Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Kungsbacka

Höögs lid 11

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Celion, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Celion
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Tilltalande och mycket trivsamt 2-planshus med pool och fristående garage!

  • Typ: Villa, 2-plansvilla med källare
  • Rum: 6, varav 3 sovrum
  • Boarea: 123 kvm
  • Biarea: 58 kvm
  • Tomtarea: 1 102 kvm
  • Byggnadsår: 1937
  • Driftkostnad: 37 641 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Letar ni efter ett centralt beläget hus med ett insynsskyddat och fritt läge där utrymmen finns för hela familjen såväl inomhus som utomhus. Vill ni dessutom njuta av årets varma månader på en solig altan med härliga bad i den uppvärmda poolen så har ni verkligen hittat rätt. Här på Höögs Lid 11 erbjuds allt detta och mycket mer!
Med sitt höga och soliga läget på en lugn återvändsgata i Varla finner ni detta smakfullt renoverade 2-planshus med källare om totalt 181 kvm bo- och biarea plus fristående garage.
Efter en trädgårdsarkitekts skisser har trädgården tagit form och tillsammans med denna har man byggt smakfulla uteplatser. På det stora altandäcket på husets baksida finns en härlig pool som givet blir en underbar tillgång under sommarhalvårets varma dagar då den inbjuder till lek, relax och umgänge. Tack vare pooltaket går det utmärkt att bada även de regniga dagarna.

Huset är välskött och har sedan 2006 genomgått omfattande renoveringar såväl utvändigt som invändigt. Huset präglas av genomgående smakfulla ytskikt och hela entréplanet erbjuder sociala ytor där familj och vänner kan samlas och umgås. Köket och vardagsrummen har en tilltalande öppen planlösning och sammanflätas vid den stora matplatsen där ni med enkelhet dukar för 6-10 personer. Det moderna, fullutrustade, köket har gråa skåpsluckor, vitt kakel och vackra vita kvartskomposit stenbänkskivor. Köket är mycket smart planerat och här finns gott om både arbetsytor och förvaring. Hjärtat i köket är dess stora köksö och den intilliggande inbyggda sittbänken vid ett av kökets fönster. På sittbänken kan barnen slå sig ner för mellanmål och läxor medan middagen förbereds, dessutom har platsen enl. säljarna visat sig vara den givna platsen för vännerna att dricka fördrink medan maten står på spisen. Här har ingenting lämnats åt slumpen.
I vardagsrummet har ni plats för soffa och tv-möbel, eller kanske blir detta ett rum utan tv och istället låta den vackra braskaminen ta hedersplatsen i rummet.
Från matplatsen kommer ni vidare ut till balkongen och sedan ner till pooldäcket och trädgården.
På entréplanet finns också ett helkaklat badrum med både badkar och bastu.

En trappa upp välkomnas ni av ett mindre allrum varifrån ni når de tre sovrummen. Samtliga rum har goda förvaringsmöjligheter i garderober och klädkammare. Från master bedroom finns en mysig balkong. Även på övervåningen finns ett helkaklat badrum, detta med duschhörna.

På källarplan finns ett stort allrum, perfekt som tv-rum eller varför inte ett väl tilltaget gästrum. Här finns också matkällare/matförråd, tvättstuga, torkrum, pannrum/förråd, wc samt groventré.

Garage om ca 30 kvm för en bil samt plats för ytterligare två bilar på uppfarten. I garagebyggnaden finns även ett isolerat förråd.

I Varla bor ni i ett barnvänligt, tryggt och lugnt område med bl.a. egen förskola inom området. Här har ni bland annat promenadavstånd till fantastisk natur i Varlaskogen, närhet även till grundskolor, riktig bra shopping vid Hede Fashion Outlet området som har allt som tänkas kan. Mycket bra geografisk placering där ni med fördel kan pendla till Göteborg antingen med bil eller smidigt med pendeltåget som går både från Hede och Kungsbacka station.

Helt enkelt ett perfekt område och hus om man vill bo centralt i Kungsbacka med det lilla extra hemma och bra bekvämligheter runt sig.

Varmt välkomna med intresseanmälan redan idag!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, 2-plansvilla med källare
Rum: 6, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 123 kvm
Biarea: 58 kvm
Tomtarea: 1 102 kvm
Byggnadsår: 1937
Driftkostnad: 37 641 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet och säljaren
Enligt taxeringsinformationen hos Lantmäteriet finns ingen biarea angiven. Men källarplanet utgör biarea om ca 58 kvm som är uträknat via ritning och av säljarnas mätning på plats i huset.

Uppvärmning

Bergvärmepump
Ålder: 2006

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Betongplatta/källargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 2-glas samt 3-glasfönster
Grundmur: Betong
Takbeklädnad: Betongpannor med underliggande läkt, papp och råspont
Ventilation: Självdrag

Renoveringar

Om-/tillbyggnadsår: 1978
Nuvarande ägare:
2022 Skapande av trädgård2472 samt färdigställande av altan
2021 Altanbyggnation och poolbyggnation
2021 Ommålning av garage
2021 Ny tvättmaskin
2020 Köksrenovering och inköp av samtliga vitvaror till kök
2020 Renovering av ytskikt i kök och vardagsrum såsom byte av golv, tak och ommålning av väggar
2020 Installation av en ny kaminkassett
2019/2020 Ytskiktsrenovering av väggar och innertak i nedre hall samt övre hall och sovrum
2019/2020 Ytskiktsrenovering av väggar och innertak, samt byte av golv i genomgångshall i källaren samt i allrummet/sovrummet i källarplan

Tidigare ägare:
2017/2018 Fasadpanel byts och målas. Byte av utvändiga plåtar
2016 Förråd i garage renoveras och isoleras
2006 Badrumsrenovering båda badrummen
2006 Bergvärme
2006 Omläggning av yttertak (Nya betongpannor, läkt och papp)
2005 Fönsterbyte entréplan samt övervåning
1997 Omdränering

Tomt/balkong/uteplats

Runt huset finner ni flera härliga uteplatser. Vid husets entré finns en altan som lämpar sig utmärkt för en loungegrupp.
På baksidan av huset finns dels en balkong/altan direkt utanför matplatsen där ni med enkelhet har ett väl tilltaget middagsbord alt en soffgrupp. En trappa ner finner ni en rogivande och inspirerande hörna av trädgården där klätterväxter vackert ramar in odlingslådor och planteringar. Trädgården växer fram med hjälp av idéer från en trädgårdsarkitekt.
Från odlingshörnan, avgränsad med en stenmur, kliver ni upp på den otroligt härliga altanen där poolområdet breder ut sig och skapar utrymme för lek och lata sommardagar på hemmaplan. Här finns plats för solsängar, loungemöbler, matbord och växter. En trappa ner finns en dold del av trädgården som stoltserar med planteringar och gräsyta för bollek och barn med spring i benen. Runt huset finns helt enkelt plats för hela familjen, oavsett om det är läge för bad, odling, en stunds ro eller en kubbmatch!

Parkering

Fristående garage om ca 30 kvm med isolerat förråd. Dessutom finns en grusad uppfart med plats för 2 bilar.

Tv/Internetanslutning

Fiber finns, valfri leverantör.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA VARLA 9:11

Omgivning

VARLA
Varla är en stadsdel som passar alla, nära till Kungsbacka centrum men även till Göteborg som ni når med bil på ca 25 minuter. För er som pendlar är det enkelt att ta er runt med buss i Kungsbacka och för er som ska till Göteborg rekommenderar vi pendeln som ni hittar på Hede station samt Kungsbacka station ca 3 km från Varla.

I närområdet finns det flera förskolor såsom Håkansgårdens förskolan inom ett par hundra meter och Ivarsgårdens förskola. För er med barn i grundskoleålder finns Nova Montessori skolan upp till årskurs 5 samt Varlaskolan upp till årskurs 6. För familjer med äldre barn finns Elof Lindälvs gymnasium i närområdet.

I Varla industriområde finns en omtyckt padelhall - World of padel. Dessutom finns yogaverksamhet och under 2023 öppnar även ett gym i anslutning till World of padel.

KUNGSBACKA
Med endast 20 minuter in till centrala Göteborg ligger Kungsbacka vackert inbäddad mellan hav och natur i norra delen av Halland. Kommunen växer expansivt och framförallt innerstaden där nya bostadsprojekt är många. Kommunikationen till kranskommunerna är goda med både möjligheter till buss, tåg och egen bil. Tack vare den gamla landsvägen finns även dem som väljer cykeln in till jobbet som en del av den vardagliga motionen.

Det mesta finns dock redan på plats i Kungsbacka. Här lockas vi av ett rikt kultur och nöjesliv med flera restauranger, kaféer och uteserveringar kring Kungsbackaåns rinnande vatten och innerstadens kärna. Här finns även bio, butiker, bibliotek, teater och ett kulturhus. Kungsmässans över 90 butiker erbjuder kommunens invånare blandad möjlighet till shopping och vid norra infarten till staden ligger Hede Fashionoutlet (f.d. Freeport). Ett antal stora livsmedelsbutiker finns att välja på och flera välkända kedjor finns etablerade.

Den charmiga innerstaden består gamla trähus och runt stadskärnan finns varierad arkitektur med gamla villaområden och både äldre och nyare hyreshus. Längs med de båda sidorna av innerstaden breder större villaområden ut sig där de flesta husen byggdes mellan -60- och 80-talet. Nyare bostadsområden ligger som en hästsko runt Kungsbacka och mer byggs ständigt. För barnfamiljen finns ett flertal bra förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi att välja mellan och fritidsaktiviteter finns för alla önskemål för både barn och vuxna. Dessutom kan Kungsbacka stoltsera med möjligheten att både bada i havet eller i någon av de vackra sjöarna som finns häromkring under en och samma dag.

Planbestämmelser

Varlaområdet Etapp I, Stadsplan (Beslutsdatum: 19730511)

Ekonomi

Driftkostnader

37 641 kr/år
Årlig elförbrukning: 15100 kWh/år
Antal i hushållet: 4
Kommentar: Driftskostnaderna kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elavtal. Driftskostnaden är exklusive kostnad för hemförsäkring.

Av den totala elförbrukningen om ca 15.100 kwh beräknas ca 3.000 kwh utgöra elförbrukningen för pooldriften.

Fördelas enligt följande

El: 27 180 kr
Vatten och avlopp: 7 989 kr
Renhållning: 2 472 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 1 831 000 kr
Mark: 1 775 000 kr
Totalt: 3 606 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1940
Standardpoäng: 37
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 11 st pantbrev uttaget om sammanlagt 4 028 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 47 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2013-07-29
Besiktningsman: Mats Olsson, Actava AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 7 Visa alla 13 bilder
 

Planritning

Karta & område

Höögs lid 11, Kungsbacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maria Celion

Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning