Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 657 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Hjortvägen 24F

Månadsavgift: 5 657 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Olle Bergsten, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Olle Bergsten
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anngelica Johansson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anngelica Johansson
Mäklarassistent
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

Drömboende nära hav och natur – Totalrenoverad lägenhet i HSB Sandslätt

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 81 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3414-1-45
  • Byggnadsår: 1973
  • Månadsavgift: 5 657 kr
  • Driftkostnad: 171 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 2
  • Hiss: Nej

Välkommen till denna smakfullt totalrenoverade lägenhet om 81 kvadratmeter, belägen på andra våningen i en av Falkenbergs mest attraktiva bostadsrättsföreningar. Här kombineras stilren design med enastående funktionalitet, vilket skapar ett hem som är både vackert och bekvämt.
Lägenheten, som totalrenoverades 2020, erbjuder en öppen och ljus planlösning som är lätt att möblera efter egen smak. De ljusa väggarna och det vackra 3-stavs ekgolvet med vit mattlack för tankarna till närliggande strand och natur. Balkongen vetter mot öst och bjuder på härlig förmiddagssol – en perfekt plats för morgonkaffet.

Med en månadsavgift på 5657 kronor får du inte bara ett förstklassigt boende utan också tillgång till en välskött och skuldfri förening. HSB Sandslätt erbjuder fri parkering för boende, möjlighet att hyra garage eller förråd till låg kostnad, samt övernattningslägenhet och samlingslokal för större sammankomster. Läget är attraktivt och inom 10 minuters promenad når du allt du behöver: mataffär, apotek, skolor, förskola, idrottsplats, restauranger och mycket mer. Naturen ligger runt hörnet med havet och Skrea strand på bekvämt avstånd, vilket gör det enkelt att ta en avkopplande promenad eller ett uppfriskande dopp. Området bjuder också på många fria ytor, grillplatser, lekplats och boulebana – perfekt för både avkoppling och aktiviteter.

HSB Sandslätt är en trygg och välkomnande förening där grannsämjan är stark, mycket tack vare den engagerade fastighetsskötaren som ser till att allt fungerar smidigt. Här bor många länge, vilket skapar en stabil och trevlig boendemiljö
Här har du ett enkelt och bekvämt boende i en lägenhet som bara väntar på att du ska flytta in och börja njuta av allt det fantastiska som HSB Sandslätt och Falkenberg har att erbjuda.
Missa inte chansen att förverkliga din bostadsdröm – välkommen hem!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré
Stig in i en ljus och rymlig entré som välkomnar dig med öppna armar. Den luftiga känslan och det välkomnande intrycket gör att du genast känner dig hemma. Här möts du av en smakfull helhet som genomsyrar hela lägenheten.
Löpande genom rummen ligger ett snyggt 3-stavs ekgolv.

Kök
Köket är från HTH, med eleganta blåa luckor som skapar en sofistikerad kontrast mot det vita kaklet. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet och entrén ger en social och inbjudande atmosfär, perfekt för både vardagsliv och festliga tillfällen. Köksön blir snabbt en naturlig samlingspunkt och från köket har du direkt utgång till den härliga balkongen, där du kan njuta av förmiddagssolen. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl/frys (rostfri), inbyggd mikrovågsugn, inbygg ugn, häll och rostfri fläkt.

Vardagsrum
Det ljusa och luftiga vardagsrummet fortsätter att imponera med sina öppna ytor och lättmöblerade planlösning. Här kan du skapa din egen oas av lugn och ro eller bjuda in till gemenskap och trivsel. De nya golven och väggarna förstärker känslan av kvalitet och omsorg om detaljer.

Badrum
Det helkaklade badrummet är en fröjd för ögat och en plats för avkoppling. Med en stilren duschvägg i glas, handdukstork och en elegant rund spegel med dimbar belysning, får du en lyxig start på dagen. Golvvärmen ger extra komfort, och med tvättmaskin och torktumlare är det praktiska behovet väl tillgodosett.

Sovrum 1
Det första sovrummet delar samma underbara vy mot de gröna omgivningarna som det andra sovrummet och vardagsrummet. Sovrummet erbjuder dessutom lyxen av en egen walk-in-closet. Här finns gott om plats för dina kläder och personliga tillhörigheter, allt organiserat på bästa sätt.

Sovrum 2
Det första sovrummet bjuder på samma rogivande vy mot de härliga grönytorna utanför. Sovrummet är ljust och väggarna kombineras snyggt med ek-golvet.

Renoveringar och förbättringar
Lägenheten har genomgått en omfattande renovering där innerväggar har rivits för att skapa en mer öppen planlösning. Nya golv och väggytor ger en fräsch och modern känsla genom hela bostaden. Köket har förnyats med moderna vitvaror och högkvalitativa material. Badrummet har fått nya förstärkta väggar, ny rördragning, samt ny inredning och maskiner, vilket säkerställer både hållbarhet och estetik. Elcentralen har bytts ut och elen har gåtts igenom, med dimbara belysningsdosor i alla rum för att skapa rätt stämning. Garderoberna har renoverats med ny inredning för bästa förvaring, och balkongen har fått nytt underlag och nya golvplattor i plast för en fräsch utomhusyta.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 81 m2
Lägenhetsnummer: 08-3414-1-45
Byggnadsår: 1973
Driftkostnad: 171 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 2
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

I månadsavgiften ingår ett tv-flex paket, bredband 500/500 och Ip-telefoni hos Telenor
I månadsavgiften ingår även Tv med TelenorFlex och bredband 250

Värme- och ventilationsanläggning

Centralvärme, direktverkande el (ingår i månadsavgiften)

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg
Område: Tätorten

Omgivning

Områdesbeskrivning Hjortsberg

Ett populärt område i Falkenberg med närhet till havet och Skrea Strand. Bebyggelsen består främst av villor och flerbostadshus. I närheten finner ni flertalet dagis samt skola och Klitterbadets anläggning där ni kan bada och motionera. Ni har även gång eller cykelavstånd till Falkenbergs Idrottsplats, Falkenbergs Ishall, Falkenbergs Ridhus samt till Slättens motionsslinga. Cykelavstånd även in till centrum och friluftsområden nära Ätran. Ett mindre affärscentra finns i området med bl.a. livsmedelsbutik, pizzeria, bageri, blomsteraffär, skoaffär, apotek, gym och bensinstation. Det finns även goda bussförbindelser till Falkenbergs centrum med omnejder. Motorvägen ligger inom nära räckhåll med bra förbindelser mot norr eller söder.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,7073
Andel av insats: 0,7073
Andel av månadsavgift: 0,007073

Pantsättningsavgift

573 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

Baserat på årsredovisning från 2023

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen har till ändamål att i bostadsrättsföreningens hus upplåta bostadslägenheter för permanent boende och lokaler åt medlemmar till nyttjande utan tidsbegränsning och därmed främja medlemmarnas ekonomiska intressen.
Föreningens fastigheter Hjorten 4 och Hjorten 5 i Falkenberg byggdes åren 1971-1973.
Det finns sammanlagt 156 lägenheter i föreningen fördelat på 1:or - 4:or.
120 st extra förråd (kan hyras vid behov).
Föreningens styrelse har sitt säte i Falkenberg. Varje vår hålls en ordinarie föreningsstämma, varvid en styrelse väljs.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Utförda renoveringar föreningen
2009 Avloppsstammarna spolades
2010 Fibernät har dragits in.
2011 Nya yttertak.
2012 Tegelfasader har renoverats, ny lekplats, asfaltering vid garage övre parkeringen.
2014 Nybyggnation av 22 förråd och 4 cykelrum. Ny styrning av varmvattenberedare. Nya brevlådor har satts upp i entréplan i samtliga trapphus (efter ändrade regler ifrån Postnord)
2015 Armaturer i samtliga trapphus har bytts ut mot ledbelysning samt rörelsevakter. Bastun är renoverad. 3 nya kabelskåp. Samlingslokalen Hjortsalen har moderniserats med trådlöst nätverk, projektor och ljussystem. Ny, dimbar belysning.
Relining av avloppsstammarna i husen 24D-I & 26D-I.
2018 Utbyte av armaturer vid de nedre garagen & utbytte av samtliga entréplattor vid entréer och uteplatser. Nybyggnation av uppslagsplats för föreningsmaterial så som sand och flis. Nytt bokningssystem för tvättstugorna, gästlägenheten och Hjortsalen. Fortsatt arbetet med att måla fasader på garage och förrådsbyggnader.
2019 Solcellsanläggning
2020 Byte av samtliga garageportar.
2021 Byte av entrédörrarna på lägenheterna. Yttre , digitala lås till entrédörrarna med tagg/kod istället för sedvanlig nyckel. Den gemensamma biltvätten är renoverades med port och är nu användarvänlig även vintertid!
2021 Nytt snabbare bredband och nya routrar och tv-mottagare skall installeras till hösten -21
2021 4 stycken laddstolpar för elbilar har installerats inom föreningens parkeringsområde. Renovering skedde av ett par av föreningens trapphus.
2022 installation av 4 laddstolpar.
2024 Målning av loftgångs-plåtar. Fortsatt arbete med att montera solceller på övriga yttertak. Fortsatt arbete med renovering av avlopps-stammar
Kommande renoveringar: Kommande renoveringar i föreningen:
Relining av återstående avloppsstammar
Ny grillplats
Montera fler solceller på yttertaken
Renovering av ett par trapphus

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns även Hjortsalen (samlingslokal) som går att hyra för 350 kr/dygn. På området finns även tre gemensamma, bokningsbara tvättstugor med torkrum, mattvättstuga, sophus. Föreningen erbjuder även de boende en boulebana, tennisbana och en bastu med motionsredskap och duschplats. På området finns även en övernattningslägenhet för anhöriga att låna utan kostnad med 6 sängplatser, pentry, toa och dusch. Det finns kolonilotter att hyra och en kompost finns vid Hjortvägen 24I. Det finns även handgräsklippare och skottkärror att låna.
På området finns också en pulkabacke! Via föreningen kan man hyra en släpkärra för 50:-/ dygn och även tvätta bilen i föreningens biltvätthall!

Parkering

Bilplats 1: P-plats , ingår i avgiften.
Bilplats 2: Garage , har separat kö.
I föreningen finns 13 bilplatser med motorvärmare, 103 garage och 5 mc platser. Till dessa är det separat kö. Månadskostnaden för garageplats är 225 kr (2024-01-16). På området finns också ett stort antal gemensamma bilplatser för boende och besökare.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: 2016-01-01 Höjning med 1,5%
2017-01-01 ingen avgiftshöjning
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 Höjning av hyran för garageplatserna skedde
2022-01-01 Höjning med 1,5%
2023-01-01 Höjning med 10%
2024-01-01 Höjning med 10%

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 433 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 657 kr
I avgiften ingår värme, vatten, varmvatten, kallvatten, el, parkeringsplats och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

171 kr/månad
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

Försäkring: 171 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

2016-01-01 Höjning med 1,5%
2017-01-01 ingen avgiftshöjning
2019-01-01 ingen avgiftshöjning
2021-01-01 Höjning av hyran för garageplatserna skedde
2022-01-01 Höjning med 1,5%
2023-01-01 Höjning med 10%
2024-01-01 Höjning med 10%

Pantsättning

Uppgift om pantsättning saknas

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 170 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 88 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-12-26
Besiktningsman: Andreas Ekstrand, Candera AB

Inre reparationsfond

Summa: 1 588 kr
Beskrivning: Avsättning till den inre reperationsfonden görs med 145 kr /månad.

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder och 3D

+ 15 Visa alla 21 bilder
 

Planritning

Karta och område

Hjortvägen 24F, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5657 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Tätorten, Falkenberg
Hjortvägen 24F
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning