Hoppa till innehåll
Vi anpassar just nu arbetssätt och kundmöten för att värna om våra kunder och medarbetare. Läs mer här.
Sverige
Flöjtgatan
 
 
Månadsavgift: 3 843 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom
Sammanfattning
Månadsavgift: 3 843 kr/mån
Anmäl intresse
Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Victor Helgesson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Victor Helgesson
Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare, Civilekonom

Flöjtgatan, Västra Frölunda

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 55 kvm
  • Byggnadsår: 1954
  • Månadsavgift: 3 843 kr
  • Driftkostnad: 300 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 3 av 3
  • Hiss: Nej

Ljus tvåa om 55 kvm belägen högt upp i huset på våning 3!

Läge+
Här förbereds en försäljning, så uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att inte missa ny information eller uppdateringar.
Läs mer

Fakta

Fakta om bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 55 kvm
Byggnadsår: 1954
Driftkostnad: 300 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej

Tv/Internetanslutning

Ansluten till kabel-TV-nät. Leverantör: Com Hem. Även bredband via ComHem.

Allmänt

Län: Västra Götaland
Kommun: Göteborg

Omgivning

Ruddalen

Ruddalen sägs ha fått sitt namn efter Ruds by och den dal som röjdes för att skapa ängs- och åkermark och någonstans att bo redan i fornlämningarnas tid. Byggnationen i området tog fart 1910-1940, men de flesta av husen som vi idag anser utgöra Ruddalen är flerfamiljshus från 50- och 60-talen. I området finns fler karaktäristiska byggnationer som t.ex. bostadshusen på Mandolingatan och Fagottgatan där arkitekturen med konkava väggar var unik och omtalad vid sin uppkomst.

Ruddalens härliga grönområde och motionscentrum erbjuder tillgång till motionsstigar, skridskobana och fotbollsplaner. Det finns fina strövområden med joggingspår och stigar i områdets inre del och den som vill kan promenera genom Ruddalen till Grimmered och vidare ner till kustlinjen vid Nya Varvet och hamninloppet. Tar man sig istället ner mot Järnbrott finner man gång- och cykelleden Säröbanan som är en fin, bilfri led mot Askim, Hovås och Särö. Tar du Säröbanan åt motsatta hållet kommer du istället till Slottsskogen och Botaniska Trädgården och vidare in till Linnégatan och centrala Göteborg. För dig som gillar gym finns det både vid Ruddalens motionscentrum och på Frölunda Torg.

Frölunda Torg är ett komplett köpcentrum ett par minuter bort med ca 200 butiker, restauranger och caféer bekvämt samlade under samma tak. Shoppinggator och torg i två plan erbjuder stora butikskedjor sida vid sida likväl som små exklusiva specialbutiker. På Frölunda Torg finns även ett stort utbud av serviceföretag som frisörer, resebyråer samt hälsoservice som tandläkare och vårdcentral. Självklart finner man även en mataffär här. Intill torget ligger Frölunda Kulturhus med bland annat biograf, simhall och bibliotek. Mittemot Frölunda Torg ligger Ica Kvantum, Mio Möbler och McDonalds. Frölunda Torg befinner sig i ett expansivt skede med ombyggnation och nybyggnation med både nya butiker och boendeformer vilket främjar framtida utveckling i stadsdelen. Från Frölunda Resecentrum vid Frölunda Torg utgår ett nätverk av bussar och spårvagnar som snabbt tar dig till olika delar av Göteborg.

Det finns flera mataffärer i närområdet. På Frölunda Torg ligger Hemköp och strax intill Frölunda Torg ligger en ICA butik. Vid Marconimotet finner man Lidl och i närliggande Kaverös finns Willys hemma. Kommunikationerna till och från Ruddalen är goda både med spårvagn och buss. Läs gärna mer på www.vasttrafik.se. Vill du ha mer information om skolor och förskolor i området rekommenderar vi www.goteborg.se.
Visa all fakta

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,57011 %
Andel av insats: 0,57011 %
Andel av månadsavgift: 0,57011 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt

Om föreningen

Förening HSB Järnbrott på Flöjtgatan, byggdes 1954 och består av 175 st lägenheter.

Renoveringar:
Stambyte skedde 2005-2006, dvs fastigheternas stammar är bytta och därmed totalrenoverades badrummen. Ny el i samband med stambyte, alla elkontakter bytta till jordade uttag. Under 2007 pågick ombyggnad och renovering av parkeringsdäck med nya portar och säkerhetssystem, samt asfaltering runt fastigheterna. Under 2008-2009 genomfördes renovering av fasader och tak samt byte från sopnedkast till nedsänkta behållare på gårdarna. Föreningen bytte termostater på radiatorerna för energibesparing samt gick igenom ventilation samt tillhörande ventiler under 2011-2012. Nyligen utfördes ett omfattande ventilationsarbete och har nu ett frånluftssystem istället för kolfilterfläktar. Ett stort systematiskt brandskyddsarbete är gjort. För övrigt löpande underhåll enligt föreningens underhållsplan.

Ekonomi:
Månadsavgiften höjs årligen med 1 % enligt plan för att klara en eventuell höjning av tomträttsavgälden. Se årsredovisning för mer detaljerad information och ekonomisk data.

Övrigt:
Två gemensamma städdagar per år, vår och höst.

Föreningen vill träffa köpare innan godkännande av medlemskap.

För mer information gå in på föreningens hemsida: www.hsbjarnbrott.se

Allmänt

Föreningens namn: HSB Järnbrott
Föreningsform: Bostadsrätt
Kommun: Göteborg

Gemensamma utrymmen

Till varje lägenhet hör ett källarutrymme, storlek kan variera, samt ett "syltförråd"
Tvättstugor finns inne i fastigheterna fördelat på de olika husen i föreningen. Det finns också cykelförråd, grillplats och boulebana.
Föreningens gästlägenhet/festlokal ligger på gaveln på Flöjtgatan 10. Den kan hyras av föreningens medlemmar till nattgäster eller för kalas.

Parkering

Alla platser finn i inhägnat parkeringshus längst ner på gatan.
Övre däck: Totalt 68 platser varav 30 med el. Kostnad 210 kr respektive 240 kr/månad.
Undre däck: Totalt 53 platser varav 27 är med el. Kostnad 240 kr respektive 270 kr / månad. Lång kö.

Ekonomi

Månadsavgift

3 843 kr
Värme, vatten, bredband (100Mbit) och kabel-tv

Driftkostnader

300 kr/mån

Fördelas enligt följande

El: 200 kr
Försäkring: 100 kr

Alla bilder och 3D

+ 3 Visa alla 9 bilder
 

Karta & område

Flöjtgatan, Västra Frölunda

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Kontakta mäklaren

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren.

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
500 tecken kvar
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
Ta del av vår integritetspolicy