster vilket ger möjlighet till elektriska markiser. Det moderna el-systemet KNX ger stora möjligheter till automatisk inprogrammering för olika funktioner med både ljus och ljud. Den inbyggda musikanläggningen har högtalare i de flesta rum och kan styras från mobilen.

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 2014

Tomt/balkong/uteplats

Stor pool om 4x8 meter med gjuten bottenplatta och isolerade gjutna väggar. Skjutbart pooltak i fyra sektioner. Maskinellt finns en saltklorinator. Jet-stråle finns som möjliggör motionssimning. Runt poolen finns ett stort soldäck med plats för många solsängar och permanent matgrupp. Separat, nedgrävt maskinrum till poolen.

Övriga byggnader

Annex om ca 60 kvm: gästrum med plats för både säng och sittplats. Liten köksdel med kyl, två induktionsplattor samt diskho.
Rum med bastu, dusch, wc samt handfat.
Förråd.
Utekök med glasväggar med kyl, frys, diskho samt gasspis.
Utespa.

Parkering

Garage från 2014 med fjärrstyrd port och vattenburen värme via kulvert från huset.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns indraget

Allmänt

Län: Östergötland
Kommun: Linköping
Område: Ramshäll
Fastighetsbeteckning: LINKÖPING LEGATEN 8

Planbestämmelser

Legaten, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19431231)
Ramshäll,berga Hage Och Munkgärdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 19410124)

Övrigt

Om köparen anser att ytans storlek är av särskild vikt för honom/henne uppmanas han/hon att kontrollera ytuppgifterna.

Ekonomi

Driftkostnader

51 807 kr/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

El: 19 823 kr
Uppvärmning: 24 234 kr
Vatten och avlopp: 5 987 kr
Renhållning: 1 763 kr
Beskrivning: I kostnad för uppvärmning ingår även pool, spa och annex

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 3 598 000 kr
Mark: 2 525 000 kr
Totalt: 6 123 000 kr
Taxeringsår: 2018
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1962
Standardpoäng: 53
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 14 st pantbrev uttaget om sammanlagt 5 702 500 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 100 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Energideklaration utförd: 2022-04-12
Besiktningsman: Olle Österman, Anticimex AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder och film

+ 46 Visa alla 52 bilder
 

Planritning

Karta & område

Grangatan 8, Linköping

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Martin Drotz

Fastighetsmäklare, Civilekonom

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Christel Skogh

Mäklarassistent

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning