Hoppa till innehåll
 
Pris (Utgångspris): 
6 195 000 kr
Månadsavgift: 2 820 kr/mån
Stockholm

Jan Inghes Torg 16

Pris (Utgångspris): 
6 195 000 kr
Månadsavgift: 2 820 kr/mån

Jan Inghes Torg 16: bostaden med radhuskänsla invid Hammarby sjö!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 3, varav 2 sovrum
  • Boarea: 82,5 kvm
  • Lägenhetsnummer: 00323
  • Byggnadsår: 2010
  • Månadsavgift: 2 820 kr
  • Driftkostnad: 477 kr/mån
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 6
  • Hiss: Ja

Varmt välkommen till Jan Inghes Torg 16 och detta fantastiska boende med radhuskänsla. Bostadens 3 rum är fördelade på luftiga 82,5 kvm och karaktäriseras i mångt och mycket som ytterst välplanerad. Här finns mycket generösa sällskapsytor, såväl ute som inne. Lägenheten präglas genomgående av väl tilltagna ytor och tacksamma förvaringsmöjligheter i alla rum. Du välkomnas in i en öppen hall med ljusinsläpp från vardagsrummet. I hallen finns idag en stor klädkammare till vänster. I klädkammaren ryms såväl barnvagn som diverse annan förvaring. Intill finns badrummet utrustat med såväl tvättmaskin och torktumlare med appfunktion och fjärrstyrning som golvvärme, badkar, tvättställ, vägghängd toalettstol, avlastningsbänk och badrumsskåp. Vidare in i bostaden hittar vi ett stort master bedroom med flera garderober men även yta till hemmakontor. Intill master bedroom har vi bostadens andra sovrum med bra yta till både säng och plats för diverse förvaringslösningar. Efter sovrummen kommer vardagsrummet med dess öppna planlösning mot köket. I vardagsrummet finns stora ytor till att bjuda hem det större sällskapet på middag eller mingel. Från vardagsrummet når du med enkelhet den stora uteplatsen. Som ägare av bostaden kan man stoltsera med denna lummig uteplats där också sjöglimt finns mot Hammarby sjö och dess vatten. Därtill finns här även yta för såväl planteringar som matbord, grill och cafégrupp. Att två lekparker i otrafikerad miljö finns precis utanför bostaden möjliggör en förenklad vardag för många småbarnsföräldrar. Bostadens hjärta; köket, är yteffektiv och välplanerad. Den rejäla köksön i kombination med den luftiga planlösningen gentemot vardagsrummet gör att dessa sociala ytor blir en självklar plats för gemenskap. I köket finns all tänkbar utrustning i form av en kombinerade kyl- och frys, diskmaskin, ugn, spishäll med integrerad köksfläkt och därtill många förvaringsmöjligheter. Nuvarande ägare flyttade in i bostaden år 2019 och har därefter tillfört bostaden trall till dess uteplats (sommaren 2021) samt bytt ut tvättmaskin och torktumlare (våren 2022). Till bostaden hör ett rymligt källarförråd om cirka 3 kvm.

Brf Sjöstadspiren och dess byggnader hittar vi på adresserna Henriksdalskajen, Jan Inghes Torg och Stapelgatan i Henriksdalshamnen, Hammarby Sjöstad. I fastigheten finns totalt 99 lägenheter i olika utföranden. Därtill finns också 5 hyreslokaler som genererar intäkter. I föreningen tillgodoses även ett garage med 60 parkeringsplatser där kösystem tillämpas. Marken upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden uppgår till 1 315 800 kr/år och är oförändrad i 10 år fram till den 31 augusti 2028. Belåningsgraden ligger på 7 660 kr/kvm (årsredovisning 2021). Vilket är förhållandevis lågt för en så "ung" förening. Föreningen sänkte avgiften med 15% från den 1/1-2018 vilket säger ganska mycket om dess goda ekonomi. Föreningens ekonomi stärks ytterligare tack vare de hyresintäkter som kommer in från de lokaler som hyrs ut. I årsredovisningen för år 2021 uppgick den intäkten till hela 1 764 562 kr/år.

Här bor du i en nyproducerad fastighet från 2010, endast några meter från kajkanten med lugn atmosfär och fantastisk vattenkontakt. Fastigheten ligger på en otrafikerad gata med Hammarby sjö som närmaste granne. Runt hörnet finns Handlarn - en liten matbutik. Området präglas av en marin miljö och en ambition att skapa en kontinental känsla med restauranger, butiker, småbåtshamn och promenadstråk längs kajerna. Som boende i Henriksdalshamnen har du direkt närhet till en variation av olika typer av restauranger. Här finns också "Bakarna", ett litet mysigt bageri samt gymmet "STC".
Från Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad kan du välja att ta båt in till stan, Djurgården eller Fjäderholmarna. Du når Södermalm på några minuter, antingen tar du en promenad över Danvikstullsbron eller gratisfärjan Lisen som går med tät trafik mellan Henriksdals hamnen - Barnängen - Luma. Bussar i tät trafik från Henriksdal till Slussen/Nacka och Saltsjöbanan. För den friluftsintresserade finns Nackareservatet i närheten och under vintersäsong finns möjlighet till skidåkning i Hammarbybacken.

Välkommen till en helt fantastisk bostad med en tidlös design och en helt unik atmosfär som måste upplevas på plats!

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 3, varav 2 sovrum
Boarea: 82,5 kvm
Lägenhetsnummer: 00323
Pris (Utgångspris): 6 195 000 kr
Byggnadsår: 2010
Driftkostnad: 477 kr/mån
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 6
Hiss: Ja. En stor och rymlig hiss finns att tillgå.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Beskrivning av förråd: Källarförråd om cirka 3 kvm med gallerväggar enligt säljarna.

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Bostadshusen tillhörande föreningen är belägna på Henriksdalskajen, Jan Inghes Torg samt Stapelgatan.

Lägenhetsfördelning:
5 lgh om 1 rok
20 lgh om 2 rok
33 lgh om 3 rok
39 lgh om 4 rok
1 lgh om 5 rok
1 lgh om 6 rok

Tv/Internetanslutning

- TV via Telia där tv-paketet "Lagom" ingår i månadsavgiften.
- Bredband via Telia. I månadsavgiften ingår 500/500 Mbit/sec.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning med fjärrvärme och ventilation med mekanisk frånluft med värmeåtervinning (FTX)

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

Hammarby Sjöstad är ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt. Området är ett mycket lyckat exempel på modern stadsutveckling. Dess unika blandning av ett sjönära boende med grönområden och flera populära restauranger, caféer och butiker runt knuten samt närhet till city har bidragit till att området på mycket kort tid förvandlats till en av Stockholms mest populära stadsdelar.

Henriksdalshamnen är en av den senaste sjönära utbyggnadsetappen av Hammarby Sjöstad. Området präglas av dess närhet till Hammarby Sjö med vackra utsmyckade kajer som löper utmed området. Centralt i området ligger Jan Inghe Hagströms Torg, en stor marina med båtplatser kantad av restauranger och caféer. Att spendera en sommarkväll på en av kajerna utmed Jan Inghe Hagströms Torg och se solen gå ned över Hammarby Sjö är en vardagslyx!

I den norra delen av Henriksdalshamnen finns den populära Anders Franzéns park, ett större grönområde med lekpark och aktiviteter som angränsar till Hammarby Kanal och Danviksklippan.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,919 %
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Föreningen sänkte avgiften med 15% från den 1/1-2018.
Brf Sjöstadspiren ligger i Henriksdalshamnen. Området präglas av en marin miljö och en ambition att skapa en kontinental känsla med restauranger, butiker, småbåtshamn och promenadstråk längs kajerna.
Föreningen består av 99 lägenheter och 5 lokaler, Föreningen disponerar 60 parkeringsplatser.

Föreningen består av 5 st huskroppar med 99 st lägenheter. Nybyggnadsår 2010.
Garage finns under husen och förvaltas av Fastum som därmed ansvarar för administration och köhantering till platserna.
Föreningen har en övernattningslägenhet som hyrs ut till medlemmar och deras gäster. Den fungerar även som styrelserum.
Föreningen har en gemensam tvättstuga.
Cykelrum och barnvagnsrum finns placerade på lite olika ställen i fastigheten.
Lägenheterna har egna förråd. Det finns även ett antal extraförråd att hyra för 300 kr/mån. Det är separat kö till förråden som förvaltas av Fastum.

Miljötänk är en viktig del när JM byggt Sjöstadspiren. Alla hus är lågenergihus med välisolerade och täta väggar samt ventilation med värmeåtervinning. Lägenheterna är installerade med energisnåla vitvaror tillsammans med extra värmeisolerade fönster och enbart komfortvärme i badrum. Renhållning sköts via effektiva sopsug och med källsortering i återvinningsrum.

Föreningen har installerat solceller och bergvärme vilket minskat energiåtgången avsevärt. I nyproduktion är C det normala, här ligger man på B!

Tomträttsavgälden uppgår till 1 315 800 kr/år och är oförändrad fram till den 31 augusti 2028.

Allmänt

Föreningens namn: Brf Sjöstadspiren
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1003
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: - Installation av solceller och bergvärme (2021)
Kommande renoveringar: Föreningen har fått bygglov för att bygga om övervåningen på restaurang Beirut till lägenhet. Byggstart planeras för under senare delen av 2021.

Gemensamma utrymmen

- Tvättstuga
- Cykelrum
- Barnvagnsrum
- Extra förråd
- Gästlägenhet/styrelserum

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1700 kr/mån, har separat kö.

60 stycken garageplatser, varav 30 stycken är avsedda för elbilar med laddstationer, finns under husen och förvaltas av Fastum som därmed ansvarar för administration och köhantering till platserna. Kostnaden för en garageplats uppgår till 1 700 kr/mån.

Kostnaden för en elbilsplats är nuvarande parkeringsavgift med en tilläggsavgift 200 kr/mån inkl moms + elkostnad per kWh.

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Inga kommande avgiftsförändringar finns inplanerade i dagsläget efter samtal med styrelsen (2022-03-30).

Övrigt

Mellan 19:00-07.00 samt söndagar råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr. Alternativt kan biljett lösas för 75 kr/dygn.

Boarea: Boarea kan variera beroende på olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas att om det är av stor vikt för honom/henne, kontrollera bostadslägenhetens boarea före köpet som ett led i sin undersökningsplikt.

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning vilket innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris han/hon säljer.
Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper.

Både köpare och säljare godkänner att mäklaren får använda slutpriset i allmän marknadsföring efter att juridiskt bindande kontrakt har upprättats. Om någon av parterna motsätter sig mot detta så kontakta ansvarig mäklare.

Bolån och hemförsäkring: De personer som lämnat namn och telefonnummer till mäklaren kan komma att bli kontaktade av SEB gällande bra villkor på bolån och Trygg Hansa gällande bra hemförsäkringar med kostnadsfri prövotid i en månad. Om du inte vill få de här möjligheterna av SEB eller Trygg Hansa så kontakta ansvarig mäklare.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia Församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg
fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.
Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.
I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger. Utbudet i restaurang-väg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.
Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden men när den är färdigställd räknar man med att det i Sjöstaden kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Nackareservatet ligger alldeles intill Hammarby Sjöstad med nästintill orörd skog. I området finns ett väl utbyggt nät av cykel- och promenadvägar, två belysta träningsspår, tre friluftsbad, en 9-håls golfbana, ett flertal klubbstugor mm.

Bilpool
För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området.
www.sunfleet.com
www.bilpoolen.nu

Ekonomi

Pris (Utgångspris)

6 195 000 kr

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

2 820 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv

Driftkostnader

477 kr/mån
Antal i hushållet: 2

Fördelas enligt följande

El: 227 kr
Försäkring: 250 kr

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 49 kWh/kvm/år
Energiklass: BB
Specifik energianvändning: 27 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2021-03-10
Besiktningsman: Christoffer Gustafsson, Energisam

Onlinevisning

Se visningen genom att logga in på Mina sidor

Alla bilder

+ 41 Visa alla 47 bilder
 

Planritning

Karta & område

Jan Inghes Torg 16, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Överstiger era sammanlagda årsinkomster kronor före skatt? Svaret påverkar amorteringarna.
Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 2820 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Beräkningen är generell och utgår från 75 procents belåning vid nuvarande räntenivå. Vid manuella justeringar i fälten utgår beräkningen från simulerad belåning och kostnader, Finansinspektionens amorteringskrav på minsta amortering går dock ej att simulera bort.

Uppgifterna om bostadens kostnader är inte alltid fullständiga och kostnader kan därmed tillkomma, läs mer om exempelvis driftkostnad, pantbrev och lagfart och bolåneräntor.

Innan du köper den aktuella bostaden bör du kontakta mäklaren för en fullständig beräkning av din boendekostnad.

Anmälan till visning

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.
Läs om våra Coronaregler för visning.

21
aug
Anmälan krävs
Sön 13:00-14:00
22
aug
Anmälan krävs
Mån 18:15-18:45
Jag är intresserad
Jag vill bli kontaktad av mäklare innan jag anmäler mig till visning.
500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!
Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Christian Da Costa

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning