Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
 
Högsta bud: 
11 000 000 kr
Pris: 10 700 000 kr
Anmäl intresse
Patrick Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Patrick Björkman
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Sankt Eriksgatan 83, 1 tr

Högsta bud: 
11 000 000 kr
Pris: 10 700 000 kr
Anmäl intresse
Patrick Björkman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Patrick Björkman
Franchisetagare, Reg. Fastighetsmäklare

Välplanerad femma med flexibel planlösning!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 112 kvm
  • Byggnadsår: 1925
  • Månadsavgift: 4 417 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 6
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till en synnerligen välplanerad lägenhet med 5 rok om 112 kvm belägen på Sankt Eriksgatan 83 i en vacker 20-talsfastighet. Här finner du en genomgående planlösning, luftiga rum samt balkong mot ostörd innergård. Lägenheten är i mycket gott skick där moderna lösningar harmoniserar väl med de vackra och klassiska tjugotalsdetaljerna. Inne i lägenheten så möts du av fina attribut så som vacker fiskbensparkett, väl tilltagen takhöjd, takrosett, höga golvsocklar och djupa fönsternischer. I dagsläget så disponeras lägenheten som en femma med fyra sovrum men där det också är möjligt att bygga om en del av lägenheten till en helt separat uthyrningsdel med egen ingång, sovrum, badrum och kök. (se alternativ planlösning)

Här bor ni på en eftertraktad adress vid S:t Eriksplan, någon minut från mysiga Rörstrandsgatan och Odenplan, gatorna kantas av allt från trendiga restauranger och brunchställen till mysiga antikaffärer och kulturella tillställningar. Här finns omtyckta restauranger såsom Tranan, Yuc, Portal, Lilla Ego, Waan Thai och många fler. I kvarteren finns även flera välsorterade mataffärer och all tänkbar service. Ett område att trivas i för den som vill njuta av det bästa innerstaden erbjuder med en unik kvarterskänsla. Närheten till grönska, natur och fritidsaktiviteter, som bland annat Karlbergs slottspark, är en annan faktor som gör detta område mycket populärt . Sol- och picknick-möjligheter finns i Vasaparken med dess caféer, grönområden och fotbollsplan/skridskobana.

Kommunikationerna är perfekta och här når ni alla tänkbara färdmedel inom nära avstånd. Vid Odenplan och Sankt Eriksplan finns gröna linjens tunnelbana samt bussar som tar er både genom innerstan och utanför tullarna. Ca 10 minuter från lägenheten finns nedgång till Citybanan med pendeltågstrafik och på Sankt Eriksgatan i närheten av bostaden finns även hållplats för bussar mot Arlanda. I Hagastaden ska den nya gula tunnelbanelinjen passera som går mellan Odenplan och Arenastaden.

Varmt välkomna på visning!

Om Bostaden

Beskrivning

Lägenheten disponeras enligt följande;

Hall - Välkomnande hall med goda avhängnings - och förvaringsmöjligheter. På golvet ligger elegant marmor med golvvärme.

Kök - Nyrenoverat och elegant kök med mycket god maskinell standard i form av dubbelugn, stor micro, integrerad diskmaskin, gasspis, fläkt och kyl/frys. Goda arbetsytor med bänkskiva i snygg och praktisk kompositsten samt bra förvaring. På golvet ligger vacker marmor med behaglig golvvärme. Semi-öppen planlösning mot vardagsrummet där det finns gott om utrymme för matplats.

Vardagsrum - Ljust och luftigt rum med vackert fönsterparti med djupa speglar och plats för soffgrupp, matplats och övrig möblering. Generös takhöjd med takrosett samt vacker fiskbensparkett.

Sovrum - Stort och ljust sovrum med eget badrum. Gott om förvaring och plats för dubbelsäng/sängmöbler. Vacker fiskbensparkett på golvet och stort fönsterparti med djupa speglar.

Badrum - Nyrenoverat helkaklat badrum med lyxig känsla. Här finns badkar, wc, golvvärme, kommod/tvättställ, spegelskåp samt handdukstork. Ligger praktiskt i direkt anslutning till det största sovrummet i lägenheten.

Sovrum 2 - Stort och ljust sovrum med utgång till balkong mot lugn innergård. Gott om förvaring och plats för dubbelsäng/sängmöbler. Vackert trägolv och generös takhöjd.

Sovrum 3 - Perfekt rum för tonårsbarnet. Plats för säng, skrivbord och gott om förvaring. Stort och fint fönster för bra ljusinsläpp, ligger lugnt mot föreningens innergård. Här finns möjlighet att använda en gammal separat ingång för att bygga en perfekt uthyrningsdel. I detta rum fanns originalköket tidigare vilket innebär att det är möjligt att åter installera ett kök här.

Sovrum 4 - I direkt närhet till sovrum 3 så ligger detta rum. Lämpligt för det yngre barnet eller perfekt som kontor alternativt som separat sovrum i den möjliga uthyrningsdelen. I närhet till detta rum så finns också ett förvaringsutrymme som går att konvertera till badrum då vatten/avlopp är draget och förberett hit, vilket då skulle fungera som ett separat badrum för uthyrningsdelen. Se alternativ planlösning för illustrering av denna möjlighet.

Badrum - Lägenhetens andra stora badrum, nyrenoverat och helkaklat med tvättmaskin/torktumlare, golvvärme, kommod/tvättställ, handdukstork, spegelskåp, wc samt dusch.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 112 kvm
Pris (Utgångspris): 10 700 000 kr
Byggnadsår: 1925
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja
Beskrivning av förråd: Källarförrråd om ca 5 kvm.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Mätning

Byggnadssätt

Kommentar: Fastigheten är i mycket gott skick och har under senare år renoverats i nära nyskick. Bland annat har fastigheten stambytts 1999 och under senare år har gårdsbjälklagets tätskikt renoverats, fasaderna och fönster renoverats, balkonger mot gården monterats och lägenheternas elinstallationer moderniserats. Vinden inreddes med bostäder 2004 och i samband med detta moderniserades även hissen.

Tv/Internetanslutning

ComHem

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,08148544
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

BRF Gjutaren 22 är en äkta bostadsrättsförening med 18 lägenheter, varav 2 med hyresrätt, i Stockholm. Föreningen bildades år 1998. Fastigheten är bebyggd med ett gatuhus uppfört med källarplan, gatuplan med lokaler (3 uthyrda lokaler), fem våningsplan med bostäder samt inrett vindsplan med bostäder (18 bostäder). Byggnaden har en stor bakgård vilken har ett underbyggt garage (Föreningen har i nuläget tillgång till 25 garageplatser med generöst pris om, 1600 kr/månad - separat kö). Tvättstuga finns i källarplan.

Allmänt

Föreningens namn: Gjutaren 22
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: • Renovering av fönster

• Renovering av el 2020

•Yttre fasadrenovering 2017.

•Balkonger mot gården monterade 2016.

•Gårdsfasad renoverad 2016.

•Fönster renoverade 2012, bättrade 2016.

•Elektriska installationer inne i lägenheterna är moderniserade 2010-2014.

•Säkerhetsdörrar monterade 2013

•Undercentralen monterad 2012.

•Gårdsbjälklagets yt- och tätskikt samt brunnar nytt 2005. Garagets balkar och pelare kontrollerade med avseende på skick och hållfasthet 2008.

•Yttertaket renoverat med ny pla?t 2004

•Vinden inredd till lägenheter 2004

•Hissen renoverad och förlängd till vindsplanet 2004.

•Vatten- och avloppsrör är utbytta samt badrummens yt- och tätskikt renoverades 1999.

Gemensamma utrymmen

Innergård, tvättstuga samt garage.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

10 700 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

4 417 kr
I avgiften ingår värme och vatten
Obligatoriskt tillägg på 170 kr / månad för tv/bredband.

Alla bilder

+ 25 Visa alla 31 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sankt Eriksgatan 83, 1 tr, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta +  kr
Driftkostnad +  kr
Månadsavgift + 4417 kr
Skattereduktion  kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Visa all ekonomi

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy

Bilder

Planritning