Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 414 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Sickla Kanalgata 13B, möjlig 4:a!

Månadsavgift: 5 414 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

TVÅ UTEPLATSER - SJÖUTSIKT - STORA FÖNSTERPARTIER - MÖJLIG 4:A

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 86,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1223
  • Byggnadsår: 2001
  • Månadsavgift: 5 414 kr
  • Driftkostnad: 220 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 5
  • Hiss: Ja

SICKLA KANALGATA 13B:
Väntan är över och chansen är nu här till att lyckas bli ägare av denna fantastiska sjöstadspärla. Bostaden karaktäriseras som modern med luftiga och sociala ytor. Fantastiska egenskaper så som två uteplatser, nyrenoverat kök, stora fönsterpartier och vattenutsikt. Vad mer kan man önska sig?

Du välkomnas in i en rymlig hall med ljus från två håll. I hallen finns en platsbyggd skjutgarderob som sväljer det mesta. Till höger om hallen finns de två sovrummen där det från master bedroom finns direkt anslutning ut till den ena av de två uteplatserna. Bra förvaringsmöjligheter finns i båda sovrummen. Vidare in i lägenheten kommer det helkaklade badrummet utrustat med toalett, badkar, tvättställ, badrumsskåp, torktumlare och tvättmaskin. Intill badrummet finns bostadens mest sociala rum; vardagsrummet med dess öppna planlösning mot köket. Här finns mycket bra möbleringsalternativ och utrymme för ett större matbord. Det U-formade köket med bardel är utrustat med bra förvaring bakom många köksskåp, spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, kyl- och frys. Invid köket finns stor yta för större matbord där rummet även kan byggas om för att tillföra lägenheten ett extra sovrum. Se "alternativ planlösning" för mer information. Avslutningsvis har vi bostadens andra uteplats med många möbleringsalternativ och även utsikt mot Hammarby sjö.

Det är en speciell känsla att traska omkring på gatorna som omger bostaden. Det är en insvepning av lugn som karaktäriserar känslan av att låta fötterna dras mot denna del av Hammarby Sjöstad och adressen Sickla Kanalgata 13B. Här råder ostördhet och behag, trots bostadens nära placering till myllret invid Skanstull och Nytorget. Att köpa denna bostad är inte som vilket bostadsköp som helst. Det handlar om en känsla du får uppleva under årets alla dagar. En känsla av ren och skär tillfredsställelse när du var dag kan få vakna upp lycklig i din alldeles egna sjöstadspärla. Helt enkelt livskvalité när den är som allra bäst!

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN:
Fastigheten på Sickla Kanalgata 13B tillhörande brf Hammarby Sjö 1 ligger perfekt beläget invid Hammarby sjös blänkande vatten. Brf Hammarby Sjö 1 bildades år 2000 och består av 162 lägenheter, där samtliga är bostadsrätter. Därtill finns även 1 kommersiell lokal med hyresrätt som inbringar hyresintäkt in till föreningen.
Fastigheten som föreningens byggnad står på ägs av föreningen, dvs ej tomträtt. Som medlem i föreningen erbjuds möjlighet till övriga utrymmen i form av cykel- och barnvagnsförråd, övernattningslägenhet, föreningslokal (med bastu, flertal duschar samt relaxrum som kan nyttjas av medlemmarna utan kostnad), tvättstugor + grovtvättstuga med mangel, hobbyrum samt återvinningsrum + grovsoprum (port 17A). Önskas parkeringsplats finns det i föreningen ett garage med 52 parkeringsplatser och 4 MC-platser + 20 parkeringsplatser utomhus. Garage kostar 1500 kr/mån och parkeringsplatser kostar 1000 kr/mån. För närvarande cirka fem års kö till samtliga platser.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Föreningen har en belåningsgrad om 8 786 kr/kvm (enligt årsredovisningen 2021). Inga kommande avgiftsförändringar finns inplanerade, enligt föreningens hemsida 2022-06-27.
Föreningens kommersiella lokal inbringade, enligt årsredovisningen för 2021, en total hyresintäkt på 206 290 kr som på så sätt bidrar till att göra föreningens ekonomi stabil och stark.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 86,5 kvm
Lägenhetsnummer: 1223
Byggnadsår: 2001
Driftkostnad: 220 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 5
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Kabel-TV och bredband via Tele2

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme
Mekanisk till- och/eller frånluft

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,59596 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Brf Hammarby Sjö 1 innefattar en fastighet av 6 flerbostadshus, byggår 2001 av JM.
Bostadsrättsföreningen bildades 2000 och består av 162 lägenheter, en kommersiell lokal med hyresrätt, en föreningslokal samt en övernattningslägenhet.

Adresserna är Sickla Kanalgata 10, 12, 14, 16, 13ABC, 15, 17ABC samt 19AB.
Föreningen är äkta och man äger marken (ej tomträtt).

Föreningen godkänner delat ägande, ansökan om andrahandsuthyrning görs till styrelsen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sickla Udde samfällighet, Sjöstadsföreningen och Hammarby Sjöstads ekonomiska förening.

För mer info besök gärna föreningens hemsida: www.hammarbysjo.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Hammarby Sjö 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1003
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Utfört underhåll 2021:
Underhåll och reparation av balkongfästen
Byte av rökgasfläktar
Åtgärder entrépartier och entrétak
Inoljning ekpartier
Inoljning parkettgolv på våningsplanen
Kommande renoveringar: Planerat underhåll 2022:
Inoljning träpartier och parkett
Målning av garagegolv samt utbyte av dräningsdike i garage
Utbyte värmeundercentraler, expansionskärl och avgasare samt nytt styr- och reglersystem.
OVK
Utbyte av hiss

Kommande projekt 2022:
Återvinning frånluft
Enhetsmätning för el
Temperaturövervakning för värmeoptimering
Laddplatser för laddbara bilar
Upprustning yttre miljö
Utbyte postboxar

Kommande inom 5 år:
Injustering radiatorkretsar
Utbyte av hissar (2 hissar per år till dess man är klar)
Fasadtvätt (2023)
Målning takplåt (2024)

Gemensamma utrymmen

- I anslutning till varje port finns cykel- och barnvagnsförråd.
- Övernattningslägenhet med fyra sängplatser, kök, toa och dusch finns att hyra.
- Föreningslokal med bastu, flertal duschar samt relaxrum som kan nyttjas av medlemmarna utan kostnad.
- Tvättstugor med stora maskiner samt grovtvättstuga med mangel.
- Hobbyrum
- Återvinningsrum finns i anslutning till de flesta portarna. Grovsoprum finns i port 17A.

Parkering

I föreningen finns garage med 52 parkeringsplatser och 4 MC-platser + 20 parkeringsplatser utomhus.
Garage kostar 1500 kr/mån och parkeringsplatser kostar 1000 kr/mån. För närvarande c:a fem års kö till samtliga platser.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar (Föreningens hemsida 2022-06-27)

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Solna Station via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla Udde. Från och med oktober 2017 är tvärbanan förlängd till Sickla Station, som nu är tvärbanans ändhållplats där en ny knutpunkt skapats med Saltsjöbanan.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 414 kr
- Värme
- Vatten

Till månadsavgiften tillkommer en kostnad på 220 kr för TV, bredband och telefoni.

Driftkostnader

220 kr/mån

Fördelas enligt följande

Kostnad för TV och bredband: 220 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 132 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 129 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2019-11-29
Besiktningsman: Håkan Kindström
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 7 Visa alla 13 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sickla Kanalgata 13B, möjlig 4:a!, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning