Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 5 414 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Reg. Fastighetsmäklare / Föräldraledig
Eddy Löjdkvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Eddy Löjdkvist
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare
Stockholm

Sjöfartsgatan 15, möjlig 4,5:a!

Månadsavgift: 5 414 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Christian Da Costa, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Christian Da Costa
Reg. Fastighetsmäklare / Föräldraledig
Eddy Löjdkvist, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Eddy Löjdkvist
Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Ett hem att njuta i många år framöver!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3,5, varav 3 sovrum
  • Boarea: 85 kvm
  • Lägenhetsnummer: C062
  • Byggnadsår: 2008
  • Månadsavgift: 5 414 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 6 av 7
  • Hiss: Ja

Väldisponerad och trivsam 3,5:a - Möjlig 4,5:a - Balkong med sjöutsikt i sydväst - Näst högst upp i byggnaden!

BOSTADEN
På eftertraktat toppläge i den nu mest expansiva och södernära delen av Hammarby Sjöstad ligger denna väldisponerade 3,5:a, möjlig 4,5:a (se alternativ planlösning för mer info) med balkong där solen ligger på från lunchtid till inpå kvällen.
Här får du en bostad med fokus på umgänge, samtidigt som du får 3 sovrum, med möjlighet till 4 sovrum, och gott om förvaringsmöjligheter. Två av de befintliga sovrummen är mycket väl tilltagna och båda rymmer en varsin stor 180 cm säng (King size bed) samt övrigt önskbart möblemang. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum i kombination med ett stort ljusinsläpp från fönsterpartier skapar en härlig rymd i bostaden och inbjuder till sociala tillställningar. Från den härliga balkongen har man utsikt mot Hammarby sjös blankande vatten och båtliv. Balkongen ger plats för både sittgrupper, planteringar samt grillmöjlighet. Badrummet är stort och utrustat med tvättmaskin och torktumlare vilket förenklar de vardagliga bestyren.
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.

FÖRENINGEN
Brf Sjöstaden 3 äger marken och är en välskött och trivsam bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter tack vare stora lokalintäkter. Föreningen har ett positivt kassaflöde och amorterar kontinuerligt av på deras lån.
Föreningen har tidigare haft flera avgiftssänkningar samt avgiftsfria månader. Föreningen har nyligen investerat i bergvärme vilket kommer sänka energiförbrukningen/kostnaderna i fastigheten med 75%.
Föreningen har dessutom en av Sjöstadens finaste innergårdar med gräsytor, buskar och lekplats. Föreningen innehar även ett eget garage som finns i huset samt en övernattningslägenhet att hyra för 300 kr/natt för gäster som är på besök.
I huset finns dessutom tillgång till tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

OMRÅDET
Runtom bostaden finns ett flertal omtyckta restauranger, Trattoria Gratzie, Hemma Hos Kaj och Tezukuri, för att nämna några, dessutom finns flera mysiga caféer samt omtyckta förskolor/skolor.
Här bor du granne med en stor välsorterad ICA Supermarket, apotek, gym, caféer, restauranger, frisör, sporthall samt flertalet affärsverksamheter.
Populära och trevliga Rusty Rascals, en nyöppnad kaffe och juicebar med kombinerad barbershop ligger i huset och är en rejäl tillgång för kvarteret och som intäktslokal till föreningen.
För den friluftsintresserade finns Nackareservatet och Årstaviken med utegym och motionsslingor, under vintersäsong finns möjlighet till skidåkning i Hammarbybacken, som flera år i rad kan stoltsera med att vara värd för World Cup i skidåkning.
Kommunikationsmöjligheterna är många med tvärbana/buss vid Mårtensdal och Luma, tunnelbanan vid Gullmarsplan och Skanstull samt färjeförbindelse till Södermalm, Nybrokajen och Djurgården.
T-banelinjen förlängs dessutom och kommer år 2030 till området, med ny station vid Luma, bara några 100 meter från bostaden.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall
I hallen möts man direkt av ett härligt ljus, tack vare ett fönsterparti direkt till vänster.
Hallen rymmer ytterkläder, skor och eventuell önskbart möblemang.

Sovrum/kontor
Till höger från hallen finns ett rum som idag används som kontor. Då rummet idag har ett takanslutet runt fönster som vetter mot kök/vardagsrum går det med enkelhet att använda rummet som sovrum. Detta rum har idag ett OVK-besiktigat ventilationsdon vilket även förenklar möjligheten till att nyttja rummet som sovrum.

Kök
Öppet sällskapskök med matplats framför fönstret. Här får man njuta av en god frukost och blicka ut över föreningens fina innergård.
Köket är praktiskt och funktionellt med gott om förvaring i skåp och lådor.
Köket ligger med en öppen planlösning mot vardagsrummet.

Vardagsrum
Rymligt rum med stora sällskapsytor och ljusinsläpp från två håll in i rummet. Den öppna planlösningen mot köket gör att finns det mycket plats för att duka upp långbord för många gäster, men även ha gemytliga familjemiddagar. Härifrån nås den härliga balkongen med utsikt mot Hammarby sjös blänkande vatten och båtliv.

Balkong
Balkongen blir en självklar oas att visat på och det är svårt att slita blicken från det glittrande vattnet och båtarna som puttrar förbi i sakta mak.
Här ryms bord, stolar och planteringar. Balkongen ligger i ett sydvästläge och om sommarmånaderna får man in mycket ljus och sol här.

Sovrum
Det första sovrummet ligger till höger från vardagsrummet och är stort till ytan. Idag används detta som master-bedroom. Plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring ges i garderober.

Badrum
Badrummet ligger mellan sovrummen och nås från vardagsrummet. Det rymliga badrummet är tidlöst helkaklat och har idag en duschhörna. Möjlighet finns till att sätta in ett badkar ifall önskan till det finns. Våtutrymme är så även utrustat med tvättmaskin och torktumlare vilket förenklar de vardagliga bestyren.

Sovrum
Det andra sovrummet ligger till vänster från vardagsrummet och är i samma storlek som det första, vilket är ovanligt. Detta rum ligger lugnt och fint beläget mot föreningens gård.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3,5, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 85 kvm
Lägenhetsnummer: C062
Byggnadsår: 2008
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 6 av 7
Hiss: Ja
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av övriga upplåtna utrymmen: Källarförråd

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen
I lägenhetsförteckningen står bostaden inskriven som 3 rum och kök.

Byggnadssätt

Kommentar: Grundläggning - delvis bergschakt med grundläggning packad på sprängstensbotten, delvis pålad grundläggning, grund betongplatta.
Stomme - betong.
Innerväggar, lgh skiljande - i huvudsak i betong
Fönster och fönsterdörrar - aluminiumbeklädda träfönster.
Lägenhetsytterdörrar - säkerhetsdörrar.

Tv/Internetanslutning

TV:
Kabel-TV genom Telenor

Internet:
Internet genom Telenor

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Fjärrvärme med vattenradiatorer i lägenheterna.
-Bergvärme

Ventilation
- Mekanisk frånluft med återvinning (FTX).

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

Med ett underbart läge direkt utanför tullarna finner vi denna miljöstadsdel. Hammarby Sjöstad kommer när det är fullt utbyggt, vara hem och arbetsplats för ca 35 000 personer. Sedan starten i Hammarby sjöstad 1996 har Stockholms stad haft i uppdrag att göra stadsdelen till en spjutspets i miljöanpassning. Alla som bor eller verkar i Sjöstaden är en del av ett kretslopp. Kretsloppet hanterar energi, avfall och vatten för bostäder och verksamheter i Hammarby Sjöstad. Målsättningen är att skapa en boendemiljö som bygger på hållbar resursanvändning. Energianvändningen och avfallet ska minimeras samtidigt som hushållning och återvinning ska maximeras.

I Hammarby Sjöstad och i dess närhet hittar du bl.a. kultur, sport, natur och mat. Från lägenheten är det gångavstånd till Hammarbybacken, Sickla Köpkvarter med mängder av butiker och restauranger, sporthall, gym, konstverk, bibliotek, naturreservat och ett stort antal restauranger i Sjöstaden, för att nämna några inslag.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad, här finns näst intill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 1,0095 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 525 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning

1 087 899 kr
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Om föreningen

Stor och stabil förening belägen på adresserna Sjöfartsgatan 11-19, Hammarby allé 57-69 samt Hammarbyterrassen 18, med många gemensamhetsutrymmen, goda lokalintäkter och en av Sjöstadens mest välskötta innergårdar!

Brf Sjöstaden 3 består av 124 lägenheter om totalt 8 420 kvm, som upplåts med bostadsrätt med följande sammansättning;
- 1 rok 20 stycken
- 2 rok 51 stycken
- 2,5 rok 2 stycken
- 3 rok 34 stycken
- 3,5 rok 10 stycken
- 4 rok 5 stycken
- 5 rok 2 stycken

Därutöver finns i föreningen 61st p-platser och 3st MC-platser.

Inom fastigheten finns även fem lokaler som upplåts med hyresrätt om 353 kvm, vilka bidrar till att hålla månadsavgifterna låga.
Fastigheten byggdes av PEAB och föreningen äger marken.

Nytt energisystem bestående av bergvärme med frånlufts återvinning driftsattes Juni 2020. Energiförbrukningen för värme och och varmvattenproduktion har i genomsnitt minskat med 60% efter driftsättningen av det nya energisystemet.

Fastigheten värms med egen bergvärmeanläggning – en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform. Föreningen är även självförsörjande på varmvatten. Värme och vatten ingår i månadsavgiften. Varje lägenhet har egen elmätare som läses av med fjärravläsning.

Föreningen samarbetar med Storholmen förvaltning för strukturerat arbete med underhållsaktiviteter.

Föreningen godkänner delat ägande om bara en part bor i lägenhet vid släktskap. Den boende måste äga minst 10%.

Besök gärna föreningens hemsida www.sjostaden3.se för mer information.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstaden 3
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1302
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Föreningen äger marken

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: 2015 - Stamspolning.
2016 - Föreningen har bygglov för balkonginglasning till 2021.
2016 - Underhåll/reparation av garagedörr samt gård.
2017 - Byte av brandvarnare i lägenheter. Underhåll av fönster och balkongdörrar, målning av ståldörrar samt byte av IR-mottagare.
2018 - Uppsättning av 12 laddstationer i garaget.
2018 - Fasadinspektion. Översyn av ytskikten i nedre botten i trapphusen samt underhåll av tvättstugor och miljörum.
2019 - Åtgärdande av enstaka sprickor på fasaderna, byte av värmekablar, byte huvudenhet kallrasvärmare, byte termostat, fortsatt underhåll av tvättstugor och OVK av lokaler.
2019 - Nytt låssystem på utvändiga dörrar
2019/2020 - Installation av bergvärme & frånluftsvärmepumpar pågår med potential att halvera fastighetens energiförbrukning.
2020/2021 - OVK, radonkontroll och stamspolning
2020-Bergvärme driftsatt
2022 Underhåll lekplatser, OVK Hyresgästlokaler, byte av termostater till element,
Kommande renoveringar: 2022 - Planeras renovering av lekplats, inoljning av entréportar och termostatbyte radiatorer.
2023 - Ny energideklaration
2023 - Renovering ytskikt kretsloppsrum
2024 - Renovering av Tvättstugor och hissar

Gemensamma utrymmen

-4 stycken tvättstugor.
- Föreningslokal med övernattningsmöjlighet.
- 3 stycken cykelrum.
- Utrymme för barnvagnar samt rullstolar i varje trapphus.
- Garage. Kötid till garage ca 4-6 månader.
- Lägenhetsförråd.
- Extraförråd finns att hyra utöver lägenhetsförråd som tillhör bostaden.

Gula rummet är vår uthyrningslägenhet som du som medlem i föreningen kan hyra. Den är utrustad med 2 bäddfotöljer och en bäddsoffa. Ett trinettkök med microvågsugn, kaffebryggare och vattenkokare. Toalett med duschkabin.

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1600 kr/mån, har separat kö.

- Till föreningen hör 61 stycken garageplatser för bil och 3 stycken MC-platser i ett garage de har i samfällighet med Brf Konvojen.
- Garageplatser 1600 kr/mån,
1700 kr/mån för garageplats med laddbox + debitering av förbrukad el. plus 3 kr/kWh förbrukad el.
MC 500 kr/mån. Kötiden har varit några få månader det senaste året.
Alla priser inkl moms.


- Boendeparkering på gatan vardagar 07:00-19:00 och lördagar 11.00-17.00 för 1100kr/månad.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Q-park Luma, Allégaraget (vid ICA-Supermarket).

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Månadsavgifterna höjdes med 12% den 1/1-2023 för att täcka kostnadsökningar och höjda räntekostnader.

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och linje 74 som går mellan Mariatorget och Sickla Udde via Södersjukhuset, Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.


Tvärbanan
Tvärbanan går från Solna station via knutpunkterna Alvik, Liljeholmen, Årstaberg, Globen, Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde till Sickla köpcentrum, knutpunkt med Saltsjöbanan.

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Alternativ planlösning: Observera att det inte gjorts någon teknisk analys av möjligheten att genomföra ombyggnation enligt den alternativa planlösningen, den är endast ett förslag. Tillstånd kan erfordras från bostadsrättsföreningen och i vissa fall kan även bygglov erfordras.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 313 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

5 414 kr
I månadsavgiften ingår;
- Värme
- Vatten
- TV (Grundutbud)
- Bredband (Grundutbud)
- Telefoni (Grundutbud)
Varje lägenhet har egen elmätare som läses av med fjärravläsning.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 55 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 31 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2023-01-16
Besiktningsman: Erik Olofsson
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 41 Visa alla 47 bilder
 

Planritning

Karta & område

Sjöfartsgatan 15, möjlig 4,5:a!, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 5414 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Reg. Fastighetsmäklare / Föräldraledig

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Eddy Löjdkvist

Franchisetagare/Reg. Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning