Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 737 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Patrick Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Patrick Björkman
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Birkagatan 29, 1 tr

Månadsavgift: 2 737 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Patrick Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Patrick Björkman
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Fantastisk sekelskiftestvåa med balkong på förstklassig adress i Birkastan!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 60 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1011
  • Byggnadsår: 1906
  • Månadsavgift: 2 737 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1
  • Hiss: Ja

Nyrenoverat kök från Nordiska kök - Balkong - Härliga sekelsskiftesdetaljer - Fastighet anno 1906 - Ca 3,30 m i takhöjd - Stora fönsterpartier - Badrum med tvättmaskin - Välskött förening

I vacker sekelskiftesfastighet anno 1906 finner vi denna mycket charmiga och väldisponerade tvåa om 60 kvm i eftersökta kvarter. Lägenheten är synnerligen välplanerad med en genomgående planlösning, mysig balkong mot den trivsamma och lugna innergården med vacker utsikt över kvarterets kulörta fastigheter. Ett elegant kök från Nordiska kök - genomtänkt i minsta detalj och av yttersta klass.

Bostaden bjuder på klassiska sekelsskiftesdetaljer som generös takhöjd med ca 3,3 m i takhöd, vackert trägolv i original, takstuckatur, takrosetter, höga golvsocklar med vackra snickerier samt stora fönster med djupa nischer som skapar ett härligt ljusflöde i lägenheten. I vardagsrummet så finns en platsbyggd bokhylla från Nordiska kök med gott om förvaring samt med en riktigt smart och elegant lösning med en infällbar skrivbordsplats - elegans och funktion i perfekt harmoni. Dessa 60 kvadratmeter har fördelats med yttersta eftertanke och precision vilket ger en härlig känsla av ljus, charm och rymd. Det här är ett perfekt val för dig som söker ett boende som rakt igenom andas elegans, kvalitet och sekelskiftescharm och som vill bo på en förstklassig adress i hjärtat av Birkastan.

Här bor ni i härliga och mycket eftersökta kvarter mitt i Birkastan. På Rörstrandsgatan ligger ett av Stockholms mest spännande krog- och restaurangutbud. Mellqvist Café, Non Solo Bar, Raw, Levinsky´s burger, Lillebrors bageri samt Mellow med sin populära cocktailbar Tiki Room är några av favoriterna i närområdet. Några av Birkastans faciliteter nås inom en minuts promenad. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid nya Stockholm Odenplan med uppgång vid vanadisvägen samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Om Bostaden

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande:

Hall - Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Gallergrind vid dörr samt vacker trägolv i original.

Kök - Påkostat och elegant kök från Nordiska kök, renoverat 2021. Utrustning i form av integrerad kyl/frys (Siemens), ugn (Smeg), spishäll (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens) och bänkskiva i kvartskomposit från Silestone. Gott om förvaringsmöjligheter samt arbetsytor.

Sovrum - Stort sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord samt elegant och platsbyggd garderobsvägg för gott om förvaring. Ligger lugnt och rogivande mot föreningens innergård. Stora fönster med djupa speglade nischer för fint ljusinsläpp. Vackert trägolv, takrosett och höga golvsocklar med snickerier.

Vardagsrum - Härligt vardagsrum med två stora fönsterpartier med djupa speglade nischer för bra ljusinsläpp. Stort och luftigt rum med gott om plats för matplats för 6-8 personer och stor soffgrupp med tv-möbel. Platsbyggd bokhylla från Nordiska kök med elegant skrivbordslösning som går att fälla in. Vackert trägolv, två takrosetter, höga golvsocklar med snickerier.

Badrum - Rymligt och nyrenoverat badrum med ljust kakel och klinker i grått och vitt. Takdusch, integrerad tvättmaskin, wc, badrumsskåp, handdukstork, golvvärme samt platsbyggd förvaring med kommod/handfat.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 60 kvm
Lägenhetsnummer: 1011
Byggnadsår: 1906
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Källarförråd om ca 4-5 kvm.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som avser arean vara av stor betydelse för köp bör därför vidta en uppmätning före köpet.

Tv/Internetanslutning

Bredband och tv från Bahnof/Comhem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Vasastan

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3.33300 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

BRF Modellen 8 är en äkta bostadsrättsförening med 25 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt (dold tillgång) och 6 lokaler med hyresrätt i Stockholm. Föreningen bildades år 2010 och förvaltar fastigheten Modellen 8 på adresserna Tomtebogatan 8 och Birkagatan 29. Fastigheten byggdes 1906 och förvärvades av föreningen år 2012. Föreningen har de senaste fem åren amorterat 500 000 kr/år på sina lån och de har fyra senaste åren gjort en vinst (ÅR 2020). Intäkter från lokalerna och lägenheten med hyresätt har enligt den senaste årsredovisningen varit 727 000 kr för räkenskapsåret 201901-201912. Föreningen har en god balans i ekonomin och föreningen har de senaste åren genomfört flera stora investeringar i fastigheten.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Modellen 8
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1103
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2012: Stamspolning genomfördes.
2013: I samband med förvärvet såldes råvinden och färdigställdes till vindsvåningar.
2013: Nytt tak
2013: Två nya hissar installerades
2013: Nya förråd med galler byggdes i källaren.
2014: Byggnation av balkonger,
2014: Renovering av tvättstuga,
2014: Putsning av gårdsfasad,
2014: Uppdatering av el,
2014: Installation av fiber för bredband,
2014: Projektering av trapphus samt innergård.
2015: Renovering av innergård
2015: Renovering av trapphus
2015: Renovering av fönster
2019: OVK genomförd i föreningens lokaler samt tvättstuga
2019: Fortsatt arbete med partiella stambyten i samband med renovering av lägenheter. (För lägenhet 1101 så byttes stammarna i samband med badrumsrenovering 2016)
2020: OVK genomförd.

Gemensamma utrymmen

Innergård med pergola / utemöbler. Cykelparkering, tvättstuga i källaren.

Ekonomi

Månadsavgift

2 737 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatoriskt tillägg för bredband 139 kr / månad + balkongavgift på 50 kr / månad.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

Planritning

Karta & område

Birkagatan 29, 1 tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Patrick Björkman

Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning