Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 2 324 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Falkenberg

Lertäktsvägen 4B

Månadsavgift: 2 324 kr/månad
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Vill du veta mer om bostaden?
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad
Sofie Gustavsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Sofie Gustavsson
Fastighetsmäklare & Franchisetagare
Anette Ivarsson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Anette Ivarsson
Mäklarassistent & Franchisetagare
Vad kostar boendet? Räkna på din månadskostnad

På jakt efter ditt första egna boende, övernattningsbostad eller varför inte en sommarbostad?

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1, varav 1 sovrum
  • Boarea: 47 m2
  • Lägenhetsnummer: 08-3411-1-89
  • Byggnadsår: 1964-1965
  • Månadsavgift: 2 324 kr
  • Driftkostnad: 550 kr/månad
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Är du på jakt efter ditt första egna boende, övernattningsbostad eller varför inte en sommarbostad? Då kan du sluta leta. Nu har vi nämligen nöjet att presentera en mycket välplanerad etta på Lertäktsvägen 4b.
Bostaden har genomgående fina ytskikt, stora fönster i både kök och vardagsrum vilket tillsammans skapar en trevligt boendemiljö.

Brf Gruebäck erbjuder bra ytor för utevistelser, man kan enkelt ha en picknick eller varför inte, ta fram grillen en ljummen sommarkväll. Utsikten från bostaden känns fri och mellanrummen mellan lägenhetshusen upplevs luftiga.
Enligt säker källa är där trevliga grannar, tillmötesgående vaktmästare och trevliga personer i självaste styrelsen. Välskött fin innergård med bland annat lekplats och lummiga områden, städande trappuppgångar och välskötta tvättstugor.
Här bor du i ett läge som har lysande pendlingsmöjligheter, gångavstånd till gym, restauranger, padelhall, livsmedelsbutik, promenadstråk i fin natur och cykelavstånd till mycket mer. På Vindilen bor du på ett bekvämt avstånd från stadskärnan med känslan av att du med enkelhet kan nå stadspulsen några minuter bort.

Varmt välkomna att anmäla ert intresse för denna mycket tilltalande och inflyttningsklara bostad!

Om Bostaden

Beskrivning

Entré/hall
Välkommen in! Entré med rymlig klädkammare direkt till höger.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med laminatgolv och ljust målade väggar samt en fondtapet. I rummet ryms plats för både säng, soffgrupp samt yta för kontor/arbetsplats.

Badrum
Badrum som nås från hallen. Badrummet har av en tidigare ägare renoverats med nya ytskikt av kakel och klinker. Badkar, tvättställ och badrumsspegel.

Kök med matplats
Bostadens kök är klassiskt och stilrent med vit köksinredning, rostfri bänkskiva och svart mosaik som stänkskydd. I köket finns god plats för ett matbord.
Utrustning: Spis med ugn (Electrolux), fläkt (Futurum), kyl/frys (Electrolux).

Klädkammare
I bostaden finns även en väl tilltagen klädkammare med inredning. Vissa har valt att bygga om utrymmet till en sovalkov.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1, varav 1 sovrum
Boarea: 47 m2
Lägenhetsnummer: 08-3411-1-89
Byggnadsår: 1964-1965
Driftkostnad: 550 kr/månad
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej
Inflyttning: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Upplåtna utrymmen

Nyttjanderätt till ett förråd i källarplan.

Byggnadssätt

Kommentar: Föreningens fastighet Vindilen 1 i Falkenberg bebyggdes åren 1964-1965.
På fastigheten finns 10 bostadshus och totalt 216 bostadsrättslägenheter.

Tv/Internetanslutning

Bredband genom Telias fibernät
Bredband 100/100 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Bredbandstelefoni ingår i månadsavgiften.
Kanalpaket Lagom ingår i avgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Vattenburen uppvärmning genom fjärrvärme (installerad 2009)

Allmänt

Län: Halland
Kommun: Falkenberg

Omgivning

Välskötta gårdar med gräsytor, planteringar, lekplatser, boulebana och grillplats.
Vindilen/Östra gärdet har närhet till det mesta med bara några minuters promenad ner till Falkenbergs centrum. Lika nära har du till de fina promenadstråken utmed Ätran och parken på Vallarna. I området ligger Fajansskolan som är en F-5-skola. Det finns även högstadieskolor såsom Tullbroskolan och Tångaskolan på nära håll. På kort avstånd finns stormarknader och annan handel. Bostäderna i detta området är i huvudsak uppförda under 60-talet. Man går eller cyklar lätt till nya järnvägsstationen.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,30085
Andel av insats: 0,30085
Andel av månadsavgift: 0,30085

Pantsättningsavgift

483 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

4 311 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten.
Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.
Observera att föreningens skuldsättningsgrad kan ha förändrats sedan årsredovisningen som ligger till grund för beräkningen upprättades.

Om föreningen

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra och bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

Att bo i bostadsrätt innebär att man tillsammans med övriga boende äger byggnader och mark i sin bostadsrättsförening. Detta innebär att man också gemensamt bestämmer över ekonomi och förvaltning. Engagemanget skapar sammanhållning och trivsel, samtidigt som kostnaderna för exempelvis underhåll och reparationer kan hållas nere.

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2011- Stamrenovering av avloppsnätet har genomförts med så kallad Relining.
2012- Reparation har utförts i normal omfattning. Ytterdörrar har renoverats, vissa balkong-tak lagts om och uteplatser rustats upp.
2013- Trappbelysning bytts ut, gavelvägg har bytts ut, återvinningsgarage har byggts, elcentralerna i lägenheterna har bytts ut.
2014- Reparationer och underhåll har utförts i normal omfattning. Under året har cykelrumsdörrar bytts ut, källarbelysning bytts ut till led-belysning med rörelsedetektorer, lekplatsen har förnyats och balkongsidorna har målats.
2015- Solceller för elproduktion (ca 1000 kwh) har monterats. Byte av kulvertar för värme och varmvatten. Tilläggsisolering samt nytt tegel på två fasadväggar. Förberett för ytterligare 9 st gavelväggar. Asfalterad yta ca 900 kvm
2017- Ytterligare garagelängor har byggts till, tilläggsisolering och nytt tegel på fler gavelväggar.
2018-Byte av ventiler på radiatorer (sommaren 2018).
2018-2020 För närvarande håller stammarna för varmt och kallt vatten på att bytas ut. När arbetet med stammarna för varmt och kallt vatten är klart ska nya ledningar dras in i lägenheterna. Ledningarna ska dras in genom hallen, där de kläs in att de inte syns, och vidare in i badrummet. I samband med detta arbete kommer vattenmätare sättas in till samtliga lägenheter och individuell vattenmätning ska införas. Förbrukningen kommer att komma på månadsavierna. Installerat solceller för elproduktion. Omläggning av asfalt, rivning och nybyggnad av garage.
2019-2020- Ny uteplats vid Västgötavägen
2020- Byte av låscylindrar. Ytterligare två gavelväggar har tilläggsisolerats samt fått nytt tegel.
Arbetet med utbytet med stammarna för varm och kallvatten är klart och nya vattenmätare är på plats. Mätning sker numera och första debiteringen kommer ske januari 2021. Se mer info under avgiftsförändringar.
Kommande renoveringar: De närmsta åren kommer föreningen fortsätta att tilläggsisolera gavelväggar, byta utrustning i tvättstugorna, byta takfläktarna med värmeåtervinning och ersätta den gamla el-servisen med en ny.

Gemensamma utrymmen

Det finns studierum, cykelförråd, källarförråd och matkällare. Möjlighet finns att arrendera kolonilott i Vindilens Koloniförening, kostnaden är 300 kr/år.

Området har totalt 8 tvättstugor samt en grovtvättstuga. Alla medlemmar har en bokningsnyckel där man kan boka sin tvättid. Bokning sker via bokningstavlorna som sitter vid tvättstugan. Tvättstugorna finns på: Västgötavägen 15 C, 17 C, 19 A, 19 D, 23 samt Grovtvätt, pannrumshuset, Lertäktsvägen 2C, 2F, 4A (nybyggd 2010) .

Välskötta gårdar med gräsytor, planteringar, lekplatser, boulebana och grillplats.

På Västgötavägen 15c finns gästrum/gästlägenhet med wc att hyra. Priset är 200 kr/natten max 3 nätter.

På området finns två stycken miljöhus (Västgötavägen 15 och Lertäktsvägen 4). Hushållsavfall och matavfall skall slängas i de nergrävda behållarna som ligger nära miljöhusen Västgötavägen 17A och Lertäktsvägen 4C.

Parkering

Bilplats 1: Garage , har separat kö.
Bilplats 2: P-plats , har separat kö.
På BRF Gruebäck finns det 130st p-platser samt 132 st garage.
Uppdaterat 2022-11-09 Mellan 6-12 månaders kötid till parkering/garage. Kortare om du kan tänka dig ta en parkeringsplats vart som helst i området.

För att få en p-plats & garage måste man ställa sig i kö detta gör man på HSB:s Förvaltnings kontor.
P-plats 60 kr.
Garage 280 kr för de äldre garagen och 300 kr för de nya garagen.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningens senaste årsredovisning finns att erhålla av mäklaren.

2016 - Ingen avgiftshöjning. Hyra av garageplats höjdes dock med 50 kr/månad.
2017 - Ingen avgiftshöjning.
2018 - Ingen avgiftshöjning.
2019 - Ingen avgiftshöjning
2020- Ingen avgiftshöjning
2021- Första debiteringen utav vattenförbrukningen kommer ske januari 2021. Debiteringen för januari sker för perioden augusti-oktober 2020. Debiteringen kommer ske med en fast och en rörlig del. Den fasta delen är för närvarande 1 400 kr/året. Den rörliga delen är 23 kr/kbm för kallvatten och 63 kr/kbm för varmvatten. Samtidigt sänker man avgiften med 50 kr/kvm och år.
2022 - Ingen avgiftshöjning. Vattenförbrukningen sker med en fast och en rörlig avgift. Den fasta delen är för närvarande 1 668 kr/året. Den rörliga delen är fortsatt 23 kr/kbm för kallvatten och 63 kr/kbm för varmvatten. Dessa kommer under 2023 höjas till 26 kr/kbm för kallvatten och 66 kr/kbm för varmvatten.
2023- Ingen avgifthöjning

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

2 324 kr
I avgiften ingår värme, internet, kabel-tv och bostadsrättstillägg

Driftkostnader

550 kr/månad

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 100 kr
Vatten fast avgift: 150 kr

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Avgiftsförändringar

Föreningens senaste årsredovisning finns att erhålla av mäklaren.

2016 - Ingen avgiftshöjning. Hyra av garageplats höjdes dock med 50 kr/månad.
2017 - Ingen avgiftshöjning.
2018 - Ingen avgiftshöjning.
2019 - Ingen avgiftshöjning
2020- Ingen avgiftshöjning
2021- Första debiteringen utav vattenförbrukningen kommer ske januari 2021. Debiteringen för januari sker för perioden augusti-oktober 2020. Debiteringen kommer ske med en fast och en rörlig del. Den fasta delen är för närvarande 1 400 kr/året. Den rörliga delen är 23 kr/kbm för kallvatten och 63 kr/kbm för varmvatten. Samtidigt sänker man avgiften med 50 kr/kvm och år.
2022 - Ingen avgiftshöjning. Vattenförbrukningen sker med en fast och en rörlig avgift. Den fasta delen är för närvarande 1 668 kr/året. Den rörliga delen är fortsatt 23 kr/kbm för kallvatten och 63 kr/kbm för varmvatten. Dessa kommer under 2023 höjas till 26 kr/kbm för kallvatten och 66 kr/kbm för varmvatten.
2023- Ingen avgifthöjning

Pantsättning

Lägenheten är pantsatt

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 125 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2014-10-28
Besiktningsman: Mikael Kilén, HSB förvaltning

Inre reparationsfond

Summa: 456 kr
Beskrivning: Avsättningar görs ej längre

Försäkring

Svensk Fastighetsförmedling samarbetar med If för att underlätta ditt bostadsköp. När du köper bostad eller fritidshus genom Svensk Fastighetsförmedling är den automatiskt försäkrad. Vi kallar det Flytta in-försäkring. Den är kostnadsfri och gäller under de första 30 dagarna. Fortsätter du sedan att försäkra hemmet eller fritidshuset hos If får du 10% rabatt och flera andra unika förmåner. Fråga din mäklare för att ta del av erbjudandet.

Alla bilder

+ 19 Visa alla 25 bilder
 

Planritning

Karta och område

Lertäktsvägen 4B, Falkenberg

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa fler

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/månad

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2324 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Kontaktuppgifter
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?*
Vill du ha hjälp med lånelöfte?
Vill du få nyheter och erbjudanden?

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 

Liknande objekt till salu

Falkenberg
Lertäktsvägen 4B
Dela bostad: Dela på Facebook Dela med epost Dela med sms Kopiera länk Länken kopierad

Planritning