Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
4 700 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Lena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lena Andersson
Reg. Fastighetsmäklare
Kungsbacka

Havredalsvägen 136

Pris (Utgångspris): 
4 700 000 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Lena Andersson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Lena Andersson
Reg. Fastighetsmäklare

Toppenfin familjevilla som ligger naturskönt och ändå nära till det mesta.

  • Typ: Villa, Friliggande Villa
  • Rum: 5, varav 4 sovrum
  • Boarea: 146 kvm
  • Tomtarea: 1 318 kvm
  • Byggnadsår: 2007
  • Driftkostnad: 25 500 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Här vill man bo! Önskar du ett naturskönt boende med skidspåren och naturen som granne och ändå bara tio minuter till pendelstationen i Anneberg? Välkommen till Havredalsvägen 136!

Så fort du parkerar bilen på den rymliga uppfarten och stiger ut slås du direkt av lugnet, fågelsång och fridfullheten som området omger. Det naturnära läget men ändå i lite bebyggelse passar perfekt för den som vill bort från stadens brus men ändå inte bo så långt bort. Huset är ett gediget A-hus byggt 2007 om 146 kvm som ligger högt beläget på en fantastisk tomt bara några minuter in på Havredalsvägen. Här kan du följa alla årstiderna från den underbara sommarsolen som går runt hela huset och uteplatserna till de fina vår- och höstfärgerna samt vintrar med mycket snö pga. mikroklimatet.

Ett välplanerat 1½-plans hus som erbjuder allt du och familjen önskar er! På entréplan finner vi hall med mörkare klinkers och gott plats för ytterkläder antingen direkt in eller under trappan som ger extra förvaring. Till vänster om hallen hittar vi ett stilrent och välplanerat kök i vitt och svart. Här finns gott om skåp för förvaring och alla bekvämligheter för kocken. För att förgylla mästerkockarnas måltid och familjemys finns även en härlig köksö mitt i köket, ett perfekt frukostbord och extra arbetsyta med förvaring undertill. Utrustningen består av; Kyl och frys i full höjd (Samsung-22), Spis (Siemens -07), fläkt (Siemens -07) och diskmaskin (Bosch -07).

Vidare in i bostaden hittar vi det ljusa vardagsrummet som är väl tilltaget så både matsalsgruppen och tv-hörnan har sina givna platser. För att få den där rätta känslan på vintern finns en skön braskamin så ni kan skapa den där riktigt goa hemmakänslan. Stora fönsterpartier för ljusinsläpp och altandörr ut till altanen på baksidan. I anslutning till vardagsrummet ligger ett av bostadens fyra sovrum som passar perfekt till hemmakontoret eller varför inte barn/ gästrum? På detta plan finns också ett väl tilltaget badrum och en separat tvättstuga med groventré. På övervåningen ligger master sovrum med klädkammare, alla föräldrars dröm! Här finns även två bra sovrum till barnen eller kontor/gästrum. På detta plan finns också ett väldigt väl tilltaget badrum med badkar. I hallen mellan sovrummen finns möjlighet att skapa en liten mys/ tv-hörna eller varför inte ett legopalats för barnen.

Huset ligger på en lättskött trädgårdstomt med berg i dagen och har två härliga altaner i tre olika väderstreck som fångar in många av dygnets soltimmar. Perfekt för umgänge med både familj och goda vänner! Här kan man skapa plats till en härlig relaxavdelning med spa bad i berget eller ta fram mästergrillarens stora grill? I början på tomten hittar du den stora odlingsträdgården som erbjuder allt från vinbär, hallon, björnbär och krusbär. Här står också en friggebod för trädgårdsförvaring! För att förenkla trädgårdsarbetet finns även en vattenkastare på baksidan av huset med slang som kan dras ända ner till odlingsträdgården.

Här bor du mitt i naturen med bra promenadstråk precis utanför dörren. Vill du ha aktivitet så tar du en kort promenera till populära Rigortorpet som är ett populärt tillhåll för alla som älskar åka skidor, orientering och mountainbike. Under sommarhalvåret hittar du också flera fina badsjöar i området eller varför inte bara ta en härlig skogspromenad när du är ledig. Önskar du shoppa eller service så inom dryga tio minuters bilväg når du populära Hede Fashion outlet, Maxi stormarknad, Willys, Nordic Wellness och vidare in till Kungsbacka med hela dess utbud av affärer och restauranger. Från Anneberg så tar du pendeltåget in till Göteborg eller om du önskar åka söderöver. Anneberg är en tillväxtort och kommunen planerar ett centrumområde med, vård- och omsorgsboende och förskola samt en ny skola, Skårbyskolan, som ska ta elever upp till årskurs 9 (2023). Redan idag finns omtyckta Älvsåkerskolan som tar elever upp till årskurs-6 och skolskjutsen för barnen stannar precis nedanför huset.

Helt enkelt så får du ett väldigt trevligt familjehus för hela familjen i natursköna Älvsåker/ Anneberg.

Visning den 5 februari -23 . Varmt välkommen att boka in dig på vår hemsida eller mejla till ansvarig fastighetsmäklare.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Villa, Friliggande Villa
Rum: 5, varav 4 sovrum
Boarea: 146 kvm
Tomtarea: 1 318 kvm
Pris (Utgångspris): 4 700 000 kr
Byggnadsår: 2007
Driftkostnad: 25 500 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump/ direkt el
Ålder: 2019

Byggnadssätt

Vatten: Enskilt vatten året om (delas med grannen)
Avlopp: Enskilt avlopp (delas med grannen)
Grund: Betongplatta på mark med underliggande isolering.
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas isolerrutor
Takbeklädnad: Sadeltak, betongpannor på ett underlag av läkt, papp och råspont
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FX)
Jordat/ojordat: Jordat
Murstock kommentar: Eldstad finns intallerad
Kommentar: Angående avloppet så delas det med grannen via en trekammarbrunn med infiltration och det egna vattnet är en djupborrad brunn om ca 100m som också delas med grannfastigheten.
Avloppet kontrollerades av kommunen 2018 med godkänt resultat Ny tillsyn räknar kommunen med att göra inom 4-6år framöver, se bifogat mejl ifrån kommunen.

Renoveringar

2018
Ytskikt sovrum nedervåning
2019
Ny värmepump
Byggt om övervåning med extra sovrum
Diskmaskin
2021
Målat fasad
Byte av dörrlås till elektronisk
2022
Byte av kyl/frys
Byte av tvättmaskin

Tomt/balkong/uteplats

Magisk altan som lätt fångar många av dygnet soltimmar

Övriga byggnader

Förråd bredvid odlingslandet om ca 7,5kvm

Parkering

Stor parkering med plats för flertalet bilar och även el-utdraget för motorvärmare.

Tv/Internetanslutning

Fiber

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Kungsbacka
Fastighetsbeteckning: KUNGSBACKA FJÄLEBO 2:24

Övriga rättigheter och belastningar

Gemensamhetsanläggning: Kungsbacka Havredal Ga:1 - VÄG
Kungsbacka Fjälebo Ga:1 - INFILTRATIONSANLÄGGNING
Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya område y till fyra meters bredd förutfart - Väg
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning - Se beskrivning
Avtalsservitut: Brunn mm - Se beskrivning
Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya område x till fyra meters bredd förutfart - Väg
Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya område z för utfart fram till havredal ga:1 - Väg
Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och nyttja en djupborrad brunn inom stamfastigheten, söder/sydväst om styckningslotten - Vattentäkt
Officialservitut: Rätt att nedlägga, underhålla och förnya avloppsledning från infiltrationsanläggning fram till tomtgräns - Avlopp
Kommentar: Brunn, avlopp och uppfart delas med grannen.
Där kostnader för dess drift fördelas tillsammans med grannen.

Övrigt

Anneberg är ett gammalt stationssamhälle ca 6 kilometer från Kungsbacka. Detta mysiga område har goda pendelmöjligheter till både Göteborg och Kungsbacka som du enkelt når med tåg, bil eller buss. Anneberg är ett vackert område med både skog och natur för dig som gillar mer avskilt boende men ändå nära Kungsbacka. Närhet till badplatser, lekparker och grannar till dig som vill ha lite mer fart i livet.

I närheten av pendelstationen finns det kiosk och pizzeria. Större matbutiker hittar du ca 3 kilometer mot Kungsbacka. Där finns det både Willys och Ica Maxi. Önskar du att åka åt andra hållet mot Lindome hittar du Ica Supermarket och Coop Nära. Är du sugen på lite shopping finns det stort utbud av butiker inne i Kungsbacka och på Kungsmässan och Hede Fashion Outlet.
För barnfamiljer finns Älvsåkerskolan med klasser upp till högstadiet samt 4 förskolor i närområdet.

För de mer aktiva finns idrottsföreningen Rigor som kan erbjuda aktiviteter så som orientering, friidrott, skidor och mountainbike. För fotbollsälskare finns Dalavallen där Annebergs IF håller till och för hästintresserade finns Kungsbackas ridklubb i Anneberg.

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

4 700 000 kr

Driftkostnader

25 500 kr/år
Årlig elförbrukning: 11600 kWh/år
Antal i hushållet: 4

Fördelas enligt följande

Uppvärmning: 20 000 kr
Vatten och avlopp: 1 400 kr
Väg: 1 200 kr
Renhållning: 2 000 kr
Sotning: 500 kr
Vatten och avlopp till grannen ca: 400 kr
Beskrivning: Driftskostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, vanor och elavtal.

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 8 874 kr.

Taxering

Byggnad: 2 080 000 kr
Mark: 566 000 kr
Totalt: 2 646 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 2007
Standardpoäng: 30
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 5 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 200 003 kr.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 102 kWh/kvm/år
Energiklass: DD
Specifik energianvändning: 55 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-15
Besiktningsman: Lars Kullenstein
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Alla bilder

+ 18 Visa alla 24 bilder
 

Planritning

Karta & område

Havredalsvägen 136, Kungsbacka

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 740 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Lena Andersson

Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning