Hoppa till innehåll
 
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Välj visningstid
Anmäl intresse
Amanda Backman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Amanda Backman
Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion
Kåge

Passgatan 16

Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Välj visningstid
Anmäl intresse
Amanda Backman, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Amanda Backman
Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion

Enplansvilla på insynsskyddad och naturnära tomt.

  • Typ: Villa, 1-plans Skelleftebygdens trähus
  • Rum: 4, varav 3 sovrum
  • Boarea: 130 kvm
  • Biarea: 47 kvm
  • Tomtarea: 2 824 kvm
  • Byggnadsår: 1985
  • Driftkostnad: 21 098 kr/år
  • Upplåtelseform: Äganderätt

Totalrenoverad enplansvilla (Skelleftebygdens trähus) med varmgarage. Huset är beläget på en fantastisk södertomt i Drängsmark med skogen som absolut närmaste granne och skyddat från insyn.

Det här huset har genom åren genomgått många och värdefulla renoveringar som förutom nya ytskikt, nytt kök, nytt badrum och renoverad tvättstuga även innefattar totalrenovering av elen, uppvärmning via jordvärme, installation av täljstenskamin samt ombyggd planlösning som skapat en mer öppen och social yta mellan kök och vardagsrum.

Med andra ord är detta ett hus i toppenskick med mycket låga driftskostnader tack vare jordvärmepumpen. Dessutom är det besiktigat med mycket gott resultat och försäkrat mot dolda fel via Varudeklarerat. Huset passar dig som bara önskar ställa in dina möbler och börja bo och trivas utan att behöva renovera något.

Till huset hör en prydlig och mycket välskött trädgård med stora möjligheter till planteringar. På tomten finns en timrad lada för förvaring och ett härligt spabad att nyttja året runt. I trädgården finns en damm, bärbuskar, planteringar, perenna växter, häck och träd samt flera olika uteplatser för att fånga solens alla strålar under hela dygnet. En stor öppen altan i söderläge med en inglasad del för att förlänga säsongen. Tomten sträcker sig även upp i skogen där man kan grilla vid grillplatsen eller direkt promenera ut på skoterleden. Känn lugnet av att bo så nära inpå naturen och lyssna på tystnaden eller fågelkvitter när du sitter på altanen och njuter av solen.

Huset ligger i ett lugnt och familjärt kvarter med absolut närhet till skog, skoterleder och elljusspår. Bad och fiskemöjligheter finns vid en mysig tjärn (Ljusvattnet) ungefär 900m in i skogen bakom huset. Inom gångavstånd finns både skola, förskola, bensinmack med kiosk och café, Centrumhörnan med dagligvaror och lokalproducerat kött mm. Drängsmark är en vacker och levande by nära till skog, vatten och vandringsvänliga sandhedar som funkar lika bra för både ridning och mountainbike. I byn finns olika föreningar, fotbollsplaner, ishockeyplan, skateramp, tennisplan, skytteklubb och Folkets hus. För den jaktintresserade har byn ett eget jaktlag. Endast en bilfärd på ca 20min till Solbackens handelsområde och ca 25min till Skellefteås centrum. Närheten till både E4:an gör det smidigt för dig som pendlar till Skellefteå eller norrut mot Byske eller Piteå.

Till den här bostaden försöker vi aktivt hitta rätt köpare. Förhandsvisning kan bli aktuellt och det är därför viktigt att du anmäler ditt intresse redan nu för att inte missa en förhandsvisning eller budgivning.

Kontakta mig för mer information!

Om Bostaden

Beskrivning

HALL med klinkergolv och tapetserade väggar. Plats för avhängning och det är fullt möjligt att rymma en garderob.
KÖK med öppen planlösning till vardagsrummet. Modern kökslösning (Kvik) med integrerade vitvaror, stor köksö med både infälld induktionshäll och underlimmad diskho samt gott om yta för sittplatser på andra sidan. Maskinparken i övrigt består av fullstor kyl och frys, inbyggd ugn och mikro samt diskmaskin. Intill köket finns en matplats intill en helglasad altandörr (skjutdörr) till farstukvisten i norrläge.
VARDAGSRUM öppet och ljust rum med stora fönsterpartier i söderläge mot den inglasade altanen. Mitt emellan kök och vardagsrum står täljstenskaminen som både ger extra värme och trivsamhet. Trägolv och tapetserade väggar.
BADRUM med renoverade ytskikt så som ny våtrumsmatta och våtrumstapet, vattenburen golvvärme, pax-fläkt, dusch med glasdörrar, tvättställ med kommod och WC. Ett vädringsfönster i norr finns.
SOVRUM med trägolv och målade väggar. Fönster i söder. Två inbyggda garderober.
SOVRUM med trägolv och målade väggar. Fönster i norr. Uppgång till vindsutrymmet (som dessutom går att inreda om man önskar ett gästrum, tv-rum eller varför inte ett tonårsrum?)
SOVRUM väl tilltaget rum med härligt ljusinsläpp genom två helglasade pardörrar som leder ut till altanen i söderläge. Plats för dubbelsäng och gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar).

