Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 310 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare
Stockholm

Rorgängargatan 15A

Månadsavgift: 3 310 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Josefin Ericson, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Josefin Ericson
Fastighetsmäklare

Två balkonger! Utsikt mot Hammarby Sjö - Möjlig 3:a! - Låg avgift - Brf med god ekonomi!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2
  • Boarea: 65 kvm
  • Lägenhetsnummer: 7061
  • Byggnadsår: 2009
  • Månadsavgift: 3 310 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 4 av 13
  • Hiss: Ja

Anmäl ditt intresse för mer information för prisläge och privatvisning!

Fyra trappor upp i Sjöstans mest påtagliga byggnad ligger denna välplanerade två rum och kök med en balkong i söderläge och den andra balkongen med utsikt mot Hammarby Sjö och kvällssolen.

Med stora fönster i två olika väderstreck inbringar det ett vackert ljus i hela bostaden som ger en härlig rymd, den välplanerade planlösningen skapar möjligheten att bygga om till en tre rum och kök! Bostaden är välbevarad från byggnadsåret och har hög standard på kök och badrum som är smakfullt inredda.

Gott om förvaringsmöjligheter i flertalet platsbyggda garderober samt ett lättillgängligt förråd i källarplan.

Populärt område, nära till kommunikationer, Stockholm City och grönska, välkomna hem!

Föreningen!

Brf Riksbyggen Båtbyggaren är en äkta förening med en mycket god ekonomi och en låg belåningsgrad om 5333 kr/kvm som är lågt för området. Föreningen har sänkt månadsavgiften om 10-15% flera år i rad, detta i anledning av b.la. sänkta räntekostnader.

Föreningen innehar tomträtt som har vart oförändrad 10 år t.o.m. 2026-03-31. Dessutom får föreningen externa intäkter från lokal och garage som inbringar ca 1 200 000 kr/årligen.

Här bor du bekvämt med många faciliteter i huset, så som garage , övernattningslägenhet och två fantastiska takterrasser, där den större av dem kan utnyttjas fritt av föreningens medlemmar och den andra är bokningsbar.
Från den större terrassen har du en enastående panoramavy över Stockholm och passar perfekt att kolla på fyrverkerierna på nyårsafton eller bara för att njuta av den fantastiska utsikten. Den mysiga och grönskande gården blir även som en förlängning av den egna uteplatsen.

Härifrån tar du dig även med lätthet upp till Södermalm och storstadspulsen. Mycket bra kommunikationsmöjligheter direkt utanför dörren med tvärbana och buss 71 och 74 samt gratis färja inom några få minuters promenadavstånd som tar dig över till Södermalm samt en mindre kostnad till Djurgården och Stockholms city. Eller varför inte ta en härlig promenad runt Sickla sjö och ta ett dopp vid bryggorna?

Om Bostaden

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2
Boarea: 65 kvm
Lägenhetsnummer: 7061
Byggnadsår: 2009
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 4 av 13
Hiss: Ja

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Kommentar: Punkthus med 54 stycken lägenheter i storleken 2-5 rok på adresserna;
Rorgängargatan 13
Rorgängargatan 15 A-B.

Tv/Internetanslutning

Gruppanslutet avtal för bredband och telefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmning
- Vattenburen fjärrvärme.

Ventilation
- Mekanisk frånluft, respektive mekanisk till- och frånluft för Böljan 3.

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm
Område: Hammarby Sjöstad

Omgivning

För många som känner till området sedan länge, har förändringen varit otroligt påtaglig, från att ha varit ett industriområde av slumkaraktär och obskyra svartklubbar och annat till att det vuxit fram en helt ny stadsbild som präglas av ljus, stram elegans och där närheten till vågorna fått prägla arkitektur och stadsbild. Det är svårt att se spåren av det gamla ruffiga Lugnet som det trots allt ändå finns Stockholmare som talar lyriskt om.

Hammarby Sjöstad är en del av Sofia församling och Sjöstaden sträcker sig från Skanstullsbron i väster, utmed norrsidan av Hammarbyvägen och Hammarby Fabriksväg fram till Värmdövägen där området sträcker sig fram till Danviksklippans fot, men framför allt sträcker sig Hammarby Sjöstad utmed de glittrande vågorna i Hammarby Sjö och från många av bostäderna har man utsikt över såväl vågor som stora delar av Södermalm.

Hammarby Sjöstad har sedan byggstarten haft en tydlig miljötanke och det märks kanske tydligast för besökaren genom utformningen av kollektivtrafiken som till stor del bygger på spårbundna tvärbanan. Annan kollektivtrafik i Sjöstaden utgörs av bussar men bland det mest populära är nog att ta båten över till Södermalm eller hela vägen in till Nybroviken.

I Sjöstaden finns många små butiker av alla de slag och här finns ett stort antal caféer och restauranger och fler dyker upp allteftersom stadsdelen växer. Utbudet i restaurangväg sträcker sig över alla smakriktningar och alla världsdelar, så här kan man smaka sig fram på en turné över hela världen i fräscha lokaler och på många ställen med vågor som närmaste granne.

Fortfarande pågår byggnationen av Sjöstaden, men när den är färdigställd prognostiseras det att det kommer att finnas 11.000 bostäder som ska ge plats åt 25.000 invånare.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,63554%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 473 kr

Om föreningen

Riksbyggens Brf Båtbyggaren bildades 2006 och inflyttning i huset skedde 2008-2009. Föreningen består av 135 lägenheter och 1 lokal med adresserna Båtbyggargatan 1-7, Rorgängargatan 9, 11, 13, 15A-B samt Lugnets Allé 82. Fastigheten upplåts med tomträtt, vilken lades om 2016-04-11 och gäller i tio år framöver.
Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m.2026-03-31 med en årlig avgäld på 1 501 700 kr

Allmänt

Föreningens namn: Riksbyggens Brf Båtbyggaren
Föreningsform: Bostadsrätt
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Gemensamma utrymmen

- 2 tvättstugor samt torkrum.
- Cykelförråd.
- Barnvagnsförråd.
- Övernattningslägenhet/gemensamhetslokal.
- Innergård med utemöbler under sommarhalvåret.
- Två takterrasser. Den ena är en gemensam med den intilliggande föreningen Brf Sjöstadsparterren på plan 14/15 och den andra är belägen högst upp på Rorgängargatan 9.
- Garage med 71 garageplatser och 4 MC platser

Parkering

Bilplats 1: Garage . Avgift 1181 kr/mån, har separat kö.

Till föreningen hör;
- Garage med 70 bilplatser samt några platser för MC och EU-mopeder. Infarten till garaget hittar du bredvid porten till Rorgängargatan 15.

Övrig parkering;
- Boendeparkering på gatan 09:00-17:00 för 1100kr/månad. Observera att Stockholms stad ändrar tider och avgifter under 2017.
- Allmänna garage som finns 5-10 min bort är Wallenstamsgaraget.

För dig som vill använda dig av bilpool finns flera alternativ i området;
- www.sunfleet.com
- www.bilpoolen.nu

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: - En avgiftssänkning för bostäderna skedde med 10% skedde 2016-10-01.
- En avgiftssänkning för garageplatserna skedde med 15% 2016-10-01.
- En avgiftssänkning för bostäder och garage skedde med 15% 2017-07-01

Kommunikationer

Båttrafik
m/s Lotten och m/s Lisen trafikerar Hammarbysjön. Turen är gratis och cyklister är välkomna. Färjelägena är på södra sidan Lumabryggan och Henriksdalshamnen. På norra sidan angör färjan Barnängsbryggan där buss 2 och 57 ansluter vid hållplatsen "Färjeläget".
M/S Emelie trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad - Nybroplan.

Bussar
Sjöstaden trafikeras av linje 71 som går mellan Jarlaberg och Kungsträdgården via Sickla Udde och 74 som går mellan Mariatorget och Sickla köpkvarter via Hammarby Allé och Lugnets Allé. Från färjeläget i Norra Hammarbyhamnen kan du även ta linje 2 och 57. Nattetid är det buss 96 som gäller.

Tvärbanan
Tvärbanan går från Solna Station via knutpunkterna Liljeholmen och Gullmarsplan och vidare till hållplatserna i Hammarby Sjöstad; Mårtensdal, Luma, Sickla Kaj och Sickla udde. Från och med oktober 2017 är tvärbanan förlängd till Sickla Station, som nu är tvärbanans ändhållplats där en ny knutpunkt skapats med Saltsjöbanan.

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 183 kr
Överlåtelseavgift betalas av: köpare

Månadsavgift

3 310 kr
I månadsavgiften ingår;
- Värme
- Kallvatten
- Kabel-tv basutbud

Tillägg;
- Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 75kr/mån för bredband.
- Lägenhetsinnehavaren debiteras för varmvatten baserat på förbrukning. Från och med 2016-10-01 är kostnaden för varmvatten 61,4 kronor/kubikmeter.

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Specifik energianvändning: 94 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2010-01-01
Beskrivning: Rorgängargatan 15A och 15B:
94 kWh/m2 och år, varav el 20 kWh/m2 och år.
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 8 Visa alla 14 bilder
 

Planritning

Karta & område

Rorgängargatan 15A, Stockholm

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Ansvarig mäklare erbjuder dig som ska köpa bostad en skriftlig beräkning av dina personliga boendekostnader. Kontakta mäklaren om du önskar en boendekostnadskalkyl.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Josefin Ericson

Fastighetsmäklare

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning