Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 008 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare
Stockholm

Virkesvägen 9E, vån 5

Månadsavgift: 5 008 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare

Anmäl dig i annonsen för mer information kring prisläge och visning!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 96,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 4-1503
  • Byggnadsår: 2019
  • Månadsavgift: 5 008 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 5 av 7
  • Hiss: Ja

Svanen-märkt nyproduktion från 2019!
Ljus 4:a högt upp i huset, utan insyn - Stor balkong med sol hela dagen. Fin vy mot Sofia kyrka!

Nu finns en unik chans att bli den nya lyckliga ägaren till detta nyproducerade hem som bjuder på ett högt läge i huset med ett underbart ljusinsläpp.
Den sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med det stora ljusinsläppet från fönsterpartier i två väderstreck skapar en härlig rymd i bostaden och inbjuder till sociala tillställningar.
I detta hem har man valt att satsa på tidlösa och praktiska tillval som passar alla. Marbodal kök och badrum i hög standard och bekvämlighet.
Här erbjuds tre bra sovrum, två badrum med duschmöjlighet och badkar samt tvättmaskin och torktumlare. Fint målade väggar i ljusa kulörer och vitlaserade trägolv.
Förvaring ges i flertalet skjutdörrsgarderober, i en klädkammare som man når från ett av sovrummen samt i ett källarförråd som tillhör lägenheten. Det finns för närvarande lediga källarförråd i föreningen och extra förråd går att hyra för 250 kr/månad.
Detta är ett praktiskt och bekvämt boende med alla fördelar som nyproduktion erbjuder med garantier på vitvarorna osv.
Under vår och sommarmånaderna förlängs umgängesytan med den generösa balkongen som ligger i ett söderläge och bjuder på sol under hela dagen.

Svanen märkt Skanska-boende som är byggt med material och tekniska lösningar som är noggrant utvalda för att minimera miljöpåverkan. Energieffektiva fönster och individuell mätning och debitering av el.

Brf Heliosparken 1 bildades 2018 och är en äkta förening som äger marken (friköpt tomt) och har bra ordning på ekonomin där de följer avsatt plan och amorterar ca 800 000 kr/år!
Fastigheten är dessutom försäkrad genom av Skanska Sverige AB (tecknad allriskförsäkring till fullvärde) samt en försäkring med bostadsrättstillägg. Eftersom huset är Svanen-märkt finns det möjlighet till sk gröna bolån med rabatterad bolåneränta hos flera bolåneinstitut.
Som boende här har man tillgång till en stor och trivsam innergård som är mycket barnvänlig med fin lekplats och grillmöjlighet för den som inte vill ha en egen grill och grilla på balkongen.
Garage med kortare kö finns i huset och nås precis som lägenhetsförrådet via hissen direkt utanför lägenhetsdörren.

Kring bostaden finns flertalet av Sjöstans bästa restauranger, Finefood, Pinchos, Niklas & Friends och H10, för att nämna några.
Här har du även vackra promenadstråk längs med kajen som tar dig in till Södermalm på ca 10 minuter och dess utbud av restauranger, caféer, butiker mm.
För den som vill njuta av friluftsliv finns Nackareservatet inpå knuten, Årstaviken samt Hammarbybacken som kan stoltsera med att vara värd för World Cup i skidåkning.
Idag tar du dig hit smidigt med Tvärbanan och bussar.
T-banans blåa linje förlängs och kommer år 2030 till området, med ny station vid Luma, bara några hundra meter från bostaden. Vid Luma finns även gratisfärjan som snabbt och smidigt tar dig över till Södermalm eller till Henriksdalshamnen.
Från Luma kan du även ta betalfärjan m/s Emelie som angör Nybroplan. Vid Mårtensdal har du en välsorterad ICA-butik och vid Sickla kaj har du både Coop, Lidl och Systembolaget.

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4, varav 3 sovrum
Boarea: 96,5 kvm
Lägenhetsnummer: 4-1503
Byggnadsår: 2019
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 5 av 7
Hiss: Ja. Stor och rymlig hiss med god plats för exempelvis möbler och dylikt vid flytt etc.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Cykelrum finns på källarplan alternativt garaget. Källsorteringsrum finns att tillgå. Till samtliga lägenheter hör ett förråd, beläget på souterrängplan alternativt garageplan. Rum för barnvagnar och rullstolar finns i anslutning till varje trapphus.

Tv/Internetanslutning

Tv/telefoni/bredband tillkommer med 199kr i månaden via OwnIT.

Värme- och ventilationsanläggning

Byggnaden värms upp med fjärrvärme. Huset ventileras med mekanisk till och frånluftsventilation med värmeåtervinning. Vattenburet värmesystem med radiatorer finns i bostäderna och i badrummen i samtliga bostäder finns elburen komfortgolvvärme.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,22390%
Andel av månadsavgift: 1,22%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Brf Heliosparken 1 ligger mitt i det gamla industriområdet Södra Hammarby. Tidigare huserade tillverkningsindustrin i området men numera hittar
du mer hantverk och kontorsverksamhet.
Industriromantiken och spåren av det gamla lever dock kvar i området. Genom att blanda bostäder och verksamheter har man skapat en levande stadsdel med närhet till det mest.
Brf Heliosparken 1 består av 95 bostadsrätter fördelade om 4 trapphus samt 4 kommersiella lokaler på adresserna Heliosgatan 11, Virkesvägen 9 E, G och J. Fördelningen av föreningens bostäder är som följer:
19 stycken 1 rum och kök
15 stycken 2 rum och kök
3 stycken 3 rum och kök
54 stycken 4 rum och kök
4 stycken 5 rum och kök

Föreningen godkänner delat ägande, ingen angiven ägarprocent.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Föreningen har en belåningsgrad om 15 626 kr/kvm (enligt årsredovisningen 2019). Föreningens totala skuld uppgår till 120 900 000 kr, enligt årsredovisningen 2019. Föreningen beräknar sin årliga amortering till cirka 800 000 kr/år. Då föreningen även innehar 4 kommersiella lokaler inbringar dessa en årlig hyresintäkt om cirka 481 250 kr/år, detta enligt den ekonomiska planen.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Heliosparken 1
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1403
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Kommande renoveringar: Föreningen har inga större renoveringar inplanerade, enligt styrelsen 2021-01-05.

Gemensamma utrymmen

- Cykelrum/barnvagnsrum finns i anslutning på innergården till ingång Virkesvägen 9E och 9J.

- Återvinningsrum med sopsug för hushållssopor finns mellan ingång Virkesvägen 9E och 9F och är en gemensamhetsanläggning tillsammans med BRF Heliosparken 2

- Trevlig grön innergård

- Garage där föreningen disponerar 51 p-platser och 6 mc-platser i det gemensamma garaget. Ladduttag för elbilar finns.

Parkering

Föreningen innehar 51 garageplatser samt 6 mc -platser.

Parkering med el: 2 100kr/mån
Vanlig parkering bil: 1 800kr/mån
MC: 500kr/mån

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga planerade avgiftsförändringar (föreningens hemsida 2021-05-17)

Kommunikationer

Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96.
Tvärbanan går från Sickla Udde till Gullmarsplan (T-bana) vidare till Årsta berg (pendeltåg) Liljeholmen, Alvik och till Solna. Tvärbanan går hela vägen till Sickla. Utöver detta kommer Tunnelbanan gå genom Sjöstaden och bort mot Forum Nacka (c:a 2026) För mer info se Stockholm Stad.
Med fördel trafikerar M/S Lotten och M/S Lisen Hammarby Sjö och går mellan Barnängsbryggan (Södermalm) Lumabryggan samt Henriksdalsbryggan (Hammarby Sjöstad) och den resan är kostnadsfri. Vill man in till stan finns M/S Emelie som tar dig till Nybroviken via Djurgården och Saltsjöqvarn. Bor man i Henriksdal kan man enkelt ta någon av alla Nackabussarna till Slussen. Bor du i andra änden i Fredriksdal har du 500 meter gångavstånd till Skanstull.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

5 008 kr
I avgiften ingår värme och vatten
I månadsavgiften ingår uppvärmning, vatten och avlopp.
Utöver avgiften tillkommer kostnad för el med ca 325 kr/mån som sen räknas av enligt förbrukning.
Kostnad för Tv/Telefon/Bredband tillkommer med 199 kr/mån.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 74 kWh/kvm/år
Energiklass: CC
Specifik energianvändning: 72 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-10-08
Besiktningsman: Marie Forshällen, Skanska Sverige AB
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 40 Visa alla 46 bilder
 

Planritning

Karta & område

Virkesvägen 9E, vån 5, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anna Steen

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning