Hoppa till innehåll
 
Utgångspris: 
2 325 000 kr
Månadsavgift: 4 159 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Hanna Zackariasson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Hanna Zackariasson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Västra Frölunda

Saxofongatan 16

Utgångspris: 
2 325 000 kr
Månadsavgift: 4 159 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Hanna Zackariasson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Hanna Zackariasson
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Välplanerad och ljus genomgångstrea i fint skick med solig balkong och insynsskyddat läge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 66 kvm
  • Lägenhetsnummer: 312
  • Byggnadsår: 1954
  • Månadsavgift: 4 159 kr
  • Driftkostnad: 421 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Välplanerad och ljus genomgångstrea i fint skick med solig sydvästbalkong som ligger med insynsskyddat, lugnt och grönskande läge. Väldisponerad planlösning som erbjuder ett luftigt ljust vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord och med ett härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier som skapar rymd. Här når ni även utgång till den härliga balkongen i soligt sydvästläge med insynsskyddat läge och med fri och vidsträckt utsikt. Stilrent ljust kök med matplats vid fönstret för fyra personer. Två stycken rofyllda sovrum utan insyn varav master-bedroom inrymmer fem st garderober för effektiv förvaring. Ljust helkaklat badrum som är stamrenoverat -07/-08 med möjlighet att installera tvättmaskin. Rymlig möblerbar hall med säkerhetsdörr och porttelefon. Till bostaden tillkommer både ett stort vindsförråd och ett mindre källarförråd samt tillgång till föreningens egna faciliteter såsom tvättstuga, hobbyrum och bastu. Här bor man i en stabil och omtyckt förening i hjärtat av Ruddalens grönska samtidigt som det är nära till goda kommunikationer som snabbt tar dig in till centrala Göteborg, expansiva Frölunda Torg eller ut till havet.

Välkommen till visning på Saxofongatan 16!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 66 kvm
Lägenhetsnummer: 312
Utgångspris: 2 325 000 kr
Byggnadsår: 1954
Driftkostnad: 421 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Beskrivning av förråd: Stort vindsförråd och ett mindre källarförråd.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Föreningen är anslutna till ComHem och deras grundutbud avseende TV ingår i månadsavgiften.
Föreningen är i dagsläget (2018-04-19) anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se För abonnemang kontakta respektive företag.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg
Område: Frölunda

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,3064
Andel av insats: 0,3064
Andel av månadsavgift: 0,30427
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 374 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-205 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler, 38 st garage och 182 st avgiftsbelagda p-platser.
Göteborgshus 17 lokaler inkluderar tex bastu, tvättstugor, bordtennisrum, slöjdlokal mm. Det finns åtta tvättstugor och torkrum i föreningen plus en mattvätt.

Renoveringar:
År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar, nya källardörrar installerades samt fönsterbyte och nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna. Även lekplatsen vid Saxofongatan renoverades.

Under 2017-2018 planeras stödmuren på baksidan Klarinettgatan att förstärkas, fortsatt allmänt trädgårdsarbete gällande föreningens grönytor, översyn av garageportar, upprustning av parkering vid Musikvägen/Flöjtgatan, källarinventering gällande cyklar/mopeder, ombyggnation av föreningslokal till lägenhet, OVK-besiktning samt mindre underhållsåtgärder enligt underhållsplan.

Ekonomi:
Senaste avgiftshöjning i föreningen skedde 1 juli 2010 med 1,2%. Ingen höjning heller för verksamhetsår 2016/2017. För verksamhetsåret 2018/2019 sker en avgiftshöjning med 3% från 1 juli 2018 på grund av ökade omvärldskostnader samt kostnader för upprustning och garage och bilparkeringar.

Föreningen behöver ej träffa köparen innan godkännande utan ger information per telefon. De tillåter delat ägande ( t ex 10/90).

Föreningen tillåter husdjur (ej giftiga djur)

Läs gärna mer på: www.gbghus17.se.

Allmänt

Föreningens namn: RB Göteborgshus 17
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd (cykel/barnvagn), källarförråd samt vindsförråd. Till denna lägenhet hör ett stort vindsförråd och ett källarförråd, båda belägna i huset. Det finns ett antal tvättstugor med torkrum, dessa har renoverats i samband med stambytet. Mattvätt finns på Basungatan 4, här kan man tvätta dygnet runt liksom på söndagar. Det finns bastu på Basungatan 6-8 (källarentrén). Hobbylokal med bordtennis och dart finns på Klarinettgatan 9. Slöjdlokal finns bl a på Klarinettgatan 17-19. Föreningens hushållssopor och kompostering slängs i de nya avfallsstationerna som bygges i området 2010. Närmaste avfallsstation ligger på Basungatan, i närheten av trappan och genomgången till Saxofongatan.

Parkering

Totalt finns det 238 st parkeringsplatser, hyra ca 170 kr/mån. Det finns 34 st garage, hyra ca 460 kr/mån. Separat kö för båda, kontakta Riksbyggen i Västerås för mer information, 0771-860 860.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Styrelsen beslutade på budgetmötet i maj att höja avgiften med 3 %. Höjningen träder i kraft från kvartal 4 2022 och avser lägenheter.
Styrelsen beslutade även att höja avgiften för p-platser med 20 kr/månad till 210 kr/p-plats. Genom en successiv höjning tar vi höjd för kommande investeringar. Den nya avgiften träder i kraft från kvartal 4 2022.

Övrigt

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet.

Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som mataffärer, bank, frisörer, tandläkare och vårdcentral.

Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger bland annat Mio Möbler och Mc Donalds.

Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Utöver mataffärerna kring Frölunda Torg finner man Lidl vid Marconimotet. I närliggande Kaverös finns Willys.

Kommunikationerna till och från området är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.

Ekonomi

Utgångspris

2 325 000 kr

Månadsavgift

4 159 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredbandrouter Telenor Ownit.

Driftkostnader

421 kr/mån
Antal i hushållet: 1

Fördelas enligt följande

El: 310 kr
Försäkring: 111 kr

Inre reparationsfond

Summa: 1 kr
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder och 3D

+ 21 Visa alla 27 bilder
 

Planritning

Karta & område

Saxofongatan 16, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 4159 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Hanna Zackariasson

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Bilder

Planritning