EKONOMIDEL:
TVÄTTSTUGA med våtrumsmatta och tapetserade väggar. Bra inredning med förvaring i skåp och lådor. Tvättmaskin och torktumlare.
BADRUM med våtrumstapet och våtrumsmatta. Dusch, WC, tvättställ.
PANNRUM med jordvärmepumpen samt matförråd.
SOVRUM/KONTOR med laminatgolv och tapetserade väggar. Fönster i två väderstreck. Här finns bredbandsingången.

Sammanfattning

Typ: Villa, 1-plans Skelleftebygdens trähus
Rum: 4, varav 3 sovrum, möjlighet till 4 sovrum
Boarea: 130 kvm
Biarea: 47 kvm
Tomtarea: 2 824 kvm
Byggnadsår: 1985
Driftkostnad: 21 098 kr/år
Upplåtelseform: Äganderätt
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Lantmäteriet

Uppvärmning

Jordvärme
Ålder: 2005
Märke: Nibe

Byggnadssätt

Vatten: Kommunalt vatten året om
Avlopp: Kommunalt avlopp
Grund: Torpargrund
Stomme: Trä
Fasad: Träfasad
Fönster: 3-glasfönster
Takbeklädnad: Betongpannor
Ventilation: Självdrag samt Paxfläktar i badrum
Radon: Senaste mätning 2006 Radonhalt under gränsvärdet för vad som är godkänt för boendemiljö.
El: Stora delar av elsystemet är renoverat 2010 då ledningar bytte. Jordfelsbrytare installerad.
Jordat/ojordat: Jordat
Huvudsäkring: 20 A
Murstock: Skorsten av plåt
Murstock kommentar: Installerad 2007
Fel och brister: Se besiktningsprotokoll samt säljarens svar i frågelistan

Renoveringar

2005: Jordvärme
2005: Fiber
2007: Braskamin
2010: Kök totalrenoverat
2010: Ny planlösning mellan kök och vardagsrum
2010: Baseco trägolv 25 mm (slipbart) alla utom tre sovrum.
2010-2020: Fönsterbyte till 2-glas isolerfönster
2012-2013: Inglasning altan, ny garageport
2019: Badrum totalrenoverat
2021: Tvättstuga renoverat allt utom golvet

Tomt/balkong/uteplats

Stor inglasning i söderläge med öppningsbara glaspartier
Öppen altan i söderläge
Trädgårdstomt i söderläge. Delar av tomten består av skogsmark. I trädgården finns perenner, träd, buskar, bärbuskar en damm och fina uteplatser i olika lägen.

Övriga byggnader

Timrad lada för förvaring
Cykelförråd/redskapsbod

Parkering

Uppfart med plats för minst två bilar
Vidbyggt varmgarage med plats för en bil

Tv/Internetanslutning

Skekraft fiber

Allmänt

Län: Västerbotten
Kommun: Skellefteå
Fastighetsbeteckning: SKELLEFTEÅ DRÄNGSMARK 1:49

Övrigt

Budgivning: Vi tillämpar s.k. öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommit till den som köper bostaden.

I det fall det kommer in bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan överlåtelseavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Ekonomi

Driftkostnader

21 098 kr/år
Antal i hushållet: 2
Kommentar: Elkostnaden avser både uppvärmning och el och är beräknade på säljarens avtal från elleverantör för 2022.
2022 förbrukades 10 444 kWh el.
Två personer bor i hushållet idag.

De nuvarande ägarna förbrukar ca 58 kubikmeter vatten/år och renhållningskostnaden är baserat på storlek på sopkärl som för närvarande är 140 L grönt och 140 L brunt.

Fördelas enligt följande

El: 14 184 kr
Vatten och avlopp: 4 091 kr
Försäkringskommentar: Länsförsäkringar
Renhållning: 2 823 kr

Utöver ovanstående eventuella driftkostnader tillkommer fastighetsavgift med belopp om 7 500 kr.

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.
Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Taxering

Byggnad: 780 000 kr
Mark: 220 000 kr
Totalt: 1 000 000 kr
Taxeringsår: 2021
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värdeår: 1985
Standardpoäng: 28
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 797 000 kr.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Varudeklarerad bostad
Den här bostaden är försedd med Varudeklarerat – marknadens mest omfattande paket för besiktning och försäkring.
Läs mer om Varudeklarerat

Onlinevisning

Se visningen genom att logga in på Mina sidor

Alla bilder

+ 57 Visa alla 63 bilder
 

Planritning

Karta & område

Passgatan 16, Kåge

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Observera att driftskostnaderna som anges ovan baseras på säljarens faktiska kostnader det senaste året om inget annat särskilt anges.

Vilka driftskostnader köparen kommer att ha beror på hur bostaden kommer att användas, vilka abonnemang som kommer att tecknas och övriga omständigheter i det enskilda fallet.

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Fastighetsskatt/-avgift
+ 625 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Amanda Backman

Fastighetsmäklare & Certifierad nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning