Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
3 500 000 kr
Anmäl till visning
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator
Ulricehamn

Stenbocksgatan 19

Utgångspris: 
3 500 000 kr
Anmäl till visning
Ida Söderberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Ida Söderberg
Fastighetsmäklare
Linnea Jacobsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Linnea Jacobsson
Mäklarkoordinator

Rymligt, charmigt och centralt!

  • Typ: Villa
  • Rum: 7, varav 3 sovrum
  • Boarea: 160 kvm
  • Biarea: 52 kvm
  • Tomtarea: 1 439 kvm
  • Byggnadsår: 1912
  • Driftkostnad: 49 891 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Varmt välkommen att beskåda denna vackra villa som när den uppfördes 1912 utgjorde en gedigen tvåfamiljsvilla. Med tiden har den renoverats och gjorts om till den funktionella enfamiljsvillan den är idag. Huset erhåller dock flertalet charmiga detaljer och karaktärsdrag från förr, inte minst två vansinnigt vackra kakelugnar. Den centrala uppvärmningen sker via ett vattenburet system och en bergvärmepump. Vidare erbjuds bland annat ett modernt kök från 2014, luftiga rum i fil med goda möjligheter till flertalet större sovrum för den större familjen. Fiber finns självklart installerat till fastigheten.

Den väl tilltagna trädgården skapar trevliga möjligheter för både både lek och avkoppling. Här kan barnen plocka mängder av päron och äpplen på väg till skolan och drömmer du om att utveckla odlingsdrömmar finns det gott om plats. På fastigheten finns ett gårdshus med angränsande altan som har en härlig pergola och en prunkande vinranka. Med alla skolor inom promenad- och cykelvänligt avstånd samt Ulricehamns centrum ett stenkast från ytterdörren är fastighetens centrala läge helt optimalt. Med gång- och cykelavstånd tar du dig även snabbt till mataffärer, till allmänna kommunikationer och till stadens olika badplatser. Det är också nära till de otroligt fina anläggningarna vid Lassalyckan, vackra promenadstråk och påfarten till R40 för pendlaren.

Om Bostaden

Beskrivning

--ENTRÉVÅNING--

ENTRÉHALL
Välkommen in i! Här i hallen finns gott om plats för alla ytterkläder och skorna ställs av på ett praktiskt och lättstädat klinkergolv.

BADRUM
Från hallen så tar vi höger in i ett snyggt och stilrent badrum, som inretts med ett mörkt klinkergolv och vitmålad träpanel på väggarna. I badrummet finns det en kommod, en toalett och slutligen en duschkabin till förfogande.

VARDAGSRUM
Nästa rum är nyttjas just nu till vardagsrum och det är inte svårt att förstå varför - här är det mycket trivsamt att umgås framför den värmande och stämningshöjande vedkaminen.

SOVRUM
Vi går vidare till nästa rum som är ett stort och luftigt sovrum. Här ryms både säng, förvaringsmöbler och skrivbord. Här finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober och i ett ytterligare garderobsparti.

SOVRUM
I fil med det första sovrummet återfinns nästa sovrum, som precis som resterande rum upplevs både ljust och luftigt tack vare den genomgående generösa takhöjden och de stora, vackra fönsterna. Sovrummen delas av med hjälp av vackra pardörrar (kuriosa: dessa vackra dörrar är hämtade från det karaktäristiska gamla Kurhotellet i Ulricehamn). Det finns två garderober till förfogande i detta sovrum.

SOVRUM/HOBBYRUM
Detta rum används just nu som hobbyrum, men skulle likväl kunna utgöra ytterligare ett sovrum på detta våningsplan. Rummet är inrett med ett charmigt brädgolv och väggarna är ljust målade. Även här finns två garderober till förfogande.


--OVANVÅNING--

TRAPPHUS/HALL
Vi tar oss upp för trappen genom det charmiga trapphuset och kommer upp till den möblerbara hallen. Här ryms både ett skrivbord eller kanske en mysig läsfåtölj. Från hallen nås en mindre balkong och det finns också förvaring i en rymlig klädkammare.

WC
I anslutning till hallen finns en gästtoalett som inretts med dekorativt klinkergolv och charmig bröstpanel. Utrustning i form av en toalettstol och ett tvättställ. Innanför toaletten finns en dold garderob som ger goda förvaringsmöjligheter.

KÖK
Detta fina och hemtrevliga kök renoverades 2014 och inreddes då med gråa luckor och svarta beslag. Det vita kaklet som fungerar som stänkskydd sträcker sig ända upp till taket och resterande väggar och klätts med dekorativ tapet och pärlspont. Kökets utrustning kommer i form av en spishäll, spisfläkt, en kombinerad kyl kyl och frys (extra frysskåp finns i källaren). Naturligtvis finns även en diskmaskin att tillgå. Mitt i köket står en portabel köksö som skapar värdefull extra arbetsyta och denna kommer att ingå i köpet av fastigheten. Som sig bör finns även ett praktiskt "walk in-skafferi som inrymmer allt du kan tänkas behöva.

ALLRUM/SOVRUM
Från köket kommer vi sedan till ett rum som just nu fungerar som allrum, men skulle med enkla medel kunna utgöra ytterligare ett sovrum. Det finns möjlighet till klädförvaring i två inbyggda garderober. I detta rum ligger ett charmigt brädgolv och på väggen till köket har man låtit bygga en platsbyggd bokhylla som pryder hela väggen från golv till tak.

VARDAGSRUM
Nästa rum är ett vardagsrum, som ligger i fil med matsalen. I ena hörnet av rummet står en vacker kakelugn, som skapar mysig stämning och sprider värme kalla vinterkvällar.

MATSAL
Även i matsalen finns en vacker kakelugn, men denna är inte godkänd att elda i. Matsalen rymmer ett rejält matsalsbordet som ger plats för hela familjen att samlas och umgås. Från matsalen tar vi oss ut på balkongen som ligger i härligt västerläge och har en ljuvlig utsikt över Ulricehamns stad och ner mot sjön Åsunden.


--KÄLLARVÅNING--

TVÄTTSTUGA & PANNRUM
Källaren nås utifrån och när vi har gått ner för trappan kommer vi till en kombinerad tvättstuga/pannrum. Detta rum har inretts med en komfortabel nålfiltsmatta. Här står villans bergvärmepump och där oljetanken brukade stå, finns nu en platsbyggd avsats där tvättmaskinen och torktumlaren har placerats i ergonomisk höjd. Här finns även ett extra frysskåp till förfogande.

FÖRRÅD/MATKÄLLARE
Här finns gott om plats till förvaring av diverse prylar och skrymmande föremål.

BADRUM
Detta badrum är inte i funktion och här står ett badkar som som inte längre är i bruk.

GARAGE
Garaget är placerat i källarvåningen, men nås utifrån den grusade uppfarten. Här ryms en bil och det finns dessutom gott om verkstadsutrymme.

Sammanfattning

Typ: Villa
Rum: 7, varav 3 sovrum, möjlighet till 6 sovrum
Boarea: 160 kvm
Biarea: 52 kvm
Tomtarea: 1 439 kvm
Utgångspris: 3 500 000 kr
Byggnadsår: 1912
Driftkostnad: 49 891 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet
Boareauppgiften grundar sig i taxeringsinformationen. Om boarean anses vara av vikt för köparen, får denne själv ombesörja en annan uppmätning.

Uppvärmning

Bergvärmepump med vattenburna radiatorer, golvvärme (el) samt eldstäder
Ålder: 2005

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Källare och torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående och liggande träpanel
Fönster: 3-glas isolerfönster och kopplade fönster 2-glasfönster
Grundmur: Natursten och betonghålsten
Takbeklädnad: Betongpannor och bandtäckt plåt
Utvändiga plåtarbeten: Plåt
Ventilation: Självdrag
Murstock: Murad skorsten
Murstock kommentar: Det finns totalt tre eldstäder i bostaden, varav två är i bruk och godkända att elda i

Renoveringar

Nuvarande ägare har utfört följande renoveringar:

2004 - Delrenoverade badrummet på entréplan med nytt klinkergolv med golvvärme
2005 - Installation av bergvärmepump
2007 - Ommålning av husets fasad & plåttak, samt att delar av panelen byttes ut. I samband med detta kläddes även vindskivor med plåt.
2014 - Renovering av köket inkl. elinstallationer
2017 - Renoverades WC ovanvåning
2021 - Byttes ca 6 fönster samt två balkongdörrar
2022 - Bergvärmepumpen lagades/servades

Tomt/balkong/uteplats

- Balkong i västerläge med kvällssol och sjöutsikt
- Balkong i nordvästligt läge
- Altan vid gårdshus
- Trädgårdstomt

Övriga byggnader

Gårdshus som har en angränsande altan med pergola och en prunkande vinranka. Invändigt erbjuder gårdshuset av flertalet förråd, ett utedass och slutligen ett loft med oändliga möjligheter.

Parkering

- Grusad uppfart
- Garage i källaren, plats för en bil

Tv/Internetanslutning

Fiber finns installerat till fastigheten

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Ulricehamn
Fastighetsbeteckning: ULRICEHAMN BLÅKLINTEN 9

Planbestämmelser

Ulricehamn, Stadsplan (Beslutsdatum: 19340406)

Ekonomi

Utgångspris

3 500 000 kr

Driftkostnader

49 891 kr/år
Årlig elförbrukning: 17700 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 32 046 kr
Vatten och avlopp: 7 899 kr
Försäkring: 4 966 kr
Renhållning: 4 300 kr
Sotning: 680 kr
Beskrivning: - Driftkostnaden är baserad på nuvarande ägares kostnader.
- Hushållsel och uppvärmning går ej att separera.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 9 287 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 1 374 000 kr
Mark: 842 000 kr
Totalt: 2 216 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1929
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 282 000 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 135 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 86 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-03-02
Beskrivning: Energideklarationen samt åtgärdsrapporten i sin helhet finns att läsa och ladda ned i annonsen under "Dokument".

Alla bilder

+ 47 Visa alla 53 bilder
 

Planritning

Karta & område

Stenbocksgatan 19, Ulricehamn

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 774 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

10
jun
Anmälan krävs
Lör
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Ida Söderberg

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Linnea Jacobsson

Mäklarkoordinator

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning