Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
3 095 000 kr
Månadsavgift: 7 593 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Joackim Möller, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Joackim Möller
Partner, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Varberg

Morängatan 28

Pris (Utgångspris): 
3 095 000 kr
Månadsavgift: 7 593 kr/månad
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Joackim Möller, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Joackim Möller
Partner, Fastighetsmäklare & Certifierad Nyproduktion
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Topprenoverad bostadsrätt om hela 112,5 kvm med inglasad balkong!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 112,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3366-1-18-7
  • Byggnadsår: 1993
  • Månadsavgift: 7 593 kr
  • Driftkostnad: 366 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 6
  • Hiss: Ja

I trivsamma och barnvänliga Breared finns denna topprenoverade lägenhet om 112,5 kvm till salu, perfekt för barnfamiljen! Lägenheten är nyrenoverad i neutrala färgtoner och modernt uttryck vilket ger utrymme att med enkla medel skapa din personliga stil. Lägenheten har en mycket smart och funktionell planlösning med välgjorda renoveringar och gott om plats för förvaring. Bostadens 112,5 kvm fördelar sig på ett rymligt kök med matplats och utgång till den inglasade balkongen i härligt sydvästligt läge som fyller sin funktion som ett extra rum under stora delar av året, rymligt vardagsrum, ett större sovrum med plats för dubbelsäng, två rejäla sovrum lämpliga som barnrum eller kontor, ett stort badrum med både dusch, badkar och tvättmaskin/torktumlare, ytterligare ett badrum med dusch samt två bra förråd/klädkammare. Med fönster åt två väderstreck ges ett fint naturligt ljusinsläpp som skapar en inbjudande känsla i bostaden.

Med hiss i huset blir vardagen smidig och bekväm. I månadsavgiften ingår både värme, vatten, fibertjänster via Telia, bilplats i carport samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Lägenheten har även en inre reparationsfond på ca 23 000 kr som följer med bostadsrätten och kan användas till eventuell renovering. Brf Sunnerbo erbjuder sina medlemmar en fin gemensamhetslokal att låna vid kalas och andra tillställningar och i huset finns en gemensam tvättstuga, bastu, cykelförråd samt ett eget förråd som tillhör lägenheten.

Breared är ett lugnt och trivsamt område omgivet av grönska i blandad bebyggelse där alla åldrar kan trivas. Här finns fina promenadstråk, goda bussförbindelser till centrum och närhet till både Påskbergsskogen och Apelvikens strand. I närområdet finns allt man kan tänkas behöva såsom förskolor och skolor, vårdcentral och mataffär. Alldeles runt knuten finns också idrottsanläggningar, Varbergs Skateboardarena, motionsslinga, brukshundsklubb och fina strövområden som skapar goda förutsättningar till ett varierat och aktivt friluftsliv. Till Varbergs fina stadskärna tar ni er med cykel på bara några minuter.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Om Bostaden

Beskrivning

Välkommen in i en rymlig hall med gott om plats för ytterkläder och skor.

I direkt anslutning till hallen finns det första av lägenhetens två badrum renoverat med grå klinkerplattor på både golvet och väggarna vilket skapar en stilren och enhetlig känsla. Här finns både badkar och duschplats, wc, handfat med vit kommod, rund spegel med LED- belysning, touch-styrning och Anti-fog funktion, handdukstork, tvättmaskin/torktumlare spotlights i taket samt två små fönster.

Till vänster om hallen finns en stor klädkammare/förråd med plats för garderober eller ett öppet hyllsystem. Vidare förbi klädkammaren finns ett av lägenhetens tre sovrum med gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängmöbler.

Lägenhetens umgängesytor med vardagsrum, kök och matplats har en central plats i denna välplanerade lägenhet. Köket har vita skåpsluckor, mörk bänkskiva och matchande stänkytor. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys från Samsung, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikro samt integrerad diskmaskin. Matplatsen är rymlig med gott om plats för en matgrupp för 4-6 personer. I taket finns spotlights över både köksdelen och matplatsen. Från köket finns utgången till den inglasade balkongen i syd/västligt läge där solen kan avnjutas större delen av dagen. Balkongen är försedd med insynsskyddande och svalkande markiser/rullgardiner som gör balkongen behaglig att vara på även under sommarens varmaste dagar men också infravärmare som förlänger säsongen avsevärt!

Vardagsrummet är stort och rymligt och det finns gott om plats för såväl soffa, soffbord och tv-möbel som matplats.

I den bortre delen av lägenheten finns två till ytan likvärdiga sovrum, perfekta som barnrum eller kontor. I passagen utanför de två sovrummen finns dels ännu en rymlig klädkammare men också lägenhetens andra badrum renoverat i samma enhetliga och stilrena utförande med grått kakel och klinker, utrustat med wc, handfat med vit kommod, spegelskåp, handdukstork, duschplats samt spotlights i taket.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 112,5 m2
Lägenhetsnummer: 08-3366-1-18-7
Pris (Utgångspris): 3 095 000 kr
Byggnadsår: 1993
Driftkostnad: 366 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Inflyttning: Enligt överenskommelse. Snabbt tillträde möjligt.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen är ansluten till fiber och har avtal med Telia. I avgiften ingår bredband 10 mbit/s, Digital-TV kanalpaket Lagom samt abonnemangsavgift för bredbandstelefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Varberg
Område: Varberg Centralt

Omgivning

Det trivsamma bostadsområdet Breared ligger ca 3 km söder om Varbergs centrum och har vackra naturområden runt hörnet. Breared är ett bostadsområde med fördelar som passar alla åldrar och intressen.

Vårdcentralen Västra Vall i Breared erbjuder läkarmottagning, barnavårdcentral och tandvård.

Skolor och barnomsorg
Närliggande förskolor: Alvgatans förskola, Montessoriförskola, Breareds personalkooperativ, Rundgårdens förskola, Söderlyckans förskola och Klapperstenens förskola.

Närliggande grundskola: Mariedalsskolan F-3, Almers skola 4-9 och Montessoriskolan 1-9.

Kommunikation
Bussförbindelser in till Varbergs centrum går varje halvtimma, men tätare avgångar under högtrafikering. Det tar knappa 15 minuter att ta sig med buss till Varbergs tågstation där det finns goda tågförbindelser till bland annat Göteborg.

Bra cykelvägar finns i hela centrala Varberg och med cykeln tar du dig enkelt från Breared till centrum på knappt 10 minuter.

Natur och fritid
I denna natursköna del av Varberg finns promenadstråk, elljusspår och inomhushallar för diverse bollsporter. Breared ligger med gångavstånd till Varbergs vackra strandpromenad.

Bostadsområdet ligger i direkt anslutning till Varbergs Brukshundsklubb med fina promenadstråk och träningsmöjligheter för hundägare.

Affärer och restauranger
På Breared finns pizzeria, thairestaurang och matservering. Bara en kort promenad bort finns en välsorterad livsmedelsbutik, sushirestaurang, systembolag och apotek.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,9441
Andel av månadsavgift: 1,9441

Pantsättningsavgift

525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

502 948 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Moränen 1 som bebyggdes 1993. Föreningen innehar 53 st lägenheter, 2 lokaler, 56 carportplatser samt 14 st parkeringsplatser för uthyrning.

Det kostar 500 kronor/köpare som en andel i HSB Göta. Denna återbetalas vid försäljning. Medlemsavgiften är 300 kronor/helår och per medlem. Vid halvår 150 kronor/medlem. Denna betalas en gång, sedan står föreningen för den årliga medlemsavgiften så länge du står som ägare på bostadsrätten.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns bastu med omklädningsrum som är fri för medlemmarna. Här finns även en samlingslokal med pentry samt porslin. Denna går även att hyra för övernattningsgäster, 200 kr/dygn. Gemensamma tvättstuga med torkrum finns även det att tillgå.
Det finns bastu, samlingslokal och tvättstuga med torkrum i angränsande fastighet. I föreningen finns även ett redskapsförråd där man kan låna trädgårdsredskap såsom krattor, gräsklippare mm. Föreningen har även en örtträdgård där man kan odla sin egen krydda. Det går även att hyra föreningen släpkärra för 100 kr/ dygnet. Gemensamt utrymme för däckförvaring.

Parkering

56 carportplatser samt 14 st parkeringsplatser för uthyrning med separat kösystem finns. Besöksparkeringar finns i området.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

3 095 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

7 593 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, fibertjänster, carport och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

366 kr/månad
Kommentar: Driftkostnaderna är utifrån säljarens uppgifter och varierar beroende av förbrukning, avtal etc. Notera att lägenheten har stått obebodd under längre tid och uppgifterna är hämtade från tidigare ägare då bostaden även då varit obebodd.

Fördelas enligt följande

El: 250 kr
Försäkring: 116 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 138 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 123 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-06-08
Besiktningsman: Jimmy Götesson, HSB Göta AB

Inre reparationsfond

Summa: 22 774 kr
Beskrivning: Den inre reparationsfonden som följer med bostadsrätten kan användas till eventuell renovering i lägenheten.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Planritning

Karta och område

Morängatan 28, Varberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 7593 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Välj mellan nedan alternativ
26
jun
Anmälan krävs
Ons 17:00-17:45
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Varberg Centralt, Varberg
Morängatan 28
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning