Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 690 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare
Stockholm

Lugnets allé 63, högst upp!

Månadsavgift: 3 690 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Anna Steen, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Anna Steen
Fastighetsmäklare

Anmäl ditt intresse i annonsen, ring eller maila för mer info kring prisläge & möjlig visning!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 1,5, varav 1 sovrum
  • Boarea: 53 kvm
  • Lägenhetsnummer: 4076
  • Byggnadsår: 2001
  • Månadsavgift: 3 690 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 4
  • Hiss: Ja

Unik taklägenhet med fantastisk terrass om 30 kvm i sydvästläge! Smakfullt renoverad. Ett hem för den kräsne!

På centralt och eftertraktat läge i Hammarby Sjöstad, endast några kliv från vattnet, med direkt kontakt ut till strandpromenaden, naturen och bryggorna bor du här i en bostad att längta hem till.

Få tillfällen ges att förvärva en bostad lik denna i Hammarby Sjöstad!

Här bor du högst upp i gårdshuset med enorma fönsterpartier från golv till tak i två väderstreck, vilket bidrar till ett fantastiskt ljus året om tillsammans med mycket himmelskontakt och långt till husen runt omkring, vilket ger en väldigt privat känsla.
Läget i gårdshuset är lugnt och här bor man omgiven av härlig grönska från föreningens gård och allén åt andra hållet.
Detta är en enastående taklägenhet med en fantastisk terrass om ca 30 kvm i rakt söder- och västerläge med utsikt över hustaken och bort mot Hammarby Sjö.
Detta hem är otroligt socialt planerat med generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum, om vår och sommarmånaderna förlängs dessa med den fantastiska terrassen om 30 kvm i soligt läge.
Köket är smakfullt renoverat för den kräsne. Nuvarande ägare har noga valt ut varenda detalj här, där man satsat på att få till en helhetskänsla av elegans, lyx och bekvämlighet.
Mysig sovdel med plats för dubbelsäng.
Stort helkaklat badrum med badkar, tvättmaskin och torktumlare. Till lägenheten hör även ett rymligt förråd i källaren och på terrassen.
Om vår- och sommarmånaderna förlängs umgängesytan med den generösa terrassen som vetter mot den grönskande allén utanför. Här kan man njuta av ett söderläge med sol från morgon till solnedgång.
Lägenheten kan disponeras om till en riktig 2:a, se alternativ planlösning.

Brf Sjöstadsudden är en stor och välskött förening med goda lokalintäkter och ett flertal hyresrätter kvar som ligger som framtida dolda tillgångar. Föreningen har investerat i bergvärme som kommer sänka energikostnader framåt.
Föreningen har en stark miljöprägel med en prisbelönt innergård med vattenspel samt odlingslotter som kan hyras. I föreningen finns grovtvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.
Föreningen har ett eget garage för 1500 kr/mån, laddplats 1750 kr/mån, separat kösystem.

Från porten tar du dig snabbt till lugnet och naturen vid Nackareservatet, i pjäxor till skidliften i Hammarbybacken eller i flip-flops till badplatserna vid Sicklasjön.
Samtidigt har du alla Sjöstadens allmänna kommunikationer, butiker, caféer och restauranger några kvarter bort och en kort promenad till Sickla köpkvarter som är ett av landets största köpcentrum.
Härifrån tar du dig även med lätthet upp till Södermalm och storstadspulsen.
Mycket bra kommunikationsmöjligheter med tvärbana och buss 71 och 74 samt gratis färja inom några få minuters promenadavstånd som tar dig över till Södermalm samt en mindre kostnad till Djurgården och Stockholms city.

Välkomna att uppleva en drömlägenhet!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 1,5, varav 1 sovrum
Boarea: 53 kvm
Lägenhetsnummer: 4076
Byggnadsår: 2001
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 4
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Uppförd 2002 med beställaren Svenska Bostäder. Fyra byggnader med 11 stycken portar bestående av 4-5 våningsplan, placerade så att en kringbyggd innergård bildas.

Fönster
- 2+1 glas kopplade med isolerglas. Karmar av trä/metall och bågar av trä/metall.

Tv/Internetanslutning

Internet
- Bredband via OpenNet, där lägenhetsinnehavare själv tecknar abonnemang hos valfri leverantör.

TV
- Kabel-TV via Comhem.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Vattenburen fjärrvärme och solfångare

Ventilation
- Mekanisk till- och/eller frånluft.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,64900%
Andel av insats: 0,66452%
Andel av månadsavgift: 0,66452%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 476 kr

Om föreningen

Fastigheten byggdes 2002. Brf Sjöstadsudden förvärvade fastigheten år 2008 från Svenska Bostäder vid ombildning till bostadsrätter. Föreningens adresser är;
- Lugnets Allé 61, 63, 65, 67, 69, 71
- Sickla Kanalgata 3, 5, 7, 9, 11.

Fastigheten består av 8620 kvm bostadsarea och 1 634 kvm lokalarea. Föreningen omfattar 126 lägenheter varav 123 st är upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Föreningen innehar även 8 hyreslokaler som genererar intäkter. Hyresgästerna är såväl restauranger som butiker. Under byggnaderna finns garage som också tillhör föreningen. Boende i föreningen har även möjlighet att arrendera 17 stycken kolonilotter på den härliga innergården. Kolonilotterna förmedlas via kölista.

Föreningen godkänner delat ägande med förutsättning att alla ägare är folkbokförda på adressen.

Uppvärmning: Bergvärme och solfångare.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.sjostadsudden.se

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadsudden
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - 2015 Renovering av träfasad.
- 2015/2016/2017 Uppfräschning av trapphus och entréer.
Kommande renoveringar: Inga större reparationer finns inplanerade. En avsättning till reparationsfond finns på 250 000 kr öronmärkta för eventuella kostnader rörande ett möjligt fel på fläktsystemet i en av föreningens lokaler. Föreningen har även tagit höjd för att kunna byta ut träfasaden mot Lugnets Allé.

Gemensamma utrymmen

- Grovtvättstuga med torkrum
- Källarförråd
- Cykelförråd
- Kolonilotter
- Garage
- Källarförråd

Parkering

Bilplats 1: Garage med laddplats . Avgift 1750 kr/mån, har separat kö, har strömuttag.
Bilplats 2: Garage . Avgift 1500 kr/mån, har separat kö.
Bilplats 3: Gatuparkering . Avgift 1100 kr/mån, har separat kö.

Till föreningen hör;
- 48 stycken garageplatser, varav 12 stycken har laddningsmöjlighet för elbilar/laddhybrider. Laddkontaktdon av typ 2 (EU standard).
- Kostnad garageplats 1500kr/mån
- Kostnad laddplats i garage 1750kr/mån
- 7 stycken parkeringsplatser på gata. Kostnad 1100 kr/mån.
- 1 stycken motorcykelplats. Kostnad 300kr/mån.

Övrig parkering;
- Boendeparkering på gatan 09:00-17:00 för 1100kr/månad. Observera att Stockholms stad ändrar tider och avgifter under 2017.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Wallenstamsgaraget.

Kontakta Pia Larsson, SBC (08-775 72 21) för frågor runt uthyrning av
garage- och parkeringsplatser.

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området;
- www.sunfleet.com
- www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: - En avgiftssänkning för bostäderna skedde med 5% 2017-01-01.
- Inga planerade avgiftsförändringar (Föreningens uppgift 2021-06-15)

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2, 66 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie som går in till Nybrokajen.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2, 66 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Alvik via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla kaj och Sickla udde. Sickla udde är i dagsläget Tvärbanans ändhållplats österut, där en utbyggnad till Sickla är planerad att stå klar oktober 2017. Tvärbanan är för tillfället ersatt av ersättningsbussar under byggnationstiden.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 190 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 690 kr
Värme, vatten, TV (ComHem) och fiberkabel Opeen Skies.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 127 kWh/kvm/år
Energiklass: EE
Specifik energianvändning: 121 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-01-03
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 36 Visa alla 42 bilder
 

Planritning

Karta & område

Lugnets allé 63, högst upp!, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Anna Steen

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning