Hoppa till innehåll
 
Månadsavgift: 3 556 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Lundberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Lundberg
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion
Bagarmossen

Bergsrådsvägen 12, 1tr

Månadsavgift: 3 556 kr/mån
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.
Anmäl intresse
Maria Lundberg, Mäklare Svensk Fastighetsförmedling
Ansvarig mäklare
Maria Lundberg
Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Topprenoverad tvåa med härlig balkong i söderläge!

  • Typ: Bostadsrättslägenhet
  • Rum: 2, varav 1 sovrum
  • Boarea: 53 kvm
  • Lägenhetsnummer: 830
  • Byggnadsår: 1953-54
  • Månadsavgift: 3 556 kr
  • Upplåtelseform: Bostadsrätt
  • Våning: 1 av 3
  • Hiss: Nej

Välkommen till en stilren lägenhet med hög mysfaktor och öppen planlösning. Här finns det en härlig balkong i bästa söderläge där du kan njuta av solen från fm till tidig kväll! Lägenheten är totalrenoverad under 2021 med omsorgsfullt valda material. Enhetlig färgsättning i hela lägenheten med vackra trägolv i rökt ek. Här finner du ett trivsamt vardagsrum med utgång till balkongen samt en öppen planlösning mot kök och köksö. Det moderna köket är smakfullt renoverat med matplats för sex personer. Rymligt och rogivande sovrum med plats för skrivbord. Det stambytta och renoverade badrummet har dusch och tvättmaskin och lägenheten har gott om förvaringsmöjligheter med stora garderober. Till lägenheten hör även ett källarförråd.

Populär och välskött förening där medlemmarna har tillgång till föreningslokal och övernattningsrum. Föreningen har tre välkomnande gårdar där man kan mötas upp för lek med barnen eller trivsamma grillkvällar med grannarna. I avgiften ingår värme, vatten, bredband och kabel-tv med basutbud. Föreningen har bra belåningsgrad, belåning per kvm bostadsyta (hyresrätter + bostadsrätt) är 3393 kr och enligt föreningen finns det även 13st hyreslägenheter kvar i oktober 2022; en dold tillgång som vid uppsägning inbringar pengar till föreningen och på sikt ger ett stort ekonomiskt tillskott. I huset finns även barnvagnsrum och cykelrum, samt har föreningens medlemmar tillgång till fräsch tvättstuga i port nr 38. Bra möjligheter till boendeparkering på gatan utanför samt att föreningen har några p-platser och garage för föreningens medlemmar att hyra - fn kö.

På endast ett par minuter når du Bagarmossens Centrum. Här finner du apotek, livsmedelsbutiker, mysiga fik, torghandel och matställen m.m. Bra pendelavstånd – tunnelbanans gröna linje tar dig in till Södermalm på ca 10 min. Längtar du istället till skogens sus och fågelkvitter och alternativt vill ta dig ett dopp, en joggingtur eller slå en runda golf, så bor du här på rätt ställe! Lägenheten ligger även med närhet till Nackareservatet som erbjuder bad på sommaren och skridskor och skidåkning på vintern.

Om Bostaden

Beskrivning

Hall:
Välkomnande hall med plats för avhängning av kläder samt platsbyggda garderober. Målade väggar och fint trägolv???. Säkerhetsdörr?

Kök:
Köket är renoverat 20?? med nya vitvaror och gott om förvaring i modern skåpinredning. Matplats vid fönster för ca 4-6?? personer. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn???, häll, integrerad kyl/frys, samt kolfilterfläkt. Snygg kopparplåt som bryter av mot skåpinredning och bänkskiva. Köket har målade väggar och likadant golv som i vardagsrum. Köksö med elkontakter där man kan ha både micro och brödrost.

Vardagsrum:
Rymligt vardagsrum som får ett fint ljusinsläpp från fönster och balkong som vetter i direkt söderläge. Charmig detalj är den fina fönsterbänken i trä vid fönstret.
Vardagsrum ligger med öppen planlösning mot kök så här har ni härliga sociala ytor. Här kan gästerna hänga vid köksön eller sitta i soffan medan man lagar maten. Tack vare den öppna planlösningen går det också att bjuda in det stora middagssällskapet.

Balkong:
Mysig balkong med trätrall i söderläge.

Sovrum:
Rymligt sovrum i bra storlek som rymmer både dubbelsäng och liten arbetshörna. Parkettgolv samt målade väggar. Bra med plats för kläder i platsbyggda garderober med överskåp.

Badrum:
Stambytt badrum med helkaklade väggar och golv. Utrustat med; dusch, wc, handfat med kommod???, spegelskåp, tvättmaskin samt vädringsfönster som ger fint ljusinsläpp.

Sammanfattning

Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 2, varav 1 sovrum
Boarea: 53 kvm
Lägenhetsnummer: 830
Byggnadsår: 1953-54
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Våning: 1 av 3
Hiss: Nej

Kommentar till boarean

Boareauppgift enligt: Säljaren och bostadsrättsföreningen

Tv/Internetanslutning

Bredband: 1000/1000 Mbit/s från Stockholm stadsnät, även bredbandstelefoni ingår - samtalsavgifter tillkommer.
TV: Comhems basutbud av digital-tv, 21 kanaler (avtal behöver tecknas med Comhem av medlem).

Värme- och ventilationsanläggning

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme
Ventilationssystem: F

Allmänt

Län: Stockholm
Kommun: Stockholm

Omgivning

OMRÅDET:
Härifrån är det nära till kommunikationer, service, rekreationsområden som Nackareservatet, Kärrtorps idrottsplats, badplatser och Björkhagens golfbana.

På kort gångavstånd når du Bagarmossens Centrum med bl a flera stora livsmedelsbutiker, torghandel, restaurang, videobutik, bibliotek och blomsteraffär. Där finns även t-bana som snabbt tar dig till och från stan. Även bra bussförbindelser med nr 161 som tar dig från Bagarmossen till Älvsjö pendeltågsstation med stopp vid Skogskyrkogården, där du kan ta tunnelbanan som snabbt tar dig till Farsta Köpcentrum!

Alldeles intill Bagarmossen finner du Nackareservatet som erbjuder bland annat vandring (Sörmlandsleden), skidåkning, skridskoåkning, kanot, svamp- och bärplockning. Här finns trevliga promenadstråk längs badsjöarna Källtorpssjön och Söderbysjön samt elljusspår för den som vill jogga. I reservatet ligger även Hellasgårdens friluftsanläggning. För den som gillar golf finns Björkhagens Golfklubb.

PÅ GÅNG I OMRÅDET:
I Bagarmossen mellan Bergsrådsvägen och Voxnegränd (vid Bergholmsskolan) satsas det stort på nya bostäder och det kommer att byggas en hel del. Anser du att det är av väsentlig betydelse i samband med ditt köp, uppmanar jag dig att undersöka saken vidare för rådande byggplaner. För mer information kontakta mig eller gå in på Stockholms stad www.stockholm.se.

Andel i föreningen

Andel i föreningen: 0,70500%
Andel av månadsavgift: 0,63%
Pantsättning: Lägenheten är pantsatt
Pantsättningsavgift: 483 kr

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Byamännen 2, som förvärvade fastigheterna från Svenska Bostäder 2010, är belägen på Bergsrådsvägen 4-48 samt Viskasgränd 2 och 8 i Bagarmossen, Stockholms kommun.

Föreningen innehar fastigheterna BYAMÄNNEN 2 och 4 i Stockholms kommun med därpå uppförda byggnader med 156 lägenheter och 8 lokaler (varav 1 föreningslokal). 

Byggnaderna består av 3 grupper av hus med 3 innergårdar samt en mindre byggnad, garage och parkeringsplatser. Tomtarean omfattar ca 12560 kvm. Inom fastigheten finns tre gårdar med en lekplats vardera, gräsområden, rabatter, träd och asfalterade gångvägar

Nuvarande tomträttsavtal löper ut sista december 2022. Det nya träder sedermera i kraft från första januari 2023 och löper under 10 år. Det nya avtalet kommer i slutändan (ökar stegvis under 5 år) att innebära en tomträttsavgäld som är 35 % över dagens.

Föreningen har 13 hyresrätter (Uppgifter från styrelsen augusti 2022).

Allmänt

Föreningens namn: Brf Byamännen 2
Föreningsform: Bostadsrätt
Lägenhetsnummer skatteverket: 1001
Skattemässig status: Privatbostadsföretag (äkta)
Juridisk person tillåten: Nej
Kommun: Stockholm
Markägare: Marken är tomträtt

Renoveringsbeskrivning

Gjorda renoveringar: Viktiga underhållsarbeten mm. utförda av Svenska Bostäder före föreningens övertagande av fastigheten:
Yttertaken renoverade med ny underlagspapp och nya betongpannor - okänt årtal.
2000-2006 byte av rör för tappvatten och avlopp samt el i lägenheterna på Bergsrådsvägen 10-12 samt 16-48.
Flertalet balkonger renoverades mellan 2000-2010.
2009 indragning av fibernät för bredband i fastigheten. Maximal hastighet 100 Mbit/s.

Underhållsarbeten utförda efter föreningens övertagande av fastigheten:
2013 Byte av vattenrör och avloppsstammar samt el på Bergsrådsvägen 8 och 14.
2013 Nya tvättmaskiner, torktumlare och torkaggregat. Nya torkskåp 2017.
2013-14 Installation av portlås och passersystem samt bokningssystem för tvättstuga.
2014 Stamspolning
2015 Avtal om bredband med gruppanslutning 1000 Mbit/s till samtliga bostadsrätter.
2015-2017 Fönster- och fasadrenovering.
2016-2017 Montering av nytillverkade balkonger på lägenheter som saknade balkonger samt nya balkongräcken på originalbalkongerna.
2016 Iordningställande av ny föreningslokal och övernattningsrum.
2016-2018 Byte återstående el i fastigheterna.
2017 Byte av de bägge undercentralerna till fjärrvärmen
2017 Nya stamventiler till värmestigare i källarplan samt byte av de kallvattensrör som inte bytts tidigare.
2013-2017 Fem lokaler, totalt 736 m² ombyggt till 17 lägenheter. Ytterligare 250 m² är upplåtna för ombyggnad till fyra nya lägenheter.
2017 Nytt avtal för TV med ComHem. I det nya avtalet ingår ComHems TV-abonnemang TV Bas med för närvarande 21 kanaler till samtliga lägenheter.
2019 Inspektion och rensning av fastighetens avloppsstammar.
2021 Relining av de liggande rören under samtliga av föreningens fastigheter.
(Hämtat från föreningens styrelsen februari 2022)
Kommande renoveringar: Nästa större förändring är att byta yt portarna. (Enligt styrelsen 2022-08-09)

Relining av avloppsstammar.
Gårdarna renoveras med ny asfalt, cykelställ och allmän upprustning av växtlighet och utrustning.
(Enligt föreningens hemsida 2022-08-08)

Målning av trapphus (Uppgifter lämnades av styrelsen februari 2022).

Gemensamma utrymmen

Det finns källarförråd i fastigheten samt tvättstuga i port nr 38. Det finns 6 st tvättmaskiner, 4 st torktumlare, 2 st torkskåp och ett stort torkrum.
I föreningen finns en samlingslokal med kök samt möbler för ett 40-tal personer. I anslutning till föreningslokalen finns ett övernattningsrum med 2 sängar och duschrum. Föreningen har även ett sammanträdesrum.

Föreningen har tre gårdar med lekplatser och gräsytor.

För ytterligare information besök gärna föreningens hemsida: http://byamannen2.se

Parkering

Föreningen har 10 garage som hyrs ut till medlemmar för 650kr/mån . Det finns även 12 parkeringsplatser till en kostnad av 480kr/mån. Det finns inga lediga garage- eller parkeringsplatser för tillfället beräknad kötid 5-10 år. (Enligt uppgifter från styrelsen 2022-08-09).

Föreningens ekonomi

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har inte tagit några beslut om avgiftsförändringar inför 2023. (Enligt styrelsen 2022-08-09)

Ekonomi

Överlåtelseavgift

Överlåtelseavgift: 1 208 kr
Överlåtelseavgift betalas av: säljare

Månadsavgift

3 556 kr
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-tv
I avgiften ingår vatten, värme, Bredband 1000/1000 Mbit/s från Stockholm stadsnät, bredbandstelefoni ingår, Comhems basutbud av digital-tv med 21 kanaler.
(Från föreningens hemsida 2022-08-08)

Energideklaration

Status: Energideklaration är utförd
Energiprestanda: 183 kWh/kvm/år
Energiklass: FF
Specifik energianvändning: 180 kWh/kvm/år
Energideklaration utförd: 2020-03-30
Besiktningsman: Maria Hyborn, www.energio.se,
Aktiv matchning
Detta är en bostad som visas exklusivt på svenskfast.se. Mäklaren letar aktivt efter rätt köpare och uppgifter som pris och visningsdatum kan saknas. Anmäl ditt intresse för att få alla uppdateringar och mer information om denna bostad.

Alla bilder

+ 12 Visa alla 18 bilder
 

Karta & område

Bergsrådsvägen 12, 1tr, Bagarmossen

Kalkyl

Vad kostar nya boendet?

Med hjälp av vår boendekostnadskalkyl får du snabbt en uppfattning om vad den här bostaden skulle kosta dig per månad. Du kan enkelt justera siffrorna utifrån dina personliga förutsättningar. Kontakta mäklaren om du vill ha hjälp med beräkningen.

Den här bostaden saknar pris. Du kan justera siffrorna i kalkylen och räkna på hur en månadskostnad skulle se ut.

Fler värden

Här nedanför kan du ändra ränta, amortering och driftkostnader och se hur de påverkar kalkylen.

Återställ alla värden
Visa mer

Ränta

Amortering

Driftkostnad per månad

Driftkostnad/mån

Boendekostnad per månad

Ränta
+  kr
Driftkostnad
+  kr
Månadsavgift
+ 3556 kr
Skattereduktion
 kr
Summa
ca  kr
Amortering
+  kr
Inkl amortering
ca  kr

Ansök om lånelöfte

Hos vårt systerbolag Ordna Bolån kan du enkelt ansöka om lånelöfte eller bolån. En ansökan, svar från flera banker.

Kontakt

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

500 tecken kvar
Har du lånelöfte?
Jag vill ansöka om lånelöfte via

Hämta uppgifter automatiskt

Eller fyll i på egen hand
Ta del av vår integritetspolicy

Oj, något gick fel! Försök igen. 

Ett ögonblick!
Tack, dina uppgifter är sparade!

Du fyllde inte i någon e-postadress. Ange den nedan för att inte missa någon information.
 
 
 
Ta del av vår integritetspolicy
 
 
 
Ansvarig mäklare

Maria Lundberg

Fastighetsmäklare, Certifierad Nyproduktion

Kom i kontakt med ansvarig bobutik:

Liknande objekt till salu

Bilder

Planritning