Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 239 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare
Stockholm

Heliosgatan 11

Månadsavgift: 3 239 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Fastighetsmäklare

LUFTIG 2:A OM HELA 58,5 KVM MED EN INGLASAD OCH TERRASSLIKNANDE BALKONG!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 58,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 1-1202
  • Byggnadsår: 2019
  • Månadsavgift: 3 239 kr
  • Driftkostnad: 764 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 2 av 7
  • Hiss: Ja

HELIOSGATAN 11:
Väntan är över och chansen är nu här till att lyckas bli ägare av denna fantastiska sjöstadspärla. Här finns ett härligt ljusinsläpp, genomtänkta ytor och väl tilltänkta materialval som går som en röd tråd genom de 58,5 kvadratmetrarna som utgör bostaden i denna Svanenmärkta nyproduktion från 2019 på Heliosgatan 11. Detta boende ligger med ett lugnt och fint gårdsläge, utan någon direkt insyn och med härligt ljusinsläpp från lunch inpå kvällen. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med det stora ljusinsläppet från fönsterpartier som går längs med hela bostaden, skapar en härlig rymd i bostaden och inbjuder till sociala tillställningar. Under vår och sommarmånaderna förlängs umgängesytan med den härliga terrassliknande och inglasade balkongen om 18 kvm som vetter mot sydväst. Tack vare den generösa storleken kan man möblera både med loungemöbler, ett smalare matbord och cafébord. Detta blir som ett extra rum och här kan man njuta av sol från 12-tiden till inpå kvällen (sommartid). I detta hem har man valt att satsa på tidlösa och praktiska tillval som passar alla. Marbodal-kök och badrum i hög standard och bekvämlighet. Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, skrivbord och/eller garderob. Förvaring ges i walk-in-closet, skjutdörrsgarderob och städskåp i hallen samt i ett källarförråd som tillhör lägenheten. Ett riktigt bekvämt boende och med alla de fördelar som en nyproducerad bostad har att erbjuda. Nuvarande ägare har sedan de flyttade in i bostaden år 2019 låtit glasa in balkongen i september 2020, via fackmän låtit utföra målning av hall/passage samt kök/vardagsrum 2019-2020 samt även tillfört ett nytt eluttag i skjutgarderoben under år 2019.

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN:
Brf Heliosparken 1 är en äkta förening och dess byggnad uppfördes så sent som år 2019. Föreningen består av totalt 95 bostadsrättslägenheter fördelade om 4 trapphus samt 4 kommersiella lokaler på adresserna Heliosgatan 11, Virkesvägen 9 E, G och J. Föreningen innehar inga hyresrätter. Fastigheten som föreningens byggnad står på ägs av föreningen, dvs ej tomträtt utan friköpt tomt. Som medlem i föreningen erbjuds möjlighet till övriga utrymmen i form av bl.a. parkeringsgarage som ingår i en samfällighetsförening och som nås via hissen, cykelrum/barnvagnsrum, återvinningsrum samt även en trevlig innergård.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Föreningen har en belåningsgrad om 15 626 kr/kvm (enligt årsredovisningen 2019). Föreningens totala skuld uppgår till 120 900 000 kr, enligt årsredovisningen 2019. Föreningen beräknar sin årliga amortering till cirka 800 000 kr/år. Då föreningen även innehar 4 kommersiella lokaler inbringar dessa en årlig hyresintäkt om cirka 481 250 kr/år, detta enligt den ekonomiska planen.

OMRÅDET:
Några gator bort, vid Luma finns flertalet av Sjöstans bästa restauranger, Finefood, Brödernas och Tezukuri, för att nämna några. Här har du även vackra promenadstråk längs med kajen som tar dig in till Södermalm på ca 10 minuter och dess utbud av restauranger, caféer, butiker mm.
För den som vill njuta av friluftsliv finns Nackareservatet inpå knuten, Årstaviken samt Hammarbybacken som kan stoltsera med att vara värd för World Cup i skidåkning.
T-banelinjen förlängs och kommer cirka år 2026 till området, med ny station vid Luma, bara några 100 meter från bostaden. Vid Luma finns även gratisfärjan som snabbt och smidigt tar dig över till Södermalm eller till Henriksdalshamnen. Från Luma kan du även ta betalfärjan m/s Emelie som angör Nybroplan. Vid Sickla kaj har du både Coop, Lidl och Systembolaget, bra kommunikationer med tvärbana eller bussar.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 58,5 kvm
Lägenhetsnummer: 1-1202
Byggnadsår: 2019
Driftkostnad: 764 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 2 av 7
Hiss: Ja. Stor och rymlig hiss med god plats för exempelvis möbler och dylikt vid flytt etc.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Cykelrum finns på källarplan alternativt garaget. Källsorteringsrum finns att tillgå. Till samtliga lägenheter hör ett förråd, beläget på souterrängplan alternativt garageplan. Rum för barnvagnar och rullstolar finns i anslutning till varje trapphus.

Tv/Internetanslutning

Tv/telefoni/bredband tillkommer med 199kr i månaden via OwnIT.

Värme- och ventilationsanläggning

Byggnaden värms upp med fjärrvärme. Huset ventileras med mekanisk till och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Vattenburet värmesystem med radiatorer finns i bostäderna och i badrummen i samtliga bostäder finns elburen komfortgolvvärme.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,79160%
Andel av månadsavgift: 0,79%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Brf Heliosparken 1 ligger mitt i det gamla industriområdet Södra Hammarby. Tidigare huserade tillverkningsindustrin i området men numera hittar
du mer hantverk och kontorsverksamhet.
Industriromantiken och spåren av det gamla lever dock kvar i området. Genom att blanda bostäder och verksamheter har man skapat en levande stadsdel med närhet till det mest.
Brf Heliosparken 1 består av 95 bostadsrätter fördelade om 4 trapphus samt 4 kommersiella lokaler på adresserna Heliosgatan 11, Virkesvägen 9 E, G och J. Fördelningen av föreningens bostäder är som följer:
19 stycken 1 rum och kök
15 stycken 2 rum och kök
3 stycken 3 rum och kök
54 stycken 4 rum och kök
4 stycken 5 rum och kök

Föreningen godkänner delat ägande, ingen angiven ägarprocent.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Heliosparken 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1202
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade, enligt styrelsen 2021-01-05.

Gemensamma utrymmen

- Cykelrum/barnvagnsrum finns i anslutning på innergården till ingång Virkesvägen 9E och 9J.

- Återvinningsrum med sopsug för hushållssopor finns mellan ingång Virkesvägen 9E och 9F och är en gemensamhetsanläggning tillsammans med BRF Heliosparken 2

- Trevlig grön innergård

- Garage där föreningen disponerar 51 p-platser och 6 mc-platser i det gemensamma garaget. Ladduttag för elbilar finns.

Parkering

Föreningen innehar 51 garageplatser samt 6 mc -platser.

Parkering med el: 2 100kr/mån
Vanlig parkering bil: 1 800kr/mån
MC: 500kr/mån

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar, föreningens uppgift 2021-01-05

Kommunikationer

Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96.
Tvärbanan går från Sickla Udde till Gullmarsplan (T-bana) vidare till Årsta berg (pendeltåg) Liljeholmen, Alvik och till Solna. Tvärbanan går hela vägen till Sickla. Utöver detta kommer Tunnelbanan gå genom Sjöstaden och bort mot Forum Nacka (c:a 2026) För mer info se Stockholm Stad.
Med fördel trafikerar M/S Lotten och M/S Lisen Hammarby Sjö och går mellan Barnängsbryggan (Södermalm) Lumabryggan samt Henriksdalsbryggan (Hammarby Sjöstad) och den resan är kostnadsfri. Vill man in till stan finns M/S Emelie som tar dig till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Bor man i Henriksdal kan man enkelt ta någon av alla Nackabussarna till Slussen. Bor du i andra änden i Fredriksdal har du 500 meter gångavstånd till Skanstull.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia Församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg
fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.
Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.
I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger. Utbudet i restaurang-väg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.
Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden men när den är färdigställd räknar man med att det i Sjöstaden kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Kommunikationer:
Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 55 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie som går in till Nybrokajen börjar sin helgtrafik den 16 april och biljettpriset är detsamma som förra året; 40:-
Mellan den 30 maj och 30 september går Emelie även vardagar.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 55. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde.
Sickla udde är Tvärbanans ändhållplats österut, men det finns planer på att fortsätta utbyggnaden till Slussen.

Fritid
Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, Fryshuset, naturreservat och ett stort antal restauranger, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad med nästintill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 239 kr
I avgiften ingår värme och vatten
I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp.
Utöver avgiften tillkommer kostnad för el med ca 325 kr/mån som sen räknas av enligt förbrukning.
Kostnad för Tv/Telefon/Bredband tillkommer med 199 kr/mån.

Driftkostnader

764 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 300 kr
Försäkring: 265 kr
Tv, bredband och telefoni via Ownit: 199 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 74 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-08
Besiktningsman: Marie Forshällen, Skanska Sverige AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 27 Visa alla 33 bilder
 

Planritning

Karta & område

Heliosgatan 11, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning