Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 6 000 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Valthornsvägen 4A

Månadsavgift: 6 000 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Parhuslägenhet med det perfekta läget!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 112,5 m2
  • Lägenhetsnummer: 3
  • Byggnadsår: 2017/2018
  • Månadsavgift: 6 000 kr
  • Driftkostnad: 1 131 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Hiss: Nej

Denna fantastiska bostadsrätt har ett perfekt läge som erbjuder närhet till stadskärnan samtidigt som det är bekvämt för pendlare med närhet till E6 och järnvägsstationen, vilket ger dig möjlighet att nå Göteborg på mindre än en timme. Dessutom finns två förskolor, större matbutiker och det populära Tånga handelsområdet med träning, restauranger och butiker i närheten – allt för din bekvämlighet.

Valthornsvägen är belägen i ett lugnt och fridfullt område med en trevlig mix av barnfamiljer och pensionärer. Dess syd-/västläge ger solsken från morgon till kväll, vilket är både härligt och fördelaktigt för solpanelerna på taket. Omgivningen erbjuder också närhet till vacker natur och grönområden för trevliga skogspromenader.

Bostaden är fördelad på 5 rum och sträcker sig över lite drygt 112 kvadratmeter. Planlösningen är luftig och tilltalande för dig som söker ett hem med gott om utrymme. Valthornsvägen 4A erbjuder en stilren inredning och välgjorda tillval som skapar en varm och inbjudande atmosfär. På entréplanet finner du de sociala ytorna, med ett snyggt och fullt utrustat kök som smälter samman med vardagsrummet och matplatsen i en öppen planlösning. De stora spröjsade fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus. På övervåningen hittar du tre sovrum och mysigt allrum.
Den här tvåvåningslägenheten ger dig känslan av att bo i ett villa, men med alla bekvämligheter i en lägenhet. Uteplatsen med altan och grästäppa är perfekt för avkoppling och njutning av det soliga syd-/västläget. Vid entrén möts du av en uppfart med plats för två bilar, en förrådsbyggnad och charmig liggande träpanel som ger en härlig känsla av att komma hem.

Om du redan nu är intresserad av Valthornsvägen 4A, tveka inte att boka en visning eller kontakta mig för mer information. Detta är verkligen en möjlighet du inte vill missa!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré / hall:
Innanför ytterdörren ligger klinker med golvvärme som längre in går över i ekparkett. Plats att hänga av sig sina kläder finns lite längre in.

Badrum:
Direkt till höger innanför ytterdörren finns ett helkaklat badrum. Här finns en duschhörna med svängda glasdörrar.

Kök:
Köket är stilrent vitt. Även vitvarorna är vita för en härligt ljus känsla. Ugn och micro är inbyggt i bra arbetshöjd.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum med plats för både matplats och soffhörna. Härifrån tar man sig vidare ut på altanen och trädgården.

Tvättstuga:
Tvättstugan har både tvättmaskin och torktumlare. Här finns också bra arbetsytor och förvaring.

Allrum Ovanvåning:
Direkt till vänster ovanför trappan finns ett allrum/ TV rum. Behöver man ett sovrum till går det bra att göra det här.

Sovrum 1 Ovanvåning:
Lite större sovrum med bra plats för en dubbelsäng. Här finns också förvaring bakom skjutdörrspartier.

Sovrum 2 :
Bra storlek på rum som är perfekt till barnen eller varför inte som gästrum?

Sovrum 3:
Ännu ett bra rum till barnen eller kanske till ett kontor?

Badrum Ovanvåning:
Helkaklat badrum med badkar.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 5, varav 3 sovrum
Boarea: 112,5 m2
Lägenhetsnummer: 3
Byggnadsår: 2017/2018
Driftkostnad: 1 131 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Grundläggning: platta på mark
Fasad: liggande träpanel
Fönster: fabriksmålade, trä
Tak: betongpannor (+ solpaneler ena taksidan)
Stomme: trästomme, bjälklag av trä
Ytterdörr: fabriksmålade, trä/glas.
Altandörr: fabriksmålad vit dörr, trä/glas

Tv/Internetanslutning

Bostadsrätterna är anslutna till Telia öppen fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

Husen värms med frånluftsvärmepump placerad i tvättstugan. Husen ventileras med mekanisk frånluft via pumpen. Tilluftdon i fasad. Uppvärmning med vattenburen värme via golvvärmeslingor på bottenplan. Uppvärmning med radiatorer på övervåning.

I Brf Tröinge By sitter framtidens energikälla på taken. Samtliga hus är utrustade med individuella solcellsanläggningar. Solceller omvandlar solljus till elenergi och du som boende är med och bidrar till en hållbar energiproduktion och sänker samtidigt dina elkostnader. Med varje kWh ditt solcellssystem producerar undviker man ca 100 gram CO2-utsläpp och dina driftkostnader minskar.

I första hand går den producerade elen till att täcka husets momentana elbehov och du kan på så vis ersätta el du köper in med egenproducerad el. Under soliga sommardagar, när solcellerna producerar som bäst, skapas istället ett elöverskott. Detta överskott skickas in på elnätet och vidare till andra hus i området. För detta erhåller du ersättning från ditt elbolag och får dessutom rätt till ett skatteavdrag om 60 öre per såld kWh. Som boende märker man inget av varken det ena eller andra utan allt sköts automatiskt och du använder dina vägguttag helt som vanligt.
Det enda som man märker är att elkostnaden blir nära halverad!

Varje bostad har en solcellsanläggning på 4,1 kW vilket teoretiskt ger cirka 4000 kWh / år. Med nuvarande ersättning motsvarar det en besparing på drygt 4000 kr/år och täcker cirka hälften av husets uppskattade årliga elförbrukning. Elproduktionen varierar mellan husen beroende på takens solläge men också av antalet soltimmar under året.

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg

Omgivning

Strax norr om Falkenbergs centrum ligger Tröinge. Parallellt med att tågtunneln under Tröingeberg byggdes och Falkenbergs nya tågstation invigdes växte en ny stadsdel upp på de kringliggande ängsmarkerna. Området vid foten av Tröingeberg kallas i folkmun för Tröinge Ängar.

Här finns idag främst nybyggda villor och flerbostadshus men även ett växande utbud av tjänster och kommersiella verksamheter. I närområdet finns redan idag förskola, grundskola och mataffärer och ett nytt handelsområde är under uppförande. Falkenberg Station ligger inom gångavstånd och till centrum är det inte mer än ca 10 minuters promenad.

Till Skrea Strand är det knappt 4 kilometer och den aktive har inte långt till golfbanor, idrottshallar och badanläggningar. Längs Tröingebergs sluttningar kan du skapa dina egna promenadstråk och hitta fina motionsslingor. Närheten till tågstationen skapar goda pendlingsmöjligheter. Till Varberg tar du dig på 15 minuter, Halmstad 18 minuter och Göteborg når du under timmen. Den bilburne befinner sig på E6/E20 inom loppet av någon minut.

Idealiskt för barnfamiljen
Dubbelspår, ny tågstation, nya idrottsarenor, satsning på centrumutveckling och ett allmänt positivt företagsklimat är några faktorer som bidrar till att allt fler familjer väljer att bosätta sig i Falkenberg. Området runt Tröinge erbjuder närhet till både förskola och skola. Faktorer som tillsammans med närmiljön gör området idealiskt för barnfamiljer. Här kan barnen växa upp i en trygg miljö och ett nybyggt område innebär samtidigt att det aldrig är långt till kompisar och lek.

Bättre läge får du leta efter!

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 3,33330
Andel av månadsavgift: 0,033333

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 656 644 kr
Baserad på årsredovisning från 2022

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen består av 30 stycken bostadsrätter.

Gemensamma utrymmen

Till varje bostad hör ett fristående förråd på 4 kvm med platta på mark och oisolerad träregelstomme. Vit träfasad. Belysning och vägguttag invändigt.

Parkering

Parkering sker på uppfarten framför respektive hus, plats för 2 bilar.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

6 000 kr
AVGIFTEN INKLUDERAR:
Fastighetsförsäkring.
Räntekostnader/amortering för föreningens lån.
Utvändigt underhåll och reparationer.
Vatten och avlopp.
Fastighetsförvaltning och kostnad för föreningens administration.

AVGIFTEN INKLUDERAR INTE:

Sophantering: Bostadsområdet är utformat enligt principen att varje enskild bostadsrättshavare tecknar ett eget avtal för hämtning av avfall. Information om olika typer av abonnemang hittar ni på www.vivab.info

El: Elnätsföretag i området är Falkenberg Energi. Ni väljer själva vilket elhandelsföretag ni vill ha och vilken avtalsform ni önskar. Då husen är utrustade med solceller kan ni också välja att bli mikroproducenter.

Försäkring: Hemförsäkring är något ni själva tecknar, säkerställ så att bostadsrättstillägg ingår i hemförsäkringen.

Driftkostnader

1 131 kr/månad
Årlig elförbrukning: 3300 kWh/år
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 830 kr
Försäkring: 90 kr
Bostadsrättsförsäkring: 211 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 28 Visa alla 34 bilder
 

Planritning

Karta och område

Valthornsvägen 4A, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 6000 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Falkenberg
Valthornsvägen 4A
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning